Parim must tee

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Parim must tee

Postitus Postitas Külaline »

Millist soovitate ja miks just seda?
Külaline

Mina joon Liptoni pakiteed. Lihtsalt meeldib.
https://www.selver.ee/must-tee-yellow-l ... ipton-50-g

Kõiksugu marja- või maitseteed ei ole üldse minu teema. Erandiks vaid üks ingveritee, mida joon mõnikord jõuluajal. https://www.selver.ee/taimetee-ingveri- ... kanne-35-g

Tee teeb maitsvaks sidruniviil.
Külaline

Tavaline must tee. Ja kusjuures olen avastanud, et tilga piimaga, nagu inglased joovad, on väga hea.
Aga ka lihtsalt sidruniviiludega.
Hetkel on Taylors purutee. Teen seda filterkohvi masinas. Muidu tuleb liiga kange, kui puru tassi põhja jätta.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 11:05 Tavaline must tee. Ja kusjuures olen avastanud, et tilga piimaga, nagu inglased joovad, on väga hea.
Aga ka lihtsalt sidruniviiludega.
Hetkel on Taylors purutee. Teen seda filterkohvi masinas. Muidu tuleb liiga kange, kui puru tassi põhja jätta.
Ei tohigi puru sisse jätta. Selline tee on mürgine.
Külaline

Mul on väike teesõel, siis saan ise valida, kaua puru leotan. Mõnda sorti kauem, teist vähem.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Parim must tee oli vene ajal gruusia tee, ma veel pakendit mäletan. Vahepeal olen siin üritanud musta teed juua, aga see pole see. Ka gruusia oma. Ei tea, kas vene ajal kultiveeriti mingit teist sorti, või on see nõuka aegne kallim, lähen kuskile lääneriikidesse, kust rohkem raha saab, meile tuleb kehvem gruusia. Tseiloni tee on kuulus, aga mulle muljet ei avalda.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 08 Nov 2025 15:46 Parim must tee oli vene ajal gruusia tee, ma veel pakendit mäletan. Vahepeal olen siin üritanud musta teed juua, aga see pole see. Ka gruusia oma. Ei tea, kas vene ajal kultiveeriti mingit teist sorti, või on see nõuka aegne kallim, lähen kuskile lääneriikidesse, kust rohkem raha saab, meile tuleb kehvem gruusia. Tseiloni tee on kuulus, aga mulle muljet ei avalda.
Gruusia oli teeriik nõukaajal, sest teed ostis terve NSVL. Tänaseks on neil paljud teepõllud söötis ja eks need kasvatajad, fermenteerimise spetsid ole juba taevasse läinud ja oskused ei läinud edasi.
Külaline

Joon ilma maitseteta musta teed, pakiteedest kõige tavallisem Lipton või PG Tips kui keegi välismaalt toob hästi kange), puruteedest Dammann.
Külaline

Olen ühe korra elus head teed saanud. Oli naabril kannuga puupliidil soojas seisnud, isssand, milline maitse ja lõhn! Nimetust ei tea, sügaval nõukaajal.
Külaline

Filmides nõutakse alati Earl Grey teed. Kas see on midagi erilist (ma teed suuremat ei joo, ei ole meelde tulnud seda proovida)?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Joon pakiteed, mingit millest vähemalt 2 pooleliitrist toopi või ühe 1,2l termosetäie saab teha, tavaline Lipton sobib, kuid on ka odavamaid, mingi Princess Noori oli, mida enam ei leia.
Viimati muutis Tõutäkk, 08 Nov 2025 21:45, muudetud 1 kord kokku.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Joon seda juba aastaid, meeldib selle mõnus mahe maitse. Ei oska öelda, kas seda Eestis ka müügil on.

Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 17:43Filmides nõutakse alati Earl Grey teed. Kas see on midagi erilist (ma teed suuremat ei joo, ei ole meelde tulnud seda proovida)?
See on tee, millele on lisatud maitseks bergamoti (üks tsitruseline, üsna sidruni moodi), annab hea maitse ja aroomi küll.
Külaline

Olen mitmeid kordi käinud Aasias erinevate maade teekasvandustes. Enamasti väidetakse, et kogu nende toodang müüakse just Earl Grey tootjatele.
Mulle meeldivad just need ehtsad Tseiloni teed, kõikvõimalike taimede lisanditega.
Külaline

Earl Grey tee on teesegu, mis on maitsestatud bergamotiõliga. Koore lõhnavat õli lisatakse mustale teele, et anda Earl Greyle ainulaadne maitse. [1] Paljud, kui mitte enamik, Earl Greyd kasutavad kunstlikku bergamoti maitset[2], kuna see on odavam ja sellel on pikem säilivusaeg, kuid maitse on vähem tasakaalustatud võrreldes loodusliku maitsega teega[3].
Külaline

Varaseim viide bergamotiga maitsestatud teele pärineb 1824. aastast; kõnealuses artiklis ei mainita aga Earl Greyt. Tundub, et bergamotti on kasutatud madala kvaliteediga teede maitse parandamiseks. [6] 1837. aastal esitati süüdistus ettevõttele, keda süüdistati bergamoti salajases lisamises, et esitada oma teed kui paremat toodet ja müüa seda seega kõrgema hinnaga.

Pmst mingist soditeest sai hiljem uhke kaubamärk.
Külaline

minule meeldibki Earl Grey kõige rohkem, sidruniviilu ja väikese suhkruga. Brändidest Twinings - nende Londoni pisike poeke on lihtsalt nii armas.
Külaline

Kõik maitsestatud teed(Bergamot jt.) on lihtsalt õudne.Sest see lisamaitse on saadud sünteetilisest maitseainest.Ma ei teagi miks sellist prügi üldse toodetakse.Pole ime et tänapäeval kõik vähki surevad.
Külaline

Teepakke lugedes on kõigil sees maitse- ja lõhnatugevdajad.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 18:50 Kõik maitsestatud teed(Bergamot jt.) on lihtsalt õudne.Sest see lisamaitse on saadud sünteetilisest maitseainest. Ma ei teagi miks sellist prügi üldse toodetakse.
Lahmida ei tasu, nagu kõik lisamaitsega teed oleksid sünteetilised ja tee joomine kahjulik. Kõik teed ei sisalda sünteetilisi aineid. Tasub lugeda pakendit ja eelistada teesid, kus kirjas, et looduslikud lõhna- ja maitseained.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 0 külalist