Valimisreklaam
-
Külaline
Valimisreklaam
Enne valimisi palju valimisreklaami.
Kas kellelegi on sellest kasu ka olnud?
Minuarust on see neile ainult raha raiskamine ja inimeste tüütamine.
-
Külaline
Huvitav fenomen on, et välismaalt tagasi Eestisse kolinud inimesed näevad tihti ainsa töövõimalusena poliitikasse minekut. Mis k*radi värk sellega on? Sa oled mitukümmend aastat Eestist väljaspool elanud, su elu oli pikki aastaid lombi taga ja nüüd tagasi kolinuna oled ühtäkki eesti poliitik?! Sa ei tea Eesti elust-olust tuhkagi, ei tea, mille pärast siinsed oma südant on valutanud ja kuidas oma elukeskkonna eest võidelnud. Ja nüüd siis poliitikasse minek?
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2025 22:52 Huvitav fenomen on, et välismaalt tagasi Eestisse kolinud inimesed näevad tihti ainsa töövõimalusena poliitikasse minekut. Mis k*radi värk sellega on? Sa oled mitukümmend aastat Eestist väljaspool elanud, su elu oli pikki aastaid lombi taga ja nüüd tagasi kolinuna oled ühtäkki eesti poliitik?! Sa ei tea Eesti elust-olust tuhkagi, ei tea, mille pärast siinsed oma südant on valutanud ja kuidas oma elukeskkonna eest võidelnud. Ja nüüd siis poliitikasse minek?
Palun too näiteid.
-
Külaline
Ja mina jällegi ei saa aru, mispärast kiputakse kutsuma poliitikasse väga poliitikakaugeid inimesi? Näiteks kui sportlane on väga kiire jooksja, nii kohe küsitakse temalt teleintervjuus: "Te poliitikasse pole mõelnud minna?" Ent see, et ta kiiresti jookseb, ei ole ju ometi mitte kuidagi seotud sellega, et ta tunneks poliitikat ja omaks mingisugust soovi selles tegutseda; rääkimata vastava hariduse ja väljaõppe olemasolust. Samamoodi näitlejad ja pagan-teab-kes-veel.
-
Külaline
Jah, sellest oli siin alles ühes teemas juttu ka, et seetõttu ongi majanduslik olukord meil pe... es, et otsuseid teevad klounid, mitte erialainimesed ja asjatundjad.Guest kirjutas: ↑13 Okt 2025 15:08 Ja mina jällegi ei saa aru, mispärast kiputakse kutsuma poliitikasse väga poliitikakaugeid inimesi? Näiteks kui sportlane on väga kiire jooksja, nii kohe küsitakse temalt teleintervjuus: "Te poliitikasse pole mõelnud minna?" Ent see, et ta kiiresti jookseb, ei ole ju ometi mitte kuidagi seotud sellega, et ta tunneks poliitikat ja omaks mingisugust soovi selles tegutseda; rääkimata vastava hariduse ja väljaõppe olemasolust. Samamoodi näitlejad ja pagan-teab-kes-veel.
-
Külaline
-
Külaline
No minu puhul on reklaamist kasu olnud, võtsin postkastist valimisreklaamid ja viskasin muu ajakirjandusega vetsu. Seal istudes siis sirvisin ja leidsingi ühelt reklaamilt inimese, keda natuke tean ja kes mulle oma mõtete poolest meeldib ka. Ma seni mõtlesin, et ei vali kedagi - ei teadnud, et see inimene ka kandideerib. Nii et näe - minu puhul mõjus see postkasti topitud reklaam.
-
Külaline
Ma ei vali mitte midagi reklaamide järgi, ei riideid, toitu, koduvidinaid ega poliitikuid, mõtlen oma peaga. Ei jõua ära oodata, et need neetud reklaamid kaoksid. Ei saa uudiseid ka lugeda, niipea, kui kerid, viskab lõpmatult valitavaid ette, mida ma isegi ei vaata. Ja see....mina olen Jüri Ratas, mis jookseb raadiost, ajab lausa südame pahaks.
-
Külaline
E hääled saame teada ikka kõige hiljem, peale pabersedelite kokkulugemist?
Enne ei saa mitte kuidagi teada.
Enne ei saa mitte kuidagi teada.
-
Külaline
Nägu ja nimi inimestele tuntud, see toob hääli, meeldib see või mitte. Kedagi tegelikult ei huvita selle inimese intelligents, keda peibutuspardina ära kasutatakse.Guest kirjutas: ↑13 Okt 2025 15:08 Ja mina jällegi ei saa aru, mispärast kiputakse kutsuma poliitikasse väga poliitikakaugeid inimesi? Näiteks kui sportlane on väga kiire jooksja, nii kohe küsitakse temalt teleintervjuus: "Te poliitikasse pole mõelnud minna?" Ent see, et ta kiiresti jookseb, ei ole ju ometi mitte kuidagi seotud sellega, et ta tunneks poliitikat ja omaks mingisugust soovi selles tegutseda; rääkimata vastava hariduse ja väljaõppe olemasolust. Samamoodi näitlejad ja pagan-teab-kes-veel.
Valimisreklaam on tõepoolest mõttetu, pole kunagi neid vaadanud muu kui tüdimusega ja nii lolle, kes neid sloganeid usuks, vist ei olegi olemas, ammugi selle järgi valijaid- loota ju võib.
-
Külaline
Minu kommentaar käis endise muusikamanageri kohta, kes USA-st tagasi tulnuna nüüd poliitikasse proovib minna. Miks inimene lihtsalt ei võiks oma liistude juurde jääda? Mitukümmend aastat eemal oldud ja nüüd on ainus väljavaade poliitikuna läbi löömine?
-
Külaline
Naersin ka seda, et tema tuleb nüüd Eestit päästma. Tagasi tulevad sellepärast, et Eesti vajab neid ja nende päästmist.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:15 Minu kommentaar käis endise muusikamanageri kohta, kes USA-st tagasi tulnuna nüüd poliitikasse proovib minna. Miks inimene lihtsalt ei võiks oma liistude juurde jääda? Mitukümmend aastat eemal oldud ja nüüd on ainus väljavaade poliitikuna läbi löömine?
-
Külaline
Poliitikasse peaksid minema mitte inimesed, kes tunnevad poliitikat, vaid inimesed, kes tunnevad oma valdkonda, st on mingi konkreetse valdkonna spetsalistid, erialase kõrghariduse ja aastatepikkuse valdkondliku töökogemusega. Ainult nemad teavad selle valdkonna murekohti ja perspektiivi ning oskavad kaasa rääkida selle valdkonna parendamisel.
-
Külaline
Vaata, mingi 40% inimestest ei ole sellist arutlemisvõimet kui sinul. Vaatavad - oo, Erki Nool, kõva poiss, tuleb valida. Sportlane, näitleja, kunstnik, muusik toovad oma tuntuse kaasa ja tekitavad lihtsas valijas mõtte, et ju see siis ikka üks hea erakond on.Guest kirjutas: ↑13 Okt 2025 15:08 Ja mina jällegi ei saa aru, mispärast kiputakse kutsuma poliitikasse väga poliitikakaugeid inimesi? Näiteks kui sportlane on väga kiire jooksja, nii kohe küsitakse temalt teleintervjuus: "Te poliitikasse pole mõelnud minna?" Ent see, et ta kiiresti jookseb, ei ole ju ometi mitte kuidagi seotud sellega, et ta tunneks poliitikat ja omaks mingisugust soovi selles tegutseda; rääkimata vastava hariduse ja väljaõppe olemasolust. Samamoodi näitlejad ja pagan-teab-kes-veel.
Muidu teemasse - minugi jaoks on valimisreklaamid täiesti mõttetud, sest mina võtan valima hakates oma ringkonna nimekirja ette ja valin sealt. Samas aga oma vanemaid vaadates - neil olid kõigi sobivate kandidaatide reklaamid välja lõigatud ajalehest ja just nende alusel nad valiku tegid, st ise juurde infot ei otsinud ja muudest kandidaatidest ei teadnud midagi kui neist, kelle reklaame näinud olid.
-
Külaline
Eeee - mis see pikaajalise metsanduskogemusega spetsialist seal riigikogu lastekaitsekomisjonis peale hakkab? Poliitikas on vaja südametunnistust ja loogikat ning suure pildi nägemise võimet, mingi valdkonna tippteadmistest on kasu erandjuhtumitel (näiteks kui oled ministri- või mõne komisjoni esimehe kandidaat).Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 12:46 Poliitikasse peaksid minema mitte inimesed, kes tunnevad poliitikat, vaid inimesed, kes tunnevad oma valdkonda, st on mingi konkreetse valdkonna spetsalistid, erialase kõrghariduse ja aastatepikkuse valdkondliku töökogemusega. Ainult nemad teavad selle valdkonna murekohti ja perspektiivi ning oskavad kaasa rääkida selle valdkonna parendamisel.
Kohalikel valimistel on vaja pigem lihtsalt tegijaid ja piirkonnas pikemalt elanud inimesi.
-
Külaline
Nii palju kasu, et vaatasin pilte ja nüüd tean, kus erakonnas üks või teine kohalik parasjagu on. Neid erakonnavahetusi on ju päris massiliselt olnud.Guest kirjutas: ↑10 Okt 2025 22:13 Enne valimisi palju valimisreklaami.
-
Külaline
Isamaa arvatavasti võidab peaaegu kõikjal, aga minu jaoks kõige ebameeldivam, kõik erakonnavahetajad on ta endale korjanud ja tavaliselt on just Isamaas need igasugused näitlejad, saatejuhid jms
-
Külaline
Kunagi uurisin natuke seda teemat paari valimise põhjal. Tulemus oli vähemalt esikolmikus suht nii, et sellest summast mis oli kulutatud erakondade reklaamile, olenes otseselt ka valimistulemus. Isegi oli vist samas järjekorras. Nii kaua kuni reklaami toimib- ja ta toimib - sellest valmispropagandast vist paraku pääsu pole. Võib valimiseelsel ajal objektiivuses huvides ignoreerida igasugust meediat, aga seda suudavad ülivähesed.Guest kirjutas: ↑10 Okt 2025 22:13 Enne valimisi palju valimisreklaami.
-
Külaline
Reklaami ja turundust on palju uuritud ja lühike vastus on - reklaam toimib. Raha väga hoolega lugevad ettevõtted ju ei telliks reklaami, (mida on enamasti nii kallis toota ja kallis levitada) kui see kindla peale tarbijate käitumist ei mõjutaks. See, et sa arvad, et see sinu peal ei toimi … ilmselt teeb see sinust kõige ideealsema reklaamitarbijaGuest kirjutas: ↑13 Okt 2025 18:02 Ma ei vali mitte midagi reklaamide järgi, ei riideid, toitu, koduvidinaid ega poliitikuid, mõtlen oma peaga. Ei jõua ära oodata, et need neetud reklaamid kaoksid. Ei saa uudiseid ka lugeda, niipea, kui kerid, viskab lõpmatult valitavaid ette, mida ma isegi ei vaata. Ja see....mina olen Jüri Ratas, mis jookseb raadiost, ajab lausa südame pahaks.
-
Külaline
Need tuntud näitlejad, sportlased, lauljad lähevad selle pärast peale, et inimesed arvavad, et nad on toredad inimesed ja ehk suudavad poliitikas ka oma sõnavõttudega midagi korda ajada. Et ikkagi tuntud inimesed ja kõik kuulavad ja järgivad nende ettepanekuid. Aga ega kuulsustel pole rohkem mingit sõnaõigust, kui 30a poliitikas olnud poliitikul. Läheb ikka nagu erakonnas otsustatakse, mitte nagu mingi kuulsus ome enese peaga paremaks peaks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 13 külalist