Esimene jõuluteema- kingitused ja vaesus.
1. Mida sa kingiksid, kui sul OLEKS raha?
2. Kas need 10 inimest on päriselt nii lähedased inimesed, et neile tuleb jõulukink teha tingimata?
3. Postiga saada kaart. Ei ole mingit vajadust saata kingitust meesterahvale, kellega isegi silmast silma ei kohtu.
4. Kui külla lähed jõulude ajal ja tingimata tahad, et oleks kingitus kaasas, siis mingi väike nännipakk kamba peale, mitte individuaalsed kingitused - ehk siis perele pakk, kus on nt piparkoogid ja mandariinid või kui ilmtingimata vaja lastele eraldi pihku pista midagi, siis otsi netist ideesid, kuidas ägedalt pakkida või kaunistada pulgakomme, need on maailma kõige odavamad asjad.
PS. Su elus on kümmekond inimest, kes hoolivad sinust ja tahavad sind kingiga jõulude ajal rõõmustada - see on tegelikult nii suur asi!
2. Kas need 10 inimest on päriselt nii lähedased inimesed, et neile tuleb jõulukink teha tingimata?
3. Postiga saada kaart. Ei ole mingit vajadust saata kingitust meesterahvale, kellega isegi silmast silma ei kohtu.
4. Kui külla lähed jõulude ajal ja tingimata tahad, et oleks kingitus kaasas, siis mingi väike nännipakk kamba peale, mitte individuaalsed kingitused - ehk siis perele pakk, kus on nt piparkoogid ja mandariinid või kui ilmtingimata vaja lastele eraldi pihku pista midagi, siis otsi netist ideesid, kuidas ägedalt pakkida või kaunistada pulgakomme, need on maailma kõige odavamad asjad.
PS. Su elus on kümmekond inimest, kes hoolivad sinust ja tahavad sind kingiga jõulude ajal rõõmustada - see on tegelikult nii suur asi!
-
Külaline
Metsast või oma kuuse otsast muidugi võib lõigata, aga mitte pargist. Kui kasvõi 10 inimest läheb ühe kuuse kallale kümnele inimesele oksakesi võtma, siis see puu jääb ikka väga niruks.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2025 02:02Nelkidega läbi torgatud apelsin on tõesti mõnus! Aga ära pelga ka värskeid kuuseoksakesi lõigata, kui on mõned puud lähedal. Väga mõnus jõululõhn tuleb värsketest okstest! Kuusega ei juhtu sellest midagi. Igal aastal lõikan päris suuri oksi rooside katmiseks, kui külmad käes (sel aastal pole veel põhjust olnud, ju millalgi detsembri lõpus teen), samuti jõuluõhtuks tuppa toomiseks. Kuuskedega pole midagi juhtunud, elavad kenasti.
Nelgiapelsin ja kuuseoksad - no tõesti hea lõhnav kingitus!
-
Külaline
need foorumid on selles mõttes huvitavad ja silmiavavad kohad, et saad teada et inimesed elavad ikka täiesti erinevaid elusid. Juba see kingiteema on nii eriline, oma peakolusse ei mahu miks punnitatakse kinkidega kui esiteks pole raha, ja teiseks on need kingisaajad kas kuskil kaugel (postiga?!?), poolvõõrad või siis head sõbrad, kellega saaks ju ometi otsekoheselt rääkida.
-
Külaline
Minu ettevõttes töötab 100% töövõimetu mees, täiskohaga. Tema peab üksikisana toitma ka oma 2 last ja saab hakkama.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:03Mismõttes ei käi tööl? Jah, oma tervise tõttu ma ei peaks ega isegi ei tohiks tööl käia, aga ma pean mõned päevad kuus töötama selleks et ellu jääda. Ja keegi ei maksa enam mu kodukulusid kinni...Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 16:42Üks kulutab kogu oma aja madalapalgalisele tööle ja tal jääb peale arvete maksmist 200 eurot kulutamiseks, sina aga tööl ei käi, aega maa ja ilm, arved makstakse sul kinni ja 200 eurot antakse kulutamiseks ka. Aga ikka viriseb.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 16:36Kuid praegu olen ma seaduste järgi rikas- saan igakuiselt peale arvete maksmist "laiata" rohkem ,kui 200 euroga koos, ning sotsiaalosakonnast saadeti mind lihtsalt pikalt.
