Tundlikkus või oskamatus suhelda

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Nov 2025 16:44
Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 19:28

Eks see solvumine läheb juba üsna lähedases tulevikus moest välja. AI tulekuga, mil paljud töökohad väga järsku ära kaovad, on eelis neil, kes tahavad ja oskavad suhelda. Helbed jäävad nurka nutma ja oma naba nokkima. Tulevik on mitmekülgsete teadmistega ja vastupidavate inimeste päralt.
*see on minu tagasihoidlik ennustus
See AI on ainult täna tasuta, varsti hakkad maksma ja siis loobud. Kuhu need töökohad kaovad kui ettevõtjad saavad aru küll kuidas AI neid enda külge üritab orjastada. Lisaks on AI ka hea tööstusluure osakond sinu enda arvutis eks. Kõik mis sa sinna kirjutad, kirjutab tema oma firmasse.
AI läheb tasuliseks, alguses on odav ja siis hind tõuseb ja tõuseb. Aga loobuda ka ei saa, sest peab inimesed tagasi palkama jne. Aga maksad.
Inimene on alati parem kulu, saab lahti lasta kui ei ole vaja, aga AI eest maksad koguaeg.
AI koguaeg tasuline olnud, see mõni vastus, mis sealt tasuta saab, pole märkimisväärne.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Nov 2025 14:23 Oli üks olukord laos, kus tööl siis valdavalt mehed, (seal oma juht ka, nende töösse tavaliselt ma eriti ei sekkugi). Üks "tarkpea" oli siis ühe kaubaaluse ladustanud üliohtlikku kohta, kus ta iial olla ei oleks tohtinud. See alus kukkuski alla ja kui keegi oleks hetkel seal all olnud....nii, oskate ette kujutada. Lõplik vastutus oli igal juhul minul. Läksin kohale ja ütlesin suure ärritusega midagi, küll osaliselt teises keeles, aga mõte oli kõigil selge, et kuidas saab olla selline ajukääbus, et ei näe oma tegevuse tagajärgi.
Ma ei tea, kas põhjuseks oli see, et olen naine, aga seda nad mälusid veel kaua ja rääkisid kõigile, et kuidas ikka nii saab ütelda.
Põhjuseks oli see, et sa oled halb juht, mitte see, et sa oled naine.

Sa tead, et sa vastutad millegi eest, mille valesti tegemine võib maksta kellegi elu. Sellest hoolimata ei ole sa suutnud oma alluvatele selgeks teha, kuidas seda asja korrektselt teha. Ja kui nad valesti teevad, sõimad neid ajukääbusteks, kuigi süüdi oled sina ise.

Juht, tõmba normaalseks ja õpi juhtima.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Nov 2025 10:55 Kõik solvujad on minu arust vaimse häirega. See on üks kõige koledamaid ja närvi ajavamaid asju üldse. Sellistest ei hakka kahju ka.
Sa oled vist ise see, kes vajab enda tungide maandamiseks pidevalt teiste solvamist. Ja teised ei tohi sinu poolt öeldud inetuste peale isegi solvuda, siis olevat nad kohe vaimse häirega.

Aga kas sa oled kunagi mõelnud, et äkki oled vaimse häirega hoopis sina ise, et pead normaalseks teistele inimestele halvasti ütlemist? Saad sellest orgasmi?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2025 14:22
Guest kirjutas: 02 Nov 2025 10:55 Kõik solvujad on minu arust vaimse häirega. See on üks kõige koledamaid ja närvi ajavamaid asju üldse. Sellistest ei hakka kahju ka.
Sa oled vist ise see, kes vajab enda tungide maandamiseks pidevalt teiste solvamist. Ja teised ei tohi sinu poolt öeldud inetuste peale isegi solvuda, siis olevat nad kohe vaimse häirega.

