Guest kirjutas: ↑25 Okt 2025 08:28
Guest kirjutas: ↑25 Okt 2025 05:54
Te ei sobi koos sööma, sest sind häirib nuuskamine söögi ajal ja tema unustab selle ära. Seda tänapäeval ei peeta ebaviisakaks. Aga sa oled selle suhtes ülitundlik.
Mõnele ei meeldi hambatikuga suus urgitsemise nägemine või veega peale sööki suus mulksutamine. Aga nii ka tehakse. Mõnede keha parema toimimise eesmrgil tehtavad helid on ebameeldivad. Mõni ei talu krõmpsutamist või mälumist kuulda.
Ma sõitsin hiljuti taksoga ja juht sõi klaaskommi. Ta nö kolistas seda suus ringi, lutsutas kuuldavalt ja lõpuks krõmpsutas seda. Mõtlesin ka et kas seda peab nii kuuldavalt sööma. Kas ma olen ise ka nii teinud?

Ma ei leia et see teema oleks igavusest trollimine. Mõned on tundlikud keha helide või muude helide suhtes. Või kujutavad nad elavalt ette midagi. Nt seda tatti. Egas muidu öelda ka, et miski jutt söögilauas ajab söögiisu ära.
Igasuguseid inimesi on olemas ja inimesi häirib lugematu arv asju. Küll aga on teemaalgataja selles mõttes ebameeldiv, et teeb märkusi ja arvab, et see on tema inimõigus keelata teisel inimesel nuuskamast. Täielik egomaniakk. Ikka sinus on probleem, et oled mingi asja suhtes tundlik ja ära siis mine selle inimesega lõunale, kes sind häirib, aga teda kamandada ja arvata, et oled mingi maailmanaba oma häirega,on ülim egoism.
Sa reageerid natukene üle. Ta on mu kolleeg ja lisaks väga hea ja lähedane sõber, kellega võin kõigest rääkida. Suhtleme lähedalt temaga ka tööväliselt. Samamoodi võib tema mulle öelda, kui teda miski häirib ning me ei solvu üksteise peale.
Praegu hakkasin mõtlema, et jah, kui oleks lihtsalt kolleeg, kellega satuksin koos lõunale, siis ma ilmselt sellist märkust ei teeks, aga edaspidi väldiks temaga ühte lauda istumist, kui selguks, et nina nuuskamine on tal regulaarne tegevus söögilauas, pärast sööki.
See, et mind avalik nuuskamine häirib, ei tee minust egomaniakki ega maailmanaba.