Nuuskamine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 25 Okt 2025 14:01 Jätan TA tunniks-paariks üksi istuma ja käin kodus nuuskamas ja hambaid puhastamas
Appi, kui naljakas! :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 25 Okt 2025 12:19
Guest kirjutas: 25 Okt 2025 09:49
Guest kirjutas: 25 Okt 2025 08:48 Kas ta pole mitte palunud seda töökaaslasel mitte teha temaga koos süües?
On. Kas sina harilikult lõpetad kohe näiteks hingamise, kui söögikaaslane palub seda teha?
Milleks selline äärmuslik liialdamine? Keegi ei keela hingamast. Jutt käib tegevusest, mida saab täiesti vabalt teha - korraks seltskonnast eemaldudes.

Puuksu tegemine on ka keha täiesti loomulik tegevus. Miskipärast me ei tee seda teiste inimeste juuresolekul. Või sina teed?
Nuuskamine pole toiming, mida pole võimalik viisakalt ja lauast lahkumata teha. Loomulikult pole viisakas valjult nuusata, aga vaikne nuuskamine on täiesti ok. Sa oled omad reeglid välja mõelnud, sa ei saa nõuda, et teised neid järgiks.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 13:20
Guest kirjutas: 25 Okt 2025 13:13
Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 13:12

Kuidas sul küll niimoodi õnnestub süüa? Mul ei ole esihambad kunagi pärast sööki sellised, et mingid juurikad ja lihatükid sealt vastu vaatavad. :lol:
Ma ei räägi endast. Inimestel on erinev hambumus ning erinevad hambavahed. On väga okei, et söömise lõpetades tehakse hambavahe korda.
On küll väga ok, hambavahed korda teha. Aga see on intiimne toiming. Või no, vähemalt mitte toiming, mida tehakse söögilauas.

Seda enam, et hambavahed võiks hambatiku asemel hoopis niidiga üle käia.
Ongi intiimne, tehakse lauas, käsi suu ees. Tahad, et võtaks hoopis niidi välja ja hoogsalt lauas niiditaks? Hambatikud on toitlustuskohtades põhjusega laua peal.
Inimene, keda ajab isegi nuuskamine kettasse, nojah. Esimest korda kuulen.
Külaline

Mõlemad on täpselt sellised tegevused, mille tegemiseks on võimalik korraks lauast/seltskonnast eemalduda.

Äkki ise lahkud lauast, kui see sulle nii ebameeldiv on.
Külaline

Minul on tuttav, kes teisi alati korrale kutsub, kui keegi lauast tõustes ütleb, et läheb tualetti. Tuttav korrigeerib siis alati, et nii ei öelda, et viisakas oleks lihtsalt tõusta ja öelda "vabandage mind hetkeks". Daamid võivad ka öelda, et lähevad "nina puuderdama", selle asemel, et "ma pean korraks vetsu minema".
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2025 22:19Daamid võivad ka öelda, et lähevad "nina puuderdama", selle asemel, et "ma pean korraks vetsu minema".
Kui vanadest filmidest see lause pärit on?
Külaline

Misofonia on vastikus teatud helide suhtes. Sama on matsutsamise või mälumise kuulmise ebameedivuse puhul.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 05:35 Misofonia on vastikus teatud helide suhtes. Sama on matsutsamise või mälumise kuulmise ebameedivuse puhul.
Mina olen täiesti tavaline inimene, aga matsutamine ja luristamine on ka minu jaoks ebameeldiv.

PS, ei puutu asjasse, aga mina ei saa kellegagi koos süües aru, et miks nad võtavad endale noa ja kahvli, siis panevad noa kõrvale ja söövad ainult kahvliga. Milleks see nuga siis võtta üldse? Üllatavalt palju on selliseid inimesi.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 05:35 Misofonia on vastikus teatud helide suhtes. Sama on matsutsamise või mälumise kuulmise ebameedivuse puhul.
Ma olen teemaalgataja. Minul seda häiret ei ole. Ma ei ole helide suhtes ülitundlik. Pigem on vastik see teadmine, kuidas tatt lurinal taskurätikkusse puristatakse. Aevastamise või köhimise puhul me ju teame kõik, kui kaugele need suust ja ninast väljuvad osakesed lendavad. Nuuskamisega on tegelikult samamoodi. See salvakas või taskurätik kogu tatipilve kinni ei pea. Pisikuid ma siiski ei karda. Lihtsalt ja see kujutelm, kuidas tatt seal puriseb ei ole söögilauas kuigi meeldiv. Sageli juhtub ka nii, et nuuskamise järgselt ei saa kogu nina korralikult puhtaks ja mõni kollike jääb kuhugile ripendama või tatinire läikima. Ainuüksi sellepärast tasuks toimingut teha omaette ja soovitatavalt peegli läheduses.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 08:06
Ma olen teemaalgataja. Minul seda häiret ei ole. Ma ei ole helide suhtes ülitundlik. Pigem on vastik see teadmine, kuidas tatt lurinal taskurätikkusse puristatakse. Aevastamise või köhimise puhul me ju teame kõik, kui kaugele need suust ja ninast väljuvad osakesed lendavad. Nuuskamisega on tegelikult samamoodi. See salvakas või taskurätik kogu tatipilve kinni ei pea. Pisikuid ma siiski ei karda. Lihtsalt ja see kujutelm, kuidas tatt seal puriseb ei ole söögilauas kuigi meeldiv. Sageli juhtub ka nii, et nuuskamise järgselt ei saa kogu nina korralikult puhtaks ja mõni kollike jääb kuhugile ripendama või tatinire läikima. Ainuüksi sellepärast tasuks toimingut teha omaette ja soovitatavalt peegli läheduses.
Sinu kirjelduse nuuskamine on nagu suure nohuga nuuskamine. Aga alati pole nohu ja suur röga ja kui lihtsalt hakkab nina tilkuma (nt sooja toidu tõttu, või külmast sooja ruumi tulemise tõttu vm) ei tohiks küll kedagi häirida kui vaikselt ära pühkida.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 09:00
Sinu kirjelduse nuuskamine on nagu suure nohuga nuuskamine. Aga alati pole nohu ja suur röga ja kui lihtsalt hakkab nina tilkuma (nt sooja toidu tõttu, või külmast sooja ruumi tulemise tõttu vm) ei tohiks küll kedagi häirida kui vaikselt ära pühkida.
Ma juba eespool ütlesin, et igati ok on nina pühkida. Mul endal hakkab ka vürtsise toidu või kuuma supi peale nina tilkuma. Siis pühidki oma nina kuivaks. Teema tegin ma aga nuuskamisest - just suure lärinaga nuuskamisest, mitte sellest, et tilkuv nina vaikselt puhtaks tupsutatakse.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 09:15

Ma juba eespool ütlesin, et igati ok on nina pühkida. Mul endal hakkab ka vürtsise toidu või kuuma supi peale nina tilkuma. Siis pühidki oma nina kuivaks. Teema tegin ma aga nuuskamisest - just suure lärinaga nuuskamisest, mitte sellest, et tilkuv nina vaikselt puhtaks tupsutatakse.
Hakkab nüüd päris huvi tekkima, mis sellel kolleegil siis viga on, et lärinaga iga kord nuuskab ja kollid ripendavad, tatinire läigib. See on küll ju täitsa hull lugu. On ta ikka terve ja normintellektiga inimene?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 12:37

Hakkab nüüd päris huvi tekkima, mis sellel kolleegil siis viga on, et lärinaga iga kord nuuskab ja kollid ripendavad, tatinire läigib. See on küll ju täitsa hull lugu. On ta ikka terve ja normintellektiga inimene?
Et siis kollid tekivad vaid haigetel ja mitte normintellektiga inimestel?

Mina teadsin seni nii, et kõikidel inimestel esineb neid vahel. Ja siinkohal käib jutt sellest, kuidas delikaatselt oma nina puhtaks teha. Ilma peeglita sa ju ei näe, kas kõik sai korda.

Muide, päris palju on ka selliseid inimesed, kes nuuskavad ja seejärel lükkavad sõrme koos taskurätikuga ninaauku ja kougivad sealt. Ja, täitsanormintellektiga inimesed. Ilmselt inimene ise ei märkagi seda või lihtsalt ei tule selle pealegi, kui vastikult see mõjub kõrvalolijatele.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 19:51

Mina teadsin seni nii, et kõikidel inimestel esineb neid vahel. Ja siinkohal käib jutt sellest, kuidas delikaatselt oma nina puhtaks teha. Ilma peeglita sa ju ei näe, kas kõik sai korda.

Muide, päris palju on ka selliseid inimesed, kes nuuskavad ja seejärel lükkavad sõrme koos taskurätikuga ninaauku ja kougivad sealt. Ja, täitsanormintellektiga inimesed. Ilmselt inimene ise ei märkagi seda või lihtsalt ei tule selle pealegi, kui vastikult see mõjub kõrvalolijatele.
Ilmselgelt oli siiski tegu vastajapoolse irooniaga. Selles asi ongi, et ei ole inimestel kogu aeg "lärisevat" nohu ja kolle ei ripne ninast välja. Kui sa niimoodi oma kaaslast iseloomustad, siis on täiesti õigustatud küsimus, et mis tal küll viga on? Või on sinul viga - miks sa niimoodi liialdama pead?
Külaline

Mis imeliste seltskondades te küll liigute, sellistes või
Pilt
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 19:53
Guest kirjutas: 27 Okt 2025 19:51

Ilmselgelt oli siiski tegu vastajapoolse irooniaga. Selles asi ongi, et ei ole inimestel kogu aeg "lärisevat" nohu ja kolle ei ripne ninast välja. Kui sa niimoodi oma kaaslast iseloomustad, siis on täiesti õigustatud küsimus, et mis tal küll viga on? Või on sinul viga - miks sa niimoodi liialdama pead?
Inimesed ei nuuska ainult nohuga, vaid mõnikord ka niisama. Pärast sööki või õuest tulles. Ja nuuskavad just lärisevalt.

Oma kolleegi kollidest ei ole ma midagi rääkinud. Räägin üldiselt, et sellise tegevusejärgselt nagu nuuskamine võiks oma nina ka üle vaadata, igaks juhuks. Midagi sealt ninast ju ometi tuleb, kui sa nuuskad nii et tatti puriseb.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 19:55 Mis imeliste seltskondades te küll liigute, sellistes või
Pilt
Kohe ootasin, et mingi selline kommentaar tuleb. See on juba perekooli aegadest tuntud stampväljend.
Külaline

Oma kolleegi kollidest ei ole ma midagi rääkinud. Räägin üldiselt, et sellise tegevusejärgselt nagu nuuskamine võiks oma nina ka üle vaadata, igaks juhuks. Midagi sealt ninast ju ometi tuleb, kui sa nuuskad nii et tatti puriseb.
Su jutt on üks suur liialdus, Ei pea inimene minema peegli ette oma nina üle vaatama, et äkki tilpneb sealt mingi tatinire ja kollid välja. Need sinu kirjeldused kellegi nuuskamisest ja ninast ei haaku küll ühegi inimesega, keda mina tunnen. Kas on sul mingid eriliselt imelikud inimesed pidevalt ümber või sa ise utreerid. Mina kahtlustan seda viimast.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Mul on ka teatud helide suhtes ülitundlikkus - jälestan heli, kui masinast nõusid välja võetakse ehk siis nõudega kolistamist, k.a serveerimisel. Samuti ei suuda taluda, kui keegi söömise ajal kraabib kahvli/noaga taldrikut püüdes sealt iga viimast raasukest..iuu....
Löristav nuuskamine, kui kellelgi on paks ja rõve roheline nohu, öäkk..... Niisama vesise nina nuuskamine kusjuures ei häiri. Matsutamine ja luristamine häirib, samuti vaikses ruumis millegi järamine- õun, kaalikas, kuivikleivad vms kõva teksturiga toit.
Külaline

Huvitav, et nii palju vastuhakkavaid ja lausa mõnitavaid vastuseid on. Ma võtaks teadmiseks, et selline nuuskamine võib teisele poolele ebsmeeldivalt mõjuda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist