Debiilne pandinõu süsteem üritustel
-
Külaline
Lennukiteni pole see korgi mahakeeramise seadus õnneks jõudnud. Iga joogi saad kätte kinnises purgis või pudelis, alati antakse küll kaasa plasttops, aga ole ainult kiire loobumaks ja anna kohe teada, et sa seda ei soovi. Sest no milleks? Parem juua pakendist tomatimahla kui see turbulentsi või õhuaukude puhul endale sülle loksutada.
Aru ei mõista, miks lähete sellistele üritustele (ja maksate veel pileti eest kah), mis teid pandinõu süsteemi tõttu närvi ajavad? Kas mingi püüdlus sotsiaalses seltskonnas tunnustuse saamiseks vmt?
Muideks, lennukis kõrgel maitseb tomatimahl hoopiski paremini õhurõhu tõttu. Proovige!
Muideks, lennukis kõrgel maitseb tomatimahl hoopiski paremini õhurõhu tõttu. Proovige!
-
Külaline
Lõpeta jama ajamine. Ju sa saad ise ka aru, miks külastatakse üritusi, mis tõesti huvi pakuvad.
Pandisüsteem on kahjuks paratamatult kaasnev lollus, mille üle peabki vinguma, sest see on ülitobe ja ei täida neid eesmärke, milleks see mõeldud on. Üsna vastupidi, raiskab hoopis rohkem raha ja ressursse.
Miks käsite jama lõpetada? Olete mu ema?Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 00:40Lõpeta jama ajamine. Ju sa saad ise ka aru, miks külastatakse üritusi, mis tõesti huvi pakuvad.
Pandisüsteem on kahjuks paratamatult kaasnev lollus, mille üle peabki vinguma, sest see on ülitobe ja ei täida neid eesmärke, milleks see mõeldud on. Üsna vastupidi, raiskab hoopis rohkem raha ja ressursse.
Miks panete minu suhu enda sõnu "ju saad ise ka aru ..."?
Mis asi on "tõesti" huvi pakkuvad ja mis mitte? Kas viimase puhul ongi sobilik vinguda (sest pole ju tõesti), sest äkki polnudki "tõesti"?
-
Külaline
Elan Prantsusmaal ja siin, nagu ka mujal Lääne-Euroopas, on selline süsteem tavaline. Muidu ei viiks pooled kliendid oma klaase tagasi. Aga. Nagu ma aru saan, on Eesti ärikad seda süsteemi "loominguliselt" tõlgendanud ja panevad osa pandirahast siis ka oma tasku, kui inimene nõu korralikult tagasi toob. Selline armas Eesti touch!
Vabandust iroonia pärast, aga ma ei kannata seda primitiivset ahnust, mis Eesti äride puhul tihti vastu vaatab. Seda on viimasel ajal vast vähemaks jäänud. Saan aru, et iseloom on ahne ja materialistlik, kogu aeg on vaene oldud,ja tahaks palju raha, kohe, koohe, koooohe, aga see näeb siiski vastik välja.
Vabandust iroonia pärast, aga ma ei kannata seda primitiivset ahnust, mis Eesti äride puhul tihti vastu vaatab. Seda on viimasel ajal vast vähemaks jäänud. Saan aru, et iseloom on ahne ja materialistlik, kogu aeg on vaene oldud,ja tahaks palju raha, kohe, koohe, koooohe, aga see näeb siiski vastik välja.
-
Külaline
minupoolest olgu see pandinõu-süsteem, aga vesi tuleks kliendile anda kinnises pudelis ja muus osas tuleks aktseptida ka isiklikku taarat. Muidu on kogu see ökojutt üks suur BS ja rohepesu.
Laulupeole (100t inimest) sai oma veepudeliga ja maailm ei varisenudki kokku.
-
Külaline
Kas see ettevõte, kes need panditopsid ostnud ja peseb, peaks seda tasuta tegema?Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 11:25 Elan Prantsusmaal ja siin, nagu ka mujal Lääne-Euroopas, on selline süsteem tavaline. Muidu ei viiks pooled kliendid oma klaase tagasi. Aga. Nagu ma aru saan, on Eesti ärikad seda süsteemi "loominguliselt" tõlgendanud ja panevad osa pandirahast siis ka oma tasku, kui inimene nõu korralikult tagasi toob. Selline armas Eesti touch!
-
Külaline
Ma ei arva, et nad müüvad jooke kahjumiga. Joogi omahind on umbes 50 senti, kõik kokku, ja müüvad 7-10 euroga. Olgu peale. Aga võtta iga! klaasi pesult veel 1 euro lisaks, on juba h...mine, milleks ainult Eesti väikeärikas võimeline on. Prantsusmaal lükataks ta putka ümber.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 13:28Kas see ettevõte, kes need panditopsid ostnud ja peseb, peaks seda tasuta tegema?Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 11:25 Elan Prantsusmaal ja siin, nagu ka mujal Lääne-Euroopas, on selline süsteem tavaline. Muidu ei viiks pooled kliendid oma klaase tagasi. Aga. Nagu ma aru saan, on Eesti ärikad seda süsteemi "loominguliselt" tõlgendanud ja panevad osa pandirahast siis ka oma tasku, kui inimene nõu korralikult tagasi toob. Selline armas Eesti touch!
-
Külaline
Pandipakendiga tegeleb ainult konkreetne ettevõte, mitte toitlustajad.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 15:15Ma ei arva, et nad müüvad jooke kahjumiga. Joogi omahind on umbes 50 senti, kõik kokku, ja müüvad 7-10 euroga. Olgu peale. Aga võtta iga! klaasi pesult veel 1 euro lisaks, on juba h...mine, milleks ainult Eesti väikeärikas võimeline on. Prantsusmaal lükataks ta putka ümber.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 13:28Kas see ettevõte, kes need panditopsid ostnud ja peseb, peaks seda tasuta tegema?Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 11:25 Elan Prantsusmaal ja siin, nagu ka mujal Lääne-Euroopas, on selline süsteem tavaline. Muidu ei viiks pooled kliendid oma klaase tagasi. Aga. Nagu ma aru saan, on Eesti ärikad seda süsteemi "loominguliselt" tõlgendanud ja panevad osa pandirahast siis ka oma tasku, kui inimene nõu korralikult tagasi toob. Selline armas Eesti touch!
-
Külaline
Okei. Meil tegeleb sellega iga toitlustaja ise.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 15:58Pandipakendiga tegeleb ainult konkreetne ettevõte, mitte toitlustajad.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 15:15Ma ei arva, et nad müüvad jooke kahjumiga. Joogi omahind on umbes 50 senti, kõik kokku, ja müüvad 7-10 euroga. Olgu peale. Aga võtta iga! klaasi pesult veel 1 euro lisaks, on juba h...mine, milleks ainult Eesti väikeärikas võimeline on. Prantsusmaal lükataks ta putka ümber.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 13:28
Kas see ettevõte, kes need panditopsid ostnud ja peseb, peaks seda tasuta tegema?
Siis on järelikult lihtsalt veel üks parasiitide kiht meepoti juurde tekitatud. Eestis tihti mingid nn. ärimehed ripuvad 100% riigi rahakoti küljes, kogu nende kasum ja sissetulek = riigieelarve raha. Samas jutlustavad, kuidas nad on hakkajad ja ettevõtlikud ja kuidas ikka "rahvas" on laisk, peaks toetused ära võtma, jne. Ise nad ainult toetustest elavadki, ei ideid, ei konkurentsi. On ikka jultumus.
-
Külaline
https://rohe.geenius.ee/rubriik/elustii ... ude-tekke/Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 12:19 minupoolest olgu see pandinõu-süsteem, aga vesi tuleks kliendile anda kinnises pudelis ja muus osas tuleks aktseptida ka isiklikku taarat. Muidu on kogu see ökojutt üks suur BS ja rohepesu.
Toit tuleks siis inimestele peopessa panna või kuidas sa seda lahendad?
-
Külaline
Kust sa seda välja lugesid, sul lugemispuue? Ma ei ole see, keda tsiteerid ja mina saan küll väga hästi aru, mida ta mõtleb. Plastikpudelid ei vaja veel vahele topsi, seega võib rahulikult ilma panditopsita anda. Igasugustel massiõritustel on üldiselt pudelist juua palju mugavam ja ohutum, saab vahepela korgi peale panna. Topsist on liikudes joogi maha või kellegi peale loskutamise oht kinnikeeratd korgiga pudeliga seda ei juhtu. Ja kes soovib, võib ju lasta selle toidu/joogi oma kaasavõetud nõusse panna, siis ei pea panditopsiga tegelema ja selle eest peale maskma. Kes ei soovi, kel oma topsi kaasas ei ole, saab muidugi panditopsi kautada. Lihtne ju. Aga oma nõu ei ole lubatud ja pudelist valatakse topsi ümber - no ei ole see kohe kuidagi keskkonnasäästlik vaid mingi pseudotegevus.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 21:37https://rohe.geenius.ee/rubriik/elustii ... ude-tekke/Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 12:19 minupoolest olgu see pandinõu-süsteem, aga vesi tuleks kliendile anda kinnises pudelis ja muus osas tuleks aktseptida ka isiklikku taarat. Muidu on kogu see ökojutt üks suur BS ja rohepesu.
Aga sina võid muidugi toitu endale peopessa ka panna lasta, kui sa nii väga tahad.
-
Külaline
Iga inimene tuleb üritusele oma taldrikuga? Päris soe ikka.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 22:22Kust sa seda välja lugesid, sul lugemispuue? Ma ei ole see, keda tsiteerid ja mina saan küll väga hästi aru, mida ta mõtleb. Plastikpudelid ei vaja veel vahele topsi, seega võib rahulikult ilma panditopsita anda. Igasugustel massiõritustel on üldiselt pudelist juua palju mugavam ja ohutum, saab vahepela korgi peale panna. Topsist on liikudes joogi maha või kellegi peale loskutamise oht kinnikeeratd korgiga pudeliga seda ei juhtu. Ja kes soovib, võib ju lasta selle toidu/joogi oma kaasavõetud nõusse panna, siis ei pea panditopsiga tegelema ja selle eest peale maskma. Kes ei soovi, kel oma topsi kaasas ei ole, saab muidugi panditopsi kautada. Lihtne ju. Aga oma nõu ei ole lubatud ja pudelist valatakse topsi ümber - no ei ole see kohe kuidagi keskkonnasäästlik vaid mingi pseudotegevus.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 21:37https://rohe.geenius.ee/rubriik/elustii ... ude-tekke/Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 12:19 minupoolest olgu see pandinõu-süsteem, aga vesi tuleks kliendile anda kinnises pudelis ja muus osas tuleks aktseptida ka isiklikku taarat. Muidu on kogu see ökojutt üks suur BS ja rohepesu.
Aga sina võid muidugi toitu endale peopessa ka panna lasta, kui sa nii väga tahad.
-
Külaline
Keegi ei räägi siin tõsimeeli taldrikutest või kaussidest.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 23:19Iga inimene tuleb üritusele oma taldrikuga? Päris soe ikka.
Tundub jabur, et ei saa jooke osta selles taaras, kuhu tootja on selle juba pakendanud. Milleks see topeltkulu vajalik peaks olema? Tahan purgi fantat või pudeli mahla, miks selle peab ümber valama? Andku seesama purk kätte ja kõik ok. Ei mingit vajadust mingeid topse kasutada, hiljem pesta ja kuivatada vett ja elektrit raisates.
Prügi oleks ju vaid seesama purk.
-
Külaline
Kas võib olla et seda põhjendatakse turvakaalutlustega, et topsi ei saa visata ja see ei purune nagu klaas.
Või ongi see eraldi pandipakendi teema ainult. Ja samas võib ikka üritusele minna oma klaasist või metallist joogipudeliga, siis ei saa see olla ka turvalisuse teema.
Või ongi see eraldi pandipakendi teema ainult. Ja samas võib ikka üritusele minna oma klaasist või metallist joogipudeliga, siis ei saa see olla ka turvalisuse teema.
-
Külaline
Eestis keeratakse iga nõue esialgsest mõttest kõrvale rahapressimise vahendiks ja reeglite kehtestajad vahivad seda pealt, sest oma joped ju toimetavad igal pool. Aga see viib selleni, et keskkonnahoid on pigem naljanumber, kui päriselt omaksvõetud probleem, ehk siis nullitakse ära kogu selle ettevõtmise maine.
-
Külaline
Klaas pole üritustel lubatud. Vesi plastis, viskamise vältimiseks keeratakse kork maha. 0,33-ne metallpurk pole ka kuidagi ohtlik, kui müüja selle lahti teeb.Külaline kirjutas: ↑08 Okt 2025 06:53Kas võib olla et seda põhjendatakse turvakaalutlustega, et topsi ei saa visata ja see ei purune nagu klaas.
Turvaliselt need joogid taaskasutatavasse topsi ümber valada? Jah, sa ei saa visata esinevat artisti või parasjagu võistlevat ratsanikku.
Aga millisel osal publikust oleks üldse selline asi võimalik?
Samas publikule endale on ikka suht suur oht jookidega üle valatud saada, kui mitme täis topsiga peab inimeste vahel laveerima.
Ja võiks ikka üritustel vahet teha samuti, mitte kõiki ühe vitsa ja seadusega lüüa. Millal enne on meie hobuüritustel väljakule jooke pillutud?!
Tavaline mõtlemine võiks abiks olla. Ja eelnev kogemus sarnaselt ürituselt.
Olen ratsavõistlustel käinud väga-väga palju kordi, mitte ühtki halba intsidenti pole kunagi juhtunud.
-
Külaline
Olime suvel perega laulupeol ja juua ikka osteti. Pandipakendi topsid (u 10 tk) olid pingi all, me ise seisime püsti ja laulsime "Mesipuu" laulu. Sel ajal käisid poisikesed pingiread läbi ja varastasid inimeste panditopsid lihtsalt ära. 10 eurot pole suur raha, aga vargus ikka. Ebameeldiv mälestus.
-
Külaline
Pigem korjasid sodi kokkuGuest kirjutas: ↑09 Okt 2025 09:27 Olime suvel perega laulupeol ja juua ikka osteti. Pandipakendi topsid (u 10 tk) olid pingi all, me ise seisime püsti ja laulsime "Mesipuu" laulu. Sel ajal käisid poisikesed pingiread läbi ja varastasid inimeste panditopsid lihtsalt ära. 10 eurot pole suur raha, aga vargus ikka. Ebameeldiv mälestus.
-
Külaline
Kas inimestel pole kodus siis oma joogipudeleid, termostopse ja termoskausse jms, mida muidu autosse, tööle või trenni kaasa võetakse. Nagu esimest korda läheks kodust välja, mul võtab isegi laps oma joogipudeli kaasa, kui kuhugi läheb. On ju teada, et massiüristusel on joomine ja söömine kohapeal ainult sellistele, kes raha ei loe ja kel pole peale sabas passimise midagi muud targemat teha. Mina käisin oma pudeliga ja ka oma joogiga üle-eelmisel laulupeol ja polnud küll häda midagi. Ei pidanud kuskil sabas seisma või lahtist topsikut valvama. Olin lausa nii nutikas ja ettenägelik, et mul oli isegi väike seljakotike kaasas, mille sees sai pudelit ja väikest snäkki hoida.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 19 külalist