Kingitused
-
Külaline
Kingitused
Iga aasta vaevan ma pead mida kinkida oma perele, lähedastele. See on minu jaoks nii suur probleem ja raskus. Aga nt mitte mu mehele. Ta läheb ja ostab kinkekaarte ja asi korras ja imestab et mis seal nii palju mõelda.
Olen ma imelik või teil on ka kinkide tegemine nii keeruline?
Olen ma imelik või teil on ka kinkide tegemine nii keeruline?
-
Külaline
Mina lõpetaks üldse kinkide tegemise. Kellel neid asju vaja on. Kes tahab ostab ise midagi endale. Mina ei kingi kinke.
-
Külaline
Väga keeruline on! Odavaid asju jõuab igaüks omale ise osta, kallist asja kinkida pole raha. Ja kui raha on vähe, siis on eriti kahju osta mingit junni, mis kingisaajal kusagile kappi seisma jääb.
-
Külaline
On küll keeruline. Ainult väikelastele oli kerge kinke teha - mänguasjad läksid alati peale. Koolilastele teha on raskem, aga püüame midagi välja mõelda.
Täiskasvanute kinkide väljamõtlemise osas oleme ammu alla andnud - ostame maiustuse, dusshigeeli. Ju inimene ikka selle ära sööb või kasutab. Ilmselt muidu oleks täiskasvanute kingid juba välja surnud, aga ema meelest pakike ikka peab olema igaühele.
Täiskasvanute kinkide väljamõtlemise osas oleme ammu alla andnud - ostame maiustuse, dusshigeeli. Ju inimene ikka selle ära sööb või kasutab. Ilmselt muidu oleks täiskasvanute kingid juba välja surnud, aga ema meelest pakike ikka peab olema igaühele.
Kui on raha, saab kinkekaarte kinkida. Kui pole, aga on alkoholi jooja, siis saab veinipudeliga vms ukse taha minna (mida muidu inimene ise vbl ei raatsi osta). No ja kui pole seda ega teist, siis saab kinkida piparkooke ja assortiikarbi, ära ikka süüakse (või kingitakse edasi). Polegi mingit probleemi.
-
Külaline
Kinkide tegemine on parasjagu keeruline tõesti. Lastega on pigem lihtne, aga täiskasvanutel valdavalt kõik niigi olemas ning me omavahel enam kinke ei teegi.
-
Külaline
Me mehega tavaliselt üritame välja mõelda, mida vajaksime. Ühel aastal mina tellisin kõrvaklapid, mees lõhna jne. Lapsega on lihtne, juba mitu aastat tahab ta ainult raha (õpib ülikoolis), et osta endale mingit tehniline vidin, mida me iial osta ei oskaks tema nõudliku maitse tõttu.
Aga eelpool öeldi õigesti, et odavat asja osta pole mõtet ja kallis on liiga kallis. Mul sõbranna näiteks taipas ühel aastal, et tal ei jää muud üle, kui oma meest abistada, nüüd saadab talle lingid kõigist toodetest, mida ta võiks tahta, mees siis valib nende hulgast.
Aga eelpool öeldi õigesti, et odavat asja osta pole mõtet ja kallis on liiga kallis. Mul sõbranna näiteks taipas ühel aastal, et tal ei jää muud üle, kui oma meest abistada, nüüd saadab talle lingid kõigist toodetest, mida ta võiks tahta, mees siis valib nende hulgast.
-
Külaline
Täiskasvanud võiks selle jandi omavahel ära jätta. Ka suuremaid lapsi rõõmustab raha kõige rohkem.
-
Külaline
Meil täiskasvanud lepivad omavahel kokku, mida nad kingiks tahavad. Summa on enam-vähem teada ja mingit muret pole. Saab aga kord aastas midagi sellist, mida vast tahaks, aga niisama osta endale ei täi. Muidugi võiks ju ise minna ja sama raha eest endale osta, aga see pole ikkagi see. Kinki saada on tore! Vanaema kingib meil lihtsalt raha - minul jääb see aasta peale meelelahutuseks, teatripiletid ja muu selline. Täitsa rahul olen.
-
Külaline
Üle-eelmisel aastal oli väheke suurem istumine ja inimesi rohkem ja mässasin tükk aega ning kinkidele kulus 900 eurot. Eelmisel aastal panin ette, et lõpetame ära täiskasvanutevahelised kingid ja lepime, et saavad vaid lapsed. Ja ullallaa, ikka sain selliseid 100-eur kinkekaarte. Seega sel aastal boikoteerin ja sõidame oma mehega ära maailma teise otsa.
