Mis teid häirib?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Praegu mind häirivad valimisreklaamid. Erakonnad suhtuvad valijatesse nagu idiootidesse. Väga alandav.
Ma ei kavatse valida kedagi, kes KOVi valimistel räägib pensionite tõstmisest, hästi tasustavatest töökohtadest, elektrihindadest ja põlevkivi kaevandamisest.
Üks erakond lubas ka lastele kodulähedasi koole. Väga tore! See on tõesti KOVi pädevuses - pidada kooli. Ei saanud lubadusest aru, mitu külakooli on siis plaanis kohe (uuesti) avada.
Külaline

Lisan: üks erakond on läinud teiste halvustamise teele ja kasutab ammuilma klišeeks muutunud videoklippe (täiega tüütu!), üks kuulutab, et tal on parem plaan (mida ta on siiani ülihästi varjanud nagu riigisaladust!).
Jube häiriv, kui mind valijana täiesti napakaks peetakse.
20 aastat tagasi, no ok. Aga praegu ikka veel?! Nõmedamast nõmedam, kui nii käituvad meie riigi justkui kõige targemad inimesed. Peavad rahvast alaarenenuks vist.
Külaline

Kui tahan osta uut suuremat mööblieset, siis pean seda kuid ootama.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Okt 2025 01:37 Lisan: üks erakond on läinud teiste halvustamise teele ja kasutab ammuilma klišeeks muutunud videoklippe (täiega tüütu!), üks kuulutab, et tal on parem plaan (mida ta on siiani ülihästi varjanud nagu riigisaladust!).
20 aastat tagasi, no ok. Aga praegu ikka veel?! Nõmedamast nõmedam, kui nii käituvad meie riigi justkui kõige targemad inimesed. Peavad rahvast alaarenenuks vist.
Kahjuks enamus inimesi usub. Kui ma oma kodukandi lehes vaatan erinevate erakondade programme, siis 95% sellest on täielik jura. Kahjuks on ka Facebooki kogukonna grupid muutunud valimisvõitluse tandriks, kus käib aktiivne essuloopimine. Väiksemas kohas pead madalat profiili hoidma, kui sa ei toeta konservatiivseid röökijaid, enamasti kõige madalama haridusega kodanikud, kes pole oma programmi mitte ühtegi mõistlikku mõtet kirjutanud. Mulle üha rohkem tundub, et osa Eestist on valmis Venemaaks hakkama, sest seal on üles klopitud selline vihavaht kõige euroopaliku vastu. Absoluutselt kõigile vastandutakse.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Okt 2025 01:37 Lisan: üks erakond on läinud teiste halvustamise teele ja kasutab ammuilma klišeeks muutunud videoklippe (täiega tüütu!), üks kuulutab, et tal on parem plaan (mida ta on siiani ülihästi varjanud nagu riigisaladust!).
Ma oleks olnud selle erakonna valija, sest nad varasematel aegadel olnud kõige mõistlikumad ja haritud inimeste käitumisega. Aa peale seda laimukampaaniat, kus nad arvavad, et ma olen Kipa-Kohila põhiharidusega rullnokk, keda peab selliste primitiivsete loosungite üles kütma, mingu nad seenele. Nad ise on kogu olnud erinevatel ministritoolidel ja ida imet nad siis korda saatsid?
Külaline

Mind häirivad inimesed, kes teatris etenduse ajal plärisevad.
Külaline

Kinos söömine ja joomine.
Heli liiga vali ka kinos.
Külaline

Mind loosungid ei huvita, ma vaatan tulemust. Kõik praegused Eesti probleemid on otseselt Reformierakonna toodang ,sest see erakond on olnud võimul vähemalt 20 aastat, koalitsioonis koos teiste erakondadega, on neil alati olnud juhtpositsioon. Teine erakond, kes on peaaegu lakkamatult võimu juures olnud, on Isamaa.
Külaline

Häirib, kui inimesed kasutavad kahe inimese kohta sõna "üksteist", kui peaks olema "teineteist".
Külaline

Guest kirjutas: 06 Okt 2025 11:44 Mind loosungid ei huvita, ma vaatan tulemust. Kõik praegused Eesti probleemid on otseselt Reformierakonna toodang ,sest see erakond on olnud võimul vähemalt 20 aastat, koalitsioonis koos teiste erakondadega, on neil alati olnud juhtpositsioon. Teine erakond, kes on peaaegu lakkamatult võimu juures olnud, on Isamaa.
Kuule, mitte kordagi (minu arust? eksin?) pole olnud Reformierakonna ainuvalitsust, alati on nad olnud koalitsioonis. Koalitsioonis kehtib koalitsioonileping, milles lepivad erakonnad kokku asjades, millega kõik nõus on. See on väga hambutu variant, aga paraku demokraatias ainuvõimalik. Nii tekivadki olukorrad, kus iga erakonna maailmapildist võetakse välja jupp (selle jupi suurus on seotud valimistulemusega) ning proovitakse kokku ehitada üks maailmapilt. Saad isegi aru, et seast, käost ja haugist ei tule kokku normaalselt maailmavaadet, vaid miski kärsa, sõrgade ja uimedega hirmutis. Mingit põhjust pole selles hirmutises süüdistada ainult ühte erakonda, olgu ta pealegi parima tulemuse saanu. Koalitsioon sündis kokkuleppes, järelikult olid kõik osalised nõus, järelikult vastutavad kõik erakonnad, kes viimase 20 aasta jooksul võimul on olnud. Oskad nimetada kellegi, kes pole olnud? Ma ei pea silmas kapinupuerakondi.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Okt 2025 13:39
Guest kirjutas: 06 Okt 2025 11:44 Mind loosungid ei huvita, ma vaatan tulemust. Kõik praegused Eesti probleemid on otseselt Reformierakonna toodang ,sest see erakond on olnud võimul vähemalt 20 aastat, koalitsioonis koos teiste erakondadega, on neil alati olnud juhtpositsioon. Teine erakond, kes on peaaegu lakkamatult võimu juures olnud, on Isamaa.
Kuule, mitte kordagi (minu arust? eksin?) pole olnud Reformierakonna ainuvalitsust, alati on nad olnud koalitsioonis. Koalitsioonis kehtib koalitsioonileping, milles lepivad erakonnad kokku asjades, millega kõik nõus on. See on väga hambutu variant, aga paraku demokraatias ainuvõimalik. Nii tekivadki olukorrad, kus iga erakonna maailmapildist võetakse välja jupp (selle jupi suurus on seotud valimistulemusega) ning proovitakse kokku ehitada üks maailmapilt. Saad isegi aru, et seast, käost ja haugist ei tule kokku normaalselt maailmavaadet, vaid miski kärsa, sõrgade ja uimedega hirmutis. Mingit põhjust pole selles hirmutises süüdistada ainult ühte erakonda, olgu ta pealegi parima tulemuse saanu. Koalitsioon sündis kokkuleppes, järelikult olid kõik osalised nõus, järelikult vastutavad kõik erakonnad, kes viimase 20 aasta jooksul võimul on olnud. Oskad nimetada kellegi, kes pole olnud? Ma ei pea silmas kapinupuerakondi.
Uskumatu, et selliseid asju peab selgitama, aga lambapäid on tõesti palju. Suur osa ei tee vahet isegi riigikogu ja KOV valimistel, mis siin veel muust rääkida.
Külaline

Mind häirivad need kasvatamatud tegelased, kes ühistranspordis, kohvikus, restoranis või raamatukogus ning mujal ühiskondlikel pindadel telefoniga plärisevad või valjult muusikat kuulavad.
Külaline

Võrreldes muude endiste nõukogude liidu maadega oleme me kõige edukamad olnud. Mõnele meeldib näha ainult läbi mustade prillidega, et kõik on halvasti. Tegelikult on paljud asjad väga hästi. Ja kohe kindlasti julgen arvata, et kui misiganes muu erakond oleks nende asemel olnud, ei ole ikkagi mitte midagi paremini. Võiksime olla ka maha jäänud sovjetiriik nagu neil Ida-Euroopas päris palju on. Need muud erakonnad on pigem keskendunud vanast kinni hoidmisele. Kui ma käin Skandinaavias, siis ma märkan päris palju asju, mis meil on paremad.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Okt 2025 11:44 Kõik praegused Eesti probleemid on otseselt Reformierakonna toodang ,sest see erakond on olnud võimul vähemalt 20 aastat, koalitsioonis koos teiste erakondadega, on neil alati olnud juhtpositsioon. Teine erakond, kes on peaaegu lakkamatult võimu juures olnud, on Isamaa.
Reformierakond oli 2019-2022 opositsioonis, mitte valitsuses. Meenutame, mida valitsus sel ajal tegi:

Kaks nädalat pärast ametisse kinnitamist esitas Jüri Ratase valitsus Riigikogule kobareelnõu, et muuta tulumaksuseadust, sotsiaalmaksuseadust, alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi, käibemaksuseadust, maksukorralduse seadust, perehüvitiste seadust, riigilõivuseadust, tööturuteenuste seadust ja toetuste seadust. Eelnõu võeti uue koalitsiooni häältega 19. detsembril vastu.

Kobareelnõuga kehtestatud maksutõusud viisid hinnatõusu Eestis Euroopa Liidu suurimaks ning vallandasid enneolematu piiriülese alkoralli. Aastaga kasvasid kaupade hinnad 5,4% ja teenused 2,1%. Mitmed toiduained kallinesid üle 10%, mõned üle 20%. Bensiin ja diislikütus kallinesid aastaga 16%. Alkohoolsete jookide Lätist ostjate osakaal kasvas aastaga 66 protsenti. Alkoralli tulemusel jäi Eesti riik maksutuluna ilma paarisajast miljonist eurost ja selle tagajärjel suleti rohkem kui 40 piirilähedast maapoodi. Lisaks alkorallile vallandas kobareelnõu ka toidukraami, ehitusmaterjalide, mootorikütuse ja tubakaralli.

Kahe aastaga kulutas valitsus varem kogutud keskvalitsuse reservi poole väiksemaks ning tekitati 120 miljoni eurone nominaalne ja 1,2 miljardi suurune struktuurne puudujääk. Kaks aastat valitsemist, kümnendi kiireim majanduskasv, aga aktsiisipoliitika muutmisega kahjustati eelarvet sadade miljonitega. Tulumaksureformi tuli hiljem korduvalt parandada. Ettevõtte tulumaksu reformiga loodetud tulu riigieelarvesse ei tulnud, aga see muutis maksulaekumise prognoosimise võimatuks. Niigi kallid sotsiaalprogrammid disainiti kallimaks. Tehti poliitikaid, mille tulemuseks oli eelarvesse püsikulude lisamine.

10. septembril 2019 oli Riigikogus lõpphääletusel Reformierakonna algatatud eelnõu "Ettepanek Vabariigi Valitsusele Eesti alus- ja koolihariduse ühtseks ja eestikeelseks muutmiseks" 2 OE. Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioon lükkas eelnõu tagasi. Tallinna linnapea ja Keskerakonna aseesimehe Mihhail Kõlvarti sõnul oli Keskerakonna otsus minna koalitsiooni EKRE ja Isamaaga ainus võimalus säilitada venekeelne haridus Eestis.

Kas tõesti ootame seda seltskonda tagasi tüüri juurde?
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 05 Okt 2025 17:04
Tolmukübe kirjutas: 05 Okt 2025 16:38 Mind häirib, kui ma näen, kuidas mõni inimene paljajalu käib. Ikka mõtlen, et kas tõesti nii vaene, et jalanõu jaoks ka raha pole, või miks ta peaks siis paljajalu käima. Ma ei mõtle, kui kodumuru peal või mererannas, et pidi tervislik olema. Vaid toas, tänaval, pildi peal, jne. Ega ma sellest end eriti häirida ei lase, pole ju minu asi, käigu, kuidas tahab, aga mingil viisil häirib nagu küll.
No ja mitte vaikus ja külm häirivad mind ka, ja karedad riided. Ja matslus ja vägivald ja drama queenid. Rohkem ei tule meelde.
Eelmine sügis kolis üks hipilaadne(rastapatsidega) meesterahvas minu trepikotta. Ja tema käib ka siiamaani paljajalu 🤣🤷‍♀️ kodu lähedal on meil pood ja sealt jalutab ka paljajalu koju.
Miks ma ei tea. Minu jaoks on see ka veider. Terve eelmine talv käis ta lühikeste pükstega. Rõdu on tal nagu dzungel ja aegajalt on õhus tunda kanepit. Olen enam kui kindel, ey tema seda popsutab. Meeletu katkiste jalgrayase arsebal on ka tal õues, mida ta maja ees iga nädal putitab.
Liisi Ojamaa, luuletaja, kes nüüdseks on lahkunud, kõndis samuti peamiselt paljajalu. Hipisid on tegelikult vähe järele jäänud, ja neo-hipid ei liigitu minu hinnangul üldse hipide hulka, nimi on eksitav - need tegelased on minu meelest poosetajad, new age ja hipsterluse segu. Mitte avatud vaid kinnised grupid. Aga selle põhjal mis sina räägid tundub olevat küll pesueht hipi :lol:
Külaline

Võrreldes muude endiste nõukogude liidu maadega oleme me kõige edukamad olnud. Mõnele meeldib näha ainult läbi mustade prillidega, et kõik on halvasti. Tegelikult on paljud asjad väga hästi. Ja kohe kindlasti julgen arvata, et kui misiganes muu erakond oleks nende asemel olnud, ei ole ikkagi mitte midagi paremini. Võiksime olla ka maha jäänud sovjetiriik nagu neil Ida-Euroopas päris palju on. Need muud erakonnad on pigem keskendunud vanast kinni hoidmisele. Kui ma käin Skandinaavias, siis ma märkan päris palju asju, mis meil on paremad.
Kes ikka koera saba kergitab, kui mitte koer ise. Olen päris palju nendes endistes sotsmaades ringi reisinud ja üha enam kinnistub teadmine, et pole see Eesti nii eeskujulik ja arenenud midagi. Me ise kujutame ette, et oleme parimad ja edukaimad, aga tõde on paraku teine...
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2025 22:08Me ise kujutame ette, et oleme parimad ja edukaimad, aga tõde on paraku teine...
Too konkreetseid näiteid ka, niisama jahuda pole mõtet.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 06 Okt 2025 21:39Liisi Ojamaa, luuletaja, kes nüüdseks on lahkunud, kõndis samuti peamiselt paljajalu.
Kas see fakt peaks paljajalu käimise kuidagi normaalsemaks muutma?
Külaline

Guest kirjutas: 07 Okt 2025 07:11
Egalitaar kirjutas: 06 Okt 2025 21:39Liisi Ojamaa, luuletaja, kes nüüdseks on lahkunud, kõndis samuti peamiselt paljajalu.

Ojamaa pole nüüd küll hea reklaam paljajalu käimisele:
"See ei olnud vähk, mis Liisile saatuslikuks sai, vaid hoopis probleemid veresoontega. "Viimased paar aastat oli ta väga kodune ja käis minimaalselt toast väljas, sest ta jalad hakkasid väga kiiresti valutama."
Külaline

Guest kirjutas: 07 Okt 2025 07:25
Guest kirjutas: 07 Okt 2025 07:11

Ojamaa pole nüüd küll hea reklaam paljajalu käimisele:
"See ei olnud vähk, mis Liisile saatuslikuks sai, vaid hoopis probleemid veresoontega. "Viimased paar aastat oli ta väga kodune ja käis minimaalselt toast väljas, sest ta jalad hakkasid väga kiiresti valutama."
Selle asemel, et tunnistada - paljajalu käimine mõjus jalgadele halvasti, panna jalga pehmed jalanõud ja liikuda ringi, varjus oma koduseinte vahele...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist