Kui palju päevas telekat vaatate?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 27 Nov 2025 07:27 Miks te ei vaata telekast saateid ja filme, kui teleka ekraan on suurem ja on parem vaadata?
Laiskusest, näiteks. Ma vaatan filme reeglina ajal, kus teised juba magavad, seega kõrvaklappidega. Ja ma ei viitsi tegeleda nende ühendamisega teleri külge, see on meil natuke probleemne, võtab aega mõnikord. Pealegi on kordades lihtsam filmi valida, kerida, seisma panna jma läpakas kui teleris (kui just telerit läpaka lisaekraaniks ei pane, aga see nõuab ka eraldi tegelemist ja ei viitsi). Pigem vaatan läpakast. Siis saan ka asukohta valida, kus vaatan, ei pea kindlas kohas diivanil olema. Ja see lukuaugu jutt on natuke imelik, kõik on ju suhteline - läpaka ekraan on nii palju lähemal kui teleriekraan, et pildi hoomatavus on ju sama. Kinos näiteks on mul mõnikord lausa probleem, et pilt on liiga suur, häirib.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Nov 2025 07:27 Miks te ei vaata telekast saateid ja filme, kui teleka ekraan on suurem ja on parem vaadata?
Mina ei vaata üldse saateid, mul ei ole mingeid telekanaleid. Filme ja sarju vaatan läpakast, sest mul on lähedal asuvat ekraani parem vaadata kui mitme meetri pealt suurt ekraani. Ma suhestun sellega paremini, tunnen ennast nagu selles maailmas, mitte et istun toas ja vaatan üle toa teise seina. Ka subtiitreid on mugavam lugeda. Kasutan ainult ingliskeelseid subtiitreid, vahel, kui mõnd sõna ei tea, on hea kohe teises aknas avada sõnaraamat ja selle tähendust vaadata. Vahel tahan pausile panna ja uurida imdb-com'ist, kust ma üht või teist näitlejat tean või mida nad veel teinud on. Vahel jääb mõne tegelase ilmumine segaseks, siis küsin chatGPT käest, kes see tegelane on, kas see on mingi uus põhitegelane vmt (eriti ulmesarjade puhul). Kui ma istuks teleka ees, siis see oleks passiivne tegevus, mingi eemalt vaatamine. Mulle meeldib olla kaasatud, otsida uut infot jne.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Nov 2025 22:58
Külaline kirjutas: 25 Nov 2025 22:57 aga muidu vaatan filme - ikka igal õhtul enamasti.
Ka jupiterist või?
kust juhtub. vahel filmikanalist, vahel tõmban ise midagi, mis huvitab, vahel tuleb mõnest suvakanalist hea film, vahel jupiterist.
Külaline

Ma olen see, kellel ka taustaks mängib. Üldjuhul ikka otse teleprogramm. Ma siis söögi tegemise või kortamise ajal pigem kuulan. Kui aga midagi järelvaatamisest vaatan, siis ma ikka istun diivanil ja vaatan telekaekraani ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 11:34
Laiskusest, näiteks. Ma vaatan filme reeglina ajal, kus teised juba magavad, seega kõrvaklappidega. Ja ma ei viitsi tegeleda nende ühendamisega teleri külge, see on meil natuke probleemne, võtab aega mõnikord. Pealegi on kordades lihtsam filmi valida, kerida, seisma panna jma läpakas kui teleris (kui just telerit läpaka lisaekraaniks ei pane, aga see nõuab ka eraldi tegelemist ja ei viitsi). Pigem vaatan läpakast. Siis saan ka asukohta valida, kus vaatan, ei pea kindlas kohas diivanil olema. Ja see lukuaugu jutt on natuke imelik, kõik on ju suhteline - läpaka ekraan on nii palju lähemal kui teleriekraan, et pildi hoomatavus on ju sama. Kinos näiteks on mul mõnikord lausa probleem, et pilt on liiga suur, häirib.
Kas teil inimesed magavad elutoas või on sul telekas magamistoas? Mitte ei saa aru, kuidas kellegi magamise ajal peab kõrvaklappidega olema. Siis, kui kõik magavad, ongi kõige magusam telekavaatamise aeg-vahid mida tahad, ükskõik mis jama.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 11:56
Mina ei vaata üldse saateid, mul ei ole mingeid telekanaleid. Filme ja sarju vaatan läpakast, sest mul on lähedal asuvat ekraani parem vaadata kui mitme meetri pealt suurt ekraani. Ma suhestun sellega paremini, tunnen ennast nagu selles maailmas, mitte et istun toas ja vaatan üle toa teise seina. Ka subtiitreid on mugavam lugeda. Kasutan ainult ingliskeelseid subtiitreid, vahel, kui mõnd sõna ei tea, on hea kohe teises aknas avada sõnaraamat ja selle tähendust vaadata. Vahel tahan pausile panna ja uurida imdb-com'ist, kust ma üht või teist näitlejat tean või mida nad veel teinud on. Vahel jääb mõne tegelase ilmumine segaseks, siis küsin chatGPT käest, kes see tegelane on, kas see on mingi uus põhitegelane vmt (eriti ulmesarjade puhul). Kui ma istuks teleka ees, siis see oleks passiivne tegevus, mingi eemalt vaatamine. Mulle meeldib olla kaasatud, otsida uut infot jne.
Telekas läheb ju samuti pausile, kui soovid midagi muud teha või tualetis käia :O
Külaline

Guest kirjutas: 27 Nov 2025 08:56 Paar kommentaari tagasi keegi võttis sinusuguse väga hästi kokku. Televiisor sul üldse on või oled nii tähtis, et seda ka ei ole, jõllitad oma telefoni? Sama inimene, kes kirjutab "emapõlv"?
Kommentaar, millele sa viitasid, ei rääkinud küll minust. Mina ei uhkusta teleka mittevaatamisega, vaid ma lihtsalt ei vaata teda, mind ei huvita populaarsed saated. Televiisor on olemas, kui see peaks sinu jaoks kuidagi olukorda paremaks tegema. Sinu rahustuseks - ma ei vaata ka Netflixi ega Jupiteri (no paar korda aastas ehk, siis ka seepärast, et keegi pereliige suurelt ekraanilt mõnda filmi vaatab) ja ei, ma ei ole ka selle poolest kellestki parem (ega halvem). Ma lihtsalt eelistan raamatuid lugeda ja uudised saab kätte uudisteportaalidest, isegi telesaadete ülevaated on seal harilikult olemas. Ole kena ja proovi vähem rünnata.
(Emapõlv on täiesti normaalne sõna tõepoolest, selgitati sulle ju)
Külaline

Guest kirjutas: 27 Nov 2025 15:28
Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 11:56
Telekas läheb ju samuti pausile, kui soovid midagi muud teha või tualetis käia :O
Asi pole lihtsalt pausile panemises, vaid selles, et see on mul mugavalt kõik ühes kohas, ma ei tea kusagile minema või mingit teist seadet kasutama selleks. Pealegi, nagu öeldud, mulle meeldib voodis lebotades läpakat vaadata rohkem kui kusagil istuda ja mitu meetrit kaugemal olevat suurt ekraani vaadata. Mulle meeldib selline personaalne kogemus rohkem.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Nov 2025 15:26
Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 11:34
Kas teil inimesed magavad elutoas või on sul telekas magamistoas? Mitte ei saa aru, kuidas kellegi magamise ajal peab kõrvaklappidega olema. Siis, kui kõik magavad, ongi kõige magusam telekavaatamise aeg-vahid mida tahad, ükskõik mis jama.
Läpakaga ollakse voodis, saa juba aru.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Nov 2025 15:29 Ma lihtsalt eelistan raamatuid lugeda ja uudised saab kätte uudisteportaalidest, isegi telesaadete ülevaated on seal harilikult olemas.
Kuule aga see on ju ka ekraan - järelikult telekavaatamine! Gotcha - vahele jäid!!!
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 12:41Ma olen see, kellel ka taustaks mängib. Üldjuhul ikka otse teleprogramm.
Naudid kõik iga 15 min järel korduvad reklaamid ka ära?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 11:56Mina ei vaata üldse saateid, mul ei ole mingeid telekanaleid. Filme ja sarju vaatan läpakast, sest mul on lähedal asuvat ekraani parem vaadata kui mitme meetri pealt suurt ekraani. Ma suhestun sellega paremini, tunnen ennast nagu selles maailmas, mitte et istun toas ja vaatan üle toa teise seina. Ka subtiitreid on mugavam lugeda. Kasutan ainult ingliskeelseid subtiitreid, vahel, kui mõnd sõna ei tea, on hea kohe teises aknas avada sõnaraamat ja selle tähendust vaadata. Vahel tahan pausile panna ja uurida imdb-com'ist, kust ma üht või teist näitlejat tean või mida nad veel teinud on. Vahel jääb mõne tegelase ilmumine segaseks, siis küsin chatGPT käest, kes see tegelane on, kas see on mingi uus põhitegelane vmt (eriti ulmesarjade puhul). Kui ma istuks teleka ees, siis see oleks passiivne tegevus, mingi eemalt vaatamine. Mulle meeldib olla kaasatud, otsida uut infot jne.
Ma teen täpselt sama. Subtiitrite lugemine on nii sügavalt juurdunud, et kuigi võiks ka ilma vaadata, siis nagu enam ei oskagi. Ja tõesti vaatan samamoodi sõnaraamatulaiendusest uute sõnade tähendust. Aga - jube kahju on sellest, et enam ei kontrolli inimesed AI transkribeeritud subtiitreid üle ja jube palju on vigu. Ja Eesti telekanalid kasutavad nüüd ka AI-d või on siis masintõlke toimetajad jube lohakas, vähemalt sarjas "Preili Scarlet ja hertsog" oli vahepeal täiesti kummastavaid tõlkeid.

Loodan, et see ChatGPT mull lõhkeb. Konsulteerin ka seda, aga ta kuramus ei tunnista ju, kui umbluud ajab. Kui tegemist on tuntud sarjaga, mida eri foorumites või spetslehtedel pikalt-laialt lahatakse, siis jah võib temaga arutada, aga kui vähemtuntud sari, siis ajab ta mingit jama (st ehitab asjast midagi teadmata vastuse sinu küsimusest saadud vihjete põhjal üles).
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 15:38
Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 11:34 Laiskusest, näiteks. Ma vaatan filme reeglina ajal, kus teised juba magavad, seega kõrvaklappidega. Ja ma ei viitsi tegeleda nende ühendamisega teleri külge, see on meil natuke probleemne, võtab aega mõnikord. Pealegi on kordades lihtsam filmi valida, kerida, seisma panna jma läpakas kui teleris (kui just telerit läpaka lisaekraaniks ei pane, aga see nõuab ka eraldi tegelemist ja ei viitsi). Pigem vaatan läpakast. Siis saan ka asukohta valida, kus vaatan, ei pea kindlas kohas diivanil olema. Ja see lukuaugu jutt on natuke imelik, kõik on ju suhteline - läpaka ekraan on nii palju lähemal kui teleriekraan, et pildi hoomatavus on ju sama. Kinos näiteks on mul mõnikord lausa probleem, et pilt on liiga suur, häirib.
Sa ei oska lugeda? Inimene ei viitsi tegeleda kõrvaklappide ühendamisega teleri külge, seega vaatab läpakast, sest teised magavad. Elavad järelikult kõik elutoas.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Nov 2025 18:52

Sa ei oska lugeda? Inimene ei viitsi tegeleda kõrvaklappide ühendamisega teleri külge, seega vaatab läpakast, sest teised magavad. Elavad järelikult kõik elutoas.
Ei. Me ei ela elutoas. Meil on lihtsalt kombeks olla vaikselt, kui teised majas magavad. Tasakesi mängiv telekas ei anna piisavalt nauditavat efekti, kui soovin korralikult filmi nautida.
Küll mõnel on ikka kaugelearenenud võimetus tagajärge mööda tagasi põhjuseni minna. Ja räuskab ka veel.
Külaline

