Siin jagatud link ei ole ju Eesti bärnd, millest siin teemas jutt on?Guest kirjutas: ↑16 Okt 2025 17:37Ma polnud kuulnud kummastki. Mõtlesin, et kuidas saab 150 eurot olla kallis kleidi eest. Ise ostan kallimaltki, aga siis ka heast materjalist klassikat. Vaatasin nüüd siis Justmust lehele. Ja tõepoolest, saan aru, nende kleitide eest ka ei raatsiks. Ma ei saa konseptsioonist aru, kas randa mõeldud, et lausa plätudega? Ülepea need madalad kontsadeta jalanõud kleitidega! Oleks veel noored, aga modellid pigem keskeale lähenevad. On väga vähe kleite, mis paistavad kenad ilma kontsadeta.Sama probleemi märganud teistelgi meie bärndidel, toode võib olla ok, aga stilist pole parimat sellest välja võtnud.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 15:57 Ei eitagi, et mõtlema pani Haruu ümber keerlev - aga minu küsimus on laiem. Kas ja millised meie bärndide tooted on teie arvates oma hinda väärt, mis meeldib, mis mitte? Mulle endale meeldib JustMust näiteks, aga tundub ogar panna üle 150 euro kleidi peale. (Ma muidugi olen ihne ka.)
Siin üks mu lemmikutest: https://www.reiss.com/ee/en/shop/gender ... -0?p=3#219
Eesti moebrändid
-
Külaline
Ei ole tõesti meie bränd, ma panin selle võrdluseks, et kuidas kleite on võimalik stiilselt esitleda. Ja hinna mõttes ka. Seal küll olid hetkel tavahinnad, aga nad teevad suuri allahindluseid mitu korda aastas. Ja kui siis vaatan nende kleite ja meie brändide omasid, siis mõtledki, et kellele nad neid teevad. Muidugi on inimesed erinevad ja ostavadki erinevaid riideid, aga no keegi ei saa küll väita, et kõigil hea maitse on. Mu oma sugulane, mitte kõige sobivamast kohast vormikas, kohe oskab mingite meie enda brändide imelike ja lisaks lühikeste kleitidega end maitsetuks riietada. Samas kui hea klassikaline lõige teeks hoopis teise tulemuse, aga midagi pole teha, kui meeldib see, mis tegelikult ei sobi.Nätakas kirjutas: ↑16 Okt 2025 19:31Siin jagatud link ei ole ju Eesti bärnd, millest siin teemas jutt on?Guest kirjutas: ↑16 Okt 2025 17:37Ma polnud kuulnud kummastki. Mõtlesin, et kuidas saab 150 eurot olla kallis kleidi eest. Ise ostan kallimaltki, aga siis ka heast materjalist klassikat. Vaatasin nüüd siis Justmust lehele. Ja tõepoolest, saan aru, nende kleitide eest ka ei raatsiks. Ma ei saa konseptsioonist aru, kas randa mõeldud, et lausa plätudega? Ülepea need madalad kontsadeta jalanõud kleitidega! Oleks veel noored, aga modellid pigem keskeale lähenevad. On väga vähe kleite, mis paistavad kenad ilma kontsadeta.Sama probleemi märganud teistelgi meie bärndidel, toode võib olla ok, aga stilist pole parimat sellest välja võtnud.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 15:57 Ei eitagi, et mõtlema pani Haruu ümber keerlev - aga minu küsimus on laiem. Kas ja millised meie bärndide tooted on teie arvates oma hinda väärt, mis meeldib, mis mitte? Mulle endale meeldib JustMust näiteks, aga tundub ogar panna üle 150 euro kleidi peale. (Ma muidugi olen ihne ka.)
