Esimene jõuluteema- kingitused ja vaesus.

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 03 Dets 2025 16:36Kuid praegu olen ma seaduste järgi rikas- saan igakuiselt peale arvete maksmist "laiata" rohkem ,kui 200 euroga koos, ning sotsiaalosakonnast saadeti mind lihtsalt pikalt.
Üks kulutab kogu oma aja madalapalgalisele tööle ja tal jääb peale arvete maksmist 200 eurot kulutamiseks, sina aga tööl ei käi, aega maa ja ilm, arved makstakse sul kinni ja 200 eurot antakse kulutamiseks ka. Aga ikka viriseb.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 16:36 Appi, ma soovisin seda postitust tehes saada psühholoogilist tuge, kuidas vastu pidada olukorras, kus kõik teevad kingitusi ja ma ise olen samuti kogu oma teadliku elu kingitusi teinud aastavahetuse või jõulude eel..aga see aasta on esimene kord ,kus mul pole selleks võimalust.Raskeid olukordi on tulnud ette veel varemgi, aga siis on olnud kas vähem sõpru või lihtsalt olen saanud sotsiaalosakonnast abi. Kuid praegu olen ma seaduste järgi rikas- saan igakuiselt peale arvete maksmist "laiata" rohkem ,kui 200 euroga koos, ning sotsiaalosakonnast saadeti mind lihtsalt pikalt.
Olen teadlik oma võimetest ja piiridest millegi uue õppimisel ja tean mis on mu oskused hetkel. Ja ei mina ega ka mu sõbrad ei hindaks mingit ebapraktilist jõulunänni. Söödavad kingitused on hea mõte, aga kui üks purk mett või moosi juba maksab 8-10 eurot (mingit suvalist supermarketi hoidist ju ei kingiks ja ise pole hoidiste hoiustamiseks mingit ruumi, seega ei ole nendega ka tegelenud. Pealegi on hoidistega üks jama- kõik ei söö kõike, näiteks kui keegi mulle mingi juustumoosi kingiks või salati, siis ma annetaksin selle kohe järgmisele abivajajale netis ) siis on see ikka väga keeruline olukorras, kus tahaks ikka enda aastavahetuse lauale ka midagi panna
Vaata. Kõik on kinni mõtlemises. Kui sa mõtled, et oled vaene ja rumal kobakäpp, siis nii ongi. Aga võib ka mõelda, et sul on toredad sõbrad, varsti on jõulud ja sul pole kallal ühtegi surmatõbe, siis on jälle nii. Mõttejõud on suur.
Külaline

Kas kõik need 10 inimest saavad koos kokku? Sel juhul võiks see seltskond teha omavahel loosimise.
Või ikka erinevad tuttavad, sugulased kes ei pea koos jõulepidu?
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 16:54 Kas kõik need 10 inimest saavad koos kokku? Sel juhul võiks see seltskond teha omavahel loosimise.
Või ikka erinevad tuttavad, sugulased kes ei pea koos jõulepidu?
Erinevad.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 16:43
Guest kirjutas: 03 Dets 2025 16:36 Appi, ma soovisin seda postitust tehes saada psühholoogilist tuge, kuidas vastu pidada olukorras, kus kõik teevad kingitusi ja ma ise olen samuti kogu oma teadliku elu kingitusi teinud aastavahetuse või jõulude eel..aga see aasta on esimene kord ,kus mul pole selleks võimalust.Raskeid olukordi on tulnud ette veel varemgi, aga siis on olnud kas vähem sõpru või lihtsalt olen saanud sotsiaalosakonnast abi. Kuid praegu olen ma seaduste järgi rikas- saan igakuiselt peale arvete maksmist "laiata" rohkem ,kui 200 euroga koos, ning sotsiaalosakonnast saadeti mind lihtsalt pikalt.
Olen teadlik oma võimetest ja piiridest millegi uue õppimisel ja tean mis on mu oskused hetkel. Ja ei mina ega ka mu sõbrad ei hindaks mingit ebapraktilist jõulunänni. Söödavad kingitused on hea mõte, aga kui üks purk mett või moosi juba maksab 8-10 eurot (mingit suvalist supermarketi hoidist ju ei kingiks ja ise pole hoidiste hoiustamiseks mingit ruumi, seega ei ole nendega ka tegelenud. Pealegi on hoidistega üks jama- kõik ei söö kõike, näiteks kui keegi mulle mingi juustumoosi kingiks või salati, siis ma annetaksin selle kohe järgmisele abivajajale netis ) siis on see ikka väga keeruline olukorras, kus tahaks ikka enda aastavahetuse lauale ka midagi panna
Vaata. Kõik on kinni mõtlemises. Kui sa mõtled, et oled vaene ja rumal kobakäpp, siis nii ongi. Aga võib ka mõelda, et sul on toredad sõbrad, varsti on jõulud ja sul pole kallal ühtegi surmatõbe, siis on jälle nii. Mõttejõud on suur.
Ei usu sellesse uhhuusse. Olen realist ja kuigi mul pole klassikalises mõistes surmatõbe, siis krooniline depressioon võib ka mingil hetkel surmavaks osutada..suitsiidimõtted on sagedased ja kuigi olen siiani suutnud mitukümmend aastat nendest üle olla, siis see igapäevane võitlemine nendega on põhjustanud paljude teiste tervisemurede ägenemise. Ja nii mõnedki oskused on koos sellega kadunud..
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 16:42
Külaline kirjutas: 03 Dets 2025 16:36Kuid praegu olen ma seaduste järgi rikas- saan igakuiselt peale arvete maksmist "laiata" rohkem ,kui 200 euroga koos, ning sotsiaalosakonnast saadeti mind lihtsalt pikalt.
Üks kulutab kogu oma aja madalapalgalisele tööle ja tal jääb peale arvete maksmist 200 eurot kulutamiseks, sina aga tööl ei käi, aega maa ja ilm, arved makstakse sul kinni ja 200 eurot antakse kulutamiseks ka. Aga ikka viriseb.
Mismõttes ei käi tööl? Jah, oma tervise tõttu ma ei peaks ega isegi ei tohiks tööl käia, aga ma pean mõned päevad kuus töötama selleks et ellu jääda. Ja keegi ei maksa enam mu kodukulusid kinni...
Külaline