Aga kas sa oled kunagi mõelnud, et äkki oled vaimse häirega hoopis sina ise, et pead normaalseks teistele inimestele halvasti ütlemist? Saad sellest orgasmi?
Millest sa järeldad, et see kommentaator kedagi solvab? Mina jälgin näiteks inimesi kõrvalt, ise sekkumata ja teen omad järeldused.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2025 14:44Mina jälgin näiteks inimesi kõrvalt, ise sekkumata ja teen omad järeldused.
Ja kui ülemus su töökaaslase peale karjub, töökaaslane selle peale solvub, mis järelduse sa teed? Kas töökaaslane on helbeke?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2025 14:22Kõik solvujad on minu arust vaimse häirega. See on üks kõige koledamaid ja närvi ajavamaid asju üldse. Sellistest ei hakka kahju ka.
Mis häire sul endal on, et sa ei suuda aktsepteerida endast erinevaid inimesi? Puudulik empaatiavõime ei paista olevat ainus probleem.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 12:43
Guest kirjutas: 02 Nov 2025 14:23 Oli üks olukord laos, kus tööl siis valdavalt mehed, (seal oma juht ka, nende töösse tavaliselt ma eriti ei sekkugi). Üks "tarkpea" oli siis ühe kaubaaluse ladustanud üliohtlikku kohta, kus ta iial olla ei oleks tohtinud. See alus kukkuski alla ja kui keegi oleks hetkel seal all olnud....nii, oskate ette kujutada. Lõplik vastutus oli igal juhul minul. Läksin kohale ja ütlesin suure ärritusega midagi, küll osaliselt teises keeles, aga mõte oli kõigil selge, et kuidas saab olla selline ajukääbus, et ei näe oma tegevuse tagajärgi.
Ma ei tea, kas põhjuseks oli see, et olen naine, aga seda nad mälusid veel kaua ja rääkisid kõigile, et kuidas ikka nii saab ütelda.

Sa tead, et sa vastutad millegi eest, mille valesti tegemine võib maksta kellegi elu. Sellest hoolimata ei ole sa suutnud oma alluvatele selgeks teha, kuidas seda asja korrektselt teha. Ja kui nad valesti teevad, sõimad neid ajukääbusteks, kuigi süüdi oled sina ise.

Väga hea näide argumendist, millel mingit mõtet ega kaalu pole. Seda saab ütelda ainult inimene, kes mitte kunagi elus pole olnud juht ega selleks ka ei saa. Ok, ma selgitan puust ja punaseks: tööle tulles saavad KÕIK laotöötajad koolituse, mida nad tohivad ja mida mitte. Lisaks on tõstukiga töötaja käinud juba varasemalt erikoolitusel, muidu ta tõstukiga töötada ei tohikski. Lisaks valvab ja juhendab tööd ka laojuhataja. Probleem tekib sellest, et laojuhataja pole igat inimest jälgimas, rääkimata veel minust endast. Ega peakski igatpidi koolitatud inimesi valvama. AGA, inimesed sageli ei mõtle, ei keskendu ega kaalu oma tegevuse käigus, teavad ja oskavad, aga teevad põhimõttel, et käib küll. Nii need õnnetused juhtuvadki, keegi teeb saatusliku vea, teab, et ei tohi, aga ei mõtle enne nupule vajutamist, et mis oleks kõige parem koht/lahendus/järjekord.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Nov 2025 21:18
Guest kirjutas: 16 Nov 2025 12:43

Väga hea näide argumendist, millel mingit mõtet ega kaalu pole. Seda saab ütelda ainult inimene, kes mitte kunagi elus pole olnud juht ega selleks ka ei saa. Ok, ma selgitan puust ja punaseks: tööle tulles saavad KÕIK laotöötajad koolituse, mida nad tohivad ja mida mitte. Lisaks on tõstukiga töötaja käinud juba varasemalt erikoolitusel, muidu ta tõstukiga töötada ei tohikski. Lisaks valvab ja juhendab tööd ka laojuhataja. Probleem tekib sellest, et laojuhataja pole igat inimest jälgimas, rääkimata veel minust endast. Ega peakski igatpidi koolitatud inimesi valvama. AGA, inimesed sageli ei mõtle, ei keskendu ega kaalu oma tegevuse käigus, teavad ja oskavad, aga teevad põhimõttel, et käib küll. Nii need õnnetused juhtuvadki, keegi teeb saatusliku vea, teab, et ei tohi, aga ei mõtle enne nupule vajutamist, et mis oleks kõige parem koht/lahendus/järjekord.
Sa ei saa ikka aru. Teeme siis puust ja punaseks:

Sina vastutad (nagu sa ise ütlesid) - võta siis vastutus, mitte ära sõima alluvaid. Vastutamine tähendab, et sa pead hea seisma selle eest, et töö toimuks nii nagu peab. Kas töö toimus nii nagu peab? Ei toimunud. Kes siis süüdi on? Sina oled süüdi. Kui sa oled tööle võtnud inimesed, kes "sageli ei mõtle, ei keskendu ega kaalu oma tegevuse käigus, teavad ja oskavad, aga teevad põhimõttel, et käib küll", siis kes selles süüdi on, et sellised inimesed on tööle võetud? Sina oled süüdi. Palka sellised, kelle peale sa saad kindel olla. Ja kui pole võimalik kindel olla, siis tuleb luua kontroll-mehhanism. Selle väljamõtlemine, kuidas asjad õigesti toimima saada, on sinu rida, sest sina vastutad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 1 külaline