Jõulukaardid vägisi
-
Külaline
Ma alati mõtlen, et kes need inimesed on, keda alati õnnestub millegagi lohku tõmmata. Küll topitakse neile postkasti mingit jama ja nad ei tea, mida sellega peale hakata; küll helistatakse telefoni teel ja pakutakse midagi või küsitakse mingeid andmeid ja nad ei oska neid kõnesid lõpetada; küll käivad neil kodus mingid pakkujad ja sunnivad ostma tolmuimejaid ja ei tea mida veel; küll ronivad neile sugulased uksest ja aknast kohale; küll käivad just nende ukse taga kõik mardid-kadrid-hällouviinitajad kommi nõudmas. 
-
Külaline
Nii lahe, et sa mõelda oskad ja meile sellest teada andsid! Aitäh!Guest kirjutas: ↑02 Nov 2025 18:25 Ma alati mõtlen, et kes need inimesed on, keda alati õnnestub millegagi lohku tõmmata. Küll topitakse neile postkasti mingit jama ja nad ei tea, mida sellega peale hakata; küll helistatakse telefoni teel ja pakutakse midagi või küsitakse mingeid andmeid ja nad ei oska neid kõnesid lõpetada; küll käivad neil kodus mingid pakkujad ja sunnivad ostma tolmuimejaid ja ei tea mida veel; küll ronivad neile sugulased uksest ja aknast kohale; küll käivad just nende ukse taga kõik mardid-kadrid-hällouviinitajad kommi nõudmas.![]()
-
Külaline
Minu arust SAPTK tegeles sarnase asjaga. Vanu inimesi oli väga keeruline veenda, et nad sellele organisatsioonile raha ei kannaks.
https://saptk.ee/arhiiv/kalender-inimes ... ialustest/
https://saptk.ee/arhiiv/kalender-inimes ... ialustest/
-
Külaline
See on uskumatu jah, inimesed saadavad isegi oma pangakaardi koos pin-dega pakiautomaadiga minema.
-
Külaline
-
Külaline
Mida oligi arvata!
-
Külaline
Minul on tegelikult kahju, et nende vaev enamasti tasumata jääb. Kunagi ammu olen ühel korral nende kaartide eest tasunud, aga üldiselt ma annan need edasi teistele. Ära küll pole visanud, kuidagi kahju hakkab neist vaesekestest, kes need pildid on joonistanud. Loodetavasti jõuab see vähenegi, mis nende kaartide eest makstakse, ikka õigete inimesteni.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2025 14:52 Mina olen vist siis eriti tuim tükk. Võtan need kaardid postkastist ja viskan kohe trepikoja prügikorvi. Rohkem nende peale ei mõtle kui need 5 sekundit.
-
Külaline
Kelle "nende"? Sullerite, kes sinult raha püüavad välja petta? Palun pöördu mõne Eesti puuetega inimeste organisatsiooni poole ja küsi, kas nad teavad kedagi, kes teaks kedagi, kes sellest kaardimüügist mingit tulu on saanud.Guest kirjutas: ↑02 Nov 2025 21:14Minul on tegelikult kahju, et nende vaev enamasti tasumata jääb. Kunagi ammu olen ühel korral nende kaartide eest tasunud, aga üldiselt ma annan need edasi teistele. Ära küll pole visanud, kuidagi kahju hakkab neist vaesekestest, kes need pildid on joonistanud. Loodetavasti jõuab see vähenegi, mis nende kaartide eest makstakse, ikka õigete inimesteni.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2025 14:52 Mina olen vist siis eriti tuim tükk. Võtan need kaardid postkastist ja viskan kohe trepikoja prügikorvi. Rohkem nende peale ei mõtle kui need 5 sekundit.
-
Külaline
Artiklis on kirjas, et tegemist ei ole heategevusorganisatsiooniga, vaid äriühinguga. Ehk siis eesmärk on tulu teenida.
Eestis saab ainult kaks puudega inimest selle eest raha. Ja ilmselt mitte kuigi palju. Ülejäänu läheb Soome või Rootsi.
Eestis saab ainult kaks puudega inimest selle eest raha. Ja ilmselt mitte kuigi palju. Ülejäänu läheb Soome või Rootsi.
-
Külaline
SJK kirjastus esindab neid Eestis. Kirjastusel on ka koduleht, kus reklaamitakse nende kunstnike näitusi ja muid tegemisi.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2025 21:39Kelle "nende"? Sullerite, kes sinult raha püüavad välja petta? Palun pöördu mõne Eesti puuetega inimeste organisatsiooni poole ja küsi, kas nad teavad kedagi, kes teaks kedagi, kes sellest kaardimüügist mingit tulu on saanud.
Organisatsioon on ülemaailmne ja mitte heategevuslik, puhas äriettevõte. Seda nad räägivad ka ise. Kaarte saadetakse 50+ riigis. Eestist viimati oli nendega ühinenud vaid 3 kunstnikku, üks kahjuks suri. Mitu just nüüd, ei tea.
-
Külaline
Ohvrite andmebaasi andis välja Eesti siseministeerium
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/2767 ... kaartidega
-
Külaline
Pole seal mingeid "ohvreid". Igaüks saab guugeldada ja ise otsustada, kas tahab maksta või mitte.Külaline kirjutas: ↑03 Nov 2025 00:22 Ohvrite andmebaasi andis välja Eesti siseministeerium
Aastal 2007, mil see lingitud artikkel avaldati, oli selline müügiskeem Eestis tõesti uus ja tundmatu ja ärritav, praegu peaks juba kõik sellega tuttavad olema.
Kõik käituvad nagu ise tahavad.
-
Külaline
Pole seal ju mingit nõuet.Külaline kirjutas: ↑03 Nov 2025 01:03 Vanainimestele võib selline nõue väga ehmatav olla.
Ei oleks ise paremini osanud öelda!Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2025 18:51Nii lahe, et sa mõelda oskad ja meile sellest teada andsid! Aitäh!Guest kirjutas: ↑02 Nov 2025 18:25 Ma alati mõtlen, et kes need inimesed on, keda alati õnnestub millegagi lohku tõmmata. Küll topitakse neile postkasti mingit jama ja nad ei tea, mida sellega peale hakata; küll helistatakse telefoni teel ja pakutakse midagi või küsitakse mingeid andmeid ja nad ei oska neid kõnesid lõpetada; küll käivad neil kodus mingid pakkujad ja sunnivad ostma tolmuimejaid ja ei tea mida veel; küll ronivad neile sugulased uksest ja aknast kohale; küll käivad just nende ukse taga kõik mardid-kadrid-hällouviinitajad kommi nõudmas.![]()
-
Külaline
Ausalt öelda ei olnud mul aimugi, et see tegelikult mingi skeem on. Iga kord on pisut nagu süütunne, et neile raha kandmata jätan ja ma tõesti siiralt uskusin, et seal taga on mingi puuetega kunstnike organisatsioon.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2025 23:41SJK kirjastus esindab neid Eestis. Kirjastusel on ka koduleht, kus reklaamitakse nende kunstnike näitusi ja muid tegemisi.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2025 21:39Kelle "nende"? Sullerite, kes sinult raha püüavad välja petta? Palun pöördu mõne Eesti puuetega inimeste organisatsiooni poole ja küsi, kas nad teavad kedagi, kes teaks kedagi, kes sellest kaardimüügist mingit tulu on saanud.
Organisatsioon on ülemaailmne ja mitte heategevuslik, puhas äriettevõte. Seda nad räägivad ka ise. Kaarte saadetakse 50+ riigis. Eestist viimati oli nendega ühinenud vaid 3 kunstnikku, üks kahjuks suri. Mitu just nüüd, ei tea.
-
Külaline
Tegelikult ei ole.
Aga mõni ju arvab, et kui juba selline tähtis paber nagu arve saadeti ja ei maksa, siis tuleb pahandus.
-
Külaline
TA olen - ei arva ma seda. Teema sellepärast tegingi, et selline kaastundele mängiv müügiviis tundus väga häiriv, tahtsin teiste kogemusi. Nüüd tean, et puuetega inimestele jõuaks sellest rahast vähe, kui üldse midagi.Guest kirjutas: ↑03 Nov 2025 13:56Tegelikult ei ole.
Aga mõni ju arvab, et kui juba selline tähtis paber nagu arve saadeti ja ei maksa, siis tuleb pahandus.
-
Külaline
Nagu öeldud - Eestis kaks inimest. Ja ilmselt ei saa nad kuigipalju. Suurem osa läheb ärimeeste taskusse.Guest kirjutas: ↑03 Nov 2025 18:42TA olen - ei arva ma seda. Teema sellepärast tegingi, et selline kaastundele mängiv müügiviis tundus väga häiriv, tahtsin teiste kogemusi. Nüüd tean, et puuetega inimestele jõuaks sellest rahast vähe, kui üldse midagi.
Nii et mõelge nüüd natukene, kas ikka peab nii väga haletsema ja kaasa tundma?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist