Koristamise mõte

vana hea klassika
Külaline

Koristamise mõte

Postitus Postitas Külaline »

Et mitte molutamise-teemat selle kõrvalteemaga ära rikkuda, siis teen uue teema. Mis mõte on koristamisel? Miks ei või kodu olla segamini ja tolmune? Kui koristada, siis läheb kõik uuesti niikuinii segamini. Miks siis mitte kogu aeg koristamata kodus elada?
Külaline

polegi mõtet. mõistlikum on elamist enam-vähem korras hoida, siis pole koristada vaja. tolmurullidele võib nimed üanna :)
Külaline

Rõve, must ja ebahügieeiline, samuti ebaesteetiline ju. Samamoodi võiks küsida milleks üldse riideid pesta?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 10:30 Rõve, must ja ebahügieeiline, samuti ebaesteetiline ju. Samamoodi võiks küsida milleks üldse riideid pesta?
Või ennast pesta? Nagunii lähed uuesti mustaks... :lol:
Külaline

Ütleks ka, et mõttekam on hoida puhtust ja korda ja panna asjad pärast kasutamist oma kohtadele tagasi. Siis pole suurpuhastusi vajagi või veel hullem- korra aastas mingit kodu saneerimisprohekti ette võtta.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 11:11
Guest kirjutas: 05 Sept 2025 10:30 Rõve, must ja ebahügieeiline, samuti ebaesteetiline ju. Samamoodi võiks küsida milleks üldse riideid pesta?
Või ennast pesta? Nagunii lähed uuesti mustaks... :lol:
mhmh - selle liigse küürimisega on kõik bakterid hävitatud ja hull hala lahti, et kõik on hiiglama allergilised. mida otsid, seda leiad.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 11:20 Ütleks ka, et mõttekam on hoida puhtust ja korda ja panna asjad pärast kasutamist oma kohtadele tagasi. Siis pole suurpuhastusi vajagi või veel hullem- korra aastas mingit kodu saneerimisprohekti ette võtta.
Küsimus oligi selles, et miks puhtuse ja korra hoidmine vajalik on üldse.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 09:02 Et mitte molutamise-teemat selle kõrvalteemaga ära rikkuda, siis teen uue teema. Mis mõte on koristamisel? Miks ei või kodu olla segamini ja tolmune? Kui koristada, siis läheb kõik uuesti niikuinii segamini. Miks siis mitte kogu aeg koristamata kodus elada?
Kui jätta esteetiline pool ja hügieen välja, siis koristamine teeb elu lihtsamaks. Segamini kodus on raskem asju kasutada, energia ja aeg kulub tühjale sahmimisele ära. Soovid süüa teha, aga avastad, et nuga, lõikelaud, pann ja pannilabidas on ikka veel kraanikausis, enne tuleb need ära pesta. Tahad kääre ja teipi kasutada ning ei leiagi neid üles. Tahad pesu pesta, aga enne peab hunniku riideid läbi sorteerima, selle asemel, et peale riiete kasutamist need kohe vastavalt värvidele eraldi korvidesse panna. Kui külmkapp on täis tuubitud, siis on keerulisem silma peal hoida, mis kõlbab süüa, mida süüa enne, mis veel säilib, mis on halvaks läinud. Liigne tolm paneb paljudel nina kinni, osad on täitsa allergilised, lisaks määrib riideid ja esemeid.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 12:13
Guest kirjutas: 05 Sept 2025 11:20 Ütleks ka, et mõttekam on hoida puhtust ja korda ja panna asjad pärast kasutamist oma kohtadele tagasi. Siis pole suurpuhastusi vajagi või veel hullem- korra aastas mingit kodu saneerimisprohekti ette võtta.
No kui midagi ei viitsi koristada, siis ühel hetkel on selle s*ta ja toidujäätmete peale parasiidid, närilised jm kohal. Kui ennast ei häiri ja elad eramajas, mille lähimad naabrid on kaugel, siis lase käia.
Külaline

