Tööl käimine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Okt 2025 20:21
Guest kirjutas: 04 Okt 2025 16:53
Külaline kirjutas: 04 Okt 2025 13:04

Selline jutt on näide kuidas vaene rikkaks saades ei saa rikka elu hakata elama, sest tal puudub rikaste sõpruskond.
:D Miljon küll mingit rikkust ei näita. Mul on neid miljoneid 3, aga rikkana ei tunne end kuskiltpidi.
eks see olene. mina oma kirstule taskuid teha ei plaani. üle miljoni laiaks lüüa ka ei viitsi.
Laiaks löömise jutt on täpselt vaese inimese jutt. Minu miljonid on kõik tulu teenimas, investeeritud ning mitte midagi laiaks ei löö.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Okt 2025 20:34
Guest kirjutas: 04 Okt 2025 16:53

:D Miljon küll mingit rikkust ei näita. Mul on neid miljoneid 3, aga rikkana ei tunne end kuskiltpidi.
eks see olene. mina oma kirstule taskuid teha ei plaani. üle miljoni laiaks lüüa ka ei viitsi.
Laiaks löömise jutt on täpselt vaese inimese jutt. Minu miljonid on kõik tulu teenimas, investeeritud ning mitte midagi laiaks ei löö.
tulu? ja mis sa selle tuluga siis teed? no kindlasti pärandad lastele, et nad saaksid sinu miljonid viiekordistada. mul on õnneks tegusad ja kõbusad lapsed. sama vaesed, kui mina. saavad hakkama pere peale ühe majaga, no autosid on mitu ja veits üürikinnisvara ka, aga kellegi eluunistus ei ole miljoneid kokku kraapida. või teed ikka kirstule taskud :P?
Külaline

On mingi uuring või legend, et 90% juhtudest hiljemalt kolmandaks põlveks on kogu eelnevate generatsioonide pingutused ja varad laiaks löödud. Nii et pole väga mõtet midagi ka pärandada, sest inimene oskab päriselt hinnata ainult enda saavutatut.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2025 20:43

tulu? ja mis sa selle tuluga siis teed? no kindlasti pärandad lastele, et nad saaksid sinu miljonid viiekordistada. mul on õnneks tegusad ja kõbusad lapsed. sama vaesed, kui mina. saavad hakkama pere peale ühe majaga, no autosid on mitu ja veits üürikinnisvara ka, aga kellegi eluunistus ei ole miljoneid kokku kraapida. või teed ikka kirstule taskud :P?
Jah, tulu reinvesteerin ja pärandan lapsele ja lastelastele. Elan rahulikult oma igakuise 5000 euroga. Minu laps on eduka ettevõtte omanik, tubli nagu mina, kolmanda-isegi neljanda põlve ettevõtja. Autosid ongi normaalne, kui on niipalju, kui pereliikmeid, nagu wtf jutt sul.
Külaline

See kommentaator on vist tõsine naljanina. 2 miljonit annab kuus tulu vaid 7000 euro ringis. Sinusugune lollakas tõmbaks selle raha ju kohe sirgeks, eks, jagaks oma suguvõsalegi. Nagu tüüpiline lotomiljonär-enamik neist on 2 aasta pärast sama vaesed, kui enne, sest haritus on null.
Külaline

Kui ma miljooni võidan, siis ostan tema endale
https://www.youtube.com/shorts/HP_OeQel ... ture=share
Külaline

Guest kirjutas: 04 Okt 2025 22:39
Jah, tulu reinvesteerin ja pärandan lapsele ja lastelastele. Elan rahulikult oma igakuise 5000 euroga. Minu laps on eduka ettevõtte omanik, tubli nagu mina, kolmanda-isegi neljanda põlve ettevõtja. Autosid ongi normaalne, kui on niipalju, kui pereliikmeid, nagu wtf jutt sul.
Ohoh, juba nõukaajal olite kõvad ettevõtjad?! Pead vist silmas kurkide müümist Leningradi turul? :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 04 Okt 2025 23:07

See kommentaator on vist tõsine naljanina. 2 miljonit annab kuus tulu vaid 7000 euro ringis. Sinusugune lollakas tõmbaks selle raha ju kohe sirgeks, eks, jagaks oma suguvõsalegi. Nagu tüüpiline lotomiljonär-enamik neist on 2 aasta pärast sama vaesed, kui enne, sest haritus on null.
selline vastik rahale orienteeritud teisi halvustav ja foorumis lalisev tegelane vist küll oma suguvõsa ega laste seas populaarne pole.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Okt 2025 06:45
Ohoh, juba nõukaajal olite kõvad ettevõtjad?! Pead vist silmas kurkide müümist Leningradi turul? :lol:
Tegi vahvleid ja kasvatas kurke. Mul oli ka selliseid "ärimeestest" tuttavaid terve posu.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Okt 2025 16:48 Lugesin kuskilt, et enamus inimesi pidid tööl käima ainult raha pärast, st siis üldjoontes vastumeelselt. Kuidas teiega lood on?
Tööl käimine on elu raiskamine. Ei suudaks kunagi igapäevaselt tööl käia 🤢.
Külaline

Mõnes mõttes masendav jah, et tänapäeval on parim ja nutikam asi, mida eluga teha - vaevaga teenitud raha paigutamine mingi rämpstoidutootjast korporatsiooni või liigkasuvõtjatest pankade aktsiatesse vms. Sellised tublid inimesed on lausa teistele lollidele veel suureks eeskujuks.
Külaline

Ma käiks. Mulle on endale seda vaja. Kui mul pole mingit kohustust, ma ei viitsi midagi teha. Ei viitsi isegi koristada sest aega on nii palju, et küll ma homme teen. Ma käin niigi poole kohaga tööl. 2 päeva nädalas. Hoiab aju mandumast. Uni on parem. Saab suhelda. Saab olla kasulik. Tööl on toredad kolleegid. Sageli on muidugi pingeline ka, aga see on ka huvitav.
Külaline

Sama teema:
https://arutle.ee/viewtopic.php?t=2470& ... on+toredat
Külaline

Guest kirjutas: 04 Okt 2025 12:00
Külaline kirjutas: 04 Okt 2025 10:57
Guest kirjutas: 03 Okt 2025 22:28 Kui paar aastat tagasi otsisime turundajat, kõik 20+ kandidaadid küsisid esimeses järjekorras boonuste kohta, ehk siis jõusaalid, ektra tervisekindlustused, üritused jne. Siin on põlvkondade erinevus, mina ise mõtlesin, et kõigepealt tuleb ennast tõestada ja siis nõudmisi esitama hakata. Ka minu enda järeltulija (õpib alles ülikoolis), mõtleb ka, et töö peab olema chill ja meeldima, stressi ei tohi jumala pärast tekkida, sest see mõjub halvasti tervisele.... :D
Ma olen 52 ja tahan ka esimese asjana teada, mida ettevõte mulle pakub, et ma peaksin tahtma oma teadmised, oskused, kogemused, aja ja energia just teie heaks rakendada. Ja loomulikult peab see töö mulle meeldima, et ma üldse tahaksin kandideerida. Töö on kahepoolne suhe, millest mõlemad pooled peaksid võitma.
Sul on teadmised, kogemused ja oskused, mida firma kasuks rakendada. 20-aastasel neid tavaliselt napib. See kahepoolne on väga ühele poole kaldu.
No kui te teadlikult otsite noort inimest sellele ametikohale, siis järelikult on see väärtus, mis teil hetkel puudu on. Ma ei arva, et ükski kandideerija peaks end odavalt müüma.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Okt 2025 13:27
Guest kirjutas: 04 Okt 2025 12:24
Tööl käiksin edasi eelkõige sellepärast, et ma tahan olla elu ja inimeste keskel. Kodus ma seda ju ei oleks. Kolleegid on üldjoontes toredad. Suhtlemist on palju. Ideaalis käiksin ka kolm päeva nädalas tööl ja tahaksin oluliselt suuremat palka. Siis oleksin eluga täitsa rahul. Isegi kannataks need suured nõudmised ja stressorid ära.
Kui olin noorem, mõtlesin samamoodi. Nüüd olen 57 ja ma ei taha mingeid "elu ja inimesi", jääksin koju kohe, kui saaks! Laske mul rahus olla. Üksinda kodune toimetamine sobiks väga hästi!
Mul on laps 27 ja ei taha ka mingeid "elu ega inimesi", vaid jääks kohe koju, kui saaks. Nii et see sõltub pigem inimese loomusest kui vanusest.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 08:01
Guest kirjutas: 04 Okt 2025 23:07
selline vastik rahale orienteeritud teisi halvustav ja foorumis lalisev tegelane vist küll oma suguvõsa ega laste seas populaarne pole.
Näed, ullike saigi pihta. Ega sinusugune hästi elama ei saagi, mõtteviis on juba vale.
Külaline

Perekooli Katza, sina vä?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 08:58
Tolmukübe kirjutas: 03 Okt 2025 16:48 Lugesin kuskilt, et enamus inimesi pidid tööl käima ainult raha pärast, st siis üldjoontes vastumeelselt. Kuidas teiega lood on?
Tööl käimine on elu raiskamine. Ei suudaks kunagi igapäevaselt tööl käia 🤢.
Sa oled see, kes juba 20 aastat depressioonis ja voodis? Mees peab üleval?
Külaline

Tööl käiksin edasi eelkõige sellepärast, et ma tahan olla elu ja inimeste keskel. Kodus ma seda ju ei oleks. Kolleegid on üldjoontes toredad. Suhtlemist on palju. Ideaalis käiksin ka kolm päeva nädalas tööl ja tahaksin oluliselt suuremat palka. Siis oleksin eluga täitsa rahul. Isegi kannataks need suured nõudmised ja stressorid ära.
Kui olin noorem, mõtlesin samamoodi. Nüüd olen 57 ja ma ei taha mingeid "elu ja inimesi", jääksin koju kohe, kui saaks! Laske mul rahus olla. Üksinda kodune toimetamine sobiks väga hästi!
Mina tegelikult "elu ja inimesi" iga päev ei vaja, mulle meeldib ka tegelikult ülekõige kodus rahulikult olla. Inimeste nägemiseks piisaks mulle täiesti, kui külastaks vahel mõnda üritust - üritusi külastada ma võiks ju mittetöötava inimesena ka, eks ?

Aga - ma saan aru, et ühiskond kukuks kokku, kui see peaks lisaks vanaduspensionäridele, puudega inimestele jt. hakkama üleval pidama ja kõiki elu hüvesid võimaldama ka minusugustele keskealistele töövõimelistele inimestele põhjusega, et "lihtsalt meeldib kodus rahulikult olla". Töötavate ja mittetöötavate inimeste proportsion läheks täiesti paigast ära. Tööde tegijaid jääks nii väheks, et nad lihtsalt ei suudaks mõnusalt kodus rahu nautijate kampa ära ära toita-katta :lol: :lol: :lol:

Seega, ma käin tööl. Töö on rahuliku iseloomuga.

Kaasajal on ju niigi hea, et on 8t tööpäevad, kaks vaba päeva ja korraline puhkus. Kunagi minevikus olid palgatöötajate tööpäevad pikad (12 tundi vist, mingil ajal lühendati 10 tunni peale) , vaba oli ainult pähapäev. Ja puhkused...? Selle taustal võib ju öelda, et mis see kaasaegne inimene vingub, elu on ju niigi kergemaks ja mugavamaks tehtud.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Okt 2025 14:39
Mina tegelikult "elu ja inimesi" iga päev ei vaja, mulle meeldib ka tegelikult ülekõige kodus rahulikult olla. Inimeste nägemiseks piisaks mulle täiesti, kui külastaks vahel mõnda üritust - üritusi külastada ma võiks ju mittetöötava inimesena ka, eks ?

Aga - ma saan aru, et ühiskond kukuks kokku, kui see peaks lisaks vanaduspensionäridele, puudega inimestele jt. hakkama üleval pidama ja kõiki elu hüvesid võimaldama ka minusugustele keskealistele töövõimelistele inimestele põhjusega, et "lihtsalt meeldib kodus rahulikult olla". Töötavate ja mittetöötavate inimeste proportsion läheks täiesti paigast ära. Tööde tegijaid jääks nii väheks, et nad lihtsalt ei suudaks mõnusalt kodus rahu nautijate kampa ära ära toita-katta :lol: :lol: :lol:

Seega, ma käin tööl. Töö on rahuliku iseloomuga.

Kaasajal on ju niigi hea, et on 8t tööpäevad, kaks vaba päeva ja korraline puhkus. Kunagi minevikus olid palgatöötajate tööpäevad pikad (12 tundi vist, mingil ajal lühendati 10 tunni peale) , vaba oli ainult pähapäev. Ja puhkused...? Selle taustal võib ju öelda, et mis see kaasaegne inimene vingub, elu on ju niigi kergemaks ja mugavamaks tehtud.
Tegelikult on põhjust vingumiseks. Mõtle kui palju efektiivsemalt me töötame ja kui palju tööd teevad ära arvutid, masinad. Ikka kordades ja kordades rohkem ja kiiremini teeme tööd ära kui vanasti. Aga vaba aega on väga vähe juurde tekkinud ja palk ei luba ka midagi nii väga rohkemat kui vanal ajal, mil tööl käis ainult mees ja terve pere oli toidetud. Vanasti kandsime kvaliteetsest materialist riideid, nüüd puha sünteetika, mis peale esimest pesu laiali laguneb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 4 külalist