Baltika pankrotist

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Baltika pankrotist

Postitus Postitas Külaline »

Copy:
Meestele rõivaste disainimine on teistsugune kui naistele disainimine. Meeste rõivaid tuleb disainida erinevas täidluses ja pikkuses, mis tähendab, et üht ülikonda tuleb teha eri versioone iga numbri kohta.

Naistele käib küll kui kõik riided viskame valmis ideaalkehadele!

Kiitleb kuidas Paavlis Baltika asju ei ole, et need nii kallid inimestele, et ei loobuta :D , Paavlis ju Eesti kaupa üldse ei olegi :)
Külaline

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1204 ... iga-suured
Külaline

Nõuka ajal olid küll ka naiste riided eri mõõtudes, nimetati vist kasvud. Mitte ei olnud laiemad püksid kõik pikkusele >180cm
Külaline

Mul on sellest pankrotist väga kahju. Kui midagi uut tahtsin osta, siis Ivo Nikkolo oli üks esimesi poode, mida külastasin. Puhas, rahulik, meeldiv teenindus. Lisaks oli viimastel aastatel seal ka üsna palju noortematele suunatud kaupa.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Dets 2025 14:31Nõuka ajal olid küll ka naiste riided eri mõõtudes, nimetati vist kasvud. Mitte ei olnud laiemad püksid kõik pikkusele >180cm
Just, oleks jõukatele lühikestele paksudele naistele sobivaid õmmelnud, ei oleksi pankrotti läinud.
Külaline

Samas näiteks Gowry äri põhineb ju just sellel, et teevad särke ja ülikondi mõõtude järgi...

Ilmselt tasubki ära kas üks või teine, ehk siis kas täielik masstoodete vorpimine nö. keskmistele inimestele või täielik eritellimus (mis on muidugi kallim). Püüd midagi vahepealset olla ei tasu ära.

Ise olen väiekest kasvu ja naisteriiete puhul olen vaadanud, et mitmel Eesti väikesel naisteriiete tootjal puudub mulle paras S suurus. Riided algavad M-st (või siis on S või 36 või misiganes nii suur, et ongi sisuliselt M). Ju siis tasub väikefirmal alates M-st paremini ära. Kuigi kaubanduskeskuste masstoodangus on S/XS enamasti olemas ja uuskasutuspoodidest leiab ka.
Külaline

Minul on ka kahju. Nikkolo riideid olen aeg-ajalt ikka ostnud. Aga probleem on selles, et paljud ostavad Hiina rämpsu, mis odavalt toodetud. Siinmail inimesed tahavad saada suuremat palka ja paremaid tingimusi, seega võistelda võimatu. Miks oma turgu selle rämpsu eest ei kaitsta, ei saa aru, ilmselt see kellelegi kasulik. Lisaks on e-kaubanduse kaudu saadaval palju kvaliteetseid riideid mujalt Euroopast, mis omakorda mõjutab meie väikest turgu.
Täpselt samal viisil läheb viimasel ajal pankrotti sarnaseid firmasid ka Soomes, mis aastakümneid tegutsenud. Midagi pole parata, suur osa ostjatest ei hinda enam materjali ega kvaliteeti, ostetakse odavast sünteetilisest kangast riideid, mis paari pesu järel näeb välja pikalt peetu.
Külaline

Meeste rõivaste puhul pannaksegi kvaliteedile rohkem rõhku. Ka materjal on enamasti kvaliteetsem. Naiste rõivaste puhul pannakse rõhku odavatelele, aga silmatorkavatele ilustustele, sitsile-satsile ja värvile.
Külaline

Meeste jalanõud on ka kvaliteetsemad ja jalale mugavamad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], Karlsson ja 9 külalist