Kas pesete hambaid

vana hea klassika
Külaline

Kas pesete hambaid

Postitus Postitas Külaline »

hommikul enne või pärast söömist?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 12:51 hommikul enne või pärast söömist?
Ikka enne, sest söömine teeb vaaba pehmeks.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ikka enne tuleb pesta.
Külaline

Pärast, ma ei taha toit hammaste küljes/vahel rahva hulka minna
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Pärastiseks on hambaniit.

Hommikune hammaste pesu - kas enne või pärast sööki?
Maxilla Hambakliinik
https://www.maxilla.ee › õige-hammaste-pesu
Õigem on hambaid pesta hommikul pärast ärkamist ja enne hommikusööki. Nii eemaldatakse suust öö jooksul kogunenud mikroobid ja uuendatakse hammaste kaitsekihti.
hammaste pesu peale sööki saidilt www.maxilla.ee
Külaline

Enne sööki tuleb pesta, st võimalikult varsti peale ärkamist. Kui peale sööki pesed, uhad ööga suus vohama löönud pätipesakonna koos toiduga makku ja organismi mööda laiali.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2025 14:31pätipesakonna koos toiduga makku
Maomahl suudab pättide ja kaabakatega hakkama saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2025 12:52
Guest kirjutas: 21 Sept 2025 12:51 hommikul enne või pärast söömist?
Ikka enne, sest söömine teeb vaaba pehmeks.
Mina tean ka, et enne, sest just söömine aktiveerib happerünnaku ja see teeb jah hambad nö poorseks ja kui peale söömist kohe pesta, kahjustab hambavaapa.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 14:31 Enne sööki tuleb pesta, st võimalikult varsti peale ärkamist. Kui peale sööki pesed, uhad ööga suus vohama löönud pätipesakonna koos toiduga makku ja organismi mööda laiali.
Huvitav, mis siis juhtub?

See jutt kõlab sama jaburalt, nagu mul üks tuttav räägib - et šokolaadi süües ei tohi külma vett peale juua, kuna külma vee tõttu hangub šokolaad söögitorus ja maos ära. Ja siis šokolaad ei väljugi kehast, vaid jääb söögitoru ja soolte seina külge hangununa.
Külaline

Pesen pärast kohvi joomist ja söömist, sest tahan, et suu oleks värske, kui välja lähen. Võib-olla on see vale, aga midagi halba pole juhtunud, ei ole vaap nõrk, hambaauke pole.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 15:15
Guest kirjutas: 21 Sept 2025 14:31 Enne sööki tuleb pesta, st võimalikult varsti peale ärkamist. Kui peale sööki pesed, uhad ööga suus vohama löönud pätipesakonna koos toiduga makku ja organismi mööda laiali.
Huvitav, mis siis juhtub?

See jutt kõlab sama jaburalt, nagu mul üks tuttav räägib - et šokolaadi süües ei tohi külma vett peale juua, kuna külma vee tõttu hangub šokolaad söögitorus ja maos ära. Ja siis šokolaad ei väljugi kehast, vaid jääb söögitoru ja soolte seina külge hangununa.
Mikrobioomist muidu oled midagi kuulnud? Selle tasakaalust ja koostise olulisusest sinu tervise jaoks?
Maomahl suudab pättide ja kaabakatega hakkama saada.
Kui see oleks 100% nii, siis poleks olemas sisse söödavaid haigusi.
Külaline

Pesen enne kohvi joomist ja tihti pärast seda ka. Söön esimese toidu vahemikus 12-13.00 Kui teen lõunaund, pesen samuti pärast tõusmist. Kui õhtul välja minek, siis kindlasti enne seda ka.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 16:54 Pesen enne kohvi joomist ja tihti pärast seda ka. Söön esimese toidu vahemikus 12-13.00 Kui teen lõunaund, pesen samuti pärast tõusmist. Kui õhtul välja minek, siis kindlasti enne seda ka.
Ära nii hoolega ka kratsi, kahjustad hambaemaili selle pideva harjamisega. Pigem loputa suud.
Külaline

Pesen pärast söömist, aga alles pool tundi või tund pärast söömist. Vahepeal teen muid toimetusi
Külaline

Palun, palun peske vahetult enne kodust lahkmist on hambad ära. See on lihtsalt rõve, kui palju on meie ümber vastiku kohvi- ja toiduhaisuse hingeõhuga inimesi!
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2025 17:58 Palun, palun peske vahetult enne kodust lahkmist on hambad ära. See on lihtsalt rõve, kui palju on meie ümber vastiku kohvi- ja toiduhaisuse hingeõhuga inimesi!
Piisab veega loputamisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2025 17:58 Palun, palun peske vahetult enne kodust lahkmist on hambad ära. See on lihtsalt rõve, kui palju on meie ümber vastiku kohvi- ja toiduhaisuse hingeõhuga inimesi!
Piisab veega loputamisest, kui oled enne sööki juba hambaid pesnud nagu peab.
Külaline

Ei söö hommikul. Joon kõigepealt veidi vett ja siis kohe kohvi. Ei pese enne kohvi hambaid. Hambapasta maitse rikub iga kohvielamuse ära, loputa, palju tahad, ikka on tunda. Vastik.
Pesen õhtul hambad puhtaks, ärgates pole mingit halba maitset suus - no kust need eriti "patogeensed" bakterid mu suhu saavad, mida ei tohiks mitte mingil juhul alla neelata?! Mu oma suus?
Päeva jooksul, kui hambaid ei pese, tekiks need ju samuti?
Ei ole võimalik, et need üliohtlikud bakterid tekivad vaid öösel magades 😃
Olete kohanud kedagi, kes on saanud seedehäired või mõne sooletõve seepärast, et hommikune või õhtune hambapesu on vahele jäänud?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Sept 2025 00:00 Ei söö hommikul. Joon kõigepealt veidi vett ja siis kohe kohvi. Ei pese enne kohvi hambaid. Hambapasta maitse rikub iga kohvielamuse ära, loputa, palju tahad, ikka on tunda. Vastik.
Pesen õhtul hambad puhtaks, ärgates pole mingit halba maitset suus - no kust need eriti "patogeensed" bakterid mu suhu saavad, mida ei tohiks mitte mingil juhul alla neelata?! Mu oma suus?
Päeva jooksul, kui hambaid ei pese, tekiks need ju samuti?
Ei ole võimalik, et need üliohtlikud bakterid tekivad vaid öösel magades 😃
Olete kohanud kedagi, kes on saanud seedehäired või mõne sooletõve seepärast, et hommikune või õhtune hambapesu on vahele jäänud?
Kle
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Sept 2025 00:14Kle
?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile ja 4 külalist