Kas introverdid kulutavad vähem?

vana hea klassika
Tolmukübe
Kontakt:

Kas introverdid kulutavad vähem?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Nagunii istub kodus, kuskil ei käi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kogu elukaare jooksul ilmselt enamik introverte ei kuluta vähem. Näiteks lähevad kusagile tööseminarile, hotellituba nad jagada ei taha, tuleb rohkem maksta. Sageli elavad üksi, jällegi kodukulud üksinda suuremad. Kolme korterikaaslasega koos elades ei lähe vaja kolme külmkappi. Sageli tahavad isiklikku autot, sest neile ei meeldi ühistranspordis koos teistega. Kõik tööriistad-masinad peavad neil olema enda omad, sest neile ei meeldi naabrilt laenata ega üldse naabriga suhelda. Kui neil on mingi probleem, siis ekstraverdid leiavad oma tutvusringkonnast kiiresti inimese, kes jagab asja ja lahendab probleemi kiiresti, introvert maksab igasugustele spetsialistidele raha väga palju.
Külaline

kogu aeg tuleb uusi tooteid, olgu või aknapesurobot. Ekstravert laenab sõbralt, et näha, proovida, kuidas on, kas maksab osta. Introvert maksab ja proovib kõik tooted oma raha eest järgi, et teada saada, kas on väärt toode. :D
Tolmukübe
Kontakt:

Kas introvert üldse hakkab poodi minema selle uue toote järgi? Nohistab kodus ise käsitsi omi aknaid pesta, et vähem suhelda (müüjaga) ja vähem inimeste seas olla.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 10 Dets 2025 10:10 Kas introvert üldse hakkab poodi minema selle uue toote järgi? Nohistab kodus ise käsitsi omi aknaid pesta, et vähem suhelda (müüjaga) ja vähem inimeste seas olla.
Miks peaks poodi minema? Kuller toob koju.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 10 Dets 2025 10:10 Kas introvert üldse hakkab poodi minema selle uue toote järgi? Nohistab kodus ise käsitsi omi aknaid pesta, et vähem suhelda (müüjaga) ja vähem inimeste seas olla.
Introvertsus ei tähenda automaatselt, et inimesele meeldivad odavad ja viletsad tooted ning kõike ise käsitsi teha. Paljudele introvertidele meeldib tehnika ja tehnilised lahendused väga, arvutifanatid. Kõike saab arvutiga osta.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 10 Dets 2025 09:36Nagunii istub kodus, kuskil ei käi.
Nigut tolmukübe.
Külaline

Jällegi. Kõik introverdid ei istu vaid kodus. Sotsiaalfoobikud ja ärevusega tavainimesed või ärevusega introvert istub kodus.
Tolmukübe
Kontakt:

Mugavam või laisem introvert võib ka kodus istuda, suhtlemisvajadust tal nagunii eriti pole, mis siis ringi lehvida, ei ta pea kohe sotsiaalfoobik olema, et kuskil ei käi. Selles mõttes ma mõtlen, et ekstravert rohkem liigub ringi, siis läheb raha ka rohkem, reisid, restod, teatrid, poeskäigud.. Kui oled rohkem paikne, siis raha kulub ka vähem. Ei pea see introvert midagi endale kalleid tehnikavidinaid kokku kuhjama, raamatukogust raamat, telekast programm, youtube'ist muusika, ja käib talle küll.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 10 Dets 2025 13:31 Mugavam või laisem introvert võib ka kodus istuda, suhtlemisvajadust tal nagunii eriti pole, mis siis ringi lehvida, ei ta pea kohe sotsiaalfoobik olema, et kuskil ei käi. Selles mõttes ma mõtlen, et ekstravert rohkem liigub ringi, siis läheb raha ka rohkem, reisid, restod, teatrid, poeskäigud.. Kui oled rohkem paikne, siis raha kulub ka vähem. Ei pea see introvert midagi endale kalleid tehnikavidinaid kokku kuhjama, raamatukogust raamat, telekast programm, youtube'ist muusika, ja käib talle küll.
Sa ajad agorafoobia ja introvertsuse segamini.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 10 Dets 2025 13:31 Mugavam või laisem introvert võib ka kodus istuda, suhtlemisvajadust tal nagunii eriti pole, mis siis ringi lehvida, ei ta pea kohe sotsiaalfoobik olema, et kuskil ei käi. Selles mõttes ma mõtlen, et ekstravert rohkem liigub ringi, siis läheb raha ka rohkem, reisid, restod, teatrid, poeskäigud.. Kui oled rohkem paikne, siis raha kulub ka vähem. Ei pea see introvert midagi endale kalleid tehnikavidinaid kokku kuhjama, raamatukogust raamat, telekast programm, youtube'ist muusika, ja käib talle küll.
Sellise üldistuse võib absoluutselt iga inimese kohta teha. Selleks ei pea neid lahterdama intro ega ekstraverdiks.

Mis värk sul üleüldse selle introvertsusega on?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2025 15:47Mis värk sul üleüldse selle introvertsusega on?
Küberkiusaja on.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Dets 2025 09:47 Kogu elukaare jooksul ilmselt enamik introverte ei kuluta vähem. Näiteks lähevad kusagile tööseminarile, hotellituba nad jagada ei taha, tuleb rohkem maksta. Sageli elavad üksi, jällegi kodukulud üksinda suuremad. Kolme korterikaaslasega koos elades ei lähe vaja kolme külmkappi. Sageli tahavad isiklikku autot, sest neile ei meeldi ühistranspordis koos teistega. Kõik tööriistad-masinad peavad neil olema enda omad, sest neile ei meeldi naabrilt laenata ega üldse naabriga suhelda. Kui neil on mingi probleem, siis ekstraverdid leiavad oma tutvusringkonnast kiiresti inimese, kes jagab asja ja lahendab probleemi kiiresti, introvert maksab igasugustele spetsialistidele raha väga palju.
Mis idiootsus see veel on? Ainus, mis paika peaab, on üksielamise vajadus.
Külaline

Introverdil ei ole mingit probleemi suhelda suvaliste inimestega. Probleem algab sealt, kus see inimene hakkab pidevalt helistama, külas käima, kutsub külla, veab kuhugi klubisse, eeldab, et oled temagi kuidagi seotud ja see kohustab suhtlema. "Mööduvad laevad" on täiesti ok.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2025 16:25
Guest kirjutas: 10 Dets 2025 09:47 Kogu elukaare jooksul ilmselt enamik introverte ei kuluta vähem. Näiteks lähevad kusagile tööseminarile, hotellituba nad jagada ei taha, tuleb rohkem maksta. Sageli elavad üksi, jällegi kodukulud üksinda suuremad. Kolme korterikaaslasega koos elades ei lähe vaja kolme külmkappi. Sageli tahavad isiklikku autot, sest neile ei meeldi ühistranspordis koos teistega. Kõik tööriistad-masinad peavad neil olema enda omad, sest neile ei meeldi naabrilt laenata ega üldse naabriga suhelda. Kui neil on mingi probleem, siis ekstraverdid leiavad oma tutvusringkonnast kiiresti inimese, kes jagab asja ja lahendab probleemi kiiresti, introvert maksab igasugustele spetsialistidele raha väga palju.
Mis idiootsus see veel on? Ainus, mis paika peaab, on üksielamise vajadus.
Ei pea see üksielamise vajadus ka paikka. Saab introvertsena ka perega(elukaaslane, lapsed) koos elada aga sel tingimisel, kui teised pereliikmed mõistavad oma "ruumi" tähtsust ja on mingi nurgake aegajalt "ära kaduda".
Kui partner seda ei mõista(lastega muidugi läheb enne aega, kui ka nemad hakkavad sellest aru saama) on tõesri lihtsam üksi elada.
Külaline

Mina olen introvert ja kindlalt kulutan rohkem raha söögile (sest mul on teismelised pojad), teatrile (sest ma armastan teatris käia), autole (sest mulle meeldib liikuda ringi) ja kinnisvarale kui mõnigi ekstravert.
Mingit loogikat pole selles, et introvert peaks vähem kulutama või ainult kodus istuma. Inimesed ikka ei suuda aduda, et introvertsus ei ole sama mis sotsiaalfoobia. Ja ka sotsiaalfoobik võib osta kastide viisi alkoholi koju või pitsasid või tellida iga uusima tehnikamudeli.
Külaline

Me oleme mehega ilmselt introverdid, mõlemad. See tähendab et meil puudub vajadus seltskonna järele.
Aga minul ei takista see poodides käimist, shoppamist.
Ja mehel ei takista see igal koosolekul sõna võtmast.
Meil pole seda # läheme külla või kutsume külalisi.
Külaline

Ma olen mõelnud nii, et introverdil pole probleemi käia kuskil üksi. Ektraverdid aga tahavad käia koos kellegagi. Nt ei saa kinno või teatrisse minna, kui pole kellegagi minna.
Samas ma saan hästi aru ka sellest mõttest et polegi vaja minna, sest telekas ja nutiseade toob kõik koju. Ja sageli on nähtavus parem kui etendusel või kontserdil.
Ma olen mõelnud nii laulupeost. Kohal olla on tore. Aga ega midagi ei näe sel määral kui tv edastab. Vahel näed vaid ees olija selga.
Või teatris etendus kaugelt reast. Ma pigem ootan jupiterist seda.
Kino filmid tulevad nagunii telekasse ka.
Resto - maksad emotsiooni eest rohkem, kui toidu eest.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Dets 2025 13:10 Jällegi. Kõik introverdid ei istu vaid kodus. Sotsiaalfoobikud ja ärevusega tavainimesed või ärevusega introvert istub kodus.
Sotsiaalfoobik kardab inimesi. Teemaalgatuses kirjeldatud introvert lihtsalt ei vaja inimesi. Ma olen ise samasugune. Ei vaja suhtlemist. Ei meeldi inimeste seas olla. Kartmisega ei ole midagi pistmist.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Dets 2025 11:50
Guest kirjutas: 10 Dets 2025 13:10 Jällegi. Kõik introverdid ei istu vaid kodus. Sotsiaalfoobikud ja ärevusega tavainimesed või ärevusega introvert istub kodus.
Sotsiaalfoobik kardab inimesi. Teemaalgatuses kirjeldatud introvert lihtsalt ei vaja inimesi. Ma olen ise samasugune. Ei vaja suhtlemist. Ei meeldi inimeste seas olla. Kartmisega ei ole midagi pistmist.
Inimeste hulgas käimine ei tähenda, et nendega suhelda tuleb ometi. Teatris saab käia nii, et ei räägi kellegagi sõnagi, isegi otsa ei pea vaatama. Kinod, reisid samamoodi. Pidudele introvert ei kipu, aga kahtlen, et peod inimeste kulueelarves nii suure kaaluga on, et neist eraldi rääkima peaks. Pealegi võib selle võrra introverdil kodune tarbimine suurem olla - ostab koju vahuveini ja kooki ja tunneb end hästi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: mõtlenOMApeaga, rucola ja 10 külalist