No mina mäletan täpselt, et mind aitas rahaga vaid üks inimene kunagi väga ammu, on olnud paar toiduabi pakkujat ja üks kes apteegis mul rohud välja osta aitas . Järelikult aetakse mind ikka segi kellegagi..perekoolis oli vist ka veel paar abivajajat.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:47Mina olen ka andnud. Ei mäleta, et tänatud oleks. Just muigasin lugedes, et "aitäh" kinki saades oleks juba suur asi.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:27See päris kindlasti tõsi ei ole, mina andsin isegi raha.Rahalisi annetusi ma muide ei ole ma saanud kunagi ja see polnudki eesmärk.
Esimene jõuluteema- kingitused ja vaesus.
-
Külaline
-
Külaline
Ananassi postiga ei saada ikkaGuest kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:52 Kas Raffaello sobiks kellelegi? 2e eest shokolaad teismelisele ja lasteaialapsele. 10e eest noorele perele ananass, apelsinid, pirnid nt. Vanemale inimesele dushiseep või mingi kätekreem?
Jah, sokolaadid on tõesti lollikindel valik lastele. Vanemale inimesele ja tegelt üldse kellelegi mingit dusigeeli vms kinkida ei julgeks- tundub nagu kuidagi ebameeldiva vihjena ( ise ka vihkan selliseid kinke) Ja pealegi on ikka väga nõme kinkida mingist esimesest marketist ostetud seepi või dušigeeli.
-
Külaline
Ei olnud vaja arvata, et ükski variant ei sobi. Olen rohkem kui kindel, et mingid vastuväited tulevad absoluutselt igale ettepanekule, mis siin tehakse.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:57Ananassi postiga ei saada ikkaGuest kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:52 Kas Raffaello sobiks kellelegi? 2e eest shokolaad teismelisele ja lasteaialapsele. 10e eest noorele perele ananass, apelsinid, pirnid nt. Vanemale inimesele dushiseep või mingi kätekreem?,aga muidu päris originaalne pakkumine mille peale ma ei oleks ealeski tulnud.
Jah, sokolaadid on tõesti lollikindel valik lastele. Vanemale inimesele ja tegelt üldse kellelegi mingit dusigeeli vms kinkida ei julgeks- tundub nagu kuidagi ebameeldiva vihjena ( ise ka vihkan selliseid kinke) Ja pealegi on ikka väga nõme kinkida mingist esimesest marketist ostetud seepi või dušigeeli.
-
Külaline
Ma ei tea kas sa oled see sama, kes siin kingituste üle pead vaevab.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:47Mul ei jää midagi üle ,et kõrvale panna..Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:24 Ja jõulud ei tule ootamatult. Alati saab varem hakkata natuke raha kõrvale panema, et detsembris suurt aukku poleks. Jah, olen ise ka vaene ja tean. Raske on aga pärus võimatu mitte. Ja no hirmkallid viinamarjad nüüd küll laua peal EI pea olema.
Kui oled, ja kui ei jää üle siis no ei saa kinke teha ja kõik. Ei võta ise vastu ka. Suu ju peas ja ometi saab rääkida, et nii hull olukord on.
Mul ka ei jää. Iga sent arvel. Mõnikord on õnnestunud midagi maha müüa(laste riided) ja siis panen selle kõrvale või ostan sügavkülma toitu ette. Ja kui väga halb kuu on, siis ise närutan aga annan hea kraami toidust lastele.
Vaene olles tuleb üsna loov ja nutikas olla. Iga euro on väärtuslik. Usu mind ma tean(üksikhooldaja kahe lapse ja kassiga).
-
Külaline
Aa, ok ei sobi sinu väärtushinnangutegaGuest kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:57Ananassi postiga ei saada ikkaGuest kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:52 Kas Raffaello sobiks kellelegi? 2e eest shokolaad teismelisele ja lasteaialapsele. 10e eest noorele perele ananass, apelsinid, pirnid nt. Vanemale inimesele dushiseep või mingi kätekreem?,aga muidu päris originaalne pakkumine mille peale ma ei oleks ealeski tulnud.
Ma ise arvaks, et hea ja praktiline ja ei saa väga mööda panna ka, sest pesed ju maha. St kulub ära. St pesemise asju ja käterätti sa kinkida ei taha, sest see oleks nagu vihje pesematusele?
