Kas olete tundnud rahulolematust seoses asukohaga, kus elate või elasite?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 03 Dets 2025 11:11
Guest kirjutas: 01 Dets 2025 18:33
Külaline kirjutas: 01 Dets 2025 12:29 Minu hobid on maaeluga seotud.
Millised hobid?
ma ei ole küll see, kelle käest küsid, aga minu üks suur maaeluga seotud hobi on aiandus. võiks vist peaaegu öelda, et maastkukujundus. olen siia ehitanud mägesid, ojasid, tiikisid - küngastest rääkimata. lisaks pargid, lillepeenrad ja pähklisalud. natuke ka kasvumajas nakitsemist - tomatid ja viinamarjad. ootel on söögiviljaaed, kus kavatsen oma toitu kasvatama hakata. maahobideks on ka koeraga metsas kolamine, fotojaht, rabamatkad, suvel järves ujumine, jalgrattaga sõitmine, mesilastega toimetamine. plaanis on jooksupardid ja kitsed. siis saab hakata ka erinevate kitsejuutudega, maitsevõidega ja jogurtitega katsetama.
Mulle meeldib ka suveperioodil linnast väljas olla ja natuke aiandusega tegeleda. Maist septembrini on ilus ja pikalt valge aeg. Ka enamus su väljatoodud tegevusi saab teha kevadel ja suvel. Ainult loomade pidamine nõuab aastaringset kohalolu maakohas.
Pered, kellel on väikesed või kooliskäivad lapsed on teinekord valiku ees. Kui umbes kaheksa kuud aastas võiks linnas olla ja 3-4 kuud väikese kohas, siis millist elukohta eelistada? Mulle tundub, et kui suurema osa ajast on linnatingimustes mugavam, siis suvevaheajal maal käimine võiks pakkuda vaheldust ka rutiinile ja linnaelule, et siis korter linnas ja suvila maal.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Dets 2025 11:11
Guest kirjutas: 01 Dets 2025 18:33
Külaline kirjutas: 01 Dets 2025 12:29 Minu hobid on maaeluga seotud.
Millised hobid?
ma ei ole küll see, kelle käest küsid, aga minu üks suur maaeluga seotud hobi on aiandus. võiks vist peaaegu öelda, et maastkukujundus. olen siia ehitanud mägesid, ojasid, tiikisid - küngastest rääkimata. lisaks pargid, lillepeenrad ja pähklisalud. natuke ka kasvumajas nakitsemist - tomatid ja viinamarjad. ootel on söögiviljaaed, kus kavatsen oma toitu kasvatama hakata.
Iluaia kujundamine ja endale toidu kasvatamine nõuab omajagu tööd ja siis on tõesti lihtsam, kui elada maal. Vähesel määral aiandusega tegelemiseks piisab suvest ja suvilast.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Nov 2025 22:56
Guest kirjutas: 29 Nov 2025 21:13
Külaline kirjutas: 29 Nov 2025 10:34
Mul on täpselt sama olukord. Elu suurim viga oli asukoha valik, kui maja ostsime. Siis tundus kena rahulik maakoht, täna tunnen, et tahaks linna tagasi.
Kas linna tagasi kolimiseks on mõni takistus?
Linna saaksime selle raha eest hädapärast kahetoalise korteri, ei mina ega mees ole väga ka korteriinimesed.
Praegu on buumiaeg. Vanade remontimata eluasemete eest soovitakse ka pöörast hinda saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 17:01 Vastates küsimusele, siis ei-ei ole. Kui ma poleks rahul, siis koliksin ometi sinna, kus parem.
Küsimus oligi suunatud neile, kes pole mingil eluperioodil olnud elukohaga rahul ja ära kolinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Nov 2025 12:00
Külaline kirjutas: 29 Nov 2025 09:38Piirkonna puhul ei näe arengut, et tuleks juurde uusi töökohti ja inimesi, vaid paigalseisu või teatud juhul ka taandarengut. Liiga palju on väikekodanlust, ümbritsevad inimesed kritiseerivad valla pool tehtud otsuseid ja on ka uuenduste vastu. Kas olete olnud sarnases olukorras, kus tunnete, et keskkond on mandumist ja stressi soodustav?
Täpselt sellised tundmused on viimasel ajal Eesti suhtes üldiselt.
Kas plaanid Eestist ära kolida?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: libakägu, mõtlenOMApeaga, rucola ja 9 külalist