ChatGPT-st rääkides. Mul tekkis nädal-paar tagasi küsimus selle kohta, millistes riikides ja/või USA osariikides on inimese lahanguaruande andmed avalikud. Küsimus puudutas ka Ameerika filminäitlejat Gene Hackmani, kes suri selle aasta veebruaris. ChatGPT teatas mulle enesekindlalt, et Gene Hackman on elus ja seega pole ka mingeid lahanguaruandeid. Mina muidugi, et ??? Gene Hackman on raudselt meie seast lahkunud. Kemplesime mõnda aega ja lõpuks ChatGPT nõustus, et okei, surnud mis surnud. Hakkasin siis pinnima, et miks ta mulle nii enesekindlalt väitis, et Hackman on elus. Ja siis tuli aga igasuguseid vabandusi, et ega tema nii põhjalikult alguses ei kontrollinudki, mis siis, et Wikipedias (vestlesime inglise keeles; eesti keeles on ChatGPT täiesti mannetu) see fakt kirjas. Tema siis, et Wikipedia ei ole usaldusväärne ja et tema tšekkis ainult usaldusväärseid ajalehti nagu The Times, mina jälle, et Timesis ju artiklid täitsa olemas. Tema siis, et see surm oli alles hiljuti, et tema ei peagi teadma, mina, et kuidas hiljuti, veebruaris juba. Kui siis küsisin, et miks ta mulle väitis, et Hackman on elus, lisamata, et ta tegelikult ei kontrollinudki kuigi põhjalikult. No siis möönis, et võinuks tõesti vähem enesekindel olla.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Nov 2025 19:09 ChatGPT-st rääkides. Mul tekkis nädal-paar tagasi küsimus selle kohta, millistes riikides ja/või USA osariikides on inimese lahanguaruande andmed avalikud. Küsimus puudutas ka Ameerika filminäitlejat Gene Hackmani, kes suri selle aasta veebruaris. ChatGPT teatas mulle enesekindlalt, et Gene Hackman on elus ja seega pole ka mingeid lahanguaruandeid. Mina muidugi, et ??? Gene Hackman on raudselt meie seast lahkunud. Kemplesime mõnda aega ja lõpuks ChatGPT nõustus, et okei, surnud mis surnud. Hakkasin siis pinnima, et miks ta mulle nii enesekindlalt väitis, et Hackman on elus. Ja siis tuli aga igasuguseid vabandusi, et ega tema nii põhjalikult alguses ei kontrollinudki, mis siis, et Wikipedias (vestlesime inglise keeles; eesti keeles on ChatGPT täiesti mannetu) see fakt kirjas. Tema siis, et Wikipedia ei ole usaldusväärne ja et tema tšekkis ainult usaldusväärseid ajalehti nagu The Times, mina jälle, et Timesis ju artiklid täitsa olemas. Tema siis, et see surm oli alles hiljuti, et tema ei peagi teadma, mina, et kuidas hiljuti, veebruaris juba. Kui siis küsisin, et miks ta mulle väitis, et Hackman on elus, lisamata, et ta tegelikult ei kontrollinudki kuigi põhjalikult. No siis möönis, et võinuks tõesti vähem enesekindel olla.
Vast vale teema ...
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 19:03
Ei. Me ei ela elutoas. Meil on lihtsalt kombeks olla vaikselt, kui teised majas magavad. Tasakesi mängiv telekas ei anna piisavalt nauditavat efekti, kui soovin korralikult filmi nautida.
Küll mõnel on ikka kaugelearenenud võimetus tagajärge mööda tagasi põhjuseni minna. Ja räuskab ka veel.
Okei. Tasakesi telekat ei sobi vaadata, aga mingi lollaka helendava ekraaniga teisi magamistoas segada on igati okei. Tule taevas appi.
Külaline

Kui ma mittetöötavat telerit vaatan (süües näiteks läheb pilk peale), kas siis see on ka teleri vaatamine?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Nov 2025 19:25
Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 19:03

Okei. Tasakesi telekat ei sobi vaadata, aga mingi lollaka helendava ekraaniga teisi magamistoas segada on igati okei. Tule taevas appi.
Mis magamistoas? Ära mõtle ise asju välja. Miks ma magamistoas peaks istuma, kui filmi vaatan?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2025 19:33Mis magamistoas? Ära mõtle ise asju välja. Miks ma magamistoas peaks istuma, kui filmi vaatan?
Istud teleka toas ja vaatad arvutist telekat?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], dimple, Google [Bot] ja 8 külalist