Mingil määral tervise huvides, mingil määral vaimse rahulolu huvides, mingil määral esemete süsteemi huvides ja mingil määral praktilisuse ehk esemete säilimise huvides. 1) Kui sa rõivaid ei pese või kodu ei hoolda, siis asjad/vara hävineb kiiremini; 2) kui rõivaid hoiad kapis, siis on nad paremini leitavad ning püsivad kauem puhtad (vt punkt 1); 3) puhas ja korrastatud kodu on ilus vaadata ning ilu tekitab rahuolu (see on muidugi individuaalne); 4) määrdunud ja hooldamata esemed või vara võib hakata tervist mõjutama (hallitus, tolm, putukad)
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 13:01
No kui midagi ei viitsi koristada, siis ühel hetkel on selle s*ta ja toidujäätmete peale parasiidid, närilised jm kohal. Kui ennast ei häiri ja elad eramajas, mille lähimad naabrid on kaugel, siis lase käia.
misasja? toidujäätmed käivad kompostis, sitt vetsupotis. see, et ma koristada ei viitsi, ei tähenda, et ma lollakas olen ja nurka situn.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 11:20Ütleks ka, et mõttekam on hoida puhtust ja korda ja panna asjad pärast kasutamist oma kohtadele tagasi.
Nii ongi, aga see neetud tolm tekib ikka. Mittemillestki. Ka siis kui keegi kodus ei olegi.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Tolm on erinev. Kus ma ennem elasin, seal ei tekkinud tolmu. Nüüd, siin, on palju. Naabriga sai räägitud, ta ka ütles, et ei tea, kust see tolm tuleb, et nendel eelmises kodus ka polnud.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 13:13
Guest kirjutas: 05 Sept 2025 13:01
misasja? toidujäätmed käivad kompostis, sitt vetsupotis. see, et ma koristada ei viitsi, ei tähenda, et ma lollakas olen ja nurka situn.
No ma olen väga puhtusehoidja aga isegi mul teinekord läheb süüa tehes midagi maha. Kui üldse ei korista, siis mingi aja pärast koguneb põrandale ja pindadele ju arvestatav kiht tolmu ja toidupudemeid. Nōusid ka ei pese? Tolmu ei võta? Riideid ei pese? Ilmselt sellise roka sees elamine üheltmaalt hakkab tervisele ja lõpuks häirib ka teisi. Selline kodu hakkab haisema ja inimene ise ka, kui riideid ei pese.
Külaline

Mul on ilmselt midagi OCD taolist, sest ma ei kujuta segamini elamist ja kuhjatud asju ettegi.

Saan aru, et mul on palju lihtsam korda pidada, kuna pole lapsi. Väikeste lastega saan aru, et see on suht raske. Küll aga on mul suht lohakas mees, keskmist kasvu koer ja kass, kes kolme peale suudavad ikka paraja läbu korraldada. Pesengi siis koera kaks korda järjest peale porise ilmaga jalutuskäiku, peale iga mehe vanntoakasutust pesen kraanikausi ja vanni, kui ma näen, et kass on vaibast mõne uue lõnga välja tõmmanud, jooksen kääridega kohale ja nii edasi Ega ma kogu aeg ka nii jaksa, vahel on palju teha, olen haige, vms. Aga nii kui vaba moment tekib, teen kõik korda.

Ma pole vist normaalne?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 15:56 Mul on ilmselt midagi OCD taolist, sest ma ei kujuta segamini elamist ja kuhjatud asju ettegi.

Saan aru, et mul on palju lihtsam korda pidada, kuna pole lapsi. Väikeste lastega saan aru, et see on suht raske. Küll aga on mul suht lohakas mees, keskmist kasvu koer ja kass, kes kolme peale suudavad ikka paraja läbu korraldada. Pesengi siis koera kaks korda järjest peale porise ilmaga jalutuskäiku, peale iga mehe vanntoakasutust pesen kraanikausi ja vanni, kui ma näen, et kass on vaibast mõne uue lõnga välja tõmmanud, jooksen kääridega kohale ja nii edasi Ega ma kogu aeg ka nii jaksa, vahel on palju teha, olen haige, vms. Aga nii kui vaba moment tekib, teen kõik korda.

Ma pole vist normaalne?
Ma samasugune ja mul 2 väikest last. Koristangi iga päev tunde. Väsitav aga samas ei kujutaks ette mingis pasa sees elamist.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 17:35
Guest kirjutas: 05 Sept 2025 15:56 Mul on ilmselt midagi OCD taolist, sest ma ei kujuta segamini elamist ja kuhjatud asju ettegi.

Ma pole vist normaalne?
Ma samasugune ja mul 2 väikest last. Koristangi iga päev tunde. Väsitav aga samas ei kujutaks ette mingis pasa sees elamist.
Valid koristamise lastega tegelemise asemel?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 18:01
Guest kirjutas: 05 Sept 2025 17:35

Ma pole vist normaalne?
Valid koristamise lastega tegelemise asemel?
Millest selline imelik järeldus? Magavad lõunaund ja õhtul lähevad ka varem, siis koristangi.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 17:35Ma samasugune ja mul 2 väikest last. Koristangi iga päev tunde. Väsitav aga samas ei kujutaks ette mingis pasa sees elamist.
Milleks see kodune loomaaed, kassid+koerad vajalikud on?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 19:10
Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 17:35Ma samasugune ja mul 2 väikest last. Koristangi iga päev tunde. Väsitav aga samas ei kujutaks ette mingis pasa sees elamist.
Milleks see kodune loomaaed, kassid+koerad vajalikud on?
Loomaaeda ei ole ja ei tule ka. Loomade järgi ei viitsiks elusees nühkida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist