Töökius

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ja millised oleksid tõendid töökiusu kohta? Videosalvestised? Helisalvestised? Ja mis siis kui neid ei ole ja on ainult kogetu suusõnaline kirjeldus?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 21:33 Ja millised oleksid tõendid töökiusu kohta? Videosalvestised? Helisalvestised? Ja mis siis kui neid ei ole ja on ainult kogetu suusõnaline kirjeldus?
Töökaaslaste tunnistused.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 21:40
Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 21:33 Ja millised oleksid tõendid töökiusu kohta? Videosalvestised? Helisalvestised? Ja mis siis kui neid ei ole ja on ainult kogetu suusõnaline kirjeldus?
Töökaaslaste tunnistused.
Mõbel juhul on ka sõnumid vms olemas.
Nii on. Aga tihtipeale töökaaslased tunnistada ei taha. Sest võivad ise saada peale seda kiusu ohvriks. Ja nii kahjuks selline olukord jätkuda ka saab. Kisajaks ei pea üldse ülemus olema. Vabalt võib olla ka samal pulgal olev töökaaslane.
Külaline

Eks see ole koolikiusu jätk, paraku. Mõned inimesed pole pubekaeast vaimselt välja kasvanud. Kui kooliajal kiusamisele piiri ei pandud, st ei tegeldud kiusajaga üldse, vaid eeldati hoopis, et ohver peab minema psühholoogi juurde juttu veeretama ja kooli vahetama jne-jne, siis nüüd ongi tulemus selline. Mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea.
Külaline

töökaaslane naeris su kontsakingad välja?
See liigitub kiusuks tõesti. Mis peaks olema töökaaslase asi kellegi kingi naerda. Väga ebaviisakas.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 21:19
See liigitub kiusuks tõesti. Mis peaks olema töökaaslase asi kellegi kingi naerda. Väga ebaviisakas.
Ilmselt juba ammu liigitub töökiusuks ka see, kui abikaasa on liiga ilus, peer ei haise piisavalt rõvedalt, shavemata, vale parfüüm, liiga loll nägu, vale soeng ... jne jne.
Külaline

Tuleks kõik kiusuks peetavad juhtumid täpselt kirja panna, kuupäev, kellaaeg ja kes läheduses viibis. Lõpuks saab kõige kõrgema juhi jutule minna ja see päevik ette laduda.
Ma olin aastaid see kõige kõrgem juht, aga suhtlesin kõigiga ja kõik julgesid mulle ka oma arvamust avaldada ja nõu anda mille iganes kohta, ilmselt oleksin kiusamisest kiirelt kuulnud. Kuigi juhid valivad alluvaid oma maitse järgi, vahel see ikkagi ei õnnestu. Seega, kui oleksin kiusamisest kuulnud, oleksin kiusaja kutsunud vestlusele ja andnud teada, et olen selliseid jutte kuulnud, otseseid tõendeid pole, aga olen otsustanud, et kui omavaheline läbisaamine ei parane, ei jää mul muud üle, kui kiusatavast teha kiusaja otsene ülemus. See tooks selgusse majja.
Olen üsna kindel, et kiusaja oleks edaspidi madalam kui muru või lahkuks üldse töölt. Kumbki variant sama hea.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 21:19
just. ebaviisakas, aga mitte mingi "töökius". sellise suhtumisega saamegi varsti ühiskonna, kus kõik kituvad kõigi peale ja kus kõigil on halb.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Dets 2025 08:38
just. ebaviisakas, aga mitte mingi "töökius". sellise suhtumisega saamegi varsti ühiskonna, kus kõik kituvad kõigi peale ja kus kõigil on halb.
Kas sellises ühiskonnas on siis hea olla, kus mingi suva inimene otsustab teise kingade üle naerda. Mina nii ei arva.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2025 14:46

Kas sellises ühiskonnas on siis hea olla, kus mingi suva inimene otsustab teise kingade üle naerda. Mina nii ei arva.
Mis sul sellest, kui naerab?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Dets 2025 18:35

tõepoolest, varsti ei või enam lumehelbekese poole vaadata ka - kohe kiusamine, mõnitamine iuiuiu. endal ei ole keeruline nii tundlik olla?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2025 22:20
Guest kirjutas: 10 Dets 2025 18:35

tõepoolest, varsti ei või enam lumehelbekese poole vaadata ka - kohe kiusamine, mõnitamine iuiuiu. endal ei ole keeruline nii tundlik olla?
See on tõesti jube. Kui keegi mõnitab su kingi, saab alati öelda, et su nägu on nii kole, aga ma pole sulle iial midagi halvasti öelnud.
Külaline

Asi pole tundlkkuses, vais selles, et negatiivses ebasõbralikus keskkonnas pole kellelgi hea olla. Sinu nõukaaegne mentaliteet on muidugi teine, et hambad risti, kannatan ära, aga hea pole sinulgi ju olla. Ega muidu ei nähvaks ega õelutseks, vaid oleks sõbralik. Kui keegi naerab teise inimese kingi, vahib teda põlglikult, pööritab silmi vms, on see kõik ju pahatahtlik suhtumine teise inimesse ja mitte kellegi tuju selline õhkkond ei tõsta. Mina soovitan tõesti kõigil sellist töökeskkonda vältida. Kannatavad need, kes paremat ei leia.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Dets 2025 06:33
Asi pole tundlkkuses, vais selles, et negatiivses ebasõbralikus keskkonnas pole kellelgi hea olla. Sinu nõukaaegne mentaliteet on muidugi teine, et hambad risti, kannatan ära, aga hea pole sinulgi ju olla. Ega muidu ei nähvaks ega õelutseks, vaid oleks sõbralik. Kui keegi naerab teise inimese kingi, vahib teda põlglikult, pööritab silmi vms, on see kõik ju pahatahtlik suhtumine teise inimesse ja mitte kellegi tuju selline õhkkond ei tõsta. Mina soovitan tõesti kõigil sellist töökeskkonda vältida. Kannatavad need, kes paremat ei leia.
Ma jälle väldiks selliseid töökohti ja inimesi, kus kõik alati sõbralikud ja viisakad on, midagi ei julgeta öelda ega ühtegi probleemi tõstatada - äkki keegi solvub. Piltlikult öeldes, kui kuningas on alasti, siis ikka kiidetakse tema ilusaid riideid, sest tahetakse olla viisakas ja tore inimene. Tänapäeva helbekeste maailm.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2025 06:51
Ma jälle väldiks selliseid töökohti ja inimesi, kus kõik alati sõbralikud ja viisakad on, midagi ei julgeta öelda ega ühtegi probleemi tõstatada - äkki keegi solvub. Piltlikult öeldes, kui kuningas on alasti, siis ikka kiidetakse tema ilusaid riideid, sest tahetakse olla viisakas ja tore inimene. Tänapäeva helbekeste maailm.
Sama. Töö peab olema koht, kus saab end aeg-ajalt välja elada, nagu kodugi.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Dets 2025 06:51
Probleemist konstruktiivne rääkimine või kellegi mõnitamine on kaks erinevat asja. Kahju, et sa ei tee neil vahet.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Dets 2025 08:45
Probleemist konstruktiivne rääkimine või kellegi mõnitamine on kaks erinevat asja. Kahju, et sa ei tee neil vahet.
Kogu häda selles ongi, et sinusugused näevad igal pool mõnitamist, ütle mida tahes.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Dets 2025 09:53
Guest kirjutas: 11 Dets 2025 08:45
Kogu häda selles ongi, et sinusugused näevad igal pool mõnitamist, ütle mida tahes.
Sinusugustel pole mingit empaatiavõimet, et näha, mis on solvav ja mis mitte. Kellegi võõramat sorti töökaaslase kingi heast peast naerda on loomulikult kiusamine. Kellegi töö kohta ütlemine, et kas saaksid teha nii või naa, ei ole kiusamine. Samas ei ole sobiv töökaaslasel tulla teist kamandama, vaid korraldusi annab vastav isik. Sõbrannaga võid muidugi naerda üksteise kingi. Normintellektiga inimesed saavad väga hästi aru, mis on kiusamine ja mis mitte, aga mõnedel ei ole selle osas mingit arusaamist. Tundub, et oled üks nendest.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2025 14:37Sinusugustel pole mingit empaatiavõimet, et näha, mis on solvav ja mis mitte. Kellegi võõramat sorti töökaaslase kingi heast peast naerda on loomulikult kiusamine.
Kui mõnele võõramat sorti inimesele vestluses tema arvamusele peale mainida, et temasugustel (kellel- mingitel rahavavaenlastel?) pole mingit empaatiavõimet ega ammugi mitte normintellekti - kas see on solvav ja kiusav?
Kes teisele nime annab, see ise seda kannab.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2025 22:27See on tõesti jube. Kui keegi mõnitab su kingi, saab alati öelda, et su nägu on nii kole, aga ma pole sulle iial midagi halvasti öelnud
See nipp ei pruugi töötada, kui kingade mõnitaja on juhuslikult imekaunis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist