Elavad jah, aga mis elu see on. Sa võiks ise sama elustiili viljeledes ka "hästi" toime tulla.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 10:54 suur osa pensionäre tulevad ikka väga kenasti toime - eriti kui elatakse kahekesi. Oma vanemad ja nende tuttavad, ämm-äi, naabrid kõik saavad hästi hakkama. On pensionid ja mingid tagavarad, lisaks oskus argipäeval kokkuhoidlikult majandada.
Reisibüroode kallite kaugreiside klientuur on enamasti pensionieas.
Ja tore ongi!
Kingitused
-
Külaline
-
Külaline
Kahe inimese pension on 1600, kulud eluasemele max 200 per keskmine. Toit kahele 300.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 17:04Elavad jah, aga mis elu see on. Sa võiks ise sama elustiili viljeledes ka "hästi" toime tulla.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 10:54 suur osa pensionäre tulevad ikka väga kenasti toime - eriti kui elatakse kahekesi. Oma vanemad ja nende tuttavad, ämm-äi, naabrid kõik saavad hästi hakkama. On pensionid ja mingid tagavarad, lisaks oskus argipäeval kokkuhoidlikult majandada.
Ja tore ongi!
-
Külaline
Ega kõik mingis ühetoalises kuudis ei ela, et eluase on 200 eurot. Minul on kulud eluasemele ligi 1000. Pensionär siis peab mingis saras elama sinu arust.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 18:28Kahe inimese pension on 1600, kulud eluasemele max 200 per keskmine. Toit kahele 300.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 17:04Elavad jah, aga mis elu see on. Sa võiks ise sama elustiili viljeledes ka "hästi" toime tulla.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 10:54 suur osa pensionäre tulevad ikka väga kenasti toime - eriti kui elatakse kahekesi. Oma vanemad ja nende tuttavad, ämm-äi, naabrid kõik saavad hästi hakkama. On pensionid ja mingid tagavarad, lisaks oskus argipäeval kokkuhoidlikult majandada.
Ja tore ongi!
-
Külaline
Jah, mõne arust on hästi toimetulemine, kui närutad toiduga, elad imepisikeses korteris, kuskil ei käi, reisi jaoks kogud aasta otsa raha, midagi uut ei osta, väljas söömas ei käi, riideid ei osta, iluteenuseid ei tarbi, ainult paned raha kõrvale, et lastele ja lastelastele kinke teha. See on tubli pensionär, kes saab ülihästi hakkama. Lemmiklooma ka ei saa pidada, sest see on ka kallis.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 18:38 Mul kulub üksi toidule 300 ja ma vaaritan enamuse ise.
-
Külaline
Wow. Ma elan Tallinnas 300-ruuduses majas ja eluasemekulud-elekter, vesi, gaasiküte, prügi on aasta keskmine 210 eurot. Mis pelleris sa elad, mis sooja ei pea?Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 18:37Ega kõik mingis ühetoalises kuudis ei ela, et eluase on 200 eurot. Minul on kulud eluasemele ligi 1000. Pensionär siis peab mingis saras elama sinu arust.
-
Külaline
Nojah, kui sa arvutad nii, et pool aastat ei küta, siis aasta keskmine võib ju sinna kanti tulla. Aga sa jätad ju pooled kulud kõik välja nagu maamaks, remondikulud jne. Maja peab kogu aeg hooldama (korstnapühkija, seadmete hooldus jne, jne), palkad äkki ka mõne abilise, alati võib midagi ka katki minna. See sinu 210 eurot pole ju reaalsete kulude lähedalegi. Mul on maamaks juba üle tuhande euro aastas, see on 100 eurot kuus.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:01Wow. Ma elan Tallinnas 300-ruuduses majas ja eluasemekulud-elekter, vesi, gaasiküte, prügi on aasta keskmine 210 eurot. Mis pelleris sa elad, mis sooja ei pea?Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 18:37Ega kõik mingis ühetoalises kuudis ei ela, et eluase on 200 eurot. Minul on kulud eluasemele ligi 1000. Pensionär siis peab mingis saras elama sinu arust.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 18:28
Kahe inimese pension on 1600, kulud eluasemele max 200 per keskmine. Toit kahele 300.
-
Külaline
Ma ei tea, mis korstent sa pühid-mul on küll ka kamin, aga keegi ei pühi. Mis on seadmete hooldus? Maamaks on 560 eurot aastas, elan kallis piirkonnas, Põhja-Tallinnas ja krunt on üle 3000 ruudu.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:14Nojah, kui sa arvutad nii, et pool aastat ei küta, siis aasta keskmine võib ju sinna kanti tulla. Aga sa jätad ju pooled kulud kõik välja nagu maamaks, remondikulud jne. Maja peab kogu aeg hooldama (korstnapühkija, seadmete hooldus jne, jne), palkad äkki ka mõne abilise, alati võib midagi ka katki minna. See sinu 210 eurot pole ju reaalsete kulude lähedalegi. Mul on maamaks juba üle tuhande euro aastas, see on 100 eurot kuus.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:01Wow. Ma elan Tallinnas 300-ruuduses majas ja eluasemekulud-elekter, vesi, gaasiküte, prügi on aasta keskmine 210 eurot. Mis pelleris sa elad, mis sooja ei pea?Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 18:37
Ega kõik mingis ühetoalises kuudis ei ela, et eluase on 200 eurot. Minul on kulud eluasemele ligi 1000. Pensionär siis peab mingis saras elama sinu arust.
-
Külaline
Siis oled ju tobu, kui sa midagi ei pühi. Minul on saun puudega ja kaks kaminat, on vaja jah kõike hooldada ja süsteemi hooldada. Õhksoojuspump on 10 aastat vana, täna just käidi seda parandamas. Kogu aeg võib midagi katki minna ja kulud on suured. Aeda käidi kevadel hooldamas, jälle 1000 eurot. Iga asi maksab, mida sina kuludesse ei arva. Võib-olla sul mees tegeleb sellega või ma ei tea, mis sul viga on, aga reaalsetest kuludest sul küll mingit aimu ei näi olevat. Mis aasta peale 200 eurot kuus.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:21Ma ei tea, mis korstent sa pühid-mul on küll ka kamin, aga keegi ei pühi. Mis on seadmete hooldus? Maamaks on 560 eurot aastas, elan kallis piirkonnas, Põhja-Tallinnas ja krunt on üle 3000 ruudu.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:14Nojah, kui sa arvutad nii, et pool aastat ei küta, siis aasta keskmine võib ju sinna kanti tulla. Aga sa jätad ju pooled kulud kõik välja nagu maamaks, remondikulud jne. Maja peab kogu aeg hooldama (korstnapühkija, seadmete hooldus jne, jne), palkad äkki ka mõne abilise, alati võib midagi ka katki minna. See sinu 210 eurot pole ju reaalsete kulude lähedalegi. Mul on maamaks juba üle tuhande euro aastas, see on 100 eurot kuus.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:01
Wow. Ma elan Tallinnas 300-ruuduses majas ja eluasemekulud-elekter, vesi, gaasiküte, prügi on aasta keskmine 210 eurot. Mis pelleris sa elad, mis sooja ei pea?
-
Külaline
Tegelikult on see reaalne summa. Kui räägime uuest majast, Tallinnas näiteks, maaküttega (päikesepaneelid kohustuslikus korras lisaks).
Just lõpetame hetkel oma maja projekti ja arvutused näitavad, et elektri maksumus (sh kogu küte ja ventilatsioon) saab olema kuskil 150-200 kuus, sõltub siis kui soojaks kütta, suvel muidugi veel vähem.
Just lõpetame hetkel oma maja projekti ja arvutused näitavad, et elektri maksumus (sh kogu küte ja ventilatsioon) saab olema kuskil 150-200 kuus, sõltub siis kui soojaks kütta, suvel muidugi veel vähem.
-
Külaline
Ma elan üksi oma kinnisvaras, seega tean täpselt, kuhu ja kui palju kulub. Milleks mingi õhksoojuspump? Keskküte on mul, oma gaasikatel. Aed läheb aastas 500 kanti, elupuude hoolduslõikus, lillede istutamine kevadel. Mina arvestan kommunaalkulusid, mis on 210 eurot kuus. Kõik muu on oma lõbu. Korteris, 2-3-toalises ei lähe samuti üle 200 euro kuus nii et ära seleta. 80-aastane ei pea elama 250-300 ruuduses majas.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:26Siis oled ju tobu, kui sa midagi ei pühi. Minul on saun puudega ja kaks kaminat, on vaja jah kõike hooldada ja süsteemi hooldada. Õhksoojuspump on 10 aastat vana, täna just käidi seda parandamas. Kogu aeg võib midagi katki minna ja kulud on suured. Aeda käidi kevadel hooldamas, jälle 1000 eurot. Iga asi maksab, mida sina kuludesse ei arva. Võib-olla sul mees tegeleb sellega või ma ei tea, mis sul viga on, aga reaalsetest kuludest sul küll mingit aimu ei näi olevat. Mis aasta peale 200 eurot kuus.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:21Ma ei tea, mis korstent sa pühid-mul on küll ka kamin, aga keegi ei pühi. Mis on seadmete hooldus? Maamaks on 560 eurot aastas, elan kallis piirkonnas, Põhja-Tallinnas ja krunt on üle 3000 ruudu.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:14
Nojah, kui sa arvutad nii, et pool aastat ei küta, siis aasta keskmine võib ju sinna kanti tulla. Aga sa jätad ju pooled kulud kõik välja nagu maamaks, remondikulud jne. Maja peab kogu aeg hooldama (korstnapühkija, seadmete hooldus jne, jne), palkad äkki ka mõne abilise, alati võib midagi ka katki minna. See sinu 210 eurot pole ju reaalsete kulude lähedalegi. Mul on maamaks juba üle tuhande euro aastas, see on 100 eurot kuus.
-
Külaline
Elekter pole ju maja juures ainuke kulu, püha jumal küll. Ja kogu see kupatus ei ilmu sulle tasuta kuskilt taevast. Need päikesepaneelid ostad kalli raha eest, maakütte eest maksad tuhanedeid. Need ei tasu sul kümne aastaga ka ära, kui see süsteem hakkab juba lagunema. Maja on uus ainult väga lühikest aega ja seda sa ei saa tasuta. Maja kulu ei ole mingi valemiga 200 eurot kuus.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:27 Tegelikult on see reaalne summa. Kui räägime uuest majast, Tallinnas näiteks, maaküttega (päikesepaneelid kohustuslikus korras lisaks).
-
Külaline
Mis vahet seal on, mis süsteem sul on, kas gaasikatel tuli sulle tasuta majja või? Kõik pidid ju ostma ja see kulu jagub aastate peale ära. Iga asjaga majas on nii, vahet ei ole, mis süsteem sul on. Iga süsteem maksab tuhandeid ja see kõik on kulu. Seda tuleb igaastaselt hooldada ja 10+ aastaselt hakkab see süsteem juba lagunema.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:30Ma elan üksi oma kinnisvaras, seega tean täpselt, kuhu ja kui palju kulub. Milleks mingi õhksoojuspump? Keskküte on mul, oma gaasikatel. Aed läheb aastas 500 kanti, elupuude hoolduslõikus, lillede istutamine kevadel. Mina arvestan kommunaalkulusid, mis on 210 eurot kuus. Kõik muu on oma lõbu. Korteris, 2-3-toalises ei lähe samuti üle 200 euro kuus nii et ära seleta. 80-aastane ei pea elama 250-300 ruuduses majas.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:26Siis oled ju tobu, kui sa midagi ei pühi. Minul on saun puudega ja kaks kaminat, on vaja jah kõike hooldada ja süsteemi hooldada. Õhksoojuspump on 10 aastat vana, täna just käidi seda parandamas. Kogu aeg võib midagi katki minna ja kulud on suured. Aeda käidi kevadel hooldamas, jälle 1000 eurot. Iga asi maksab, mida sina kuludesse ei arva. Võib-olla sul mees tegeleb sellega või ma ei tea, mis sul viga on, aga reaalsetest kuludest sul küll mingit aimu ei näi olevat. Mis aasta peale 200 eurot kuus.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:21
Ma ei tea, mis korstent sa pühid-mul on küll ka kamin, aga keegi ei pühi. Mis on seadmete hooldus? Maamaks on 560 eurot aastas, elan kallis piirkonnas, Põhja-Tallinnas ja krunt on üle 3000 ruudu.
-
Külaline
Mis sa nüüd jagad oma ostukulud pensioniaastatele või mid debiilset matat sa siin teed? Peaks peast soe olema, et majas elamise eest 1000 eurot kuus maksta, aga lolle peab ka olema.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:34Mis vahet seal on, mis süsteem sul on, kas gaasikatel tuli sulle tasuta majja või? Kõik pidid ju ostma ja see kulu jagub aastate peale ära. Iga asjaga majas on nii, vahet ei ole, mis süsteem sul on. Iga süsteem maksab tuhandeid ja see kõik on kulu. Seda tuleb igaastaselt hooldada ja 10+ aastaselt hakkab see süsteem juba lagunema.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:30Ma elan üksi oma kinnisvaras, seega tean täpselt, kuhu ja kui palju kulub. Milleks mingi õhksoojuspump? Keskküte on mul, oma gaasikatel. Aed läheb aastas 500 kanti, elupuude hoolduslõikus, lillede istutamine kevadel. Mina arvestan kommunaalkulusid, mis on 210 eurot kuus. Kõik muu on oma lõbu. Korteris, 2-3-toalises ei lähe samuti üle 200 euro kuus nii et ära seleta. 80-aastane ei pea elama 250-300 ruuduses majas.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:26
Siis oled ju tobu, kui sa midagi ei pühi. Minul on saun puudega ja kaks kaminat, on vaja jah kõike hooldada ja süsteemi hooldada. Õhksoojuspump on 10 aastat vana, täna just käidi seda parandamas. Kogu aeg võib midagi katki minna ja kulud on suured. Aeda käidi kevadel hooldamas, jälle 1000 eurot. Iga asi maksab, mida sina kuludesse ei arva. Võib-olla sul mees tegeleb sellega või ma ei tea, mis sul viga on, aga reaalsetest kuludest sul küll mingit aimu ei näi olevat. Mis aasta peale 200 eurot kuus.
-
Külaline
No ükski pensionär (kellest siin oli teema) ei ela uhiuues majas, kus midagi kõpitseda pole vaja. Kõik asjad kuluvad ja lagunevad aja jooksul, ei ole nii, et 20 aastat tagasi tegin remondi ja ostsin kodutehnika sisse, nüüd kestab kõik surmani. Huvitav, et tööinimeste puhul ei kiida keegi, et oh, ta saab 700 eurot palka, sellega elab hästi, aga nagu sa pensionile jääd, nii on kohe laialt levinud arvamus, et 700 euroga elab ju lahedalt ära! Nagu üleöö muutuks inimese vajadused - enam pole talle midagi vaja, ainult süüa ja ravimeid ja lapselastele raha kinkida.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:27 Tegelikult on see reaalne summa. Kui räägime uuest majast, Tallinnas näiteks, maaküttega (päikesepaneelid kohustuslikus korras lisaks).
-
Külaline
Tööinimestel on üldjuhul laenud ja lapsed üleval pidada, pensionäril seda probleemi pole.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:38No ükski pensionär (kellest siin oli teema) ei ela uhiuues majas, kus midagi kõpitseda pole vaja. Kõik asjad kuluvad ja lagunevad aja jooksul, ei ole nii, et 20 aastat tagasi tegin remondi ja ostsin kodutehnika sisse, nüüd kestab kõik surmani. Huvitav, et tööinimeste puhul ei kiida keegi, et oh, ta saab 700 eurot palka, sellega elab hästi, aga nagu sa pensionile jääd, nii on kohe laialt levinud arvamus, et 700 euroga elab ju lahedalt ära! Nagu üleöö muutuks inimese vajadused - enam pole talle midagi vaja, ainult süüa ja ravimeid ja lapselastele raha kinkida.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:27 Tegelikult on see reaalne summa. Kui räägime uuest majast, Tallinnas näiteks, maaküttega (päikesepaneelid kohustuslikus korras lisaks).
-
Külaline
Kui palju sul neid majades elavaid pensionäre on? Majas elav inimene on nagunii rikkam, pensionieas selline 2000 eurot katab kõik kindlasti. Majaelanikul on tõenäoliselt ka eelmisest korterist saadav üüritulu.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:38No ükski pensionär (kellest siin oli teema) ei ela uhiuues majas, kus midagi kõpitseda pole vaja. Kõik asjad kuluvad ja lagunevad aja jooksul, ei ole nii, et 20 aastat tagasi tegin remondi ja ostsin kodutehnika sisse, nüüd kestab kõik surmani. Huvitav, et tööinimeste puhul ei kiida keegi, et oh, ta saab 700 eurot palka, sellega elab hästi, aga nagu sa pensionile jääd, nii on kohe laialt levinud arvamus, et 700 euroga elab ju lahedalt ära! Nagu üleöö muutuks inimese vajadused - enam pole talle midagi vaja, ainult süüa ja ravimeid ja lapselastele raha kinkida.Guest kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:27 Tegelikult on see reaalne summa. Kui räägime uuest majast, Tallinnas näiteks, maaküttega (päikesepaneelid kohustuslikus korras lisaks).
-
Külaline
Ei tea miks peaks olema? Reaalses elus pole inimesed mingid miljonärid, nagu siin paar ülbet tädikest proovivad muljet jätta. Maja ostmine on perele väga suur kulu ja selleks realiseeritakse kõik varad. Siinsed arvutused on ikka naeruväärsed. Kuskilt taevast tulevad sulle uued majad, mis on igavesti uued, päikesepaneelid, maaküttesüsteemid, kõik puha kuskilt tulevad. Ja siis on maja kulu ainult 200 eurot elekter. Ja neid süsteeme pole vaja iialgi hooldada, paranda, mitte midagi pole vaja teha. Ja igavesti säilib see maja uuena, mitte iialgi seal midagi ei lagune.Majaelanikul on tõenäoliselt ka eelmisest korterist saadav üüritulu.
-
Külaline
Kui sellel tööinimesel on kunagi see laen makstud, siis hakkab ta oma vana maja parandama. Selleks ajaks on ta maja 30 aastat vana ja kõik laguneb. Või ta peaks jälle kuskilt uue maja saama või?Tööinimestel on üldjuhul laenud ja lapsed üleval pidada, pensionäril seda probleemi pole.
-
Külaline
Sinule käib su maja ilmselgelt üle jõu, seepärast see nutt nii varuks ongi. Lasin peast läbi viimased 10 tuttavate majaostu, kahel puhul müüdi eelmine kinnisvara, muul puhul jäi alles, laenujääk oli veel olemas, üüritulu teenima. Sinu jutu järgi on see maja sulle nagu koorem, ole hea ja loobu sellest õudusest. Ma ise elan uues majas nüüdseks 16 aastat, siiani pole midagi katki läinud peale välisõhuandurite, 50 eurot tükk, mõne pumba, paarsada eurot ning radikaregulaatorid, maitea, 10 eurot äkki tükk. Gaasikatla hooldus maksab 80 eurot.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 19:54Ei tea miks peaks olema? Reaalses elus pole inimesed mingid miljonärid, nagu siin paar ülbet tädikest proovivad muljet jätta. Maja ostmine on perele väga suur kulu ja selleks realiseeritakse kõik varad. Siinsed arvutused on ikka naeruväärsed. Kuskilt taevast tulevad sulle uued majad, mis on igavesti uued, päikesepaneelid, maaküttesüsteemid, kõik puha kuskilt tulevad. Ja siis on maja kulu ainult 200 eurot elekter. Ja neid süsteeme pole vaja iialgi hooldada, paranda, mitte midagi pole vaja teha. Ja igavesti säilib see maja uuena, mitte iialgi seal midagi ei lagune.Majaelanikul on tõenäoliselt ka eelmisest korterist saadav üüritulu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Babyyoda, libakägu, Mai, silli ja 8 külalist