Vale. Esiteks mahtus sinna parkima 2 autot ja needki ei käinud VSis joomas. Kõik on seotud äriloogikaga, mitte parkimisega. Reval nt õitseb, kuna ümbruskonnas pole muud kohta, kus söömas käia. VS ja kostüünipood surid välja, sest tulid muud paremad kohad, kapten Tenkesiga sama asi. Abakhani ees ei saa samuti parkida, aga äri käib aastakümneid. Sest tramm peatub seal.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2024 08:53Tallinna Pärnu mnt Vabaduse väljaku ja Kosmose vaheline lõik muutus suht surnud alaks peale seda, kui seal autode peatumise-parkimise võimalus tänava ääres ära kaotati. Hiljem tehti veel jalgrattarajad, aga jalgratturid pigem ei vaevu kusagil peatuma. Tülikas on ka iga kord oma ratast kuhugi lukku ja ketti panema hakata, et kohe ära ei varastataks.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 19:26 Mis südalinnast ärid ära kolivad? On kaks surnud tänavat, just need, kus jalakäija ei kõnni, vaid ainult autod mööda kimavad.
Pärnu mnt need osad, kus jätkuvalt autoga peatuda saab, õitsevad edasi. Paraku nii on.
PäPePe uus artikkel
-
Külaline
-
Külaline
See on iganenud mõtteviis, et iga väikese butiigi ja toiduluugi ees peab olema parkimisvõimalus, sest "muidu rahvas ei käi". Vaata natuke ringi suurlinnades- tulebki auto pisut eemale parkida ja see 200 meetrit jala minna.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2024 08:53Tallinna Pärnu mnt Vabaduse väljaku ja Kosmose vaheline lõik muutus suht surnud alaks peale seda, kui seal autode peatumise-parkimise võimalus tänava ääres ära kaotati. Hiljem tehti veel jalgrattarajad, aga jalgratturid pigem ei vaevu kusagil peatuma. Tülikas on ka iga kord oma ratast kuhugi lukku ja ketti panema hakata, et kohe ära ei varastataks.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 19:26 Mis südalinnast ärid ära kolivad? On kaks surnud tänavat, just need, kus jalakäija ei kõnni, vaid ainult autod mööda kimavad.
Pärnu mnt need osad, kus jätkuvalt autoga peatuda saab, õitsevad edasi. Paraku nii on.
Olen ka tähele pannud, et see piirkond ei ela ega sure. Pigem on siiski probleem, et jalakäijad ei tunne seal ennast turvaliselt. Natuke on seal piirkonnas ju tehtud, aga võiks vee paremini. Näiteks kõnnitee-ala laiendada ja pisut linnadisaini (lilleklumbid, kunst) luua. Inimesed tahavad aega veeta ilusates kohtades. Kui see ala Palace'ist kuni Kosmoseni kenamaks muuta, küll tuleks ka permanentsed söögi- ja ajaveetmiskohad.
-
Külaline
Ma olen ümbruskonnas töötanud aastast 2004. Asi polnud turvalisuses, kõikide kohtade suhtumine oli -te olete meie jaoks liiga vaesed ja igavad. Fine, ma sõidan peatusevahe edasi ja viin oma raha vanalinna.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2024 10:17See on iganenud mõtteviis, et iga väikese butiigi ja toiduluugi ees peab olema parkimisvõimalus, sest "muidu rahvas ei käi". Vaata natuke ringi suurlinnades- tulebki auto pisut eemale parkida ja see 200 meetrit jala minna.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2024 08:53Tallinna Pärnu mnt Vabaduse väljaku ja Kosmose vaheline lõik muutus suht surnud alaks peale seda, kui seal autode peatumise-parkimise võimalus tänava ääres ära kaotati. Hiljem tehti veel jalgrattarajad, aga jalgratturid pigem ei vaevu kusagil peatuma. Tülikas on ka iga kord oma ratast kuhugi lukku ja ketti panema hakata, et kohe ära ei varastataks.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 19:26 Mis südalinnast ärid ära kolivad? On kaks surnud tänavat, just need, kus jalakäija ei kõnni, vaid ainult autod mööda kimavad.
