Kas, mine persse, poleks õigem? Kahe ss-iga. Mine perse, on kuidagi imelik. Nagu perse peaks kuhugi suunas liikuma hakkama.
Kui palju päevas telekat vaatate?
-
Külaline
-
Külaline
Appi, kui sa istud televiisori ees ja vaatad seal midagi, siis see on telekavaatamine.Netflix, Youtube, mis iganes. Kas sa oled põmm-põmm?Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 18:51Netflix, Youtube ja Jupiter ei ole telerivaatamine. Ka kui ma perepilte teleriekraanil näitan, siis pole see telerivaatamine.Mingit operaatorit pole vaja. Nutiteler on, siis vaatad sealt Netflix, Jupiter, Youtube jm kanalid, puldil on lausa otsetee nupud, kus kanal peal. Kuidas saab elada ilma filmide vaatamiseta? Uudiseid saab delfist lugeda, aga saated ja filmid? Hakkad inimesega rääkima eilselt Pealtnägijast, ta isegi ei tea, millest jutt.
Kui keegi hakkab minuga rääkima mõnest saatest, ütlen, et ma pole seda näinud. Jututeemade põuda pole seepärast kunagi tekkinud. Mõni on lausa tänulik, saab saadet ümber jutustama asuda.
Filme loomulikult vahel vaatan, harilikult siiski Netflixist oma läpakas (ja see pole telerivaatamine). Aga seda teen harva.
Netflixi vaatamist telekavaatamiseks nimetavad arvatavasti inimesed, kes täpselt ei adu, mis kust tuleb. Kui puldil on nupp ja vajutades pilt tuleb - järelikult telekas!!
-
Külaline
Ei, aga sina?Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 21:59Appi, kui sa istud televiisori ees ja vaatad seal midagi, siis see on telekavaatamine.Netflix, Youtube, mis iganes. Kas sa oled põmm-põmm?
-
Külaline
Jah, need on teatud liik inimesi, kes tahavad olla väga tähtsad, aga tegelikult vahivad silmad krõllis samu asju telefonist või arvutist, mitte 65 -diagonaaliga tänapäevasest kodukinoga ühendatud teleristKülaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 20:05Olen siis valesti mõistnud, et inimesed kes ei vaata telekat,ei vaata telesaateid. Aitäh valgustamast! Nad vaatavad kõike mida soovivad, lihtsalt arvutist või telefonist või seinalt, projektori olemasolul.
-
Külaline
Kui ma ammusel ajal laps olin, siis meil külas oli ka üks selline sassis juhtmetega naine ja vanaema ütles ikka tema kohta: lolliga vaidlemine on nagu vasikaga võidujooksmine.
-
Külaline
Mina olen parandamatu telemaan. Kui kodus olen, siis käib telekas koguaeg taustaks. Otseselt teleka ees istun suht vähe, aga kuna mul on avatud köök, siis söögitegemise ajal, söömise ajal ja muude köögi- ja kodutoimingute ajal koguaeg telekas käib.
Vaatan AK-d, OP-i, Maahommik, Õnne 13, Pealtnägija, Tulejoonel, Terevisioon ja Telehommik (nii kaua, kuni hommikul end tööle sätin), Reporter, Impulss, Vaprad ja ilusad, Armukelm, Täistund, Laser, Kuuuurija, Märgatud Eestis, Õhtu (mõnikord), Rosamunde Pilcher (mõnikord), Su nägu kõla tuttavalt jne jne jne.
Kui aega oleks rohkem, siis vaataksin veel TLC pealt mitmeid saateid (näiteks 90 days).
Kui suvel suvilas olen, siis ei vaata peaaegu üldse telekat. Uudised välja arvatud.
Autos mängib alati raadio. Mitte plaat.
Ei tea, mis minu diagnoos on - kas tark või loll? Kõrge või madala haridusega?
Vaatan AK-d, OP-i, Maahommik, Õnne 13, Pealtnägija, Tulejoonel, Terevisioon ja Telehommik (nii kaua, kuni hommikul end tööle sätin), Reporter, Impulss, Vaprad ja ilusad, Armukelm, Täistund, Laser, Kuuuurija, Märgatud Eestis, Õhtu (mõnikord), Rosamunde Pilcher (mõnikord), Su nägu kõla tuttavalt jne jne jne.
Kui aega oleks rohkem, siis vaataksin veel TLC pealt mitmeid saateid (näiteks 90 days).
Kui suvel suvilas olen, siis ei vaata peaaegu üldse telekat. Uudised välja arvatud.
Autos mängib alati raadio. Mitte plaat.
Ei tea, mis minu diagnoos on - kas tark või loll? Kõrge või madala haridusega?
-
Külaline
Tavaline inimene.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 22:27Ei tea, mis minu diagnoos on - kas tark või loll? Kõrge või madala haridusega?
-
Külaline
Kui ma istun teleka ees ja vahin sealt reisipilte või sõbranna reisivideot siis on see telekavaatamine???Guest kirjutas: ↑26 Nov 2025 21:59 Appi, kui sa istud televiisori ees ja vaatad seal midagi, siis see on telekavaatamine.Netflix, Youtube, mis iganes. Kas sa oled põmm-põmm?
-
Külaline
Kas reisipilt või reisivideo on saade? On ikka loll.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 22:52Kui ma istun teleka ees ja vahin sealt reisipilte või sõbranna reisivideot siis on see telekavaatamine???Guest kirjutas: ↑26 Nov 2025 21:59 Appi, kui sa istud televiisori ees ja vaatad seal midagi, siis see on telekavaatamine.Netflix, Youtube, mis iganes. Kas sa oled põmm-põmm?![]()
nii hariv on siin käia
-
Külaline
Keegi vist häbeneb telekavaatamist ja siis püüab tõestada, et kõik teised ka vaatavad 
-
Külaline
Mulle on ka mõnikord jäänud mulje, et osadel inimestel on see justkui staatuse küsimus. Mõne väitel vaatavad telekat vaid need inimesed, kel ei ole oma eluga paremat teha. Tavaliselt ütlevad nad, et neil ei olegi üldse kodus telekat. Või, kui on, siis nad ei tea, kas see töötab üldse, sest ei ole kunagi käima pannud.
Tavaliselt käib sinna juurde ikka see jutt, et nende elus on palju muud sisukamat ja paremat teha, kui telekat vaadata. Samal ajal koorub aga nende jutust välja, et saateid vaatavad nad ikka. Aga läpakast või telefonist. Mõistagi vaid teadussaateid või harivaid loodussaateid. Ja noh, uudiseid ka. Aga mitte mingil juhul kommertskanalite uudiseid, vaid ainult ERRist AK-d.
Tavaliselt käib sinna juurde ikka see jutt, et nende elus on palju muud sisukamat ja paremat teha, kui telekat vaadata. Samal ajal koorub aga nende jutust välja, et saateid vaatavad nad ikka. Aga läpakast või telefonist. Mõistagi vaid teadussaateid või harivaid loodussaateid. Ja noh, uudiseid ka. Aga mitte mingil juhul kommertskanalite uudiseid, vaid ainult ERRist AK-d.
-
Külaline
Jumaluke, miks seal koma on???
-
Külaline
Miks te ei vaata telekast saateid ja filme, kui teleka ekraan on suurem ja on parem vaadata?
-
Külaline
Sa ütlesid "kui vaatad midagi". Selge siis. Telekavaatamise all mõtled sa ekraanide vaatamist ja midagi vaatamise all mõtled saadete vaatamist.Guest kirjutas: ↑27 Nov 2025 00:35Kas reisipilt või reisivideo on saade? On ikka loll.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 22:52Kui ma istun teleka ees ja vahin sealt reisipilte või sõbranna reisivideot siis on see telekavaatamine???Guest kirjutas: ↑26 Nov 2025 21:59 Appi, kui sa istud televiisori ees ja vaatad seal midagi, siis see on telekavaatamine.Netflix, Youtube, mis iganes. Kas sa oled põmm-põmm?![]()
nii hariv on siin käia
Tõesti on üks meist väga loll.
-
Külaline
Kirjutasin näite, Netflix või Youtube näiteks. Ma panen Youtubest lapsele multad, see on telekavaatamine. Vaatan Netflixist filmi, sarju või dokumentaali-see on telekavaatamine.Külaline kirjutas: ↑27 Nov 2025 08:50Sa ütlesid "kui vaatad midagi". Selge siis. Telekavaatamise all mõtled sa ekraanide vaatamist ja midagi vaatamise all mõtled saadete vaatamist.
Jah, üks meist on loll ja see oled sina. Paar kommentaari tagasi keegi võttis sinusuguse väga hästi kokku. Televiisor sul üldse on või oled nii tähtis, et seda ka ei ole, jõllitad oma telefoni? Sama inimene, kes kirjutab "emapõlv"?
-
Külaline
Ja "või midagi". Midagi - näiteks reisipilte.
Tõepoolest, teleka vaatamise, nt Netflixi ja muu kui midagi vaatamise all mõeldakse saadete vaatamist, see on ju selge. Sõbranna reisivideo ei ole saade ehk et teleka vaatamine, see on sama, mis emaile lugeda. Teleka vaatamine on koondnimetus saadete vaatamisele, kust need saated siis iganes ei tule. Niisama ekraani ei vaata keegi, nagu niisama mikrolaineahju ei vaata keegi, mõlemil on omad otstarbed, nagu ühest saated, nii teisest soe toit. Sõna nagu isamaa, mitte emamaa.Külaline kirjutas: ↑27 Nov 2025 08:50Sa ütlesid "kui vaatad midagi". Selge siis. Telekavaatamise all mõtled sa ekraanide vaatamist ja midagi vaatamise all mõtled saadete vaatamist.
-
Külaline
Küll sa punnitad
Punnitan
, harin keskkonda
. Ja toetasin ühte Külalist, see mu postituse mõte oligi.
-
Külaline
see ei ole tõesti teleka vaatamine. minu jaoks on kuskiltläpakst või telefonist filmi vaatamaine arusaamatu. see on nagu läbilukuaugu piilumine.Guest kirjutas: ↑26 Nov 2025 18:50 Minu jaoks tähendab teleka vaatamine telekanali programmi vaatamist.
See, kui ma telefonis või läpakas loen, kirjutan, vahepeal kuulan mingit lugu, siis vaatan mõne episoodi mingist sarjast, siis panen pausile ja suhtlen kellegagi messengeris - see ei ole teleka vaatamine.