Lilled meesõpetajale?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

https://kannike.eu/milliseid-lilli-kinkida-meestele/
https://lillepidu.ee/milliseid-lilli-mehele-kinkida/ Meestele lilli valides eelistage jõulisi ja suuremaid õisi.
• Meestele võib lillede asemel kinkida ka puuvilja (ananass, kookospähkel, melon jne).
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 20:05 Aga miks mitte kulutada sama summa kohvipaki peale! Kulub rohkem ära.
Kui sa tead, kas inimene üldse joob kohvi. Või millist marki. Uba või jahvatatud, lahustuv või kofeiinivaba.
Üks lilleõis on väga neutraalne.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Sept 2025 20:11
Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 20:05 Aga miks mitte kulutada sama summa kohvipaki peale! Kulub rohkem ära.
Kui sa tead, kas inimene üldse joob kohvi. Või millist marki. Uba või jahvatatud, lahustuv või kofeiinivaba.
Üks lilleõis on väga neutraalne.
Kust sa tead, et inimesele just see lilleõis meeldib? Tahab see linna servas elav õpetaja pärast aktust kuskil linna kohvikus istuda vms, ei saa - poolnärbunud maltsahunnik ootab pagasnikus, vōi veel hullem- peab jala või ühistranspordiga seda kuhugi tassima. Lõikelill on kõige ebamugavama logistikaga kingitus, mida üldse kinkida saab. Selle jubeda kohvipaki saaks kasvõi edasi kinkida, kuigi milleks sedagi vaja kinkida. Kinkige ilusaid soove ja tunnustust.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Sept 2025 20:08 https://kannike.eu/milliseid-lilli-kinkida-meestele/
https://lillepidu.ee/milliseid-lilli-mehele-kinkida/ Meestele lilli valides eelistage jõulisi ja suuremaid õisi.
• Meestele võib lillede asemel kinkida ka puuvilja (ananass, kookospähkel, melon jne).
Selle lillepoe tekst stiilis - “Mehed rõõmustavad üliväga lillede üle, aga ei näita seda välja, ning et mees eelistab eriti punaseid roose” jms saabki tulla ainult selliseid ülehinnatud maitsetuid tuuste produtseerivatelt inimestelt :D

Mul on ka omal lilleaed erinevate taimedega, lilledega, jõuliste ja mittejõulistega, roosipuhmastega. Aga minu humanitaarist mees ja ka täiskasvanud poeg ei ilmuta nende vastu mittemingit huvi. Meest rõõmustab lillede juures ainult see, et see mind rõõmustab. Aeg-ajalt ehk uurib huviga mõnda oma istutatud puud või marjapõõsast aia servas, aga ealeski pole ta ühtegi õit tuppa vaasi toonud vms. Kindlasti ainult varjab kiivalt oma suurt vaimustust lillede vastu.
Kimbu värske piparmündi üle oleks ta vist õnnelik.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 21:32Kust sa tead, et inimesele just see lilleõis meeldib? Tahab see linna servas elav õpetaja pärast aktust kuskil linna kohvikus istuda vms, ei saa - poolnärbunud maltsahunnik ootab pagasnikus
Einoh, kui tal sellest ükskõik ja peab maltsaks, mis teda takistab siis kohvikusse minemast? Jõuab koju, tõstab oma maltsa kompostikasti.
Aga tead, paljudele meeldib. Mõned panevad ka klassiruumi, lastel ka ilus vaadata mõned päevad! Vaasides erilist küsimust pole, pikka aega töötanud õpetajad on oma vaasid ka kooli toonud.
Külaline

Õpetajad on harjunud, et saavad mõnel päeval palju lilli. See ei tule isegi esimest päeva tööle asununele üllatusena.
Ju täiskasvanud kõrgharidusega inimene ikka suudab sellise probleemiga hakkama saada, kas ja mida lilledega teha.
Iga sünnipäeva pidaja on sellega samuti harjunud, iga põhikooli, gümnaasiumi, kutseka, baka, magistrantuuri ja doktorantuuri lõpetaja. Laste sünnipäevadel saabub ka palju lilli.
Ja nüüd siis järsku õpetajat tabab täiest ootamatult tragöödia, ei saa kohvikussegi minna 😂
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 22:00Einoh, kui tal sellest ükskõik ja peab maltsaks, mis teda takistab siis kohvikusse minemast? Jõuab koju, tõstab oma maltsa kompostikasti.
Miks seda siis üldse kinkida oli vaja? Fakt on see, et keskmine meesterahvad ei igatse oma naiselt või ükskkõik kellelt mingeid lillekimpe.

Kui mulle keegi kingiks igal aastal jonnakalt pudeli veini, aga ma olen juhuslikult aastaid juba karsklane, kuid kinkija arvates on see nii hea vein ja pidulik kingitus, siis kellele see kink rõõmu peaks valmistama? Kinkija veel vihastab kah, kui vihjan, et mul teised huvid.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Sept 2025 22:12 Õpetajad on harjunud, et saavad mõnel päeval palju lilli. See ei tule isegi esimest päeva tööle asununele üllatusena.
Ju täiskasvanud kõrgharidusega inimene ikka suudab sellise probleemiga hakkama saada, kas ja mida lilledega teha.
Iga sünnipäeva pidaja on sellega samuti harjunud, iga põhikooli, gümnaasiumi, kutseka, baka, magistrantuuri ja doktorantuuri lõpetaja. Laste sünnipäevadel saabub ka palju lilli.
Ja nüüd siis järsku õpetajat tabab täiest ootamatult tragöödia, ei saa kohvikussegi minna 😂
Just, nii ülepaisutatud need kommentaarid siin.
Lisaks, kui õpetajad ei soovi lilli (või kinke või muud), siis nad tavaliselt ka teavitavad sellest, mitte ei pöörita selja taga silmi ega loobi kingitut minema. Inimestel on ometigi suu peas, eriti sellise ameti esindajatel.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 22:21Kui mulle keegi kingiks igal aastal jonnakalt pudeli veini, aga ma olen juhuslikult aastaid juba karsklane, kuid kinkija arvates on see nii hea vein ja pidulik kingitus, siis kellele see kink rõõmu peaks valmistama? Kinkija veel vihastab kah, kui vihjan, et mul teised huvid.
No kui su kogu tutvuskond teaks, et oled karsklane, siis oleks imelik. Aga kas kõik õpetajad on teada andnud, et nad lilli ei soovi? Ilmselt nad elavad selle pundi rahus üle ja on tore ka.
Külaline

Mu tütre koolis panevadki paljud õpetajad lilled klassitubadesse ja õpetajate tuppa.
Kes tahab, viib muidugi ka koju.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 21:32Selle jubeda kohvipaki saaks kasvõi edasi kinkida,
Muidugi saaks. Aga kui pool klassi toob siinse soovituse põhjal suva kohvipakke, teine pool saabub arbuuside ja melonitega, mida miski artikkel imelikul kombel soovitas? No andke andeks, aga lilledega on klassi ehtida ikka palju lihtsam. Kui neid koju ei taha viia.
Külaline

Mina olen õpetaja laps ja seega tean omast käest öelda, et kõik lilled toodi koju ja pandi vaasidesse. Õpetajad on olukorraks valmistunud ja varunud omale ka vaase. Küllap ka meesõpetajal on kodus naine, pruut või ema, kes aitavad.

Minu arvates on taimed ja lilled sooneutraalsed. Tänapäeval on ka sinist värvi lilled saaval. Ma valiks need. Aga miks mitte leida lilledele ka mingi alternatiiv a la šokolaadi figuur.

Mehi, kellel on huvi taimede, puude, lillede vastu, on tegelikult päris palju. Ei see huvi ei ole kuidagi seotud seksuaalse orientatsiooniga. Vanasti olidki aednikud, botaanikud pigem mehed. Sama ka naistega. Mitte kõik naised ei huvitu lilledest. Noorem generatsioon naisi praktiliselt üldse ei huvitu toalillede kasvatamisest ega lillepeenardest, mida enamus vanemaid naisi harrastab.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Sept 2025 14:55
Guest kirjutas: 01 Sept 2025 08:10 Aga mida teevad üldse õpetajad selle suure koguse lilledega?
Huvitab kas mujal riikides ka viiakse sedasi lilli? Ma ei mõtle nõuka riike. Üldse tundub see olema nõuka aja jäänuk.
Ei, sellist kommet läänes pole, ainult endistes NL riikides. Pranstusmaal, Saksamaal,UK-s, Norras jm ei ole mingit sellist päeva. Ameerikas on kevadel ja siis viiakse pigem käsitöökaarte, suupisteid, kohvikutšekke.
Lilled on ilus komme, ei näe seost nõukaajaga, kunagi oli see nii ka mujal maailma. Lihtsalt mujal maailmas on koolides nii ranged turvanõuded, multikultindus, et sellepärast ei lubata tuua. Ameerikas ei tohi lapsevanem üldse üle kooliukse sissegi minna. Hommikul vanemad ootavad autodega järjekorras, et saaks kooli territooriumile sõita, kus koolitöötaja teeb autoukse lahti, tõmbab lapse välja, auto lahkub, järgmine sõidab ette.

Olen sattunud ingliskeelsesse välismaa foorumisse, kus oli tõstatatud teema, et mõned õpilased tulevad esimesel päeval lilledega (noh arvatavasti siis migrantlapsed) ja kuidas õpetajad sellesse suhtuvad. Arvamused olid seinast seina. Mõned õpetajad kategooriliselt ei tahtnud ja teised olid vaimustuses.
Külaline

Lilled on sooneutraalne kingitus :D Millal keegi on näinud, et mõni mees viiks omaalgatuslikult meestest koosnevale peole või üritusele teisele mehele kingiks lillekimbu? Kui see nii sooneutraalne on, siis äkki pistaks pulmapeol ka mehel peiukimbu pihku ja laulupeol pärjad pähe. Nii ilus ja pidulik ju.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2025 18:27Mehi, kellel on huvi taimede, puude, lillede vastu, on tegelikult päris palju. Ei see huvi ei ole kuidagi seotud seksuaalse orientatsiooniga. Vanasti olidki aednikud, botaanikud pigem mehed
Botaanikud, taimekasvatajad ja aiakujundajaid on muidugi tihti mehed. Enamasti need, kes lilleseadeid, kimbukesi jm dekoratiivsemat tööd teevad on umbes sama tihti mingi muu orientatsiooniga, kui näiteks moeloojad või meikarid. Eestiski säravad näited olemas. Kui mulle jalutavad kaks meest vastu ja ühel on lilled käes, või kui mehed lähevad kahekesi lilleseadekursusele, siis see on ikka karjuvalt gei.
Instagramis head mees floristid on ülekaalukalt geid. Mitte et mul geide vastu midagi oleks, aga geiflorist on lihtsalt nii vana klišee.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Sept 2025 21:48 Lilled on sooneutraalne kingitus :D Millal keegi on näinud, et mõni mees viiks omaalgatuslikult meestest koosnevale peole või üritusele teisele mehele kingiks lillekimbu? Kui see nii sooneutraalne on, siis äkki pistaks pulmapeol ka mehel peiukimbu pihku ja laulupeol pärjad pähe. Nii ilus ja pidulik ju.
No vot, ei kujuta ka ette, et üks mees viiks teisele mehele kingiks lille. Lille saaja peab siis olema, kas tunduvalt vanem või tunduvalt noorem. Või seisuselt tunduvalt kõrgemal, ülemus näiteks. Omavanused ja seisuselt võrdsed mehed ei kingi üksteisele lilleõit.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2025 22:39
Guest kirjutas: 03 Sept 2025 21:48 Lilled on sooneutraalne kingitus :D Millal keegi on näinud, et mõni mees viiks omaalgatuslikult meestest koosnevale peole või üritusele teisele mehele kingiks lillekimbu? Kui see nii sooneutraalne on, siis äkki pistaks pulmapeol ka mehel peiukimbu pihku ja laulupeol pärjad pähe. Nii ilus ja pidulik ju.
No vot, ei kujuta ka ette, et üks mees viiks teisele mehele kingiks lille. Lille saaja peab siis olema, kas tunduvalt vanem või tunduvalt noorem. Või seisuselt tunduvalt kõrgemal, ülemus näiteks. Omavanused ja seisuselt võrdsed mehed ei kingi üksteisele lilleõit.
See ei puutu ju teemasse üldse.
Väga paljud meestest õpetajad saavad lilli nii 1. septembril kui ka kooli viimasel päeval. Keegi ei pea imelikuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2025 22:50Väga paljud meestest õpetajad saavad lilli nii 1. septembril kui ka kooli viimasel päeval. Keegi ei pea imelikuks
Mina pean seda küll pisut imelikuks. Vaevalt ma nii ainulaadne ja eriline olen, nii et keegi ikka peab.
Külaline

Minu mees saab iga aasta ettevõttelt, kus töötab, sünnipäevaks lilled. Me kumbki pole seda imelikuks pidanud.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Sept 2025 23:11 Minu mees saab iga aasta ettevõttelt, kus töötab, sünnipäevaks lilled. Me kumbki pole seda imelikuks pidanud.
Asutuse ametlik kingitus on midagi muud kui eraisiku kink.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist