Internetis toiduabi küsijad ja abistaja saatmine suvalisele aadressile
-
Külaline
Internetis toiduabi küsijad ja abistaja saatmine suvalisele aadressile
Eile juhtus minuga miskit, mis võttis ilmselt pikaks ajaks soovi kedagi aidata.
Erinevates fb gruppides liigub teinekord abipalveid üksikemadelt kes on sattunud kuu lõpus lastega hätta ja vaja as toiduabi. Olen ikka kirjutanud, et saan tuua/e-poe tellimuse teha, aga keegi kunagi ei vasta. Eile oli taas selline abipalve tasuta asjade grupis ja seekord vastati kenasti, abiküsija tundus mõistliku jutuga, täpsustasime mida nad harjunud sööma, sain suunised ja aadressi, leppisime kokku kellaaja. Mõtlesin endamisi, et polegi pettur vaid tõesti hädasolev ema ja rõõmustasin, et kaks last ei lähe tänu minule tühja kõhuga magama. Kuniks siis kokkulepitud kellaajal laekusin oma 75€ maksvate poekottidega antud aadressile ja seal elas vene keelt kõnelev vanapaar kes asjast midagi ei teadnud. Fbs oli abivajaja mind ära blokeerinud. Eks toiduained kuluvad endalgi ära, aga antud käitumine nn abivajaja poolt on siiani minu jaoks täiesti arusaamatu. Oleks võinud ju lihtsalt vastamata mulle jätta kui eesmärgiks olid rahaülekanded, sest kirjutasin kohe esimeses kirjas, et saan tuua talle toitu..
Erinevates fb gruppides liigub teinekord abipalveid üksikemadelt kes on sattunud kuu lõpus lastega hätta ja vaja as toiduabi. Olen ikka kirjutanud, et saan tuua/e-poe tellimuse teha, aga keegi kunagi ei vasta. Eile oli taas selline abipalve tasuta asjade grupis ja seekord vastati kenasti, abiküsija tundus mõistliku jutuga, täpsustasime mida nad harjunud sööma, sain suunised ja aadressi, leppisime kokku kellaaja. Mõtlesin endamisi, et polegi pettur vaid tõesti hädasolev ema ja rõõmustasin, et kaks last ei lähe tänu minule tühja kõhuga magama. Kuniks siis kokkulepitud kellaajal laekusin oma 75€ maksvate poekottidega antud aadressile ja seal elas vene keelt kõnelev vanapaar kes asjast midagi ei teadnud. Fbs oli abivajaja mind ära blokeerinud. Eks toiduained kuluvad endalgi ära, aga antud käitumine nn abivajaja poolt on siiani minu jaoks täiesti arusaamatu. Oleks võinud ju lihtsalt vastamata mulle jätta kui eesmärgiks olid rahaülekanded, sest kirjutasin kohe esimeses kirjas, et saan tuua talle toitu..
-
Külaline
Isegi kui võetaks toidukott vastu, siis need suvalistes gruppides küsijad on ikka petturid, sest mis nii viga elada kui lasta iga nädal mõnel heausksel inimesele omal külmik täis osta, siis saab ju oma raha muudele asjadele kulutada. Kui tahad päris üksikemadest abivajajaid aidata, siis fbs on grupp MTÜ abi üksikvanemale, kus on kontrollitud abivajajad.
Lugesin kuskilt, et keegi ka tassis kuulutuste peale toidukotte. Ükskord siis jälle läks, abivajaja rääkis parajasti moblaga, esikus oli ca 10 kotti juba ees, ei ta öelnud aitäh, ega midagi, näitas käega, et pane sinna kõrvale oma 2 kotti, ja oligi rahu majas. Selle peale abistaja otsustas, et ta enam ei vii. Nn. abivajaja ju teab, paljud temaga kontakteeruvad, ega's ta kümmet kotitäit ikka ei jõua ära süüa. Eks vaatab, mis nö kehvem, selle viskab vist minema. Ja ikka sellised leiavad, kelle arvelt nad elada saavad.
-
Külaline
Keegi on ikka endiselt veel nii loll, et usub sinisilmselt neid kelme. Pool aastat vähemalt juba sotsmeedias ja foorumites muudkui korrutatakse, kui et ignoreerige neid “toiduvajajaid”. Tulgu ise kohale ja minge koos poodi. Saab kohe näha kui suur see nälg päriselt on.
-
Külaline
Ma oleks kannapealt ringi keeranud ja viinud oma toidu mujale. Näiteks kodutute varjupaika või mujale abivajajatele.Tolmukübe kirjutas: ↑03 Okt 2025 08:33 Lugesin kuskilt, et keegi ka tassis kuulutuste peale toidukotte. Ükskord siis jälle läks, abivajaja rääkis parajasti moblaga, esikus oli ca 10 kotti juba ees, ei ta öelnud aitäh, ega midagi, näitas käega, et pane sinna kõrvale oma 2 kotti, ja oligi rahu majas. Selle peale abistaja otsustas, et ta enam ei vii. Nn. abivajaja ju teab, paljud temaga kontakteeruvad, ega's ta kümmet kotitäit ikka ei jõua ära süüa. Eks vaatab, mis nö kehvem, selle viskab vist minema. Ja ikka sellised leiavad, kelle arvelt nad elada saavad.
-
Külaline
See olin mina, kelle kogemust sa siin kirjeldasid. Just mõtlesin, et kas hakkan jälle kirja panema, ei viitsinud. Tegid minu eest töö ära, aitähTolmukübe kirjutas: ↑03 Okt 2025 08:33 Lugesin kuskilt, et keegi ka tassis kuulutuste peale toidukotte. Ükskord siis jälle läks, abivajaja rääkis parajasti moblaga, esikus oli ca 10 kotti juba ees, ei ta öelnud aitäh, ega midagi, näitas käega, et pane sinna kõrvale oma 2 kotti, ja oligi rahu majas. Selle peale abistaja otsustas, et ta enam ei vii. Nn. abivajaja ju teab, paljud temaga kontakteeruvad, ega's ta kümmet kotitäit ikka ei jõua ära süüa. Eks vaatab, mis nö kehvem, selle viskab vist minema. Ja ikka sellised leiavad, kelle arvelt nad elada saavad.
-
Külaline
Aidake ainult inimesi, keda tunnete. Meil on sotsiaalabi ja teenused abivajajatele.
-
Külaline
Tuttavate inimeste aitamine on teistpidi kahtlane. Aitad korra-kaks ja inimesel tekib juba "õigustatud ootus", et sa jäädki teda toetama ja talutama. Keeldumise puhul ollakse üdini solvunud, sest juba on arvestatud sinu abiga.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 18:06 Aidake ainult inimesi, keda tunnete. Meil on sotsiaalabi ja teenused abivajajatele.
-
Külaline
jaGuest kirjutas: ↑03 Okt 2025 18:47Tuttavate inimeste aitamine on teistpidi kahtlane. Aitad korra-kaks ja inimesel tekib juba "õigustatud ootus", et sa jäädki teda toetama ja talutama. Keeldumise puhul ollakse üdini solvunud, sest juba on arvestatud sinu abiga.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 18:06 Aidake ainult inimesi, keda tunnete. Meil on sotsiaalabi ja teenused abivajajatele.
No ma mõtlesingi seda, et sa aitad neid tuttavaid, kelle tausta sa tead ja kelle puhul sa tead, et aitamine on õigustatud ja ta ei hakka eeldama, et sa nüüd jäädki sponsoriks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile ja 6 külalist