Öige mehe auto

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 31 Okt 2025 19:52
Külaline kirjutas: 31 Okt 2025 19:43 Inimene ei hakka kunagi kümneid tuhandeid kasse ravima kui nad on õuekassid.
Isegi kui ei hakata ravima kümneid tuhandeid kasse, siis kuna kasside levik on nii massiline, piisab, kui kümnendik neist ära ravitaks, et nad ikkagi loodusele kahjulikku mõju avaldaks.
See on mööduv kõik, sest kiibistamine hakkab maksma. Ravi on üha kallim, kassidele mõeldud toit ja liiv kallim. Paljudel kellel loom elab väga vanaks, ei võta enam uut kassi. Tallinnas oli vist registreeritud 39 000 kassi ja enam vähem sama palju oli ka koeri, 33 000 looma.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

See on õige küll, et neid tuleb kiibistada. Leidsin trepikojast kodukassi, ei mina tea, mis korterist ta välja pääses, käisin küll kõik korterid läbi, aga enamjaolt polnud inimesi kodus. Nii et olin sunnitud varjupaiga kohale kutsuma, eks nad teevad kindlaks, kas kiip on, ja kes on omanik. Vastasel juhul, kellele sa seda kassi pakud.. ? Väga sõbralik kass oli.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Nov 2025 07:37 See on õige küll, et neid tuleb kiibistada. Leidsin trepikojast kodukassi, ei mina tea, mis korterist ta välja pääses, käisin küll kõik korterid läbi, aga enamjaolt polnud inimesi kodus. Nii et olin sunnitud varjupaiga kohale kutsuma, eks nad teevad kindlaks, kas kiip on, ja kes on omanik. Vastasel juhul, kellele sa seda kassi pakud.. ? Väga sõbralik kass oli.
Mis sa sellest oma trepikoja kassist siis varjupaika viid. Ta leiab ju ise kodutee ja pole ka külma käes. Paar tundi võib ta seal koridoris ju olla, ta ei tee midagi. Aga sina lased tirida varjupaika, kust ta saab koju ei tea millal ja võib-olla peremees ei teagi sealt otsida. Kassile suur stress.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 01 Nov 2025 09:14
Tolmukübe kirjutas: 01 Nov 2025 07:37 See on õige küll, et neid tuleb kiibistada. Leidsin trepikojast kodukassi, ei mina tea, mis korterist ta välja pääses, käisin küll kõik korterid läbi, aga enamjaolt polnud inimesi kodus. Nii et olin sunnitud varjupaiga kohale kutsuma, eks nad teevad kindlaks, kas kiip on, ja kes on omanik. Vastasel juhul, kellele sa seda kassi pakud.. ? Väga sõbralik kass oli.
Mis sa sellest oma trepikoja kassist siis varjupaika viid. Ta leiab ju ise kodutee ja pole ka külma käes. Paar tundi võib ta seal koridoris ju olla, ta ei tee midagi. Aga sina lased tirida varjupaika, kust ta saab koju ei tea millal ja võib-olla peremees ei teagi sealt otsida. Kassile suur stress.
Koridoris ta näugus, ega's mina ju koridoris ela, et ma teaksin, et seal kass on. Oleks pidanud ta siis tundideks sinna näuguma jätma või? Kui näugub, eks ta oli hirmu täis, et kuhu sattus. Võõras kohas (koridoris) tal üksinda ongi stress, varjupaigas vähemalt soe, pehme ase, inimesed ümber, ja kõht täis. Ja ega mina tea, kust ta koridori sattus, vbl keegi tuli välisuksest, kass lipsas sisse. Õige, see inimene välja ka ei ajanud, et kass vähemalt soojas, samas vbl omanik otsib tänavalt. Mina teda ka välja ei ajanud, ma ju ei tea, kust ta pärit on. Omanik vbl otsimise ära lõpetanud, ega's looma saa külma kätte visata. Kuidas ta koridoris midagi ei tee? Seal võib ta ju lõpuks pissama hakata, on seda siis vaja.. ? Parem tal ikka silm peal hoida, kass kukkus mind nühkima, eks tal oli kõht tühi, varjupaik lubas kõhu täis sööta.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2025 09:14
Õieti tegi. See ei pruukinud üldse selle trepikoja kass olla. Eelnevalt vb keegi lasi õuest sisse. Tepikojas olla on samasugune stress. Kassikusest trepikoda ei taha keegi pärast. Kui ma oma trepikojast leiaks, peaks ka varjupaigale helistama, sest kodus mul endal kaks kassi ja tuppa ei saaks ka võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2025 19:00
Guest kirjutas: 31 Okt 2025 12:43
Külaline kirjutas: 31 Okt 2025 10:07
See ei ole mingi näitaja. Ta võib olla selle auto oma viimaste kopikate eest liisinud või siis vastupidi, suure tööga teenitud raha eest ostnud. Sääraste teemade puhul meenub mulle alati see "poliitik", kes riigikokku saades omale esimese asjana suure Hummeri ostis.
Ja mis vahet seal on, kas maksin 100K v'lja või maksan igas kuus 3K liisingut. Mõlemal juhul saab inimene endale seda lubada.
Küsimus on rohkem, et miks peaks keegi seda endale lubama? Ehk siis muidugi on sellise sissetulekuga inimesi, kellele see probleem ei ole. Samas võiks selle rahaga midagi muud, kasvõi kodututele loomadele head teha. See 100k maksnud auto viib ju kokkuvõttes kohale täpselt samaks ajaks, kui minu 10 korda odavam masin.
Miks sina teiste raha loed? Nagu näha, oled seda tüüpi inimene, et auto asi on kohale viia. Teiste inimeste jaoks on auto välimus, mark, sisu varustus väga tähtsad. Minu jaoks peavad ka veljed ja värv õiged olema, muidu jääb ostmata. Auto on nagu kallis inimene, vaatad teda armastusega.
Aga sina müü oma 10 tuhat maksev auto ja anneta see raha ära, nagu siin teistele soovitad.
Külaline

Kiibistada saad praegu ka, aga iga kiibistaja paneb oma andmed oma arvutisse ja mingit üleriigilist süsteemi ei ole. Kui see luuakse, kulutatakse sinna 20 miljonit eurot ja kasside pärast? Igal aastal maksab maksumaksja sadu tuhandeid selle süsteemi hooldamiseks, 5 aasta pärast tuleb teha uus süsteem, sest vana oli halb. Jälle miljonid lähevad, kasside pärast?

Nii see meie riik vaeseks jääb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 18 külalist