Emadus: valik või naiseks olemise paratamatus
-
Külaline
Sain lapse biloogilise kella, ühiskonna jne survel. Ei kahetse last, seda oleks kummaline öelda. Oma, terve ja tubli laps. Aga päris kindlasti oleksin inimesena õnnelikum ilma lapseta. Mul oleks raha säästa ja mitte hambaarstil käike edasi lükata. Mul oleks aega. Mul oleks vähem muresid ja lühem tööde nimekiri.
Nagu siin öeldi. Laps on naise asi. Kõik need survestajad ei tule appi kui oled aastaid magamata, haige lapsega aina kodus, ei anna sulle aega enda jaoks ega raha eelarveaukude klappimiseks. Lapsed on naise eralõbu. Tee seda omast vabast ajast, omaette, vaikselt, teistele tüliks olemata. Pole isoleerivamat ja kurnavamat kogemust. Kellel on kaasa antud toetav pere, räägib teist juttu. Aga kujutan ette, et päris suur osa naisi jagab minu kogemust.
Nagu siin öeldi. Laps on naise asi. Kõik need survestajad ei tule appi kui oled aastaid magamata, haige lapsega aina kodus, ei anna sulle aega enda jaoks ega raha eelarveaukude klappimiseks. Lapsed on naise eralõbu. Tee seda omast vabast ajast, omaette, vaikselt, teistele tüliks olemata. Pole isoleerivamat ja kurnavamat kogemust. Kellel on kaasa antud toetav pere, räägib teist juttu. Aga kujutan ette, et päris suur osa naisi jagab minu kogemust.
-
Külaline
Ega suur osa üksikemasid pole seda planeerinud, et nii läheb. Ja kui mees siis ootamatult jalga laseb, mis sa seal siis enam kahetsed. Mina ka ei soovinud absoluutselt üksikema olla, aga mees leidis uue naise. Sellegipoolest lapse saamist küll ei kahetse.Mees, kes põhiraskuse lapse osas minu õlule oleks jätnud, oleks mind väga ruttu lapse saamist kahetsema pannud.
-
Külaline
Neid on palju. Pole isegi minu tutvusringkonnas, ikkagist on neid märkimisväärselt.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 23:39Valetad. Eestimaa pole täis poolikuid naisi. See, et sina ja mingi sinu bande on ei tähenda,e t neid palju on. Sarnased ikka tõmbavad sarnaseid.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 21:08 Olen teadlik ja õnnelik lapsevaba, paarisuhtes. Olen terve elu teadnud, et paljuneda ei soovi. Imelik, et see üldse mingi teema on.
Kes tahab, saab lapse, kes ei taha -ei saa. Lihtne.
Olen 40+, mu klassiõdede/töökaaslaste jm seas on palju lapsevabu, minust hulga nooremate seas saab neid olema kindlasti palju rohkem.
Samahästi võib lastega naine olla poolik naine, teisest küljest vaadelduna - elanud oma elu laste taktis, enda oma unarusse jätnud. Sina arvad lastega naised on poolikud, mina võin sinu kohta arvata, et sina oled poolik
Kõik õnnelikud. Ei pane suvalise naise kisendus “sa oled poolik naine” 9 kuud kõht ees ringi patseerima.
-
Külaline
Muidugi on, neid tuleb aina juurde. Mul suht suva keda või mida sa parasiidiks pead. Sa oled suurepärane antireklaam, kui need lapsed inimese nii vihaseks muudavad siis ei soovi sama kogeda mis sina.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 23:41Kas tõesti on selliseid hälvikuid rohkem kui sina ja veel paar sinu sõbrantsi. Parasiiti kes elavad maksumaksjate kulul vanadekodus. Maksavad makse need lapsed kes ei sündinudki või?????
