Kõrvad

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Kõrvad

Postitus Postitas Külaline »

Viimasel ajal näen tänava peal kiisukõrvadega kõrvaklappe, jalgrattakiivreid. Ja täiesti täiskasvanud inimestel. Kellelgi oli isegi mootorratta kiivri küljes kassikõrvad.

Kas see on mingi uus mood?

Ja veel. Paar korda olen näinud lapsi tänaval, kellel on pikk, karvane loomasaba taga ja loomakõrvad peas. Ja see ei olnud mardipäeval.
Külaline

Jah, uus vaimse tervise häirete väljendamise viis on olla furry. Mõõdukas koguses nalja teha on muidugi okei, aga mõni läheb sellega väga kaugele. Meil esitas koolis lapsevanem kaebuse, et tema last, kes paneb selga kassikostüümi ja ronib neljakäpukil trepist üles, narritakse koolis.
Külaline

😆 Kus sa seni elanud oled? Mootorratakiivrite kaunistamine on küll juba vähemalt paarkümmend aastat käinud. Kassikõrvad, kuradisarved, tundlad ja mis kõik veel. Mõni on suisa karvase kostüümi selga ajanud ja arvab, et nii on äge.

Ja see nn therianide teema ehk laste käimine linnavahel sabade ja kõrvadega pole ka mingi uus mood. Sellest on ju juba aastaid kirjutatud ja seda teemat käsitletud.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 11:17 😆 Kus sa seni elanud oled? Mootorratakiivrite kaunistamine on küll juba vähemalt paarkümmend aastat käinud. Kassikõrvad, kuradisarved, tundlad ja mis kõik veel. Mõni on suisa karvase kostüümi selga ajanud ja arvab, et nii on äge.

Ja see nn therianide teema ehk laste käimine linnavahel sabade ja kõrvadega pole ka mingi uus mood. Sellest on ju juba aastaid kirjutatud ja seda teemat käsitletud.
Eestis olen elanud. Ma ei ole varem tõesti märganud.

See on kuidagi arusaadav, et mingile mootorratturite festivalile või mõnele muule üritusele pannakse sellised kiivrid pähe. Aga, et seda igapäevaselt kasutatakse, pole enne näinud.

Ah, et sellel on lausa oma nimi olemas - furry? Ka seda ei teadnud.
Külaline

Wearing an animal tail can have various meanings, including identifying with the furry fandom, expressing a connection to an animal for a therian or otherkin identity, or simply as a fashion statement, particularly in Japanese youth culture. Other reasons include participation in cosplay or events like Renaissance fairs, and sometimes it's just for comfort or as a form of stress relief. 

Ma ei mäleta, kuidas see eesti keele tõlgitud on aga sellel on täitsa oma termin olemas.
Külaline

Ma ei mäleta, kuidas see eesti keele tõlgitud on aga sellel on täitsa oma termin olemas.
Teriaanid ongi, seda ei tõlgita rohkem eesti keelde.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Okt 2025 15:31
Teriaanid ongi, seda ei tõlgita rohkem eesti keelde.
Just
Külaline

Viimastel aastatel on maailm nii palju ja kiiresti muutunud, et sellega koos on tõusnud lastel ka stressitase ja ärevus. Tegeleda sellega väga ei saa, sest psühholoogi jutule väga pikad järjekorrad ja eraviisiline väga kallis. Ilming on siis jah mingil viisil põgenemine reaalsusest, lapsepõlve muretusse kinni jäämine. Kui mu oma laps oli väike, siis avastasin ühel päeval, et filmides meeldivad talle nn pahalased. Küll ma imestasin ja mõtlesin, et kas mingi poiste värk. Kui siis hakkasin kord põhjalikult uurima, tuli välja hoopis, et talle meeldivad pahalased seetõttu, et nad on tema silmis alati nii enesekindlad ja eesmärgile suunduvad, samas tema tundis ennast ebakindlana ja märkamatuna. Imetleme seda, mida endalegi sooviksime.
Külaline

See on lausa uskumatu, millest kõigest saab tänapäeva noorte jaoks vaimse tervise probleem! Tüdrukud, kellel on mingid muud mured, hakkavad äkki kaljukindlalt uskuma, et nad on kas paksud (söömishäire), sündinud valesse kehasse vastassoo mõttes (soodüsfooria) või sündinud valesse kehasse liigi mõttes (furryd ja therianid). Ja keegi ei oska nendega õieti midagi peale hakata, psühholoogid imestavad ja laiutavad käsi ja püüavad kõiki nähtusi suunata mingisse endale lihtsamasse ja mugavamasse voolusängi, ilma tegelikult nende üle juurdlemata ning seega suutmata neid ka ravida.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Okt 2025 11:14 Jah, uus vaimse tervise häirete väljendamise viis on olla furry. Mõõdukas koguses nalja teha on muidugi okei, aga mõni läheb sellega väga kaugele. Meil esitas koolis lapsevanem kaebuse, et tema last, kes paneb selga kassikostüümi ja ronib neljakäpukil trepist üles, narritakse koolis.
See on üks väga küsitav ja nõme trend. Õnneks näitab see vaibumise märke, aga veel paar aastat tagasi nägin neid ikka aegajalt. Noored plikad, kassi mask ees ja saba taga istusid puu otsas või turnisid kusagil.

Pilt
Külaline

Kes soovib, võib omalegi ühe komplekti tellida...

Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Okt 2025 11:09 Viimasel ajal näen tänava peal kiisukõrvadega kõrvaklappe, jalgrattakiivreid. Ja täiesti täiskasvanud inimestel. Kellelgi oli isegi mootorratta kiivri küljes kassikõrvad.

Kas see on mingi uus mood?
No karvaseid kõrvaklapid pole mingi uus mood, neid kanti juba vähemalt 20 aastat tagasi sellisel sügistalvisel perioodil. Või veelgi varem. Neid kõiki ei saa küll võrrelda furrydega - need inimesed ei soovi esineda loomana, lihtsalt on veidi teistsuguse välimusega klapid.
Külaline

See on minu meelest täitsa nunnu. Loomulikult pole sel mingit pistmist nende tobedate furrydega, keegi on lihtsalt ühe laheda bareti kokku heegeldanud.

Pilt
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 11:09
Ja veel. Paar korda olen näinud lapsi tänaval, kellel on pikk, karvane loomasaba taga ja loomakõrvad peas. Ja see ei olnud mardipäeval.
Kaubanduskeskuses nägin kahte sellist tüdrukut istumas, kassimaskid peas, saba taga. Tõsimeeli mõtlesin, et ostan kassikonservi ja kingin neile, aga nad läksid enne minema :cry: :lol:
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 17:15 Kui mu oma laps oli väike, siis avastasin ühel päeval, et filmides meeldivad talle nn pahalased.
"Avengers" Loki sai nii kuulsaks, et tema jaoks tehti eraldi seriaal. Peamised fännajad olid noored tüdrukud, hoolimata sellest, et Loki tegelaskuju on klassikaline psühhopaat.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 13 Okt 2025 11:44
Guest kirjutas: 12 Okt 2025 17:15 Kui mu oma laps oli väike, siis avastasin ühel päeval, et filmides meeldivad talle nn pahalased.
"Avengers" Loki sai nii kuulsaks, et tema jaoks tehti eraldi seriaal. Peamised fännajad olid noored tüdrukud, hoolimata sellest, et Loki tegelaskuju on klassikaline psühhopaat.
sellepärast, et tegelikult ei meeldi need feminismi ideest kantud naiselikud mehed mitte kellelegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2025 12:41
Egalitaar kirjutas: 13 Okt 2025 11:44
sellepärast, et tegelikult ei meeldi need feminismi ideest kantud naiselikud mehed mitte kellelegi.
Mina ei tea, millised need feminismi-ideest kantud mehed on? Palun too mõni näide.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist