Perfektsionism kodu sisustamisel
-
Külaline
Perfektsionism kodu sisustamisel
Ei osanud pealkirja hästi sõnastada, aga jälgin paari nö sisuloojat, kes siis lisaks muule sisule on maja ostnud ja räägivad mida ja kuidas sisustavad. Ja ma ei tea kas mu enda standardid elus on nii madalad, aga ma alati imestan kuidas inimestel on detailsed visioonid, et milline peab nt diivan olema. Lastakse lausa eritellimusel valmistada mingeid asju, et muidu pole see õige?!?! Ala poes kohapeal pole õiget tooni jne. Ja siis kõik muud elemendid peavad ka matchima kokku, miks? 
-
Külaline
Ma arvan, et nad täidavad mingit tühimiku oma elus selle detailide taga ajamisega. Tihtipeale, kui kõik saab tehtud, siis alustavad uue ringiga kogu sisustuse muutmiat, sest avastavad, et seinavärv ikka pole õige ja siis on vaja taas kõik välja vahetada.Külaline kirjutas: ↑13 Nov 2025 20:58 Ei osanud pealkirja hästi sõnastada, aga jälgin paari nö sisuloojat, kes siis lisaks muule sisule on maja ostnud ja räägivad mida ja kuidas sisustavad. Ja ma ei tea kas mu enda standardid elus on nii madalad, aga ma alati imestan kuidas inimestel on detailsed visioonid, et milline peab nt diivan olema. Lastakse lausa eritellimusel valmistada mingeid asju, et muidu pole see õige?!?! Ala poes kohapeal pole õiget tooni jne. Ja siis kõik muud elemendid peavad ka matchima kokku, miks?![]()
-
Külaline
Rämps teema kui sa ei too linki ega mingit visuaalset argumenti. Tolmukübeme mõttetu teema!Külaline kirjutas: ↑13 Nov 2025 20:58 Ei osanud pealkirja hästi sõnastada, aga jälgin paari nö sisuloojat, kes siis lisaks muule sisule on maja ostnud ja räägivad mida ja kuidas sisustavad. Ja ma ei tea kas mu enda standardid elus on nii madalad, aga ma alati imestan kuidas inimestel on detailsed visioonid, et milline peab nt diivan olema. Lastakse lausa eritellimusel valmistada mingeid asju, et muidu pole see õige?!?! Ala poes kohapeal pole õiget tooni jne. Ja siis kõik muud elemendid peavad ka matchima kokku, miks?![]()
-
Külaline
Isegi, kui TA tooks lingi, on teema rämps. Tehtud teiste halvustamiseks.Guest kirjutas: ↑13 Nov 2025 21:43
Rämps teema kui sa ei too linki ega mingit visuaalset argumenti. Tolmukübeme mõttetu teema!
-
Külaline
Las inimesed tegelevad oma hobidega kui tahavad, ja mis see kodusisustaminegi muud on kui hobi. Ikkagi parem ja mõtestatum tegevus kui nt joomine või pidutsemine. Oma kodu sisustada võib olla päris äge tegevus, tunned end selle juures hästi, otsid, võrdled ja nuputad, kuidas kõik asjad omavahel kokku sobitada. Kui aega ja raha on, andku minna.
-
Külaline
Sellest saan aru, et kui on uus kodu ja kõik on tühi, siis on elevus ja õhin suur, mis kõik võiks teha. Ja kui unistused on, raha on, siis miks mitte tellida kohe unistuste asi, selle asemel et hakata mingi "käib kah" -ig läbi ajama?
Millest ma aga ise ei vaimustu, on pidev sisustuse muutmine, uue ringiga jälle otsast pihta hakkamine - sest mood muutus vms. Olgu, seina värvimine, sellest saan aru, aga nii suure asja puhul nagu mööbel ei viitsiks mina pidevalt midagi välja vahetada või ümber teha. Olen mööbliesemed valinud tugevad (eelmistet põlvedest jäänud tugev puitmööbel + midagi juurde tellinud). Mõttega, et need jäävad ja välja vahetama ei hakka kunagi. Köögimööblile tegi mees tugeva karkassi (et ei oleks mingi nõrguke, mis ära vajub) ja puidtöökojast saime uksed, et võimalikult kaua meid teeniks ja poleks vaja ümbertegemisega jamama hakata.
Millest ma aga ise ei vaimustu, on pidev sisustuse muutmine, uue ringiga jälle otsast pihta hakkamine - sest mood muutus vms. Olgu, seina värvimine, sellest saan aru, aga nii suure asja puhul nagu mööbel ei viitsiks mina pidevalt midagi välja vahetada või ümber teha. Olen mööbliesemed valinud tugevad (eelmistet põlvedest jäänud tugev puitmööbel + midagi juurde tellinud). Mõttega, et need jäävad ja välja vahetama ei hakka kunagi. Köögimööblile tegi mees tugeva karkassi (et ei oleks mingi nõrguke, mis ära vajub) ja puidtöökojast saime uksed, et võimalikult kaua meid teeniks ja poleks vaja ümbertegemisega jamama hakata.
-
Külaline
Minu meelest sellistel on lihtsalt vajadus pidevalt tõestada, kui perfektsed nad on. Mul on tuttav selline. 90% tema ajast läheb kodusisustuse otsimisele ja selle üle kaeblemisele. Pidevalt on midagi puudu, diivani ees olev jalajäri on vale tooniga, dekoratiivpatjade arv ja värv vale, lillepotid ei sobi uue tapeediga, kaks nädalat tagasi ostetud lauakatted siiski ei sobi, nii nagu ka uued kardinad. Hiljuti ta vahetas kodus kõik lambipirnid tugevamaks, et kodust tehtud pildid sotsiaalmeedias piisavalt kvaliteetsed välja näeksid. Samal põhjusel muretses koju veel lisavalgusteid. Et kodu oleks "kergesti pildistatav", kuna ral on ambitsioon saada sisustus influenceriks. Sotsmeedias jagatud pildid on sellegipoolest udustatud ja pigem mittemidagiütlevad. Kolm punast küünalt hõbedasel kandikul, selle lähedal aurav kohvitass.Külaline kirjutas: ↑13 Nov 2025 20:58 Ei osanud pealkirja hästi sõnastada, aga jälgin paari nö sisuloojat, kes siis lisaks muule sisule on maja ostnud ja räägivad mida ja kuidas sisustavad. Ja ma ei tea kas mu enda standardid elus on nii madalad, aga ma alati imestan kuidas inimestel on detailsed visioonid, et milline peab nt diivan olema. Lastakse lausa eritellimusel valmistada mingeid asju, et muidu pole see õige?!?! Ala poes kohapeal pole õiget tooni jne. Ja siis kõik muud elemendid peavad ka matchima kokku, miks?![]()
Minu meelest on inimesel lihtsalt krooniline rahulolematus iseendaga.
-
Külaline
mul on ka väga kindlad vaated kodusisustusele. On visioon ja tahtmist selle poole püüelda. Samas vajadusel olen paindlik, ei jää 100% algsesse visiooni kinni.
Kord ostetud ilusad ja kvaliteetsed mööbliesemed jäävad meile kauaks - 25 aastat tagasi soetatud diivan, söögilaud, magamistoa mööbel, kardinad meeldivad endiselt ja olen nendega juba kaks korda uude koju kolinud.
Aga igasse uude koju tuleb ka midagi uut - mööblit, vaipu, valgustid. Valin väga hoolikalt, suvalist ei osta - pigem ootan kasvõi aasta.
Hooajaliselt ostan vahel mõne vaasi või tekstiili, aeg-ajalt tapetseerin mõne seina.
Hobi nagu iga teine.
Kord ostetud ilusad ja kvaliteetsed mööbliesemed jäävad meile kauaks - 25 aastat tagasi soetatud diivan, söögilaud, magamistoa mööbel, kardinad meeldivad endiselt ja olen nendega juba kaks korda uude koju kolinud.
Aga igasse uude koju tuleb ka midagi uut - mööblit, vaipu, valgustid. Valin väga hoolikalt, suvalist ei osta - pigem ootan kasvõi aasta.
Hooajaliselt ostan vahel mõne vaasi või tekstiili, aeg-ajalt tapetseerin mõne seina.
Hobi nagu iga teine.
-
Külaline
Noorena ma tõstsin samuti kaks korda aastas oma korterit ringi. Tapeedid ja seina sai ka ringi värvitud ja tehtud. Magamistuba teise tuppa ja tagasi kolitud jne. Lihtsalt meeldis vaheldus. Nüüd ei viitsi midagi teha, aga eks ise peab oma elu huvitavaks tegema, sest muidu hakkab ühetaolisus ajudele.
-
Külaline
Minu jaoks jube väsitav.Külaline kirjutas: ↑14 Nov 2025 11:21Minu meelest sellistel on lihtsalt vajadus pidevalt tõestada, kui perfektsed nad on. Mul on tuttav selline. 90% tema ajast läheb kodusisustuse otsimisele ja selle üle kaeblemisele. Pidevalt on midagi puudu, diivani ees olev jalajäri on vale tooniga, dekoratiivpatjade arv ja värv vale, lillepotid ei sobi uue tapeediga, kaks nädalat tagasi ostetud lauakatted siiski ei sobi, nii nagu ka uued kardinad. Hiljuti ta vahetas kodus kõik lambipirnid tugevamaks, et kodust tehtud pildid sotsiaalmeedias piisavalt kvaliteetsed välja näeksid. Samal põhjusel muretses koju veel lisavalgusteid. Et kodu oleks "kergesti pildistatav", kuna ral on ambitsioon saada sisustus influenceriks. Sotsmeedias jagatud pildid on sellegipoolest udustatud ja pigem mittemidagiütlevad. Kolm punast küünalt hõbedasel kandikul, selle lähedal aurav kohvitass.Külaline kirjutas: ↑13 Nov 2025 20:58 Ei osanud pealkirja hästi sõnastada, aga jälgin paari nö sisuloojat, kes siis lisaks muule sisule on maja ostnud ja räägivad mida ja kuidas sisustavad. Ja ma ei tea kas mu enda standardid elus on nii madalad, aga ma alati imestan kuidas inimestel on detailsed visioonid, et milline peab nt diivan olema. Lastakse lausa eritellimusel valmistada mingeid asju, et muidu pole see õige?!?! Ala poes kohapeal pole õiget tooni jne. Ja siis kõik muud elemendid peavad ka matchima kokku, miks?![]()
Minu meelest on inimesel lihtsalt krooniline rahulolematus iseendaga.
Mul enda arust kodu ei ole mingi sigrimigri aga sellesmõttes lihtne ja läbiv joon ja toon ikka on, et uus pleed ei riku üldilmet
Lihtne, tagasihoidlik Ikea stiil pigem. Hall, valge, must ja nipsasjad siis on värvi andvad.
-
Külaline
minu kodu on minu kindlus. sellepärast peab see olema mõnus, ilus, mugav ja mulle meeldima. ma ei osta hooajakaupu (no ok, küünlaid ostan), aga mul on väga kindel nägemus oma kodu väljanägemisest. mul on seal naturaalsed materjalid, laiad vanutatud põrandalauad ja seintes hingav krohv. soojad toonid. palju toalilli. suur mugav õiget värvi, sametpehme ja kallis diivan, iidvana diivanilaud ja paksudest laiadest laudadest riiulid. lisaks hoolega valitud valgustid ja tekstiilid. see on minu kodu, mis on minu nägu ja kus mul on hea olla.
-
Külaline
Mul on samad nõudmised, ainult, et ma ei presenteeri oma kodu ega tüüta selle detailidega oma tuttavaid ja töökaaslasi.Külaline kirjutas: ↑14 Nov 2025 11:50 minu kodu on minu kindlus. sellepärast peab see olema mõnus, ilus, mugav ja mulle meeldima. ma ei osta hooajakaupu (no ok, küünlaid ostan), aga mul on väga kindel nägemus oma kodu väljanägemisest. mul on seal naturaalsed materjalid, laiad vanutatud põrandalauad ja seintes hingav krohv. soojad toonid. palju toalilli. suur mugav õiget värvi, sametpehme ja kallis diivan, iidvana diivanilaud ja paksudest laiadest laudadest riiulid. lisaks hoolega valitud valgustid ja tekstiilid. see on minu kodu, mis on minu nägu ja kus mul on hea olla.
-
Külaline
Mul on juba kümme aastat sama värk. Ei viitsi mitte jamada.Hea niigi. Ise rahul.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 9 külalist