-
Külaline
Väga kehv laps sündinud, et nii vihane?Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 23:43ossa ninnunämukekene tupsukene küll sinul ikka oli ja on raske. miks perekonda koos ei suutnud hoida. perena oleks ehk kergem.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 23:00 Sain lapse biloogilise kella, ühiskonna jne survel. Ei kahetse last, seda oleks kummaline öelda. Oma, terve ja tubli laps. Aga päris kindlasti oleksin inimesena õnnelikum ilma lapseta. Mul oleks raha säästa ja mitte hambaarstil käike edasi lükata. Mul oleks aega. Mul oleks vähem muresid ja lühem tööde nimekiri.
Väike täpsustus. Mul on väga kahtlane tunne, et need sisserändajad ei hakka kohe teps mitte makse maksma. Suurem osa nendest EI tule siia (=Euroopasse), et tööd teha ja makse maksta. Nad ei tule siia et põduraid vanu lääne eruooplasi uleval pidada ja pensioni maksta. See vähemalt lühikeses perspektiivis nii. Pikas perspektiivis on valged kristlased Euroopas hävingule määratud. Elan kesk-Euroopas ja siin ei saa noored põliselanikud endale elamist lubada, sestap siis kas piirduvad ühe lapsega üha enam, voi ei saa seda ühtegi. Ja hetkel probleem veel “lapse”kingades. Elamisloa kättesaanud asüülitaotlejad saavad eelisjärjekorras sotsiaalelamise… Eesti on selles teemas veel kõvasti maas kuna Eesti liiga vaene. Immigrandid ei saa niisama midagi eriti, või mida saavad, on vähe. Võrreldes sellega mida saab Soomes või mujal. Eestis eeldatakse, et nad hakkavad tööd tegema. Mujal teatakse, et 90% tööd ei tee.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:46Lastesaamine pole tänapäeval tõesti prioriteet. Tõttöelda tundub, et paljud paarid eelistavad teadlikult lastele looma. Tihti on peredes mõlemal oma loom, enamasti koer. Minu tutvusringkonnas on palju üksikuid naisi, kes ei soovigi kaaslast ega peret-lapsi, see-eest aga on neil kass(id).Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:20 Inimestevaba tahe
Pereloomist ja lapsi ei prioritiseerita ning eelistatakse lastetut paarisuhet. Tänapäeval vabatahtlike lastetute % suurem kui viljatute.
Kõik on muidu tore, aga tulevikus ei hakka need kassid-koerad meile pensionit maksma vaid ikka needsamad vähesed lapsed. Siis ei tohiks ka pahandada, et riiki tuuakse sisserändajaid, sest nemad on need, kes sigivad ja loodetavasti siis tulevikus ka töötavad, et riigikassasse makse maksta.
Ja iseenesest tuleb lisada veel see nt, et meeste spermakvaliteet kahaneb kiiresti. Osaliselt plastik ilmselt, osaliselt see, et lapsed on üles kasvanud kilemähmetes-pampersites ja pikas perspektiivis olevat see kahjulik.
Aga eks neid põhjusi mis lapsi rekordiliselt vähe sünnib om rohkem kui 3.
-
Külaline
Kas ma olen siin teemas ainus, kes on oma lapsi tõesti soovinud ja saanud need täpselt siis, kui mõlemad mehega tahtsime?
Väga soovisime mõlemad last, väga ka järgmist. Mitte keegi pole mind kuidagi survestanud.
Väga soovisime mõlemad last, väga ka järgmist. Mitte keegi pole mind kuidagi survestanud.
-
Külaline
Pidasin silmas mitte niivõrd üksikemaks jäämist (kuigi ka selle osas pole kindel, kui õnnelik ma siis lapse/lastega olla suudaks, ilmselt sõltub laste vanusest) vaid eelkõige olukorda, kus mees on küll kõrval, aga võtab lapsega tegelemist kui naise abistamist mida pika hambaga teha. Et nagu on kaaslane ja tugi, aga tegelikult mitte ja oled sisuliselt ikka üksikema.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 23:01Ega suur osa üksikemasid pole seda planeerinud, et nii läheb. Ja kui mees siis ootamatult jalga laseb, mis sa seal siis enam kahetsed. Mina ka ei soovinud absoluutselt üksikema olla, aga mees leidis uue naise. Sellegipoolest lapse saamist küll ei kahetse.Mees, kes põhiraskuse lapse osas minu õlule oleks jätnud, oleks mind väga ruttu lapse saamist kahetsema pannud.
-
Külaline
Kuskohast sa selle numbri võtsid nüüd? Elan samuti Lääne-Euroopas ja siin nad küll töötavad. Jah, tean paari perekonda, kes parasiteerivad toetuste najal, aga nad ei ole enamus.
-
Külaline
Mina ka tahtsin väga oma lapsi. Ei saa küll öelda, et mehega päris ühel nõul oleme olnud, ta suhtub nagu suurem osa siinsetest postitajatest, et tagantjärele on pigem rahul.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 00:57 Kas ma olen siin teemas ainus, kes on oma lapsi tõesti soovinud ja saanud need täpselt siis, kui mõlemad mehega tahtsime?
-
Külaline
Usu sa jah leevikese juttu.
-
Külaline
Mina ka tahtsin. Ma sain neid tavapärasest rohkem ka ja sealjuures ei tunne, et midagi oleks tegemata või saamata jäänud.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 10:04Mina ka tahtsin väga oma lapsi. Ei saa küll öelda, et mehega päris ühel nõul oleme olnud, ta suhtub nagu suurem osa siinsetest postitajatest, et tagantjärele on pigem rahul.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 00:57 Kas ma olen siin teemas ainus, kes on oma lapsi tõesti soovinud ja saanud need täpselt siis, kui mõlemad mehega tahtsime?
Oma elukohariigi statistikabüroost. Jutt siis “status holder-itest”. Asüülitaotlejad kes on saanud ajutise elamisloa.
Esiteks see võtab mitu aastat et otsus tuleks - selle aja nad redutavad niisama ja EI tööta kuna see ka seaduslikult keelatud. Keskeltläbi maksab üks asüülitaotleja riigile ca 3000 euri kuus. Kui nad on loa saanud, siis jah, kuni ca 30% läheb tööle. AGA- kui vaadata mis seis on aasta hiljem, siis 90% status holderitest elab jälle sotsiaaltoetustest.ehk siis kui nad ka lähevad tööle, siis see ongi ajutiselt.
Me räägime võib olla erinevatest gruppidest - sina ehk nendest kes on juba seal sundinud? Mina asüülitaotlejatest keda tuleb tuhandeid iga kuu, ja suur osa nendest turvalistest maadest.
-
Külaline
Minu meelest selles mõttes on küll ühiskonna surve lapsesaamiseks väga tugev, et kui oled juba vanuses, kus peaks laps olema ja sul ei ole, siis vaatavad ikkagi kõik sind sellise näoga, et oh sa vaesekene, küllap ei saa lapsi. Miskipärast ei taheta uskuda, et lastetus võiks inimese enda valik olla.
-
Külaline
Mingit survet kuskilt kunagi ei täheldanud. Lapsed sain hilistes kolmekümnendates. Ma usun, et te kujutate seda survet endale ette. Kui mingi vanatädi kuskil mainib mokaotsast, et aga lapsed kus on, siis kust otsast see surve on? Surve tähendab siiski midagi muud. Näiteks PPA saadab iga kuu kirja, et kle nüüd tuleb sünnitama hakata või kui oled lastetu, siis tööle ei võeta või vanemad ähvardavad pärandusest ilma jätta, kui neile pärijat ei sünnita.