Teemaalgataja oli Perekoolis suur kirjutaja erinevate probleemidega. Ja ükskõik mis keegi ette pani, ükski lahendus kunagi ei sobinud. Lõpuks sobisid ainult rahalised annetused.
Külaline

Mitu e sul on võimalik kinkidele kulutada? 2e iga kingi peale?
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 17:09 Teemaalgataja oli Perekoolis suur kirjutaja erinevate probleemidega. Ja ükskõik mis keegi ette pani, ükski lahendus kunagi ei sobinud. Lõpuks sobisid ainult rahalised annetused.
paistab sedamoodi jah.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 17:09 Teemaalgataja oli Perekoolis suur kirjutaja erinevate probleemidega. Ja ükskõik mis keegi ette pani, ükski lahendus kunagi ei sobinud. Lõpuks sobisid ainult rahalised annetused.
Tõepoolest, pole vaja soovitama hakata mingeid kursusi või mingit isetehtud kinke! Siin teemas siiski on olnud paar väga asjalikku vastust inimestelt, kes tõesti süvenevad olukoora tõsidusse. Rahalisi annetusi ma muide ei ole ma saanud kunagi ja see polnudki eesmärk. Aaa, mingi 20 aastat tagasi aitas mind üks tollal arstina töötanud, nüüdseks kõrgemal kohal olnud inimene ühe korra ja pärast mõnitas foorumites jne veel aastaid hiljem :o
Pean kuidagi lihtsalt saama üle sellest vastikustundest, et -mulle kingitakse, aga mina lihtsalt ütlen "aitäh!"
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 17:16 Mitu e sul on võimalik kinkidele kulutada? 2e iga kingi peale?
No umbes jah..
Külaline

Kui on lähiringis kokkulepe, et kinke omavahel ei tee(ka üllatuskinke) on jõulud kohe meeldivamad ja ka säästlikumad. Saab selle raha hoopis toidulauale panustada.
Külaline

Ja jõulud ei tule ootamatult. Alati saab varem hakkata natuke raha kõrvale panema, et detsembris suurt aukku poleks. Jah, olen ise ka vaene ja tean. Raske on aga pärus võimatu mitte. Ja no hirmkallid viinamarjad nüüd küll laua peal EI pea olema.
Külaline

Rahalisi annetusi ma muide ei ole ma saanud kunagi ja see polnudki eesmärk.
See päris kindlasti tõsi ei ole, mina andsin isegi raha.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 17:27
nojah, selge siis. ma ei jää kontonumbrit ootama.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 17:19
Guest kirjutas: 03 Dets 2025 17:16 Mitu e sul on võimalik kinkidele kulutada? 2e iga kingi peale?
No umbes jah..
Mingi jook, mida tead et joob. Mahl, energiajook, purgi gin, õlu.
Tigeris on kindlasti midagi
Piparkoogid.
Tass.
Mul ei tule rohkem pähe praegu.
Aga mine tea, ehk keegi tunneb pettumust kui paneb kingi rahasse ümber ja on ise kallima kingi sulle teinud. Eriti, kui ta ise ka raha loeb.
Külaline

No küsimused konkreetselt- mida kinkida 5.-euro eest sõprade perele? Mida kinkida 2.-euro eest teismelisele ,mida lasteaialapsele? Mida kinkida maximaalselt 10 euro eest noorele perele, kuhu varsti on laps sündimas. Mida kinkida 5.-euro eest edukatele inimestele (neid on mitu ja nad on eraldi peredest)-kas jälle šokolaad vms? Mida kinkida paari euroga keskealisele mehele, kes on lihtsalt mu sõprade pereliige aga elab neist eraldi? Mida kinkida vanemale inimesele ka umbes 5.-euro eestPange siis kirja mingis variandid, aga ei mingeid jõuluteemalisi tilulilusid ega tavalisi niidisokke.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 17:24 Ja jõulud ei tule ootamatult. Alati saab varem hakkata natuke raha kõrvale panema, et detsembris suurt aukku poleks. Jah, olen ise ka vaene ja tean. Raske on aga pärus võimatu mitte. Ja no hirmkallid viinamarjad nüüd küll laua peal EI pea olema.
Mul ei jää midagi üle ,et kõrvale panna..
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 17:27
Mina olen ka andnud. Ei mäleta, et tänatud oleks. Just muigasin lugedes, et "aitäh" kinki saades oleks juba suur asi.
Külaline

Kas Raffaello sobiks kellelegi? 2e eest shokolaad teismelisele ja lasteaialapsele. 10e eest noorele perele ananass, apelsinid, pirnid nt. Vanemale inimesele dushiseep või mingi kätekreem?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dimple, Google [Bot] ja 8 külalist