Olen ka tähele pannud, et see piirkond ei ela ega sure. Pigem on siiski probleem, et jalakäijad ei tunne seal ennast turvaliselt. Natuke on seal piirkonnas ju tehtud, aga võiks vee paremini. Näiteks kõnnitee-ala laiendada ja pisut linnadisaini (lilleklumbid, kunst) luua. Inimesed tahavad aega veeta ilusates kohtades. Kui see ala Palace'ist kuni Kosmoseni kenamaks muuta, küll tuleks ka permanentsed söögi- ja ajaveetmiskohad.
-
Külaline
Kui meil veel südalinna parkimiskaart oli,sai jah käidud kesklinna kinos ja kaupsis, hambakal ja restodes autoga. Nüüd enam ei ole ja kuna ei ole tahtmist igas parklas selle reegleid hakata endale selgeks tegema ja automaate/äppe otsima, siis enam ei käi. Pole mingit probleemi minna trammi v bussiga teatrisse näiteks. Läheb isegi kiiremini. Miks Telliskivi piirkond no nii käidav, kuigi seal pole ka parkimiskohtadega hiilata? Sest seal käivad a) turistid ja b) noorem ja progressiivsem põlvkond, kelle jaoks ei ole enam nii oluline, kas neil oleks võimalik igale poole treppi sõita. 80-aastane naabritädi käib turul trammiga ja saab hakkama, liigub kepi toel. Imelik lugeda, et auto on ainus, mis elus hoiab. Maal vb jah, kus poed-arstid kaugel, aga linnas?
-
Külaline
Möhh? Telliskivis on ju mitu hiiglaslikku parkimisplatsi. Tasulised küll, aga olemas nad on. Ümbruses veel mitu lisaks.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2024 11:44 Miks Telliskivi piirkond no nii käidav, kuigi seal pole ka parkimiskohtadega hiilata?
-
Külaline
Jah, väga poolt, et Kosmose ja Vabadus väljaku vahele jääv ala võiks olla ilus jalutamise koht. Nagu Viru tänav, aga korraliku sillutisega. Samal ajal autodele võimaldada mugav ja sujuv ümbersõit. Viru ring on õudus isegi kogenud autojuhile, trammid, jalakäijad, autod segamini.
Üks mõte seoses turvalisusega siiski. Mulle ei meeldi kesk- ja südalinnas jala käia, sest teed on kitsad ja tõuksidega paarutajaid on liiga palju. Selliseid, kes arvavad, et jalakäijatel on tahavaatepeeglid ja kes ei oska tähelepanu koondada ümbritsevale liiklusele. Jah, ma ei tunne end seal turvaliselt, aga mitte autode, vaid tõukside pärast. Nende maksimumkiirus võiks olla 10 km/h ja juhtidel mingidki teadmised LE-st. Mingi eksam, näiteks, mis oleks äpiga seotud.
Üks mõte seoses turvalisusega siiski. Mulle ei meeldi kesk- ja südalinnas jala käia, sest teed on kitsad ja tõuksidega paarutajaid on liiga palju. Selliseid, kes arvavad, et jalakäijatel on tahavaatepeeglid ja kes ei oska tähelepanu koondada ümbritsevale liiklusele. Jah, ma ei tunne end seal turvaliselt, aga mitte autode, vaid tõukside pärast. Nende maksimumkiirus võiks olla 10 km/h ja juhtidel mingidki teadmised LE-st. Mingi eksam, näiteks, mis oleks äpiga seotud.
-
Külaline
Lisaks tõuksidele hakkavad aina enam suured-koledad kastirattad ka jalakäijaid ahistama.
-
Külaline
Nüüd on üks nutikas kodanik soovitanud Peterburi tee Rakvere teeks ümber nimetada. Mis järgmiseks? 
-
Külaline
Need kastirattad on ikka väike mure nende agressiivsete elektritõukside ees. Kastiratas on väikeste lastega perele hea alternatiiv autosõidu asemel.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2024 12:42 Lisaks tõuksidele hakkavad aina enam suured-koledad kastirattad ka jalakäijaid ahistama.
-
Külaline
Jah, nägin ka seda. No mida? Vaja ikka pidevalt mingeid pseudotegevusi välja mõelda.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 23:01 Nüüd on üks nutikas kodanik soovitanud Peterburi tee Rakvere teeks ümber nimetada. Mis järgmiseks?![]()
-
Simon says:
- Kontakt:
Ma ei saa hästi aru mispoolest ta alternatiiv on? Ruumi on vaja sama palju nii sõiduks kui ka hoidmiseks, pool aastat sellega sõita ei saa, sest tee on pask, maksab rohkem kui peetud auto, turvalisus ja sõidumugavus on autost pikalt taga. Äärmiselt rumal inimene ostab sellise.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 08:09Need kastirattad on ikka väike mure nende agressiivsete elektritõukside ees. Kastiratas on väikeste lastega perele hea alternatiiv autosõidu asemel.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2024 12:42 Lisaks tõuksidele hakkavad aina enam suured-koledad kastirattad ka jalakäijaid ahistama.
-
Külaline
Kastiratas pole mitte alternatiiv autole, vaid elustiil. Ja kindlasti häirib kaasliiklejaid vähem kui tõuks.
Kujuta ette, et ongi inimesi, kes ei naudi autosõitu.
-
Simon says:
- Kontakt:
Kui sul 2-3 kangekaelset unist lasteaiaealist on kantseldada ja ajapeale minek, siis vannud sa selle elustiili kõige ropumate sõnadega maapõhja juba esimesel nädalal.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 09:30 Kastiratas pole mitte alternatiiv autole, vaid elustiil. Ja kindlasti häirib kaasliiklejaid vähem kui tõuks.
-
Külaline
Täna jõudis laps õpilasmaleva lõpuürituselt tagasi. Tallinna malevabuss peatus Männikul, 28 kilomeetrit meie kodust. Lapsel oli kaasas lisaks kolmepäevase majutuse asjadele ka magamiskott, madrats ja viie inimese telk. Huvitav, mismoodi ma oleks pidanud kastirattaga 25-kraadises kuumas selle maa edasi-tagasi maha vurama?
Kusjuures - mina ei lähe mitte kellegi juurde tema kastiratast maha tegema, aga ärge teie, kastikad, tulge minu valikuid ja elustiili kah maha tegema, sobib?
Kusjuures - mina ei lähe mitte kellegi juurde tema kastiratast maha tegema, aga ärge teie, kastikad, tulge minu valikuid ja elustiili kah maha tegema, sobib?
-
Külaline
Kastirattaga on muide sama probleem, mis autol, ehk siis parkimine. Selga seda ei võta ja oma tuppa või rõdule ei vii, mõni geenius hoiab seda kortermaja ühises koridoris, mis takitastab kõigi liiklust ja on tegelikult ka keelatud. Aasta läbi õues hoidmiseks on see liiga kallis ja tervet oma keldriboksi ka reeglina sellega täita ei soovita. Kus seda siis parkida? Maja rataste parkmismaja ei ole ka nii suur, et seal kümneid kastirattaid hoida saaks . Meie omas võtaks üks vähemalt kolme ratta koha ära, niigi pole seal praegu juba ruumi. Ja palju selline kolakas veel rongis ruumi võtab.
-
Külaline
Sellise põhimõttega linn ulatuks Tallinnast Võrru välja. Metsikult pikad vahemaad, mille läbimiseks ei saagi muud moodi hakkama kui autot omades.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 15:26 Kui nüüd olla päriselt avara maailmapildiga ja soovida päriselt teha häid otsuseid, tuleks hoopis nõuda iga korteri juurde minimaalselt kahe parkimiskoha ehitamist. Minimaalselt. Et oleks kohti elanikel ja külalistel. Kusjuures need parkimiskohad tuleks planeerida nii, et nad oleks vaheldumisi rohealadega, saaks peatuda kullerid ja mahuks sõitma kiirabid-päästesõidukid.
Nõukaaja pärand on valdavalt küll oäkk, aga laiad puiesteed ning nähtused nagu Laagna tee on siiski midagi positiivset. Ehk siis kokkuvõttes kerge üleplaneerimine avaruse suunas, mis võimaldab arenguruumi ka tulevikus.
Selle põhimõttega peaks tohutud looduslikud alati asfalti ja betooni alla panema. Inimese enda tervise huvides peaks rohkem ruumi ikka metsikule looduse jätma ja inimene ise võimalikult tihedalt elama. Kes tahab autot omada, peab omale ostma krundiga maja. Kui käib üle jõu, siis sorry tuleb liigelda ühistranspordiga. Korteris elades auto omamine peaks olema luksus. Autoomanikud on nagu diktaatorid, jube raske on oma magusast võimust loobuda, kui see juba pepu alla on saadud.
-
Külaline
Vaata vanasti lapsed said hakkama malevatest tuleku ja kõige muuga nii, et papad-mammad ei käinud autoga vastas. Palju rahvast elas maal, mille kõrval Nõmme distantsid on köki-möki.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 16:31 Täna jõudis laps õpilasmaleva lõpuürituselt tagasi. Tallinna malevabuss peatus Männikul, 28 kilomeetrit meie kodust. Lapsel oli kaasas lisaks kolmepäevase majutuse asjadele ka magamiskott, madrats ja viie inimese telk. Huvitav, mismoodi ma oleks pidanud kastirattaga 25-kraadises kuumas selle maa edasi-tagasi maha vurama?
-
Külaline
Kastirattad mahuks autode asemele ikka kordades rohkem parklasse. Paljudel polegi vaja kastiga ratast, vaid piisab tavalisest rattast.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 17:42 Kastirattaga on muide sama probleem, mis autol, ehk siis parkimine. Selga seda ei võta ja oma tuppa või rõdule ei vii, mõni geenius hoiab seda kortermaja ühises koridoris, mis takitastab kõigi liiklust ja on tegelikult ka keelatud. Aasta läbi õues hoidmiseks on see liiga kallis ja tervet oma keldriboksi ka reeglina sellega täita ei soovita. Kus seda siis parkida? Maja rataste parkmismaja ei ole ka nii suur, et seal kümneid kastirattaid hoida saaks . Meie omas võtaks üks vähemalt kolme ratta koha ära, niigi pole seal praegu juba ruumi. Ja palju selline kolakas veel rongis ruumi võtab.
Minu kortermaja juures pole hetkel võimalik mitte kuhugi ratast panna, parklad on vaid autode päralt. Miks selline ebavõrdsus ja autode soosimine? Pool parklast võiks olla hoopis ratta hoiustaise kohad.
-
Külaline
Minu lapsepõlves said sellega kõik vanemad hakkama. Mitte kedagi ei toodud autoga lasteaeda.Simon says: kirjutas: ↑15 Aug 2024 12:40Kui sul 2-3 kangekaelset unist lasteaiaealist on kantseldada ja ajapeale minek, siis vannud sa selle elustiili kõige ropumate sõnadega maapõhja juba esimesel nädalal.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 09:30 Kastiratas pole mitte alternatiiv autole, vaid elustiil. Ja kindlasti häirib kaasliiklejaid vähem kui tõuks.
-
Külaline
Linnas on absoluutselt kõikjal kodu lähedal mõni lastead, kuhu saab jalgsi minna. Ainult maal on põhjendatud autoga lasteaeda viimine. Seal aga polegi parkimisega probleemi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist