pole aimugi, kellele sa vastad, aga mina (selle kommi autor) elan küll üsna sarnaselt vanematega - isegi kui sissetulek on suurem (samas on ka kodulaen). Millestki puudust ei tunne, on investeeringud ja piisav sissetulek. Jama peale ei larista ja oskan nt soodsalt (samas hästi) süüa teha.Guest kirjutas: ↑10 Dets 2025 13:57Aga miks sa siis niimoodi ei ela? Võta kuskilt pool kohta, saad 700 eurot, vaba aega jääb küll ja veel, et kodus nullist süüa teha ja "lahedasti" reisil käia. Peaks veel kõvasti raha ülegi jäämaGuest kirjutas: ↑10 Dets 2025 11:35
mis sel elustiilil viga on? tehakse head toitu kvaliteetsest toorainest (nullist ise, ei Boldita ega osta keegi neist ka kohvi tänaval joomiseks). Elektrit kasutatakse vastavalt börsihinnale. Kulutused mõeldakse läbi (nt ei osteta 40 eur kilo graavilõhet, vaid terve lõhe 7,90 kilo ja sellest siis 4 rooga sh graavilõhe). Teatris, kohvikus, reisil saab lahedasti käia, kingitusi teha.![]()
Kingitused
-
Külaline
-
Külaline
Õliradiaator siis on samuti 12 kuud järjest sees, nagu kütegi? Sa ju saad ise ka aru, et ajad jama. Sellistes kohtades, kus on nii külm, ei võimalda ükski ühistu 12 kuud järjest kütta. Katsu aru saada, et räägitakse aasta keskmisest, mitte külmadest talvekuudest.
Räägin ikka muidugi külmadest talvekuudest. Suvel tuleb kõik kokku alla 150€. Poole odavam.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 15:2912 kuud on küte taga? See peab olema küll erijuht. Tavaline 2-toaline, selline 45 m2 maksab ühistu kommunaale mittekütteperioddil ca 70 eurot kuus.Tolmukübe kirjutas: ↑10 Dets 2025 15:26Kommunaalidest jah, vanasti nimetati üüriks. Elekter on 100, kui tegu külmavaresega, õliradiaator 24/7 sees.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 14:50
Üür???
Kommunaalidest vast räägid. 150 peab olema küttega koos. Mis asi see elekter 100 siis veel on? Elekter on max 40, kui pole elektriküte.
-
Külaline
Ja mina rääkisin aasta keskmisest, mis pole üle 200. Löö nüüd kõik kuud kokku ja jaga 12-ga.Tolmukübe kirjutas: ↑10 Dets 2025 16:37Räägin ikka muidugi külmadest talvekuudest. Suvel tuleb kõik kokku alla 150€. Poole odavam.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 15:2912 kuud on küte taga? See peab olema küll erijuht. Tavaline 2-toaline, selline 45 m2 maksab ühistu kommunaale mittekütteperioddil ca 70 eurot kuus.
-
Külaline
Teismelistele (eriti poistele) ja miks mitte ka väiksematele lastele on ihaldusväärseks kingituseks kuulsate jalgpallurite komplektid, mida saab osta:
https://swentykidz.ee/e-pood/
-
Külaline
Väikelapsed, kes jalkast midagi ei tea, ei ole sellistest asjadest vaimustuses. Samuti ka teismelised ei pane midagi sellist vabal tahtel selgaKülaline kirjutas: ↑15 Dets 2025 22:34 Teismelistele (eriti poistele) ja miks mitte ka väiksematele lastele on ihaldusväärseks kingituseks kuulsate jalgpallurite komplektid, mida saab osta:
Kus nad sihukese komplektiga käima peaksid? Koolis või?
Kõikidel trennilastel on nagunii oma vorm.
-
Külaline
ma elan kolmetoalises "kuudis" ja kommunaalid on 70.- Tallinna miljööväärtuslikus piirkonnas. renoveeritud majas. nu vot. ärme üldista.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 18:37Ega kõik mingis ühetoalises kuudis ei ela, et eluase on 200 eurot. Minul on kulud eluasemele ligi 1000. Pensionär siis peab mingis saras elama sinu arust.
-
Külaline
Kas ilma kütteta karm ei ole?Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 07:26ma elan kolmetoalises "kuudis" ja kommunaalid on 70.- Tallinna miljööväärtuslikus piirkonnas. renoveeritud majas. nu vot. ärme üldista.
-
Külaline
sa elad ilma kütteta? siis võib küll karm olla. minu metsast tulevad kasepuud kütavad minu kuudi kenasti soojaks. maamaja veel pealekauba
-
Külaline
Tore on muidugi olla isemajandav, aga ma oma vanuse tõttu ei jaksaks enam jännata puude mahavõtmise, tükkideks saagimise jmt. Kütmine on ka üks suur tüütus, mis on mõnus ainult siis, kui kogu aeg kodus istuda. Hommikul kütta ja õhtu kütta, kogu aeg peab pliidi ja ahju valves olema. Tuleb meeletu uni peale või terviserike, siis ahju ei saa minutipealt kinni panna.Guest kirjutas: ↑16 Dets 2025 11:58sa elad ilma kütteta? siis võib küll karm olla. minu metsast tulevad kasepuud kütavad minu kuudi kenasti soojaks. maamaja veel pealekaubaütle nüüd, et kohaleveo kütuse eest tuleb maksta
ja tõesti - liida juurde 25.- ja jaga see 12 kuuga. saigi 72.- sinu võit. ja pealegi - nii siskukas arutelu.
-
Külaline
Mu lapsepõlv mõõdus igapäevase puude tuppa tassimisega.Guest kirjutas: ↑16 Dets 2025 12:06Tore on muidugi olla isemajandav, aga ma oma vanuse tõttu ei jaksaks enam jännata puude mahavõtmise, tükkideks saagimise jmt. Kütmine on ka üks suur tüütus, mis on mõnus ainult siis, kui kogu aeg kodus istuda. Hommikul kütta ja õhtu kütta, kogu aeg peab pliidi ja ahju valves olema. Tuleb meeletu uni peale või terviserike, siis ahju ei saa minutipealt kinni panna.Guest kirjutas: ↑16 Dets 2025 11:58sa elad ilma kütteta? siis võib küll karm olla. minu metsast tulevad kasepuud kütavad minu kuudi kenasti soojaks. maamaja veel pealekaubaütle nüüd, et kohaleveo kütuse eest tuleb maksta
ja tõesti - liida juurde 25.- ja jaga see 12 kuuga. saigi 72.- sinu võit. ja pealegi - nii siskukas arutelu.
-
Külaline
Hinda puude tootmise ja Tallinnasse vedamiseKülaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 11:58sa elad ilma kütteta? siis võib küll karm olla. minu metsast tulevad kasepuud kütavad minu kuudi kenasti soojaks. maamaja veel pealekaubaütle nüüd, et kohaleveo kütuse eest tuleb maksta
-
Külaline
Kaastunne.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 12:12Mu lapsepõlv mõõdus igapäevase puude tuppa tassimisega.
-
Külaline
Lisaks tuha võtmine ja hirm kas kõik tukid on ikka piisavalt kustunud, et vingu kätte ära ei sureks. Ei, aitäh!Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 12:06Tore on muidugi olla isemajandav, aga ma oma vanuse tõttu ei jaksaks enam jännata puude mahavõtmise, tükkideks saagimise jmt. Kütmine on ka üks suur tüütus, mis on mõnus ainult siis, kui kogu aeg kodus istuda. Hommikul kütta ja õhtu kütta, kogu aeg peab pliidi ja ahju valves olema. Tuleb meeletu uni peale või terviserike, siis ahju ei saa minutipealt kinni panna.
-
Külaline
Mis k*rdi see elu on, mida peab talvel kogu aeg kütmise järgi sättima. Tänan, ei.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 11:58sa elad ilma kütteta? siis võib küll karm olla. minu metsast tulevad kasepuud kütavad minu kuudi kenasti soojaks. maamaja veel pealekaubaütle nüüd, et kohaleveo kütuse eest tuleb maksta
-
Külaline
Et ainult vedu maksab, puud kasvavad sul metsas kohe kuivade halgudenaKülaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 11:58sa elad ilma kütteta? siis võib küll karm olla. minu metsast tulevad kasepuud kütavad minu kuudi kenasti soojaks. maamaja veel pealekaubaütle nüüd, et kohaleveo kütuse eest tuleb maksta
-
Külaline
Tuha võtmine oli rõve, kuidas ka ei püüdnud, ikka lendas õhku ka. Ja sombuse ilmaga ajas pliit suitsu sisse. Äikse ajal ei tohtinud üldse tuld teha.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 12:30Lisaks tuha võtmine ja hirm kas kõik tukid on ikka piisavalt kustunud, et vingu kätte ära ei sureks. Ei, aitäh!
-
Külaline
no kunagi võidi ja puid tarida ja suitseva ahju ees kükitada. minu nunnauuni ahi vajab kütmist korra nädalas. ahjupuud seisavad selleks spetsiaalselt ehitatud hoiuruumis.
mis puutub puude mahavõtmisesse, siis jah, seda peab küll tegema. lisaks teen ma maal veel peenraid ja keavan ojasid, künkaid ja toimetan tomatimajas, viinamarjadest pressin mahla ja peale metsatretti teen seenehoidiseid. korjan marju ja majandan mesilastega. see on mõnus ja lahe, ühtlasi hoiab vormis ka. aga kui ma peaksin linnas mingis keskküttega uberikus kükitama, oleksin ma ilmselt torssis kärakas, kes uksest ainult külg ees sisse mahub ja kelle jaoks kõik peale ta keskkütte tõeline traagika tundub olevat.
mis puutub puude mahavõtmisesse, siis jah, seda peab küll tegema. lisaks teen ma maal veel peenraid ja keavan ojasid, künkaid ja toimetan tomatimajas, viinamarjadest pressin mahla ja peale metsatretti teen seenehoidiseid. korjan marju ja majandan mesilastega. see on mõnus ja lahe, ühtlasi hoiab vormis ka. aga kui ma peaksin linnas mingis keskküttega uberikus kükitama, oleksin ma ilmselt torssis kärakas, kes uksest ainult külg ees sisse mahub ja kelle jaoks kõik peale ta keskkütte tõeline traagika tundub olevat.
-
Külaline
Maja 310 m2 ja keskküte 1550 aasta kohta, seega keskmiselt 130 eurot kuu peale jaotatuna. Poie ju palju.(lõin kokku viimase 12 kuu küttekulud).Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 12:06Tore on muidugi olla isemajandav, aga ma oma vanuse tõttu ei jaksaks enam jännata puude mahavõtmise, tükkideks saagimise jmt. Kütmine on ka üks suur tüütus, mis on mõnus ainult siis, kui kogu aeg kodus istuda. Hommikul kütta ja õhtu kütta, kogu aeg peab pliidi ja ahju valves olema. Tuleb meeletu uni peale või terviserike, siis ahju ei saa minutipealt kinni panna.Guest kirjutas: ↑16 Dets 2025 11:58sa elad ilma kütteta? siis võib küll karm olla. minu metsast tulevad kasepuud kütavad minu kuudi kenasti soojaks. maamaja veel pealekaubaütle nüüd, et kohaleveo kütuse eest tuleb maksta
-
Külaline
Palju sul neid on, et 3 tuba köetuks saab? Kütad ära on toas 30 kraadi ja siis hakkab iga päev langema või?Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 13:06minu nunnauuni ahi vajab kütmist korra nädalas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile ja 8 külalist