-
Külaline
Wow. Mul oleks piinlik võtta vanemalt inimeselt raha vastu, tõenäoliselt on tema pens alla 1000 euro, millega sa ise oleksid ammu nälga surnud.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2025 19:38 Meil täiskasvanud lepivad omavahel kokku, mida nad kingiks tahavad. Summa on enam-vähem teada ja mingit muret pole. Saab aga kord aastas midagi sellist, mida vast tahaks, aga niisama osta endale ei täi. Muidugi võiks ju ise minna ja sama raha eest endale osta, aga see pole ikkagi see. Kinki saada on tore! Vanaema kingib meil lihtsalt raha - minul jääb see aasta peale meelelahutuseks, teatripiletid ja muu selline. Täitsa rahul olen.
-
Külaline
Meie vanaema on peres kõige rikkam. Ja saab jõuluks meilt omakorda kinke. Nii et mul ei ole piinlik. (Nälga ei ole meil üldse keegi suremas.)Guest kirjutas: ↑08 Dets 2025 21:37Wow. Mul oleks piinlik võtta vanemalt inimeselt raha vastu, tõenäoliselt on tema pens alla 1000 euro, millega sa ise oleksid ammu nälga surnud.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2025 19:38 Meil täiskasvanud lepivad omavahel kokku, mida nad kingiks tahavad. Summa on enam-vähem teada ja mingit muret pole. Saab aga kord aastas midagi sellist, mida vast tahaks, aga niisama osta endale ei täi. Muidugi võiks ju ise minna ja sama raha eest endale osta, aga see pole ikkagi see. Kinki saada on tore! Vanaema kingib meil lihtsalt raha - minul jääb see aasta peale meelelahutuseks, teatripiletid ja muu selline. Täitsa rahul olen.
-
Külaline
Mis vahet on, miks vanaema rikkam on?Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2025 22:51 Rikkam on sest oskab majandada?
Mu vanaema oli ka rikas, raha palju. Aga niisugune kooner, et oma suurde majja ei raatsinud ka duširuumi ehitada. Mis peaks viga olema kausis pea ja pepu pesemisel? Terve elu nii tehtud. Voolav vesi on raiskamine!
Ära mine neid sõstraid sööma, homme lähevad turgu müügiks! Ära neid kurke puudu, müügiks!
Milleks uued püksid - lapime ära.
Miks peaks tuba soojem olema? Puude raiskamine. Pane rohkem riideid selga.
Majandas ülihästi kolme põlve
-
Külaline
Ja kust see rikkus siis sinu arust tuli, taevast kukkus sülle või?!Guest kirjutas: ↑08 Dets 2025 23:08
Mis vahet on, miks vanaema rikkam on?
Mu vanaema oli ka rikas, raha palju. Aga niisugune kooner, et oma suurde majja ei raatsinud ka duširuumi ehitada. Mis peaks viga olema kausis pea ja pepu pesemisel? Terve elu nii tehtud. Voolav vesi on raiskamine!
Ära mine neid sõstraid sööma, homme lähevad turgu müügiks! Ära neid kurke puudu, müügiks!
Majandas ülihästi kolme põlve![]()
-
Külaline
kinke teen ainult nendele inimestele, keda nii hästi tunnen, et oskan midagi teda kõnetavat kinkida. mehega teeme vahel selliseid personaalseid kinke - nikerdame või kirjutame midagi teineteisele. aga vahel ostame lihtsalt kalli reisi või briljantidega ehted ja nimetame need "jõulukinkideks". suvalistele inimestele üldiselt kinke ei tee, aga kui millegipärast tavis, siis küünal, piparkook, mahemesi. raha ei kingi põhimõtteliselt ja ise saada ka ei taha. alandav - nagu keegi annaks kerjusele.
-
Külaline
Taevast kukkus ka päris palju tõesti.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 06:38Ja kust see rikkus siis sinu arust tuli, taevast kukkus sülle või?!Guest kirjutas: ↑08 Dets 2025 23:08
Mis vahet on, miks vanaema rikkam on?
Majandas ülihästi kolme põlve![]()
Ei näinud ma tol ajal ega ei näe ka praegu mingit mõtet mammona kogumisel lihtsalt seepärast, et see olemas oleks, samas kogu elu elada nagu maailma vaeseim inimene.
No paranda omaenda elujärge!
Ei kujuta ette, et naudiksin teadmist, kui palju mul raha on, aga mitte millekski seda kasutada ei raatsi.
-
Külaline
suur osa pensionäre tulevad ikka väga kenasti toime - eriti kui elatakse kahekesi. Oma vanemad ja nende tuttavad, ämm-äi, naabrid kõik saavad hästi hakkama. On pensionid ja mingid tagavarad, lisaks oskus argipäeval kokkuhoidlikult majandada.
Reisibüroode kallite kaugreiside klientuur on enamasti pensionieas.
Ja tore ongi!
Reisibüroode kallite kaugreiside klientuur on enamasti pensionieas.
Ja tore ongi!
-
Külaline
Meil peres/suguvõsas ammu kokku lepitud, et kingid vaid lastele. Lihtne ja mõistlik.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Babyyoda, Bing [Bot], Karlsson, Mai ja 6 külalist