Tööl käimine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 05 Okt 2025 12:36
Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 08:01
Guest kirjutas: 04 Okt 2025 23:07
See kommentaator on vist tõsine naljanina. 2 miljonit annab kuus tulu vaid 7000 euro ringis. Sinusugune lollakas tõmbaks selle raha ju kohe sirgeks, eks, jagaks oma suguvõsalegi. Nagu tüüpiline lotomiljonär-enamik neist on 2 aasta pärast sama vaesed, kui enne, sest haritus on null.
selline vastik rahale orienteeritud teisi halvustav ja foorumis lalisev tegelane vist küll oma suguvõsa ega laste seas populaarne pole.
Näed, ullike saigi pihta. Ega sinusugune hästi elama ei saagi, mõtteviis on juba vale.
No tuli ju välja, et ei ela hästi, sest sul raha peab kogu aeg uut raha teenima ja sul on eesmärk järgmistele põlvedele ette raha teha. Aga hakka ise elama, mitte ära orja järgmisi põlvkondi.
Kui paljude maailma kuulsate filminäitlejate või poplauljate järeltulijad suudavad sama uhket karjääri teha ja oma saavutustega silma paista? Ikka naeruväärselt vähesed. Enamasti kuuleb, et neil on kõikvõimalikud sõltuvused, depressioon ja probleemid ja vähesed neist huvituvad heast haridusest. Sest raha sees elamine ei tee neid õnnelikuks. Elvise tütar hea näide.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Okt 2025 20:13
Guest kirjutas: 04 Okt 2025 15:49
Guest kirjutas: 04 Okt 2025 15:03

Neid umbkeelseid on juba ammu nii klienditeeninduses kui ka meditsiinis. Riik leevendab vajadusel natuke keelenõudeid ja ongi nad ka klassi ees. Algul rahvas natuke avaldab pahameelt, aga varsti on kõik harjunud. Nagu talsojuhtide või kulleritega.
Konkreetse näitena võin tuua venelannast koolipsühholoogi Eesti koolis, kelle Eesti keel on pehmelt öeldes puudulikuvõitu.
Neid on küllaltki palju. Ja polegi häda, kui venelasi on selles koolis palju ja on ka eestikeelne psühholoog olemas. Meie koolis on ukrainalsest koolipsühholoog, kes nõustab nii ukrainlasi kui venelasi. Ja neid on ikka väga palju ja on väga probleemsed. Nendega tegelebki. Ja väga hea on, et ta nüüd tööl on, sest kui lapsed veel midagi äkki tönkavad eesti keeles (kuigi närvis olles ja probleemide korral ikka eelistavad eesti keeles rääkida), siis vanemad on ju ikka puhta umbkeelsed ja enne nendega ei saanudki kontakti.
Probleem on selles, et kust need venekeelsed psühholoogid kaasaegset täiendõpet saavad? Venemaalt? Väga palju on puudulikult ja väga kehvas eesti keeles täietuid aruandeid, millest ei saa mitte keegi aru. Aga mõnel juhul võib iga väiksem detail olla oluline. Kas laps oli jopes või joobes on suur vahe.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 16:34
Guest kirjutas: 05 Okt 2025 12:36
Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 08:01

selline vastik rahale orienteeritud teisi halvustav ja foorumis lalisev tegelane vist küll oma suguvõsa ega laste seas populaarne pole.
Näed, ullike saigi pihta. Ega sinusugune hästi elama ei saagi, mõtteviis on juba vale.
No tuli ju välja, et ei ela hästi, sest sul raha peab kogu aeg uut raha teenima ja sul on eesmärk järgmistele põlvedele ette raha teha. Aga hakka ise elama, mitte ära orja järgmisi põlvkondi.
Kui paljude maailma kuulsate filminäitlejate või poplauljate järeltulijad suudavad sama uhket karjääri teha ja oma saavutustega silma paista? Ikka naeruväärselt vähesed. Enamasti kuuleb, et neil on kõikvõimalikud sõltuvused, depressioon ja probleemid ja vähesed neist huvituvad heast haridusest. Sest raha sees elamine ei tee neid õnnelikuks. Elvise tütar hea näide.
Minu eesmärk ei ole järgmistele põlvedele raha ette teha. Minu raha on peaaegu kõik kinnisvaras ning mõttekam on elada jooksvatest tuludest ning kasvatada vara väärtust, kui hakata otsast müüma ja siis paarisaja tuhande kaupa läbi lüüa. Ma elan väga hästi, mul on kõik olemas. Mul ei ole ühtki laenu ega liisingut ja ei ole vaja veel paremat maja ja veel paremat autot. Kui ühel hetkel on vaja, võtan ettevõttest dividende ja ostan.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Okt 2025 18:55

Minu eesmärk ei ole järgmistele põlvedele raha ette teha. Minu raha on peaaegu kõik kinnisvaras ning mõttekam on elada jooksvatest tuludest ning kasvatada vara väärtust, kui hakata otsast müüma ja siis paarisaja tuhande kaupa läbi lüüa. Ma elan väga hästi, mul on kõik olemas. Mul ei ole ühtki laenu ega liisingut ja ei ole vaja veel paremat maja ja veel paremat autot. Kui ühel hetkel on vaja, võtan ettevõttest dividende ja ostan.
Sorry, aga ma ei usu poolt sõnagi nende juttu, kes kuskil anonüümses foorumis kelkimas käivad, kui rikkad nad on. Päriselt jõukas inimene ei pea vajalikuks tundmatutele inimestele tõestada, mis vara tal on, millest ta elab ja mis kõik ta lastele pärandab. Seda teevad pigem need, kelle jaoks rahaline sõltumatus on märg unistus.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Okt 2025 16:19
Guest kirjutas: 05 Okt 2025 14:39
Guest kirjutas: 04 Okt 2025 13:27
Kui olin noorem, mõtlesin samamoodi. Nüüd olen 57 ja ma ei taha mingeid "elu ja inimesi", jääksin koju kohe, kui saaks! Laske mul rahus olla. Üksinda kodune toimetamine sobiks väga hästi!
Mina tegelikult "elu ja inimesi" iga päev ei vaja, mulle meeldib ka tegelikult ülekõige kodus rahulikult olla. Inimeste nägemiseks piisaks mulle täiesti, kui külastaks vahel mõnda üritust - üritusi külastada ma võiks ju mittetöötava inimesena ka, eks ?

Aga - ma saan aru, et ühiskond kukuks kokku, kui see peaks lisaks vanaduspensionäridele, puudega inimestele jt. hakkama üleval pidama ja kõiki elu hüvesid võimaldama ka minusugustele keskealistele töövõimelistele inimestele põhjusega, et "lihtsalt meeldib kodus rahulikult olla". Töötavate ja mittetöötavate inimeste proportsion läheks täiesti paigast ära. Tööde tegijaid jääks nii väheks, et nad lihtsalt ei suudaks mõnusalt kodus rahu nautijate kampa ära ära toita-katta :lol: :lol: :lol:

Seega, ma käin tööl. Töö on rahuliku iseloomuga.

Kaasajal on ju niigi hea, et on 8t tööpäevad, kaks vaba päeva ja korraline puhkus. Kunagi minevikus olid palgatöötajate tööpäevad pikad (12 tundi vist, mingil ajal lühendati 10 tunni peale) , vaba oli ainult pähapäev. Ja puhkused...? Selle taustal võib ju öelda, et mis see kaasaegne inimene vingub, elu on ju niigi kergemaks ja mugavamaks tehtud.
Tegelikult on põhjust vingumiseks. Mõtle kui palju efektiivsemalt me töötame ja kui palju tööd teevad ära arvutid, masinad. Ikka kordades ja kordades rohkem ja kiiremini teeme tööd ära kui vanasti. Aga vaba aega on väga vähe juurde tekkinud ja palk ei luba ka midagi nii väga rohkemat kui vanal ajal, mil tööl käis ainult mees ja terve pere oli toidetud. Vanasti kandsime kvaliteetsest materialist riideid, nüüd puha sünteetika, mis peale esimest pesu laiali laguneb.
Oi, ikka väga palju rohkemat saavad inimesed endale lubada - auto, keskküte/maaküte, elektrilised kodumasinad (pesumasin, tolmuimeja), elektrooniline meelelahutus (arvutid, telekad, nutitelefonid). Reisimine. Kui tsaariaegne või siis ka enne sõda eestiaegne pere praegused tavalisi kodusid ja elustiili näeks, siis nad mõtleks, et siin elavad küll vist väga rikkad inimesed. Riided olid naturaalsest, tõesti, kuid riideesemed maksid suhteliselt rohkem ja neid oli inimesel vähem kui tänapäeval. Pmst võib ka tänapäeval osta ainult villast, linast riideesemeid - kes keelab. Aga paljud inimesed tahavad kergeid jopesid (paksust villasest kangast talvemantel on raske), venivaid materjale (stretšpüskid) jms. ning neid ainult naturaalsest ei tee.

Vingutakse seetõttu, et hea eluga harjub ruttu.

Paljud ei oska oma autot, pesumasinat, küttesüsteemi, internetti, reise, et sokke ei nõelu, viskan ära jms. erilise hüvena enam näha. Ja aja lööb netis istudes laiaks, kasvõi - ja siis on aega nii vähe :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 19:15
Guest kirjutas: 05 Okt 2025 18:55

Sorry, aga ma ei usu poolt sõnagi nende juttu, kes kuskil anonüümses foorumis kelkimas käivad, kui rikkad nad on. Päriselt jõukas inimene ei pea vajalikuks tundmatutele inimestele tõestada, mis vara tal on, millest ta elab ja mis kõik ta lastele pärandab. Seda teevad pigem need, kelle jaoks rahaline sõltumatus on märg unistus.
Jätab jumala külmaks, mida sa usud või ei usu. Oma kelkimise jutt topi sinna, kust see tuli. Katsu nüüd natuke loogiliselt mõelda ja saad isegi aru, et anonüümselt valetada on täiesti mõttetu.
Külaline

Need kelkijad järgivad ilmselt teooriat, et kujuta endale kõike õnne ja rikkust ette ja siis kui piisavalt tõsiselt usud, siis see kõik saabubki. Nn külgetõmbeseadus.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 19:57 Need kelkijad järgivad ilmselt teooriat, et kujuta endale kõike õnne ja rikkust ette ja siis kui piisavalt tõsiselt usud, siis see kõik saabubki. Nn külgetõmbeseadus.
Püha taevas, kas on veel miskit, millega saaksid end veenda, et tegelikult ikka ei lähe inimestel hästi? Masendavad inimesed, kes jätkuvalt süüdistavad teisi valetamises. Eks see muidugi ütleb palju su enda ning sinu väärtushinnangute kohta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist