Kas peab oma eluga kuhugi jõudma?

vana hea klassika
Tolmukübe
Kontakt:

Kas peab oma eluga kuhugi jõudma?

Postitus Postitas Tolmukübe »

No mida arvate? Kas need, kes on kuhugi jõudnud, on kuidagi paremad, kui teised? Mina arvan, et ei pea, võib niisama ka ära tiksuda. Ja sõltub, kuhu jõuda. Kui oled andekas ja virk, avaldad oma annet, et ka teistel inimestel rõõmu oleks. Siit järeldub, et kui on endast midagi välja anda, siis võiks ju seda teha. Aga kui ei tee? Pole viga ka midagi?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 11 Sept 2025 07:50 No mida arvate? Kas need, kes on kuhugi jõudnud, on kuidagi paremad, kui teised? Mina arvan, et ei pea, võib niisama ka ära tiksuda. Ja sõltub, kuhu jõuda. Kui oled andekas ja virk, avaldad oma annet, et ka teistel inimestel rõõmu oleks. Siit järeldub, et kui on endast midagi välja anda, siis võiks ju seda teha. Aga kui ei tee? Pole viga ka midagi?
No ma saan aru, et sa oledki oma elu ära tiksunud. Mis sul nüüd enam arutada, oli see õige või vale. Aga natuke vist ikka kipitab, muidu sellele ju ei mõtleks.
Tolmukübe
Kontakt:

Ei kipita. Ma lihtsalt mõtlen, et on ka vahe, kuhu jõuda. Rahahunnikuni, ametipostini, eneseteostuseni, jne. Või niisama, keeduvorst nina ees, õllekruus kõrval - ma ei näe tegelikult, et seal mingit vahet oleks, alkohoolik võib ka hea inimene olla, temal vbl karmavõlg, mida maksta, tiksub niiviisi. Et ei pea ennast kehvasti tundma, kui kuhugi "pole jõudnud". Võidujooks - kellel rohkem, saab medali kaela?
Külaline

Ei pea kui ei taha.
Oleneb ininesest. Mõnel väga tähtis välja näida ja näidata, et on rikas ja omada asju olgugi laenu peale. Muidu kardab, et ei võeta teda tõsiselt. See miski kompleks, hirm olla vaene.
Külaline

Teate seda lugu neegrist palmi all. St nüüd ei tohi öelda neeger, aga loos see nii on.
Et valge inimene rabab, et jõuda " palmi alla pikutama".
Mustanahaline pikutab seal ilma midagi eelnevalt tegemata.on eluga rahul.

Aga seda mõtet edasi arendades... "palmialustes" riikides on ikka öösiti külm. Palju on vaeseid, näljahäda. On ikka vaja eluaset. Kui midagi ei tee, ühiskond ei toimi. Ikka on vaja neid, kes midagi ära teevad ja nö kuhugi jõuavad.

Veel üks vaatenurk, mis mind nüüd valimisreklaamist kummitab- eestlane tahab olla alati naabrist parem. Kas tahab? On see vajalik? On see mõttetu või edasiviiv?

Ma mõtlen et kui pole ambitsioonikaid inimesi, kes saavad medali kaela..., kas neil kes on vähemaga rahul on mugav elada? Või saavad nad elada nende paremate saavutuste tuules ja neid saavutusi ka endale nõuda. Nt meditsiinis. Eluaseme olemasolu peab tagama riik. Toidu ka.
Aga vabalt võib olla et oledki vaene ja oled eluga rahul. Samas see pole ju nii. Vaesed on väga lärmakad oma rahulolematust väljendama.
Külaline

Öeldakse, et inimene mõtleb, aga jumal naerab. Ja mida üldse tähendab, "kuhugi" jõudma? Et kui ma pole Eesti president, siis järelikult pole ma kuhugi jõudnud?

Unistused on toredad ja unistama peab. Samas paneb elu asjad paika. Ma võin ju unistada, et lõpetan ülikooli ja 10 aasta pärast olen miljonär ja suure ettevõtte juht. Tegelikkuses olen kahe lapse ema ja töötan kontoris. Kas öelda, et ma ei ole mitte kuhugi jõudnud? Samas, lapsed on tublid, töökollektiiv tore, meil on mehega hangitud oma kodu, vanematega saame ka läbi... Ei ole vast nagu põhjust nurgas nutta.
Külaline

Oma eluga võiks jõuda sinna, kuhu ise oled soovinud. Ühe jaoks on see Eesti president olemne, teise jaoks magistrikraadi saamine armastatud erialal, kolmanda jaoks kolm last. Jah, mõne jaoks on eesmärk miljon pangaarvel või Eesti kalleim hobune.
Eesmärki ja selleni jõudmist on vaja iseendale, et end väärtuslikuna tunda.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Sept 2025 11:05 Oma eluga võiks jõuda sinna, kuhu ise oled soovinud. Ühe jaoks on see Eesti president olemne, teise jaoks magistrikraadi saamine armastatud erialal, kolmanda jaoks kolm last. Jah, mõne jaoks on eesmärk miljon pangaarvel või Eesti kalleim hobune.
Miks lihtsalt olla ei või?
Külaline

Mida teha, kui ei ole huvi millegi vastu ja seega ka eesmärkide seadmise vastu? Kõik tundub mõttetu.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Sept 2025 11:08
Guest kirjutas: 11 Sept 2025 11:05 Oma eluga võiks jõuda sinna, kuhu ise oled soovinud. Ühe jaoks on see Eesti president olemne, teise jaoks magistrikraadi saamine armastatud erialal, kolmanda jaoks kolm last. Jah, mõne jaoks on eesmärk miljon pangaarvel või Eesti kalleim hobune.
Miks lihtsalt olla ei või?
Võib, kui see rahuldust pakub. Sel juhul tegelikult muidugi ka jõutakse kuhugi - lihtsalt rahul olemiseni. Suurem osa inimestest aga ei oska lihtsalt rahul olla, see on peaaegu kõige raskem ülesanne elus. Ja siis on hea, kui on verstapostid, milleni jõudes on hea tunne.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Sept 2025 11:19 Mida teha, kui ei ole huvi millegi vastu ja seega ka eesmärkide seadmise vastu? Kõik tundub mõttetu.
Depressiooni ravida.
Külaline

Üksi elades on lihtsam olla endaga rahul. Kooselus ei saa olla rahul või rahus, kui kaasal on teine suhtumine eesmärkides.
Külaline

Kui kõik niisama tiksuks, siis ühiskond praegusel kujul ei toimiks. Ükski elusorganism ei tiksu niisama, isegi kui eksisteerimise eesmärgiks on vaid järglaste saamine. Meile on antud üks elu, me saame seda kogeda ühe korra, üks võimalus anda oma panus. Kui elus mingit eesmärki ei ole, siis milleks üldse elus olla?
Külaline

Guest kirjutas: 11 Sept 2025 11:39 Kui elus mingit eesmärki ei ole, siis milleks üldse elus olla?
Eks nad on nagu kassid: kui kõht täis ja s.tal käidud, siis ülejäänud päeva vaatavad aknast õue. Terve elu.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Sept 2025 12:02
Guest kirjutas: 11 Sept 2025 11:39 Kui elus mingit eesmärki ei ole, siis milleks üldse elus olla?
Eks nad on nagu kassid: kui kõht täis ja s.tal käidud, siis ülejäänud päeva vaatavad aknast õue. Terve elu.
Mis selles halba on?
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 11 Sept 2025 11:19 Mida teha, kui ei ole huvi millegi vastu ja seega ka eesmärkide seadmise vastu? Kõik tundub mõttetu.
Siis lihtsalt tiksuda. Ega's sa siis kehvem pole, kui eesmärkidega isikud, inimesed mõlemad. Minu arust on tähtis, et inimene oleks hea inimene, see on põhiline.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Jah, see on paratamatu: kõik me jõuame oma eluga ühte ja samasse kohta...
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 11 Sept 2025 12:13
Külaline kirjutas: 11 Sept 2025 11:19 Mida teha, kui ei ole huvi millegi vastu ja seega ka eesmärkide seadmise vastu? Kõik tundub mõttetu.
Siis lihtsalt tiksuda. Ega's sa siis kehvem pole, kui eesmärkidega isikud, inimesed mõlemad. Minu arust on tähtis, et inimene oleks hea inimene, see on põhiline.
No jeerum, ja kas see ei ole siis eesmärk või siht? Muidugi on.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 11 Sept 2025 12:25 Jah, see on paratamatu: kõik me jõuame oma eluga ühte ja samasse kohta...
Just, sellepärast ei saagi elust rõõmu tunda ning pole mõtet eesmärke seada, kuna niikuinii kunagi vananen ja suren ära. Nutan ja paanitsen selle pärast iga päev.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 11 Sept 2025 12:25 Jah, see on paratamatu: kõik me jõuame oma eluga ühte ja samasse kohta...
Seega ongi eesmärkide seadmine mõttetu. Kõik on mõttetu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist