Mina olen ja olin ka kooli ajal matemaatikas väga nõrk. Noh, pea ei võta ja kõik. Eriti seda tõenäosust ja mingei teoreeme jne. Põhiasjad on lihtsad. Kui on konkreetne valem millegi kohta. Pähe tuupimise asi.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 16:16Mina olen üks sellistest, kelles matemaatika hirmu tekitab. Algklassides ja põhikoolis mulle mate meeldis, aga gümnaasiumis nagu juhtus midagi ja siis läks see mulle raskeks. Õigemini juhtus see, et põhikooli lõpus saime uue matemaatikaõpetaja ja tema tunnid olid mulle rasked. Lisaks ta ei sallinud mind. Kukkusin põhikooli mate lõpueksamil läbi ja korduseksam selle õpetaja pilgu all oli puhas põrgu. Vahetasin kooli ning gümnaasiumi läbisin teise matemaatikaõpetajaga, aga hirm selle aine ees oli minus juured alla saanud. Hilisematest mate eksamitest vedasin ennast kuidagi läbi, aga kui praegu seda aega meenutan, siis on kõik nagu udus. Mäletan meeletuid tuupimisi ja unetuid öid. Lõppkokkuvõttes võin öelda, et olen mates väga nõrk, sest tuupimine ei pruugi tähendada ainest aru saamist.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 15:13 Ma ei saagi aru, mis selle matemaatikaga siis on, et see nii üle mõistuse käib. Kui esimesest klassist peale vaikselt minna, siis läheb kõik ju üsna loogiliselt ja lihtsalt edasi. Aga siis mingil ajal tekivad inimesed, kelle jaoks on numbri nägemine juba paanikahoogu tekitav probleem. Kui ülikoolis õppisiin, siis meil oli statistika kursus. Ja seal ka mõned kohe minestasid, kuigi seal polnudki mingit matemaatikat praktiliselt tarvis. Programm teeb kõik ära, lihtsalt jäta meelde sammud, mis vaja teha on, mis eeldusi vaja kontrollida, mida need numbrid näitavad, kui nad on sellised või teistsugused. Ja jälle osadel ärevus ja stress, et nii raske.
Kui aga mingi tuletamine vms, oh ei
Mulle sobisid aga keeled koolis. Inglise keeles näiteks riigieksamil sain 96 punkti.