Siin üks mu lemmikutest: https://www.reiss.com/ee/en/shop/gender ... -0?p=3#219
-
Külaline
-
Külaline
Stiilselt esitlevad nad neid vaid pikkadele ja peenikestele. Tule reaalsusesse. Ega ainult modellimõõdus inimesed kleite vaja. Ka 60-70-aastane soovib kaunist kleiti.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2025 21:38Ei ole tõesti meie bränd, ma panin selle võrdluseks, et kuidas kleite on võimalik stiilselt esitleda.
Või lühike ja ülekaaluline - ka tema tahab ilusat riiet.
Mina elasin mitmeid aastaid ülekaalulisena, aga tahtsin ka siis esinduslik välja näha erinevatel üritustel.
Nüüd olen küll ammu normaalkaalus ja allagi, aga ei kannata firmasid, kes kasutavad vaid ülipeenikesi modelle oma kleitide näitamiseks.
-
Külaline
Väga nõus. Mina väldin brände, kes kasutavad söömishäiretega modelle ja kelle valikus pole riideid normaalse kehakujuga naistele vaid ainult S ja M suurustele.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2025 22:43Stiilselt esitlevad nad neid vaid pikkadele ja peenikestele. Tule reaalsusesse. Ega ainult modellimõõdus inimesed kleite vaja. Ka 60-70-aastane soovib kaunist kleiti.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2025 21:38Ei ole tõesti meie bränd, ma panin selle võrdluseks, et kuidas kleite on võimalik stiilselt esitleda.
Või lühike ja ülekaaluline - ka tema tahab ilusat riiet.
Mina elasin mitmeid aastaid ülekaalulisena, aga tahtsin ka siis esinduslik välja näha erinevatel üritustel.
Nüüd olen küll ammu normaalkaalus ja allagi, aga ei kannata firmasid, kes kasutavad vaid ülipeenikesi modelle oma kleitide näitamiseks.
Mujal maailmas on selliseid firmasid juba pikalt boikoteeritud ja survestatud, et nad ei propageeriks alatoitumust ega kasutaks modelle, kelle välimus on luu ja nahk.
-
Külaline
Aga palun, on ka kurvikatele: https://www.ralphlauren.eu/ee/en/women/ ... -jumpsuits
Minu mõte oli selles, et pigem üks veidi kallim ja stiilne riietusese, kui mitu odavat, millest kiiresti ära tüdineb. Ühel hetkel siis olukord, et kapis on riideid küll, aga selga panna pole ikka midagi. Kui seal aga on mitu kallist ja kvaliteetset eset, leiab alati mida kombineerida. Saab juurde osta uusi lisandeid, aga põhiasjad võivad olla ajatud. Ise ostsin näiteks 15a tagasi Pariisist väga ilusad mustad püksid, kandsin ja jäid kappi ootele. Nüüd tulid uuesti moodi ja ma rõõmuga jätkan kandmist.
Miks peaks eeldama, et 60+ aastased on kõik vormist välja ja saavad ainult lohvakaid riideid kanda (mis tegelikult teevad veel tüsedamaks). Minu tutvusringkonnas paljud 60-aastased väga heas vormis.
Minu mõte oli selles, et pigem üks veidi kallim ja stiilne riietusese, kui mitu odavat, millest kiiresti ära tüdineb. Ühel hetkel siis olukord, et kapis on riideid küll, aga selga panna pole ikka midagi. Kui seal aga on mitu kallist ja kvaliteetset eset, leiab alati mida kombineerida. Saab juurde osta uusi lisandeid, aga põhiasjad võivad olla ajatud. Ise ostsin näiteks 15a tagasi Pariisist väga ilusad mustad püksid, kandsin ja jäid kappi ootele. Nüüd tulid uuesti moodi ja ma rõõmuga jätkan kandmist.
Miks peaks eeldama, et 60+ aastased on kõik vormist välja ja saavad ainult lohvakaid riideid kanda (mis tegelikult teevad veel tüsedamaks). Minu tutvusringkonnas paljud 60-aastased väga heas vormis.
-
Külaline
Ok, ostan ühe kleidi 400 euro eest. Ja mitu korda ma seda tahaksin üritustel kanda? Äkki nii viis korda? Kõikidel piltidel ühe-sama kleidiga. Ostan parem iga erineva ürituse jaoks odavama kleidi ja tunnen ennast hästi.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 13:50Minu mõte oli selles, et pigem üks veidi kallim ja stiilne riietusese, kui mitu odavat, millest kiiresti ära tüdineb.
Tegelikult oleneb riiete ostmise juures kõige rohkem sissetuleku suurus. Kui ikka palk on 1200 kätte, siis selle eest kalleid riideid ei osta. Või kui lubadki ühe kalli eseme, siis seda ju igal üritusel kanda ei taha.
-
Külaline
Seetõttu ongi olemas ajatud lõiked ja riided, et mitte osta kolm kleiti igal suvel ja järgmisel suvel jälle kolm kleiti, mis kappi seisma jäävad ja mis lõpuks prügikastis oma koha leiavad.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 19:25Ok, ostan ühe kleidi 400 euro eest. Ja mitu korda ma seda tahaksin üritustel kanda? Äkki nii viis korda? Kõikidel piltidel ühe-sama kleidiga. Ostan parem iga erineva ürituse jaoks odavama kleidi ja tunnen ennast hästi.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 13:50Minu mõte oli selles, et pigem üks veidi kallim ja stiilne riietusese, kui mitu odavat, millest kiiresti ära tüdineb.
Tegelikult oleneb riiete ostmise juures kõige rohkem sissetuleku suurus. Kui ikka palk on 1200 kätte, siis selle eest kalleid riideid ei osta. Või kui lubadki ühe kalli eseme, siis seda ju igal üritusel kanda ei taha.
-
Külaline
Täpselt minu mõte! Ja ei pea just 400.- maksma, kui viitsimist allahindluseid oodata. Ja mis peaks siis kogu aeg kleitidega käima, vabalt võib ju kombineerida ka seelikuid, pükse, pluuse ja kampsuneid. Ikka selliseid klassikaliselt ilusaid ja kombineeritavaid. Mingi väikese lisandiga saab ikka uue ilme tekitada, kui nüüd just see pildistamine nii oluline on.Guest kirjutas: ↑17 Okt 2025 21:19Seetõttu ongi olemas ajatud lõiked ja riided, et mitte osta kolm kleiti igal suvel ja järgmisel suvel jälle kolm kleiti, mis kappi seisma jäävad ja mis lõpuks prügikastis oma koha leiavad.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 19:25Ok, ostan ühe kleidi 400 euro eest. Ja mitu korda ma seda tahaksin üritustel kanda? Äkki nii viis korda? Kõikidel piltidel ühe-sama kleidiga. Ostan parem iga erineva ürituse jaoks odavama kleidi ja tunnen ennast hästi.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 13:50Minu mõte oli selles, et pigem üks veidi kallim ja stiilne riietusese, kui mitu odavat, millest kiiresti ära tüdineb.
-
Külaline
Sinu tutvusringkonnas võivad tõesti kõik olla supervormis, aga vaata enda ümber ringi. Nt tänavatele. Või suvalisele suuremale üritusele. Kohtad seal ju kõikvõimalike kehakujudega inimesi.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 13:50Miks peaks eeldama, et 60+ aastased on kõik vormist välja ja saavad ainult lohvakaid riideid kanda (mis tegelikult teevad veel tüsedamaks). Minu tutvusringkonnas paljud 60-aastased väga heas vormis.
Ka need, kes on tüsedamad, on täiesti normaalsed ja tavalised inimesed, kes tahaksid kenasid ja just nende kehaga sobivaid kleite pidulikuks puhuks.
Pulmad, juubelid, igasugu vastuvõtud, rahvusvahelised koosolekud ja muud üritused, mis eeldavad kas lihtsalt viisakat või ülipidulikku kleiti.
Ilmselt on ikka hea õmbleja abiks, netipoed võib unustada.
Lohvakas riietus sobibki rohkem pikkadele ja kiitsakatele
-
Külaline
Kõigil piltidel? Keda su effing pildid huvitavad ja kes neid üldse vaatavad?Guest kirjutas: ↑17 Okt 2025 19:25Ok, ostan ühe kleidi 400 euro eest. Ja mitu korda ma seda tahaksin üritustel kanda? Äkki nii viis korda? Kõikidel piltidel ühe-sama kleidiga. Ostan parem iga erineva ürituse jaoks odavama kleidi ja tunnen ennast hästi.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 13:50Minu mõte oli selles, et pigem üks veidi kallim ja stiilne riietusese, kui mitu odavat, millest kiiresti ära tüdineb.
-
Külaline
Vast ikka vaatavad, viimasel pildil oli üle 200 laigi.Külaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 11:12Kõigil piltidel? Keda su effing pildid huvitavad ja kes neid üldse vaatavad?Guest kirjutas: ↑17 Okt 2025 19:25Ok, ostan ühe kleidi 400 euro eest. Ja mitu korda ma seda tahaksin üritustel kanda? Äkki nii viis korda? Kõikidel piltidel ühe-sama kleidiga. Ostan parem iga erineva ürituse jaoks odavama kleidi ja tunnen ennast hästi.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 13:50Minu mõte oli selles, et pigem üks veidi kallim ja stiilne riietusese, kui mitu odavat, millest kiiresti ära tüdineb.
-
Külaline
Ära hinda teisi enda järgi. Kui sul pole tuttavaid ega sõpru ja pole kedagi, kes sinu vastu vähimatki huvi tunneks, ega siis teistel samamoodi pole.Kõigil piltidel? Keda su effing pildid huvitavad ja kes neid üldse vaatavad?
-
Külaline
See laikimine on pole mitte mingi näitaja, eriti kui neid laikijaid palju. Tegelikult ei huvita inimesi teised inimesed absoluutselt, kui just pole tegemist laste või pereliikmetega. Inimesi huvitab esimeses järjekorras ikka ainult ta enda isiksus. Sellel põhjusel ka neid pilte tehakse ja üles pannakse: ikka selles outfitis päikese käes ja teises sügiseses looduses, vahele veel sünnipäevapeol ja siis taksos teel pidutsema jne, jne lõpmatuseni. Et laigid tõstaks enesehinnangut. Mul ka selliseid sõpru, ikka laigin, puhtalt viisakusest, riideid märkamatagi.Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 14:50Vast ikka vaatavad, viimasel pildil oli üle 200 laigi.Külaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 11:12Kõigil piltidel? Keda su effing pildid huvitavad ja kes neid üldse vaatavad?Guest kirjutas: ↑17 Okt 2025 19:25
Ok, ostan ühe kleidi 400 euro eest. Ja mitu korda ma seda tahaksin üritustel kanda? Äkki nii viis korda? Kõikidel piltidel ühe-sama kleidiga. Ostan parem iga erineva ürituse jaoks odavama kleidi ja tunnen ennast hästi.
Ise ma postitan vaimukaid lugusid oma elust, reisidest või ootamatutest juhtumustest. Kui juhtungi pildil olema, siis seotud vaatamisväärsusega ja riided ei tarvitse eriti näha ollagi.
-
Külaline
Ise näid arvavat, et oled nagu kuidagi palju parem, kui need piltide postitajad ja sinu vaimukad lood sinu elust lähevad teistele palju rohkem korda. Võid samuti täiesti valel teel olla ja samamoodi kedagi ei huvita see sinu enda arust nii vaimukad jutukesed. Panevad ka viisakusest laigi, kuna sa oma vaimutsemisega nii kangesti tähelepanu kerjad. Igas grupis on neid oma koertest, lastest, millest iganes iga päev kirjutajaid, aga väga harva on need lood tõesti vaimukad.Ise ma postitan vaimukaid lugusid oma elust, reisidest või ootamatutest juhtumustest. Kui juhtungi pildil olema, siis seotud vaatamisväärsusega ja riided ei tarvitse eriti näha ollagi.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 22:03Ise näid arvavat, et oled nagu kuidagi palju parem, kui need piltide postitajad ja sinu vaimukad lood sinu elust lähevad teistele palju rohkem korda. Võid samuti täiesti valel teel olla ja samamoodi kedagi ei huvita see sinu enda arust nii vaimukad jutukesed. Panevad ka viisakusest laigi, kuna sa oma vaimutsemisega nii kangesti tähelepanu kerjad. Igas grupis on neid oma koertest, lastest, millest iganes iga päev kirjutajaid, aga väga harva on need lood tõesti vaimukad.Ise ma postitan vaimukaid lugusid oma elust, reisidest või ootamatutest juhtumustest. Kui juhtungi pildil olema, siis seotud vaatamisväärsusega ja riided ei tarvitse eriti näha ollagi.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 23:31Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 23:19Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 22:03
Ise näid arvavat, et oled nagu kuidagi palju parem, kui need piltide postitajad ja sinu vaimukad lood sinu elust lähevad teistele palju rohkem korda. Võid samuti täiesti valel teel olla ja samamoodi kedagi ei huvita see sinu enda arust nii vaimukad jutukesed. Panevad ka viisakusest laigi, kuna sa oma vaimutsemisega nii kangesti tähelepanu kerjad. Igas grupis on neid oma koertest, lastest, millest iganes iga päev kirjutajaid, aga väga harva on need lood tõesti vaimukad.Nice try! Aga ei, ma ei arva, et ma olen parem, lihtsalt teistsugune. Ma pigem naerutan oma sõpru, kui eksponeerin ennast. Ma ka ei räägi lastest ega koertest vaid tõesti naljakatest olukordadest (ja kindlasti mitte iga päev). Kui oled Netflixist stand up etendusi vaadanud, siis pigem see on minu stiil.
![]()
-
Külaline
Kõik on koledad, mittemidagiütlevad ja paksud. Kui sul pole oma välimusest midagi näidata, siis millest me üldse räägime, eks.Külaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 23:43Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 23:31Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 23:19
Nice try! Aga ei, ma ei arva, et ma olen parem, lihtsalt teistsugune. Ma pigem naerutan oma sõpru, kui eksponeerin ennast. Ma ka ei räägi lastest ega koertest vaid tõesti naljakatest olukordadest (ja kindlasti mitte iga päev). Kui oled Netflixist stand up etendusi vaadanud, siis pigem see on minu stiil.
![]()
Jälle mööda, pean sind kurvastama, et kaugel sellest.....ja kui sa neid stand up koomikuid vaatad, siis keegi nendestki pole kole. Nad lihtsalt on vaimukad.
-
Külaline
See on naljakas, kuidas minu kommentaarid sind ärritama hakkasid. Rahune maha, see, kes närvi läheb, reedab alati oma nõrga koha. Alati on targem kõike huumoriga võtta. Ja nad kõik ei ole paksud! Mina ka pole...Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 23:46Kõik on koledad, mittemidagiütlevad ja paksud. Kui sul pole oma välimusest midagi näidata, siis millest me üldse räägime, eks.
-
Külaline
Ohoh. Mina kannan riideid S ja sain sinu kibestunud kommentaarist praegu teada, et ma olen ebanormaalse kehakujuga? Isegi M on ebanormaalsed?Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 10:42Väga nõus. Mina väldin brände, kes kasutavad söömishäiretega modelle ja kelle valikus pole riideid normaalse kehakujuga naistele vaid ainult S ja M suurustele.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 17 külalist