-
Külaline
Kui mul on lähedane pere kaugel-teises Eesti otsas- siis neile tuleb postiga kink saata.Guest kirjutas: ↑04 Dets 2025 00:43 Rimis on umbes 2 euroga küpsisekarbikesed näiteks, pärast küpsiste konsumeerimist jääb järgi hea karp, kus saab asju hoidahttps://www.rimi.ee/epood/ee/tooted/mai ... /p/1021405
Miks sa üldse postiga pead midagi kellelegi saatma? Sellistele inimestele ma küll mingeid kinke ei punnitaks teha, kellega ma reaalselt nägupidi kokku ei satu jõulude ajal või kuskil koosviibimisel ei pea olema. Ja kui on mingi üks jõuluistumine mingi seltskonnaga, kus mingeid kinke eeldatakse, siis sinna võtaks kasvõi niisama kõigile ühesugused üllatusmunad kaasa ja ütledki, et kahjuks on kehv aeg, aga kuna tühja käega tulla ei tahtnud, siis saavad kõik sümboolse muna (või jõuluvana või päkapiku või misiganes šokolaadifiguure näiteks, need peaks su hinnaskaalasse mahtuma küll).
-
Külaline
Kas helistamisest või kaardi saatmisest ei piisa?
-
Külaline
Ma saaks veel aru kui seltskonna kogunemisele häbeneks tühja käega minna, aga hakata pakki lausa kuhugi saatma, no milleks ometi? Kui, siis ehk lastele kommikotike.
-
Külaline
Sa oma lastele ei saadaks või, kui nad kaugemal elaks ja ise tulla ei saaks?Guest kirjutas: ↑04 Dets 2025 13:16 Ma saaks veel aru kui seltskonna kogunemisele häbeneks tühja käega minna, aga hakata pakki lausa kuhugi saatma, no milleks ometi? Kui, siis ehk lastele kommikotike.
-
Külaline
Väikestele lastele jah kommipaki, täiskasvanutele mitte.
-
Külaline
Täiskasvanud lapsed tulevad ikka ise emale külla.
-
Külaline
Kirjutan teemaalgataje esimesed pähe tulnud mõtted.
1) Lõika välja üks paberist / papist süda šablooniks ja osta pakk piparkoogitainast ning mõned glasuurid. Küpseta igale sõbrale piprakook ja kirjuta peale tema nimi ja äärista süda glasuuriga. Kulu umbes 10 eurot. Pakenda.
2) osta igale sõbrale paar lahedaid sokke. Nojah, sokke ei voovi väidetavalt keegi saada, aga ära nad kuluvad
3) osta kuskilt šokolaadipoest, Karamelle ntx, tahvel head šokolaadi või martsipanikujuke - umbes 3€. Need ei ole palmirasvaga.
4) Osta plokk joonistuspaberit ja valmista kaart. Juhised netist, midagi ikka on, mida oskad ja suudad. Kirjuta südamest tulevad soovid ja "kingi" midagi - jalutuskäik endaga, ühine kohviõhtu enda juures vms.
5) Käi taaskasutuspoes või jäätmejaama korduskasutusruumis. Otsi igale sõbrale paari euro eest või täiesti tasuta midagi, mis päriselt just seda inimest rõõmustaks. Aega sul on.
6) Kui külla lähed, valmista kook. Kui sa kohe väga-väga kobakäpp oled, osta muffinipulbit poest ja sega kokku ning pane kas muffinivormidesse või ümmargusse vormi.
7) oled ehk teinud hoidiseid? Jõuad veel teha - ilus purk kõrvitsat või mõnda erilisemat moosi rõõmustaks sõpra.
8) Mine osta küünal kui tead, et sõber seda põletab. Nt Flora poes on vägagi lahedad ja soodsad lõhnata küünlad.
9) Tee väike toidupakk - tee või kohv, pudel glögi ja kommid. Midagi, mida tead, et su sõber tarbib.
Kui sõbrad teavad, et oled keerulises olukorras, siis on neil pigem hea meel kui jätad traditsioonilise kingituse tegemata. Laenu ärra küll võta. Pane fantaasia tööle - aega on sul rohkem kui raha hetkel ja nii saab valmistada südamlikke ja isiklikke kinke.
1) Lõika välja üks paberist / papist süda šablooniks ja osta pakk piparkoogitainast ning mõned glasuurid. Küpseta igale sõbrale piprakook ja kirjuta peale tema nimi ja äärista süda glasuuriga. Kulu umbes 10 eurot. Pakenda.
2) osta igale sõbrale paar lahedaid sokke. Nojah, sokke ei voovi väidetavalt keegi saada, aga ära nad kuluvad
3) osta kuskilt šokolaadipoest, Karamelle ntx, tahvel head šokolaadi või martsipanikujuke - umbes 3€. Need ei ole palmirasvaga.
4) Osta plokk joonistuspaberit ja valmista kaart. Juhised netist, midagi ikka on, mida oskad ja suudad. Kirjuta südamest tulevad soovid ja "kingi" midagi - jalutuskäik endaga, ühine kohviõhtu enda juures vms.
5) Käi taaskasutuspoes või jäätmejaama korduskasutusruumis. Otsi igale sõbrale paari euro eest või täiesti tasuta midagi, mis päriselt just seda inimest rõõmustaks. Aega sul on.
6) Kui külla lähed, valmista kook. Kui sa kohe väga-väga kobakäpp oled, osta muffinipulbit poest ja sega kokku ning pane kas muffinivormidesse või ümmargusse vormi.
7) oled ehk teinud hoidiseid? Jõuad veel teha - ilus purk kõrvitsat või mõnda erilisemat moosi rõõmustaks sõpra.
8) Mine osta küünal kui tead, et sõber seda põletab. Nt Flora poes on vägagi lahedad ja soodsad lõhnata küünlad.
9) Tee väike toidupakk - tee või kohv, pudel glögi ja kommid. Midagi, mida tead, et su sõber tarbib.
Kui sõbrad teavad, et oled keerulises olukorras, siis on neil pigem hea meel kui jätad traditsioonilise kingituse tegemata. Laenu ärra küll võta. Pane fantaasia tööle - aega on sul rohkem kui raha hetkel ja nii saab valmistada südamlikke ja isiklikke kinke.
-
Külaline
Mina teeksin ka mingi küpsetise, kõigil rõõmu. Mis siis, et pole varem teinud, selleks ongi retseptid. Tee näiteks mingi kardemoniga pühadepärg, pane vahele mustikaid või jõhvikaid ja peale riivi shokolaadi või suhkruvaap vm. Odav ja samas väga tore kingitus. Mulle endalegi väga meeldiks.
-
Külaline
Kõige selle asemel ma eelistaks lihtsalt saada kõne või sõnumi, et Häid jõule. St, et inimene on meeles ikka.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2025 15:13 Kirjutan teemaalgataje esimesed pähe tulnud mõtted.
Pole vaja isegi neid hoidiseid ja piparkooke punnitada.
-
Külaline
Küpsetamise kohalt ..mul pole ahju, seega see jääb kohe kindlasti ära. Ja ise ma ei hakka midagi tegema, kuna neid soperdusi ei tahaks kindlasti mitte keegi
Aga mõned ideed ma juba ka leidsin tänu sellele postitusele! Ehk saan hakkama ilma laenuta..
Kõige raskem valik on keskeas abielupaar, suht heal järjel. Eelmine aasta ostsin jõululaadalt hoidiseid, see aasta nagu väga korrata sama ei tahaks. Samuti on küsimus veel ka üksik heal järjel olev mees. Ja paar noormeest, 15-16 aastast.
Kõige raskem valik on keskeas abielupaar, suht heal järjel. Eelmine aasta ostsin jõululaadalt hoidiseid, see aasta nagu väga korrata sama ei tahaks. Samuti on küsimus veel ka üksik heal järjel olev mees. Ja paar noormeest, 15-16 aastast.
-
Külaline
Need ilmselt ei oota sinult nagunii mingit hüper-superkingitust, seega võib neile niisama natuke naljakat nänni viia, näiteks Tigeris on mingid suured 170g-sed kummikommist jõuluvanadKülaline kirjutas: ↑04 Dets 2025 17:51Ja paar noormeest, 15-16 aastast.
-
Külaline
Või siis selline täringumänguke https://flyingtiger.com/en-ee/products/ ... me-3058238Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2025 19:01Need ilmselt ei oota sinult nagunii mingit hüper-superkingitust, seega võib neile niisama natuke naljakat nänni viia, näiteks Tigeris on mingid suured 170g-sed kummikommist jõuluvanadKülaline kirjutas:Ja paar noormeest, 15-16 aastast.https://flyingtiger.com/en-ee/products/ ... my-3066977
-
Külaline
Usu mind, keegi ei taha kellegi viimaste sentide eest ostetud kingitusi. See tekitab pigem haletsust. Oleks siis veel midagi, mida eraldi ostma ei lähe, a'la oma keldrist võetud hoidisepurk või midagi muud oma käega tehtut, siis on teine asi. Kui need inimesed on su pereliikmed, siis nad ju teavad, mis olukorras sa oled ega ootagi sinult midagi.
Lugedes veel, kui paljudele neid kingitusi teha tuleb, siis tundub, et sa pingutad ikka täiega üle ega hinda ratsionaalselt oma rahalist olukorda. Mina olen pärit suurest perest ja me ei tee üldse üksteisele kingitusi. Meie ema ehk lastelaste vanaema teeb ainult väiksematele kommipakid. Täiskasvanud võivad oma pereringis kingitusi teha, kui tahavad.
Lugedes veel, kui paljudele neid kingitusi teha tuleb, siis tundub, et sa pingutad ikka täiega üle ega hinda ratsionaalselt oma rahalist olukorda. Mina olen pärit suurest perest ja me ei tee üldse üksteisele kingitusi. Meie ema ehk lastelaste vanaema teeb ainult väiksematele kommipakid. Täiskasvanud võivad oma pereringis kingitusi teha, kui tahavad.
Appi, inimesed - lolliks läksite või...? Postiga kingituste saatmine...eee...milleks?? Miks peab üldse kinkima midagi, miks ei või jõuluõhtule minnes lihtsalt külakosti viia - no puuvilju või juustu või veini/glögi? Kui aga pole küllaminekut ja keegi sulle ka külla ei tule, misasja sa üldse muretsed. Ausalt öeldes oleks ikka kentsakas küll postipakiga mingi käsitöömeisterdus kingiks saada... Või siis võõrastele teismelistele midagi kinkida - usu, kui sa neile ust neid 400-sajaseid kõrvaklappe või uut nutividinat ei kingi, siis ...võid ära unustada.
-
Külaline
Ma see pika postituse tegija. Kui sa kinkideta kohe mitte kuidagi ei saa, pead loovaid lahendusi otsima. Kui ahju ei ole, tee Kirjut koera - küpsiste purustamise, marmelaadi lõikumise ja rosinate king kakao või sisse segamisega saad vast ikka hakkama. Vormimisel kasutad küpsisevorme või liivavorme (kindlasti pole sul neid ka - küsid siis naabrilastelt laenuks)Guest kirjutas: ↑04 Dets 2025 17:51 Küpsetamise kohalt ..mul pole ahju, seega see jääb kohe kindlasti ära. Ja ise ma ei hakka midagi tegema, kuna neid soperdusi ei tahaks kindlasti mitte keegiAga mõned ideed ma juba ka leidsin tänu sellele postitusele! Ehk saan hakkama ilma laenuta..
Keskealisele abielupaarile võtad muuseumipühapäeva tasuta piletid Fientast. Üksikule mehele soetad turult lati suitsuvorsti ja pakid kommikujuliseks.
Teismelistele kingid ilgemaitselisi särisevaid kummikomme (kui sa just uue iphoneiga ei lähe, on muud kingid neile samaväärselt nõmedad)
Aga usu, mitte ukski neist ei oota kinki. Eesti kodud kubisevad üleliigsetest asjadest. Koristasime büroos kappe - andsime kinkidena saadud veepudelid, tassid, mittevajalikel teemadel raamatud, võtmehoidjad jms ringlusse. Palju parem oleks kui kinkijad ettevotted poleks neid kinke teinud.
-
Külaline
Osta igaühele helkur. Neid on nii erinevaid ja ei maksa palju. Pimedal ajal väga vajalik asi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: libakägu, mõtlenOMApeaga, rucola ja 9 külalist