Jõulukaardid vägisi

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma alati mõtlen, et kes need inimesed on, keda alati õnnestub millegagi lohku tõmmata. Küll topitakse neile postkasti mingit jama ja nad ei tea, mida sellega peale hakata; küll helistatakse telefoni teel ja pakutakse midagi või küsitakse mingeid andmeid ja nad ei oska neid kõnesid lõpetada; küll käivad neil kodus mingid pakkujad ja sunnivad ostma tolmuimejaid ja ei tea mida veel; küll ronivad neile sugulased uksest ja aknast kohale; küll käivad just nende ukse taga kõik mardid-kadrid-hällouviinitajad kommi nõudmas. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 02 Nov 2025 18:25 Ma alati mõtlen, et kes need inimesed on, keda alati õnnestub millegagi lohku tõmmata. Küll topitakse neile postkasti mingit jama ja nad ei tea, mida sellega peale hakata; küll helistatakse telefoni teel ja pakutakse midagi või küsitakse mingeid andmeid ja nad ei oska neid kõnesid lõpetada; küll käivad neil kodus mingid pakkujad ja sunnivad ostma tolmuimejaid ja ei tea mida veel; küll ronivad neile sugulased uksest ja aknast kohale; küll käivad just nende ukse taga kõik mardid-kadrid-hällouviinitajad kommi nõudmas. :lol:
Nii lahe, et sa mõelda oskad ja meile sellest teada andsid! Aitäh!
Külaline

Minu arust SAPTK tegeles sarnase asjaga. Vanu inimesi oli väga keeruline veenda, et nad sellele organisatsioonile raha ei kannaks.

https://saptk.ee/arhiiv/kalender-inimes ... ialustest/
Külaline

See on uskumatu jah, inimesed saadavad isegi oma pangakaardi koos pin-dega pakiautomaadiga minema.
Külaline

https://www.delfi.ee/artikkel/20580925/ ... sudamlikke
Külaline

Veel üks artikkel.

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/2767 ... kaartidega
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2025 20:19https://ekspress.delfi.ee/artikkel/2767 ... kaartidega
Mida oligi arvata!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2025 14:52 Mina olen vist siis eriti tuim tükk. Võtan need kaardid postkastist ja viskan kohe trepikoja prügikorvi. Rohkem nende peale ei mõtle kui need 5 sekundit.
Minul on tegelikult kahju, et nende vaev enamasti tasumata jääb. Kunagi ammu olen ühel korral nende kaartide eest tasunud, aga üldiselt ma annan need edasi teistele. Ära küll pole visanud, kuidagi kahju hakkab neist vaesekestest, kes need pildid on joonistanud. Loodetavasti jõuab see vähenegi, mis nende kaartide eest makstakse, ikka õigete inimesteni.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Nov 2025 21:14
Külaline kirjutas: 02 Nov 2025 14:52 Mina olen vist siis eriti tuim tükk. Võtan need kaardid postkastist ja viskan kohe trepikoja prügikorvi. Rohkem nende peale ei mõtle kui need 5 sekundit.
Minul on tegelikult kahju, et nende vaev enamasti tasumata jääb. Kunagi ammu olen ühel korral nende kaartide eest tasunud, aga üldiselt ma annan need edasi teistele. Ära küll pole visanud, kuidagi kahju hakkab neist vaesekestest, kes need pildid on joonistanud. Loodetavasti jõuab see vähenegi, mis nende kaartide eest makstakse, ikka õigete inimesteni.
Kelle "nende"? Sullerite, kes sinult raha püüavad välja petta? Palun pöördu mõne Eesti puuetega inimeste organisatsiooni poole ja küsi, kas nad teavad kedagi, kes teaks kedagi, kes sellest kaardimüügist mingit tulu on saanud.
Külaline

Artiklis on kirjas, et tegemist ei ole heategevusorganisatsiooniga, vaid äriühinguga. Ehk siis eesmärk on tulu teenida.

Eestis saab ainult kaks puudega inimest selle eest raha. Ja ilmselt mitte kuigi palju. Ülejäänu läheb Soome või Rootsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2025 21:39Kelle "nende"? Sullerite, kes sinult raha püüavad välja petta? Palun pöördu mõne Eesti puuetega inimeste organisatsiooni poole ja küsi, kas nad teavad kedagi, kes teaks kedagi, kes sellest kaardimüügist mingit tulu on saanud.
SJK kirjastus esindab neid Eestis. Kirjastusel on ka koduleht, kus reklaamitakse nende kunstnike näitusi ja muid tegemisi.
Organisatsioon on ülemaailmne ja mitte heategevuslik, puhas äriettevõte. Seda nad räägivad ka ise. Kaarte saadetakse 50+ riigis. Eestist viimati oli nendega ühinenud vaid 3 kunstnikku, üks kahjuks suri. Mitu just nüüd, ei tea.
Külaline

Ohvrite andmebaasi andis välja Eesti siseministeerium
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 00:22 Ohvrite andmebaasi andis välja Eesti siseministeerium
Pole seal mingeid "ohvreid". Igaüks saab guugeldada ja ise otsustada, kas tahab maksta või mitte.
Aastal 2007, mil see lingitud artikkel avaldati, oli selline müügiskeem Eestis tõesti uus ja tundmatu ja ärritav, praegu peaks juba kõik sellega tuttavad olema.
Kõik käituvad nagu ise tahavad.
Külaline

Vanainimestele võib selline nõue väga ehmatav olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 01:03 Vanainimestele võib selline nõue väga ehmatav olla.
Pole seal ju mingit nõuet.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 02 Nov 2025 18:51
Guest kirjutas: 02 Nov 2025 18:25 Ma alati mõtlen, et kes need inimesed on, keda alati õnnestub millegagi lohku tõmmata. Küll topitakse neile postkasti mingit jama ja nad ei tea, mida sellega peale hakata; küll helistatakse telefoni teel ja pakutakse midagi või küsitakse mingeid andmeid ja nad ei oska neid kõnesid lõpetada; küll käivad neil kodus mingid pakkujad ja sunnivad ostma tolmuimejaid ja ei tea mida veel; küll ronivad neile sugulased uksest ja aknast kohale; küll käivad just nende ukse taga kõik mardid-kadrid-hällouviinitajad kommi nõudmas. :lol:
Nii lahe, et sa mõelda oskad ja meile sellest teada andsid! Aitäh!
Ei oleks ise paremini osanud öelda!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2025 23:41
Külaline kirjutas: 02 Nov 2025 21:39Kelle "nende"? Sullerite, kes sinult raha püüavad välja petta? Palun pöördu mõne Eesti puuetega inimeste organisatsiooni poole ja küsi, kas nad teavad kedagi, kes teaks kedagi, kes sellest kaardimüügist mingit tulu on saanud.
SJK kirjastus esindab neid Eestis. Kirjastusel on ka koduleht, kus reklaamitakse nende kunstnike näitusi ja muid tegemisi.
Organisatsioon on ülemaailmne ja mitte heategevuslik, puhas äriettevõte. Seda nad räägivad ka ise. Kaarte saadetakse 50+ riigis. Eestist viimati oli nendega ühinenud vaid 3 kunstnikku, üks kahjuks suri. Mitu just nüüd, ei tea.
Ausalt öelda ei olnud mul aimugi, et see tegelikult mingi skeem on. Iga kord on pisut nagu süütunne, et neile raha kandmata jätan ja ma tõesti siiralt uskusin, et seal taga on mingi puuetega kunstnike organisatsioon.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Nov 2025 01:15
Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 01:03 Vanainimestele võib selline nõue väga ehmatav olla.
Tegelikult ei ole.

Aga mõni ju arvab, et kui juba selline tähtis paber nagu arve saadeti ja ei maksa, siis tuleb pahandus.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Nov 2025 13:56
Tegelikult ei ole.

Aga mõni ju arvab, et kui juba selline tähtis paber nagu arve saadeti ja ei maksa, siis tuleb pahandus.
TA olen - ei arva ma seda. Teema sellepärast tegingi, et selline kaastundele mängiv müügiviis tundus väga häiriv, tahtsin teiste kogemusi. Nüüd tean, et puuetega inimestele jõuaks sellest rahast vähe, kui üldse midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Nov 2025 18:42
Guest kirjutas: 03 Nov 2025 13:56

Tegelikult ei ole.

TA olen - ei arva ma seda. Teema sellepärast tegingi, et selline kaastundele mängiv müügiviis tundus väga häiriv, tahtsin teiste kogemusi. Nüüd tean, et puuetega inimestele jõuaks sellest rahast vähe, kui üldse midagi.
Nagu öeldud - Eestis kaks inimest. Ja ilmselt ei saa nad kuigipalju. Suurem osa läheb ärimeeste taskusse.

Nii et mõelge nüüd natukene, kas ikka peab nii väga haletsema ja kaasa tundma?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], suvitaja ja 1 külaline