Kõige hullem seal nimekirjas on see mees. Meestele on ka suure raha eest raske midagi kinkida. Nt minu mees tahab vaid sokke, sest need jäävad tihti üksikuks. Aga paljudele tundub see kingina ka nõme
-
Külaline
See arutelu on ju küllaltki mõttetu. Tuttavad ju teavad, et tegemist on ekstreemselt vaese inimesega, kes on terve elu elanud vaid toetustest ja sotsiaalabist. Mis kinke need edukad sõbrad siis selliselt inimeselt õigupoolest ootavad. Mis vahet seal on, kas sa ostad 2-5 euro eest sokid, kommi või paki salvrätte. Tõõvõimetu inimene, kes ei oska ka süüa teha, meisterdada, kellel pole fantaasiat. Mitte kellelgi pole ootusi sellise inimese tehtud kinkide osas.
-
Külaline
Just minu mõtted. Ja mitte ainult ei oska, vaid ei soovi ka midagi õppida ega miskitpidi areneda. Kuidas selline inimene nii suurt hulka sõpru omab, on samuti mõistatus.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 18:24 See arutelu on ju küllaltki mõttetu. Tuttavad ju teavad, et tegemist on ekstreemselt vaese inimesega, kes on terve elu elanud vaid toetustest ja sotsiaalabist. Mis kinke need edukad sõbrad siis selliselt inimeselt õigupoolest ootavad. Mis vahet seal on, kas sa ostad 2-5 euro eest sokid, kommi või paki salvrätte. Tõõvõimetu inimene, kes ei oska ka süüa teha, meisterdada, kellel pole fantaasiat. Mitte kellelgi pole ootusi sellise inimese tehtud kinkide osas.
-
Külaline
Kas ta ei kirjutanud et on töövõimetu. Diagnoosiga. Ega ma ka tea mida tähendab elu selle diagnoosiga, aga inetu on õiendada ka. Just au talle et püüab elada nagu kõik teised, saada halkama. teha kinke. Ehk on see talle erakordselt raske. Ega su õiedamine asja paremaks küll tee.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 18:24 See arutelu on ju küllaltki mõttetu. Tuttavad ju teavad, et tegemist on ekstreemselt vaese inimesega, kes on terve elu elanud vaid toetustest ja sotsiaalabist. Mis kinke need edukad sõbrad siis selliselt inimeselt õigupoolest ootavad. Mis vahet seal on, kas sa ostad 2-5 euro eest sokid, kommi või paki salvrätte. Tõõvõimetu inimene, kes ei oska ka süüa teha, meisterdada, kellel pole fantaasiat. Mitte kellelgi pole ootusi sellise inimese tehtud kinkide osas.
Aga jah, sa ei pea tegema kinke, kui raha pole. Eriti veel saatma kellelegi kinki. Saada kaart.
-
Külaline
Aitäh sulle mõistmise eest!Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 18:38Kas ta ei kirjutanud et on töövõimetu. Diagnoosiga. Ega ma ka tea mida tähendab elu selle diagnoosiga, aga inetu on õiendada ka. Just au talle et püüab elada nagu kõik teised, saada halkama. teha kinke. Ehk on see talle erakordselt raske. Ega su õiedamine asja paremaks küll tee.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 18:24
Aga jah, sa ei pea tegema kinke, kui raha pole. Eriti veel saatma kellelegi kinki. Saada kaart.
-
Külaline
Milleks täiskasvanud selliseid kinke teevad, mingit pudi-padi mida kellelegi vaja ei ole?
-
Külaline
Selle pudi-padi ja jõulunänni kinkimisest ma ka aru ei saa. Kingitus peab olema praktiline.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 20:16 Milleks täiskasvanud selliseid kinke teevad, mingit pudi-padi mida kellelegi vaja ei ole?
-
Külaline
Ma vist kingiks kõigile mullitaja sellises olukorras
-
Külaline
Minu ema, kel ka eriti palju raha polnud, arvas ka, et mingit nänni pole kellelegi vaja. Aga tahtis ikka lähedasi meeles pidada. Tema joonistas kaarte. Selliseid korralikke, kahepoolseid. Hakkas juba suvel tegema. Vahel tegi pildi ise, mõnikord kopeeris kuskilt, lisas oma nüansi.
Sisse kirjutas luuletuse. Just seda inimest puudutava. Tal oli annet ikka ka, just riimide leidmisel. Lõppu lisas oma head soovid. Kleepis iga kaardi külge kommi kah. Seda siis täiskasvanutele.
Lastele küpsetas mõned piparkoogid, pisikesed kringlikesed ja küpsised, pani mõned kommid lisaks, pakkis ilusasti tsellofaani, tegi lehvikese külge.
Mitte keegi ei oodanudki temalt mitte midagi. Tundus armas, et ta tegeles väikeste jõulupakikestega meile kõigile mõeldes mitmeid kuid.
-
Külaline
selliseid kinke tahaks saada.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 21:08Minu ema, kel ka eriti palju raha polnud, arvas ka, et mingit nänni pole kellelegi vaja. Aga tahtis ikka lähedasi meeles pidada. Tema joonistas kaarte. Selliseid korralikke, kahepoolseid. Hakkas juba suvel tegema. Vahel tegi pildi ise, mõnikord kopeeris kuskilt, lisas oma nüansi.
Sisse kirjutas luuletuse. Just seda inimest puudutava. Tal oli annet ikka ka, just riimide leidmisel. Lõppu lisas oma head soovid. Kleepis iga kaardi külge kommi kah. Seda siis täiskasvanutele.
Lastele küpsetas mõned piparkoogid, pisikesed kringlikesed ja küpsised, pani mõned kommid lisaks, pakkis ilusasti tsellofaani, tegi lehvikese külge.
Mitte keegi ei oodanudki temalt mitte midagi. Tundus armas, et ta tegeles väikeste jõulupakikestega meile kõigile mõeldes mitmeid kuid.
-
Külaline
jah? leivapäts või sokid. ma jätan vahele. või no - uuest volvo xc 90-st ei ütleks ära. aga värv olgu korralik ja varustus maksimum.
-
Külaline
Inimene võiks olla õnnelik. Kui tahad surra ära, siis nii on.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:01Ei usu sellesse uhhuusse. Olen realist ja kuigi mul pole klassikalises mõistes surmatõbe, siis krooniline depressioon võib ka mingil hetkel surmavaks osutada..suitsiidimõtted on sagedased ja kuigi olen siiani suutnud mitukümmend aastat nendest üle olla, siis see igapäevane võitlemine nendega on põhjustanud paljude teiste tervisemurede ägenemise. Ja nii mõnedki oskused on koos sellega kadunud..Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 16:43Vaata. Kõik on kinni mõtlemises. Kui sa mõtled, et oled vaene ja rumal kobakäpp, siis nii ongi. Aga võib ka mõelda, et sul on toredad sõbrad, varsti on jõulud ja sul pole kallal ühtegi surmatõbe, siis on jälle nii. Mõttejõud on suur.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 16:36 Appi, ma soovisin seda postitust tehes saada psühholoogilist tuge, kuidas vastu pidada olukorras, kus kõik teevad kingitusi ja ma ise olen samuti kogu oma teadliku elu kingitusi teinud aastavahetuse või jõulude eel..aga see aasta on esimene kord ,kus mul pole selleks võimalust.Raskeid olukordi on tulnud ette veel varemgi, aga siis on olnud kas vähem sõpru või lihtsalt olen saanud sotsiaalosakonnast abi. Kuid praegu olen ma seaduste järgi rikas- saan igakuiselt peale arvete maksmist "laiata" rohkem ,kui 200 euroga koos, ning sotsiaalosakonnast saadeti mind lihtsalt pikalt.
Olen teadlik oma võimetest ja piiridest millegi uue õppimisel ja tean mis on mu oskused hetkel. Ja ei mina ega ka mu sõbrad ei hindaks mingit ebapraktilist jõulunänni. Söödavad kingitused on hea mõte, aga kui üks purk mett või moosi juba maksab 8-10 eurot (mingit suvalist supermarketi hoidist ju ei kingiks ja ise pole hoidiste hoiustamiseks mingit ruumi, seega ei ole nendega ka tegelenud. Pealegi on hoidistega üks jama- kõik ei söö kõike, näiteks kui keegi mulle mingi juustumoosi kingiks või salati, siis ma annetaksin selle kohe järgmisele abivajajale netis ) siis on see ikka väga keeruline olukorras, kus tahaks ikka enda aastavahetuse lauale ka midagi panna
-
Külaline
Mõnele teisele kitsikuses olijale soovitus: tee väikesed jõululõhnalised pakikesed. Loodetavasti on alles hoitud kinkekotte ja tsellofaani, need saab nüüd uuesti ringlema saata. Vaja läheb apelsine vastavalt kingipakkide arvule, nelki, Orkla (Kalevi) ümmargusi piparkoogi lõhnaga küpsiseid mida müüakse suures karbis, ilusa paberiga komme natuke, värvilist paela/lõnga, pargist kuuse alt (mitte küljest!!!!) korjatud väikesi kuuseoksi, nii ca 10 cm pikkusi. Paned igasse kotti ühe nelkidega tipitud apelsini, ümmargused küpsised keerad tsellofaani sisse ja teed sellest mõlemast otsast paelaga seotud kompveki. Lisaks paned kotikesse mõned kuuseoksad ja ilusad kommid. Ja ütled saajale, et siin on sulle natuke jõululõhna. Kui kõik asjad korraga ära osta, siis sellise paki hind ei tule suur. Ja see on soovitus inimesele, kes oma käteosavust kõrgelt ei hinda. Teised võivad uhkemaid asju kokku keevitada ja küpsetada. Mul õnneks ei ole vaja sõpradele ja sugulastele pisikingitusi teha, see aeg on möödas. Ma tõesti ei tahaks kellegi käest supermarketi tassi või dušigeeli saada. Mitte snoobitsemise pärast, aga ma tahan ise oma igapäeva tarbeasju valida.
-
Külaline
Teed kingituse ainult esimesele, saadud kingid kingid edasi kuni tiir peal
.
-
Külaline
Rimis on umbes 2 euroga küpsisekarbikesed näiteks, pärast küpsiste konsumeerimist jääb järgi hea karp, kus saab asju hoida
https://www.rimi.ee/epood/ee/tooted/mai ... /p/1021405
Miks sa üldse postiga pead midagi kellelegi saatma? Sellistele inimestele ma küll mingeid kinke ei punnitaks teha, kellega ma reaalselt nägupidi kokku ei satu jõulude ajal või kuskil koosviibimisel ei pea olema. Ja kui on mingi üks jõuluistumine mingi seltskonnaga, kus mingeid kinke eeldatakse, siis sinna võtaks kasvõi niisama kõigile ühesugused üllatusmunad kaasa ja ütledki, et kahjuks on kehv aeg, aga kuna tühja käega tulla ei tahtnud, siis saavad kõik sümboolse muna (või jõuluvana või päkapiku või misiganes šokolaadifiguure näiteks, need peaks su hinnaskaalasse mahtuma küll).
Miks sa üldse postiga pead midagi kellelegi saatma? Sellistele inimestele ma küll mingeid kinke ei punnitaks teha, kellega ma reaalselt nägupidi kokku ei satu jõulude ajal või kuskil koosviibimisel ei pea olema. Ja kui on mingi üks jõuluistumine mingi seltskonnaga, kus mingeid kinke eeldatakse, siis sinna võtaks kasvõi niisama kõigile ühesugused üllatusmunad kaasa ja ütledki, et kahjuks on kehv aeg, aga kuna tühja käega tulla ei tahtnud, siis saavad kõik sümboolse muna (või jõuluvana või päkapiku või misiganes šokolaadifiguure näiteks, need peaks su hinnaskaalasse mahtuma küll).
-
Külaline
Nelkidega läbi torgatud apelsin on tõesti mõnus! Aga ära pelga ka värskeid kuuseoksakesi lõigata, kui on mõned puud lähedal. Väga mõnus jõululõhn tuleb värsketest okstest! Kuusega ei juhtu sellest midagi. Igal aastal lõikan päris suuri oksi rooside katmiseks, kui külmad käes (sel aastal pole veel põhjust olnud, ju millalgi detsembri lõpus teen), samuti jõuluõhtuks tuppa toomiseks. Kuuskedega pole midagi juhtunud, elavad kenasti.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 21:40 Mõnele teisele kitsikuses olijale soovitus: tee väikesed jõululõhnalised pakikesed. Loodetavasti on alles hoitud kinkekotte ja tsellofaani, need saab nüüd uuesti ringlema saata. Vaja läheb apelsine vastavalt kingipakkide arvule, nelki, Orkla (Kalevi) ümmargusi piparkoogi lõhnaga küpsiseid mida müüakse suures karbis, ilusa paberiga komme natuke, värvilist paela/lõnga, pargist kuuse alt (mitte küljest!!!!) korjatud väikesi kuuseoksi, nii ca 10 cm pikkusi. Paned igasse kotti ühe nelkidega tipitud apelsini, ümmargused küpsised keerad tsellofaani sisse ja teed sellest mõlemast otsast paelaga seotud kompveki. Lisaks paned kotikesse mõned kuuseoksad ja ilusad kommid. Ja ütled saajale, et siin on sulle natuke jõululõhna. Kui kõik asjad korraga ära osta, siis sellise paki hind ei tule suur. Ja see on soovitus inimesele, kes oma käteosavust kõrgelt ei hinda. Teised võivad uhkemaid asju kokku keevitada ja küpsetada. Mul õnneks ei ole vaja sõpradele ja sugulastele pisikingitusi teha, see aeg on möödas. Ma tõesti ei tahaks kellegi käest supermarketi tassi või dušigeeli saada. Mitte snoobitsemise pärast, aga ma tahan ise oma igapäeva tarbeasju valida.
Nelgiapelsin ja kuuseoksad - no tõesti hea lõhnav kingitus!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Babyyoda, Karlsson, Mai, Tutiga Täi ja 6 külalist