-
Külaline
See, mida sa pead lapse saamise jaoks vajalikuks, pole rikaste elu. See on tavalise keskklassi elu.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 18:36Ei pahanda. Tahaksin last ainult siis, kui mul on raha talle pakkuda head elu. Oma tuba, oma arvuti, uued puhtad riided, ilus kodu, reisid ja saaks talle muretult huviringides osalemist pakkuda. Kuhugi ärklituppa või kahetoalisse üürikasse last virelema saada ei tahakski, kus peaksin iga kuu sente lugema ja planeerimiseks tabeleid koostama ja soodushindu jahtima. Ei taha sellist stressi oma ellu, jäägu need lapsed parem tulemata, las rikkad saavad. Pole huvi vireleda nende lastegaKülaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:46Lastesaamine pole tänapäeval tõesti prioriteet. Tõttöelda tundub, et paljud paarid eelistavad teadlikult lastele looma. Tihti on peredes mõlemal oma loom, enamasti koer. Minu tutvusringkonnas on palju üksikuid naisi, kes ei soovigi kaaslast ega peret-lapsi, see-eest aga on neil kass(id).Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:20 Inimestevaba tahe
Pereloomist ja lapsi ei prioritiseerita ning eelistatakse lastetut paarisuhet. Tänapäeval vabatahtlike lastetute % suurem kui viljatute.
Kõik on muidu tore, aga tulevikus ei hakka need kassid-koerad meile pensionit maksma vaid ikka needsamad vähesed lapsed. Siis ei tohiks ka pahandada, et riiki tuuakse sisserändajaid, sest nemad on need, kes sigivad ja loodetavasti siis tulevikus ka töötavad, et riigikassasse makse maksta.
-
Külaline
Siis on seda tavalist keskklassi meil vähe. 5000 neto peresissetulekuga näiteks praegu muretult lapsi ei julge saada ja antud asju oma lastele lubada ei saaks.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 12:53See, mida sa pead lapse saamise jaoks vajalikuks, pole rikaste elu. See on tavalise keskklassi elu.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 18:36Ei pahanda. Tahaksin last ainult siis, kui mul on raha talle pakkuda head elu. Oma tuba, oma arvuti, uued puhtad riided, ilus kodu, reisid ja saaks talle muretult huviringides osalemist pakkuda. Kuhugi ärklituppa või kahetoalisse üürikasse last virelema saada ei tahakski, kus peaksin iga kuu sente lugema ja planeerimiseks tabeleid koostama ja soodushindu jahtima. Ei taha sellist stressi oma ellu, jäägu need lapsed parem tulemata, las rikkad saavad. Pole huvi vireleda nende lastegaKülaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:46
Lastesaamine pole tänapäeval tõesti prioriteet. Tõttöelda tundub, et paljud paarid eelistavad teadlikult lastele looma. Tihti on peredes mõlemal oma loom, enamasti koer. Minu tutvusringkonnas on palju üksikuid naisi, kes ei soovigi kaaslast ega peret-lapsi, see-eest aga on neil kass(id).
Oma kodu sissemakse, pangalaen (iialgi ei taha mingit laenu kaela), lastele muretu lapsepõlv piisava vaba aja ja meelelahutusega.
8000-10 000 eur kuus on selline summa kus võib vaikselt lastele mõtlema hakata, aga ainult piisavate säästude olemasolul.
