POLIITIKA

vana hea klassika
Vasta
Külaline

POLIITIKA

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas teile tundub siis uus koalitsioon Keskerakond ja Isamaa. Mulle tundub parema variandina, kui nelja partei koalitsioon. Kas Isamaa pettis teie arust oma valijaid, et keskiga kokku läks?
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Seda oli oodata. Jah.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Mulle tundub see variant, et Keskerakond võimu juurde tagasi lasti, nii vale, kui üldse olla saab. Kas juba unustatud, kuidas Kõlvart venekeelset haridust ja Venemaa ning Valgevene kodanikele valimisõigust nõudis? Või see, kui Keskerakond valitsuses oli, kogu riigieelarve põhja aeti? Kuidas keskerakondlik valitsus esitas riigikogule kobareelnõu, et muuta tulumaksuseadust, sotsiaalmaksuseadust, alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi, käibemaksuseadust, maksukorralduse seadust, perehüvitiste seadust, riigilõivuseadust, tööturuteenuste seadust ja toetuste seadust. Kobareelnõuga kehtestatud maksutõusud viisid hinnatõusu Eestis Euroopa Liidu suurimaks. Aastaga kasvasid kaupade hinnad 5,4% ja teenused 2,1%. Mitmed toiduained kallinesid üle 10%, mõned üle 20%. Bensiin ja diislikütus kallinesid aastaga 16%. Kõik rahval meelest läinud?
Külaline

Kobarate meisterdajad olid ikka oravad.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 20:10 Kobarate meisterdajad olid ikka oravad.
Tasuks mälu värskendada: https://arileht.delfi.ee/artikkel/80414 ... -hinnatous?
Keskerakond oli võimul 23. novembrist 2016 kuni 29. aprillini 2019.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 20:17
Guest kirjutas: 04 Nov 2025 20:10 Kobarate meisterdajad olid ikka oravad.
Tasuks mälu värskendada: https://arileht.delfi.ee/artikkel/80414 ... -hinnatous?
Keskerakond oli võimul 23. novembrist 2016 kuni 29. aprillini 2019.
Ma lisaks siia veel selle:

Kõlvart: rõhutan, koalitsioon Isamaa ja EKRE-ga oli ainus võimalus säilitada venekeelne haridus
https://www.err.ee/958233/kolvart-rohut ... ne-haridus
Külaline

Ega meil muud üle jää, kui jääda ootama-vaatama, mis toimuma hakkab. Eesti keelset haridust ikka tagasi pöörama ju ei hakata.
Külaline

Erakondade plaanid ja ideed ju muutuvad. Nagu kogu elu. Ei saa võrrelda Savisaare Keskerakonda Kõlvarti omaga ega isegi paari aasta tagust KE-d tänapäevasega. Kõik areneb, ka inimesed ja nende vaated.
Rahvas võib mäletada iga erakonna kohta kõiki jamasid, aga ka rahvas areneb.
Iga erakond korraldab aeg-ajalt mingi jama ja teeb totrusi, ei tasu aastatetagusesse lollusesse kinni jääda. Jah, oli see kobareelnõu - kas praegu KE oleks veel selle poolt? Või on see ajaloosse vajunud kui apsakas?
Külaline

Lihtsam oleks küsida, mida kasulikku ja eestimeelselt Keskerakond üldse kunagi teinud on?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 08:43 Lihtsam oleks küsida, mida kasulikku ja eestimeelselt Keskerakond üldse kunagi teinud on?
Aga ütle, mida kasulikku on keegi teine erakond teinud?
Mulle ei meenu midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 08:55
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 08:43 Lihtsam oleks küsida, mida kasulikku ja eestimeelselt Keskerakond üldse kunagi teinud on?
Mulle ei meenu midagi.
Reform ja Eesti200 lükkasid käima ülemineku eestikeelsele haridusele.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 10:08Reform ja Eesti200 lükkasid käima ülemineku eestikeelsele haridusele.
Kellele see hea on?
Kas sul enne polnud eestikeelset haridust?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 10:08Reform ja Eesti200 lükkasid käima ülemineku eestikeelsele haridusele.
Pigem Ukraina sõda lükkas tekkinud vene meelusega.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 19:52 Kuidas teile tundub siis uus koalitsioon Keskerakond ja Isamaa. Mulle tundub parema variandina, kui nelja partei koalitsioon. Kas Isamaa pettis teie arust oma valijaid, et keskiga kokku läks?
Mida isamaa siis tegema pidi? Reinsalu lubas muutuseid ja rääkis kuidas reformierakonna juhtimine on läbi kukkunud. Kuna sotsialistid olid koos reformiga valitsuses, siis miks isamaa pidi nendega koalitsiooni tegema? Kuigi varasemalt on tõesti isamaa alati teinud koalitsiooni reformi ja sotsialistidega, siis seekord Reinsalu ei saanud teha. Ainus võimalus oli teha koalitsioon keskerakonnaga või ekrega, aga ekre ei saanud Tallinnas vajalikke hääli kokku. Üldiselt kui isamaa ja kesk Tallinnas need 1.5 aastat vastu peavad, siis nad võivad koos 2027 riigikogu valimistel isegi midagi ära teha. Sest eesti vajab muutust. Reformierakond ja sotsialistid seda muutust pakkuda ei suuda ega taha, aga me ei saa lõputult elada majanduslanguses ja ootuses kuidas rootsi või soome majandusel läheb. Ise peab ka midagi tegema.

Kui meil on nii palju inimesi kes arvavad nagu üks partei sobib eestit juhtima, st reformierakond, siis võiks ju Kommunistliku Partei taastada, teebki sama välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 10:08
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 08:55
Mulle ei meenu midagi.
Reform ja Eesti200 lükkasid käima ülemineku eestikeelsele haridusele.
Tegelikult see asi lükati käima juba 90ndate lõpus ja pidi käima minema nullindate alguses. Kahjuks 2002 aastal Reformierakond tegi valitsuse Savisaarega ja vene koolide eestindamine saigi Siim Kallase juhtimisel läbi. Reformierakond ei ole mitte kunagi eestikeelse hariduse eest seisnud.
Külaline

1993. aastal vastu võetud põhikooli- ja gümnaasiumiseadus5 (PGS) sätestas, et aastaks 2000
minnakse vene õppekeelega gümnaasiumis üle eestikeelsele õppele.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 19:52 Kuidas teile tundub siis uus koalitsioon Keskerakond ja Isamaa. Mulle tundub parema variandina, kui nelja partei koalitsioon. Kas Isamaa pettis teie arust oma valijaid, et keskiga kokku läks?
Mulle tundub ka parem, kui see nelja partei süsteem. Need neli peamiselt kaklesid ja keerasid mingit jama kokku. Loodame, et nüüd saavad midagi tehtud.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 19:52 Kuidas teile tundub siis uus koalitsioon Keskerakond ja Isamaa. Mulle tundub parema variandina, kui nelja partei koalitsioon. Kas Isamaa pettis teie arust oma valijaid, et keskiga kokku läks?
Järvan ja Pere tegid eelmine kord sellise klounaadi, et nelikliidu võimalikkusesse uskujaid enam palju polnud. Eraldi nali on veel, et tegelikult oleks ju RE ja KE koalitsiooni teinud, kui Michal poleks suvises paanikahoos välistanud koostööd KE-ga. Nüüd ei jäänudki vaesekesel muud üle kui kirillitsas isamaa kirjutada ja kahetseda oma tõmblemist (millest pealegi mingit kasu polnud).
Külaline

kolja kirjutas: 11 Nov 2025 19:33
Järvan ja Pere tegid eelmine kord sellise klounaadi, et nelikliidu võimalikkusesse uskujaid enam palju polnud. Eraldi nali on veel, et tegelikult oleks ju RE ja KE koalitsiooni teinud, kui Michal poleks suvises paanikahoos välistanud koostööd KE-ga. Nüüd ei jäänudki vaesekesel muud üle kui kirillitsas isamaa kirjutada ja kahetseda oma tõmblemist (millest pealegi mingit kasu polnud).
Eks see natuke imelik on. Enne valimisi Isamaa tõmbles ja süüdistas Refe, et need nüüd teevad Keskiga linnavalitsuse ja kui kole see on. Läks paar kuud mööda ja teevad ise selle linnavalitsuse. Nüüd on Isamaal kõik hästi ja Keskiga valitsus on nii tore ja õige asi. See Isamaa eesotsas Reinsalu ja Solmaniga on üks paras käkk.
Aga äkki nad ikka mõtlevad linnarahava peale ja teevad koos kohalikku poliitikat, mitte ei hakka linnast riiki juhtima.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 13 Nov 2025 08:15
kolja kirjutas: 11 Nov 2025 19:33
Eks see natuke imelik on. Enne valimisi Isamaa tõmbles ja süüdistas Refe, et need nüüd teevad Keskiga linnavalitsuse ja kui kole see on. Läks paar kuud mööda ja teevad ise selle linnavalitsuse. Nüüd on Isamaal kõik hästi ja Keskiga valitsus on nii tore ja õige asi. See Isamaa eesotsas Reinsalu ja Solmaniga on üks paras käkk.
Aga äkki nad ikka mõtlevad linnarahava peale ja teevad koos kohalikku poliitikat, mitte ei hakka linnast riiki juhtima.
Puhas matemaatika, nelikliidus saaks täita vaid veerandi valijatele antud lubadustest, kaksikliidus aga pool. Ehk siis kaksikliidu puhul saab täita rohkem valimislubadusi.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Triibu ja 8 külalist