Kui palju päevas telekat vaatate?
-
Külaline
mulle on "teleka vaatamine" mistahes saadete ja filmide vaatamine ekraanilt. Ja mitte kinos.
Ehk siis Netflix läpakast = teleka vaatamine, Youtube telerist vaatamine = teleka vaatamine. Telia teleteenus nutitelefonist ka on .
Aga töömeilide lugemine kust iganes ei ole teleka vaatamine.
Ehk siis Netflix läpakast = teleka vaatamine, Youtube telerist vaatamine = teleka vaatamine. Telia teleteenus nutitelefonist ka on .
-
Külaline
Jumal tänatud, juba kolmas normaalne inimene lisaks Tolmukübemele ja minule.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 15:31 mulle on "teleka vaatamine" mistahes saadete ja filmide vaatamine ekraanilt. Ja mitte kinos.
-
Külaline
Jaja, sina ja kõik, kes sinu moodi arvavad, on normaalsed. Ülejäänud ei ole. Selge see. Ja nii kõiges.Guest kirjutas: ↑26 Nov 2025 15:34Jumal tänatud, juba kolmas normaalne inimene lisaks Tolmukübemele ja minule.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 15:31 mulle on "teleka vaatamine" mistahes saadete ja filmide vaatamine ekraanilt. Ja mitte kinos.
-
Külaline
Mina olen iga päev 9h kodust ära. Magan 7h, vaatan telekat 4h, jääb veel üle 4h. Kuidas sina oma elu planeerida ei oska, et pead ilma telekavaatamiseta hakkama saama?Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2025 23:14Ongi norm. Seda veidram, et sa seda mingiks näitajaks pidasid. On ikka mulle midagi andnud, näiteks võime oma elu muu kui telekavaatamisega sisustada. Sotsiopaat on ikka pigem see, kes kodust välja ei saa ning ainult läbi teleka end teostab. Kõlab sinu moodi!Guest kirjutas: ↑25 Nov 2025 22:46Igasugusel suvainimesel on 2 kõrgharidust, see on tänapäeval pigem norm. Imelik, et need haridused sulle midagi andnud pole. Sotsiopaat?Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2025 22:07 Ega mul ka sinuga midagi rääkida ei oleks, kui sa ainult telesaadetest rääkida oskad. Kõrgharidusi on mul kaks.
-
Külaline
Ma lihtsalt alles täna ja siit sain teada, et see on kohustuslikGuest kirjutas: ↑26 Nov 2025 16:47Mina olen iga päev 9h kodust ära. Magan 7h, vaatan telekat 4h, jääb veel üle 4h. Kuidas sina oma elu planeerida ei oska, et pead ilma telekavaatamiseta hakkama saama?Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2025 23:14Ongi norm. Seda veidram, et sa seda mingiks näitajaks pidasid. On ikka mulle midagi andnud, näiteks võime oma elu muu kui telekavaatamisega sisustada. Sotsiopaat on ikka pigem see, kes kodust välja ei saa ning ainult läbi teleka end teostab. Kõlab sinu moodi!Guest kirjutas: ↑25 Nov 2025 22:46
Igasugusel suvainimesel on 2 kõrgharidust, see on tänapäeval pigem norm. Imelik, et need haridused sulle midagi andnud pole. Sotsiopaat?
-
Külaline
Mingit operaatorit pole vaja. Nutiteler on, siis vaatad sealt Netflix, Jupiter, Youtube jm kanalid, puldil on lausa otsetee nupud, kus kanal peal. Kuidas saab elada ilma filmide vaatamiseta? Uudiseid saab delfist lugeda, aga saated ja filmid? Hakkad inimesega rääkima eilselt Pealtnägijast, ta isegi ei tea, millest jutt.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 16:53Ma lihtsalt alles täna ja siit sain teada, et see on kohustuslikGuest kirjutas: ↑26 Nov 2025 16:47Mina olen iga päev 9h kodust ära. Magan 7h, vaatan telekat 4h, jääb veel üle 4h. Kuidas sina oma elu planeerida ei oska, et pead ilma telekavaatamiseta hakkama saama?Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2025 23:14 Ongi norm. Seda veidram, et sa seda mingiks näitajaks pidasid. On ikka mulle midagi andnud, näiteks võime oma elu muu kui telekavaatamisega sisustada. Sotsiopaat on ikka pigem see, kes kodust välja ei saa ning ainult läbi teleka end teostab. Kõlab sinu moodi!. Eks ma lähen kohe täna veel ja liitun mõne operaatoriga. Või loeb siiski see ka, kui täna eriti hoolikalt õhtul Netflixi vaatan - ma küll seda ka harilikult ei tee, aga saan aru, et peaks?
-
Külaline
Kui ma vaatan Pealtnägijat telekast, siis ma vaatan telekat. Aga kui arvutist, siis ma telekat ei vaata? Mul isegi ei pruugi olla telekat, aga ma saan isegi otse vaadata telesaateid arvutist. Ja see tähendab et ma ei vaata telekat?
-
Külaline
Kuidas nii lihtne asi võib mõnele keeruline ollaKülaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 18:02Kui ma vaatan Pealtnägijat telekast, siis ma vaatan telekat. Aga kui arvutist, siis ma telekat ei vaata? Mul isegi ei pruugi olla telekat, aga ma saan isegi otse vaadata telesaateid arvutist. Ja see tähendab et ma ei vaata telekat?
Kui ma vaatan Pealtnägijat telekast - jah, siis sa vaatad telekat
Aga kui arvutist, siis ma telekat ei vaata? - jah, siis sa vaatad telesaadet, aga mitte telekat.
-
Külaline
Ma ei vaata saateid. Ma bingin läpakast Disney+'ist sarju, kirjutasin ju.Tolmukübe kirjutas: ↑26 Nov 2025 15:01Ikka kui vaatad saateid kust iganes, saab öelda laiemas mõttes, et vaatad telekat. Pole vahet, kust sa seda telekat (ehk siis saateid, telekakasti ei vahi niisama keegi) vaatad, arvutist, moblast, vms.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 13:36Aga kui mul ei ole telekat/suurt ekraani ja ma ei istu millegi ees, vaid lebotan voodis ja bingin läpakast voogedastuse kaudu sarju, kas ma siis vaatan telekat või olen internetis?Guest kirjutas: ↑26 Nov 2025 11:42 Kui ma istun iga päev 5h teleka ees ja vaatan Jupiteri kanalit, siis ma tegelikult telekat ei vaata?![]()
-
Külaline
Tõmbu kitsamaks, oleksid adekvaatsem!Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 18:45Ikka kui vaatad saateid kust iganes, saab öelda laiemas mõttes, et vaatad telekat.
-
Külaline
Minu jaoks tähendab teleka vaatamine telekanali programmi vaatamist.
See, kui ma telefonis või läpakas loen, kirjutan, vahepeal kuulan mingit lugu, siis vaatan mõne episoodi mingist sarjast, siis panen pausile ja suhtlen kellegagi messengeris - see ei ole teleka vaatamine.
See, kui ma telefonis või läpakas loen, kirjutan, vahepeal kuulan mingit lugu, siis vaatan mõne episoodi mingist sarjast, siis panen pausile ja suhtlen kellegagi messengeris - see ei ole teleka vaatamine.
-
Külaline
Netflix, Youtube ja Jupiter ei ole telerivaatamine. Ka kui ma perepilte teleriekraanil näitan, siis pole see telerivaatamine.Mingit operaatorit pole vaja. Nutiteler on, siis vaatad sealt Netflix, Jupiter, Youtube jm kanalid, puldil on lausa otsetee nupud, kus kanal peal. Kuidas saab elada ilma filmide vaatamiseta? Uudiseid saab delfist lugeda, aga saated ja filmid? Hakkad inimesega rääkima eilselt Pealtnägijast, ta isegi ei tea, millest jutt.
Kui keegi hakkab minuga rääkima mõnest saatest, ütlen, et ma pole seda näinud. Jututeemade põuda pole seepärast kunagi tekkinud. Mõni on lausa tänulik, saab saadet ümber jutustama asuda.
Filme loomulikult vahel vaatan, harilikult siiski Netflixist oma läpakas (ja see pole telerivaatamine). Aga seda teen harva.
Netflixi vaatamist telekavaatamiseks nimetavad arvatavasti inimesed, kes täpselt ei adu, mis kust tuleb. Kui puldil on nupp ja vajutades pilt tuleb - järelikult telekas!!
-
Külaline
Oluline on ekraan, kust vaadata?Guest kirjutas: ↑26 Nov 2025 18:24Kuidas nii lihtne asi võib mõnele keeruline ollaKülaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 18:02Kui ma vaatan Pealtnägijat telekast, siis ma vaatan telekat. Aga kui arvutist, siis ma telekat ei vaata? Mul isegi ei pruugi olla telekat, aga ma saan isegi otse vaadata telesaateid arvutist. Ja see tähendab et ma ei vaata telekat?![]()
Aga kui arvutist, siis ma telekat ei vaata? - jah, siis sa vaatad telesaadet, aga mitte telekat.
-
Külaline
jah, see on TELERKülaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 19:49Oluline on ekraan, kust vaadata?Kuidas nii lihtne asi võib mõnele keeruline olla![]()

-
Külaline
Olen siis valesti mõistnud, et inimesed kes ei vaata telekat,ei vaata telesaateid. Aitäh valgustamast! Nad vaatavad kõike mida soovivad, lihtsalt arvutist või telefonist või seinalt, projektori olemasolul.Guest kirjutas: ↑26 Nov 2025 19:52jah, see on TELERKülaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 19:49Oluline on ekraan, kust vaadata?Kuidas nii lihtne asi võib mõnele keeruline olla![]()
![]()
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2025 20:05Olen siis valesti mõistnud, et inimesed kes ei vaata telekat, ei vaata telesaateid.
Küll võib mõnes (eri)koolis ränkraske õpetaja olla.
-
Külaline
Ok, uus küsimus. Kui kaua päevast te erinevaid ekraane vaatate?
-
Külaline
Ilmselt ei pea sa silmas töötamist arvutiga? Kui seda ka, siis ikka oma 12 tundi küll päevas, rohkemgi. Aga sellest Netflixi või telesaateid nullilähedaselt. Kord nädalas ehk vaatan mõne filmi. Kui sedagi. Telefoni skrollin aga palju, liiga palju.Guest kirjutas: ↑26 Nov 2025 20:57 Ok, uus küsimus. Kui kaua päevast te erinevaid ekraane vaatate?
-
Külaline
Kas peab palju või vähe vaatama, et auhind saada? Mis auhinnaks on?