-
Külaline
Internetiajastu. Kui loen mida kõike naistega juhtunud on raseduse ja sünnituste tõttu, siis hullemate stsenaariumitega ise riskida ei tahaks. Ainuüksi unenäod rasedakõhust enesel tekitavad paanika. Saaksin loetleda paugupealt negatiivseid aspekte laste saamisel ja kasvatamisel, positiivsete üle peab kauem juurdlema. Milleks võtta enesele selline lisastress ja koormus, mida tegelikult vaja pole. Kui lapsed oleks, siis muidugi ma neid armastaks ja väikeste lastega meeldib tegeleda ja jutustada. Aga ise laste saamine…ei ole pingutust väärt, riskid on liiga suured.Leevike kirjutas: ↑11 Juul 2024 00:44Väike täpsustus. Mul on väga kahtlane tunne, et need sisserändajad ei hakka kohe teps mitte makse maksma. Suurem osa nendest EI tule siia (=Euroopasse), et tööd teha ja makse maksta. Nad ei tule siia et põduraid vanu lääne eruooplasi uleval pidada ja pensioni maksta. See vähemalt lühikeses perspektiivis nii. Pikas perspektiivis on valged kristlased Euroopas hävingule määratud. Elan kesk-Euroopas ja siin ei saa noored põliselanikud endale elamist lubada, sestap siis kas piirduvad ühe lapsega üha enam, voi ei saa seda ühtegi. Ja hetkel probleem veel “lapse”kingades. Elamisloa kättesaanud asüülitaotlejad saavad eelisjärjekorras sotsiaalelamise… Eesti on selles teemas veel kõvasti maas kuna Eesti liiga vaene. Immigrandid ei saa niisama midagi eriti, või mida saavad, on vähe. Võrreldes sellega mida saab Soomes või mujal. Eestis eeldatakse, et nad hakkavad tööd tegema. Mujal teatakse, et 90% tööd ei tee.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:46Lastesaamine pole tänapäeval tõesti prioriteet. Tõttöelda tundub, et paljud paarid eelistavad teadlikult lastele looma. Tihti on peredes mõlemal oma loom, enamasti koer. Minu tutvusringkonnas on palju üksikuid naisi, kes ei soovigi kaaslast ega peret-lapsi, see-eest aga on neil kass(id).Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:20 Inimestevaba tahe
Ja iseenesest tuleb lisada veel see nt, et meeste spermakvaliteet kahaneb kiiresti. Osaliselt plastik ilmselt, osaliselt see, et lapsed on üles kasvanud kilemähmetes-pampersites ja pikas perspektiivis olevat see kahjulik.
Aga eks neid põhjusi mis lapsi rekordiliselt vähe sünnib om rohkem kui 3.
-
Külaline
See surve on 100% su peas ainult, mitte kuskil mujal. Alati võib ka intelligentsemate inimestega end ümbritseda, see aitab ka. Nemad tavaliselt suurperesid just ei vorbi.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 11:57 Minu meelest selles mõttes on küll ühiskonna surve lapsesaamiseks väga tugev, et kui oled juba vanuses, kus peaks laps olema ja sul ei ole, siis vaatavad ikkagi kõik sind sellise näoga, et oh sa vaesekene, küllap ei saa lapsi. Miskipärast ei taheta uskuda, et lastetus võiks inimese enda valik olla.
Olen see üle 40nene mittepaljunenu ja tean mida räägin:) Keegi ei saa kedagi niii suurt otsust muutma panna.
-
Külaline
Okei, sa oled see hälbega proua, kellel oleks väkk, kui laps kõhus liigutaks.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 13:30Siis on seda tavalist keskklassi meil vähe. 5000 neto peresissetulekuga näiteks praegu muretult lapsi ei julge saada ja antud asju oma lastele lubada ei saaks.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 12:53See, mida sa pead lapse saamise jaoks vajalikuks, pole rikaste elu. See on tavalise keskklassi elu.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 18:36
Ei pahanda. Tahaksin last ainult siis, kui mul on raha talle pakkuda head elu. Oma tuba, oma arvuti, uued puhtad riided, ilus kodu, reisid ja saaks talle muretult huviringides osalemist pakkuda. Kuhugi ärklituppa või kahetoalisse üürikasse last virelema saada ei tahakski, kus peaksin iga kuu sente lugema ja planeerimiseks tabeleid koostama ja soodushindu jahtima. Ei taha sellist stressi oma ellu, jäägu need lapsed parem tulemata, las rikkad saavad. Pole huvi vireleda nende lastega
Oma kodu sissemakse, pangalaen (iialgi ei taha mingit laenu kaela), lastele muretu lapsepõlv piisava vaba aja ja meelelahutusega.
8000-10 000 eur kuus on selline summa kus võib vaikselt lastele mõtlema hakata, aga ainult piisavate säästude olemasolul.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 4 külalist