Väga armas lugeda, kui naiivselt inimesed Eesti politsei tööd usaldavad. Naabrid võivad ju oma kaamerad ette näidata ja igati abistada, aga sinna see tihti jääbki.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 07:29Mina ka ei usu. Näiteks selle Lähtru juhtumi puhul olid ju naabrite kaamerasalvestused esimene asi, mis ette võeti. Kui on ikka kuriteo kahtlus või kellegi elu ohus, siis kindlasti need need nõutakse politsei poolt välja.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2025 07:37 Ei usu seda juttu! Ei usu, et laps kaob terveks ööpäevaks ära ja politsei ei võta midagi ette. No juhul, kui me ikka räägime siin lapsest, mitte täiskasvanud mehest, kes sõpradega õlut jooma kadus.
Kui jutt ikka lapsest, siis võtab politsei igal juhul kaamerapildid välja ja näitab neid ka vanematele. Isegi, kui mõni täiskasvanud inimene kaotsi läheb, avaldatakse isegi fb-s ja ajalehtedes kaamerapildid üldsusele. Miks siis ei tohiks neid lapsevanemad näha?
Sa muidugi väidad ka seda, et pärast kuriteo ohvriks langemist politsei ei reageerinud?
Valvekaamerad
-
Külaline
-
Külaline
Mis asi jääb kuhu? Et politsei paneb pildid panni alla kuumatõkkeks või? No ole mõistlik.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 09:42Väga armas lugeda, kui naiivselt inimesed Eesti politsei tööd usaldavad. Naabrid võivad ju oma kaamerad ette näidata ja igati abistada, aga sinna see tihti jääbki.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 07:29Mina ka ei usu. Näiteks selle Lähtru juhtumi puhul olid ju naabrite kaamerasalvestused esimene asi, mis ette võeti. Kui on ikka kuriteo kahtlus või kellegi elu ohus, siis kindlasti need need nõutakse politsei poolt välja.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2025 07:37 Ei usu seda juttu! Ei usu, et laps kaob terveks ööpäevaks ära ja politsei ei võta midagi ette. No juhul, kui me ikka räägime siin lapsest, mitte täiskasvanud mehest, kes sõpradega õlut jooma kadus.
Kui jutt ikka lapsest, siis võtab politsei igal juhul kaamerapildid välja ja näitab neid ka vanematele. Isegi, kui mõni täiskasvanud inimene kaotsi läheb, avaldatakse isegi fb-s ja ajalehtedes kaamerapildid üldsusele. Miks siis ei tohiks neid lapsevanemad näha?
Sa muidugi väidad ka seda, et pärast kuriteo ohvriks langemist politsei ei reageerinud?
-
Külaline
Oled loll või mängid lolli? Politseile võid saata niipalju pilte jm materjale kui tahad, tööd sellele ei järgne. Töö all mõeldakse siis nende piltidega midagi tegemist, v.a panni alla panek. Panevad sahtlisse või siis äkki tõesti panni alla?Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 10:13Mis asi jääb kuhu? Et politsei paneb pildid panni alla kuumatõkkeks või? No ole mõistlik.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 09:42Väga armas lugeda, kui naiivselt inimesed Eesti politsei tööd usaldavad. Naabrid võivad ju oma kaamerad ette näidata ja igati abistada, aga sinna see tihti jääbki.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 07:29
Mina ka ei usu. Näiteks selle Lähtru juhtumi puhul olid ju naabrite kaamerasalvestused esimene asi, mis ette võeti. Kui on ikka kuriteo kahtlus või kellegi elu ohus, siis kindlasti need need nõutakse politsei poolt välja.
-
Külaline
Raportis oli pikk lugu selleat, kus avaliku ruumi kaameraid kasutati narkomüüjate kinni pidamiseks. Oli kasu küll. Sest vaid teatud juhtudel(politsei) sinna ka ligi pääsetakse. Aga mingi aeg see keelati ära. Oli mingi seaduse värk, et võeti see võimalus ära.Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2025 09:42Väga armas lugeda, kui naiivselt inimesed Eesti politsei tööd usaldavad. Naabrid võivad ju oma kaamerad ette näidata ja igati abistada, aga sinna see tihti jääbki.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 07:29Mina ka ei usu. Näiteks selle Lähtru juhtumi puhul olid ju naabrite kaamerasalvestused esimene asi, mis ette võeti. Kui on ikka kuriteo kahtlus või kellegi elu ohus, siis kindlasti need need nõutakse politsei poolt välja.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2025 07:37 Ei usu seda juttu! Ei usu, et laps kaob terveks ööpäevaks ära ja politsei ei võta midagi ette. No juhul, kui me ikka räägime siin lapsest, mitte täiskasvanud mehest, kes sõpradega õlut jooma kadus.
-
Külaline
Miks su laps kodunt ära jooksis? Kas sa oled kogu maailma peale vihane? Politsei on halb ja Eestis on halb elada jne?Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2025 09:42Väga armas lugeda, kui naiivselt inimesed Eesti politsei tööd usaldavad. Naabrid võivad ju oma kaamerad ette näidata ja igati abistada, aga sinna see tihti jääbki.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 07:29Mina ka ei usu. Näiteks selle Lähtru juhtumi puhul olid ju naabrite kaamerasalvestused esimene asi, mis ette võeti. Kui on ikka kuriteo kahtlus või kellegi elu ohus, siis kindlasti need need nõutakse politsei poolt välja.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2025 07:37 Ei usu seda juttu! Ei usu, et laps kaob terveks ööpäevaks ära ja politsei ei võta midagi ette. No juhul, kui me ikka räägime siin lapsest, mitte täiskasvanud mehest, kes sõpradega õlut jooma kadus.
-
Külaline
Mina küll loll ei ole. Minu kogemused ja teadmised ei kinnita sinu ettekujutust politseitööst.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 14:49Oled loll või mängid lolli? Politseile võid saata niipalju pilte jm materjale kui tahad, tööd sellele ei järgne. Töö all mõeldakse siis nende piltidega midagi tegemist, v.a panni alla panek. Panevad sahtlisse või siis äkki tõesti panni alla?Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 10:13Mis asi jääb kuhu? Et politsei paneb pildid panni alla kuumatõkkeks või? No ole mõistlik.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 09:42
Väga armas lugeda, kui naiivselt inimesed Eesti politsei tööd usaldavad. Naabrid võivad ju oma kaamerad ette näidata ja igati abistada, aga sinna see tihti jääbki.
-
Külaline
Tänapäeval on ju lapsevanemal kohe paanika lahti, kui laps telefonile ei vasta ja tahab, et kohe algaks otsingud. Aga olgem mõistlikud, kust see ressurss võetakse, et taga ajada kõiki lapsi, kellel aku tühi, jonnituju või unustas telefoni Tammsaare parki. Enamus neist lastest on varsti ise kodu ukse taga.
-
Külaline
Minu arust on see seesama proua, kes perekoolis kirjutas, kuidas kõik kiusavad - õpetajad, arstid, sotsiaaltöötajad, politseinikud, naabrid, külaelanikud, poemüüjad, klassikaaslased, parkimiskontrolörid...Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 17:38Mina küll loll ei ole. Minu kogemused ja teadmised ei kinnita sinu ettekujutust politseitööst.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 14:49Oled loll või mängid lolli? Politseile võid saata niipalju pilte jm materjale kui tahad, tööd sellele ei järgne. Töö all mõeldakse siis nende piltidega midagi tegemist, v.a panni alla panek. Panevad sahtlisse või siis äkki tõesti panni alla?Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 10:13 Mis asi jääb kuhu? Et politsei paneb pildid panni alla kuumatõkkeks või? No ole mõistlik.
Tal kohe oli niimoodi, et koguaeg keegi kiusas, ükskõik, mis teemal. Sotsiaaltöötajad tulevad ja võtavad täiesti korralikest ja eeskujulikest peredest lapsi ära jne.
Perekoolis oli proua nimi Tondinahk.
Ma ei lihtsalt ei saa aru, milline terve mõistusega inimene väidab, et politsei ei nõustu ärakadunud last otsima, keeldub kaameraid vaatamast, keeldub kaamerapilte vanematele näitamast. Ja pärast, kui laps on kuriteo ohvriks langenud, ei viitsi politsei sellele reageerida.
Ainult väga, väga haige ajuga inimene suudab sellise asja väita.
-
Külaline
Sul on endal korralikud paranoiad peal. Ja sa räägid nagu tüüpiline troll: liialdamine, üldistamine, ähvardused, vaimses tervises kahtlemine. Oled vist liiga palju välismaiseid politseiseriaale vaadanudGuest kirjutas: ↑27 Aug 2025 22:05Minu arust on see seesama proua, kes perekoolis kirjutas, kuidas kõik kiusavad - õpetajad, arstid, sotsiaaltöötajad, politseinikud, naabrid, külaelanikud, poemüüjad, klassikaaslased, parkimiskontrolörid...Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 17:38Mina küll loll ei ole. Minu kogemused ja teadmised ei kinnita sinu ettekujutust politseitööst.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 14:49
Oled loll või mängid lolli? Politseile võid saata niipalju pilte jm materjale kui tahad, tööd sellele ei järgne. Töö all mõeldakse siis nende piltidega midagi tegemist, v.a panni alla panek. Panevad sahtlisse või siis äkki tõesti panni alla?
Tal kohe oli niimoodi, et koguaeg keegi kiusas, ükskõik, mis teemal. Sotsiaaltöötajad tulevad ja võtavad täiesti korralikest ja eeskujulikest peredest lapsi ära jne.
Ma ei lihtsalt ei saa aru, milline terve mõistusega inimene väidab, et politsei ei nõustu ärakadunud last otsima, keeldub kaameraid vaatamast, keeldub kaamerapilte vanematele näitamast. Ja pärast, kui laps on kuriteo ohvriks langenud, ei viitsi politsei sellele reageerida.
-
Külaline
Miks mul paranoiad peal on? Ma lihtsalt ütlesin, keda see kommentaator mulle meenutab. Ma ei ole väitnud, et see on Tondinahk. Kui ei ole (milles ma siiski kahtlen), siis järelikult on Tondinaha suguseid hüsteerikuid, ülereageerijaid ja olukorra meelevaldselt väärtõlgendajaid rohkem. Ma tean, et on olemas inimesi, kelle arvates on nende hädades abosluutselt kõik teised süüdi, ja mitte kunagi nemad ise.Guest kirjutas: ↑28 Aug 2025 10:39Sul on endal korralikud paranoiad peal. Ja sa räägid nagu tüüpiline troll: liialdamine, üldistamine, ähvardused, vaimses tervises kahtlemine. Oled vist liiga palju välismaiseid politseiseriaale vaadanudGuest kirjutas: ↑27 Aug 2025 22:05Minu arust on see seesama proua, kes perekoolis kirjutas, kuidas kõik kiusavad - õpetajad, arstid, sotsiaaltöötajad, politseinikud, naabrid, külaelanikud, poemüüjad, klassikaaslased, parkimiskontrolörid...Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 17:38 Mina küll loll ei ole. Minu kogemused ja teadmised ei kinnita sinu ettekujutust politseitööst.
Ainult väga, väga haige ajuga inimene suudab sellise asja väita.![]()
Jah, noh? Miks laps kodust ära jooksis? Sellele küsimusele sa ei vasta. Juba see info ilmselt näitaks kogu situatsiooni hoopis teises valguses.
-
Külaline
Oot! Liialdaja oled ju sina, kui väidad, et politsei ei reageeri lapse kadumisele, politsei ei viitsi kaamerasalvestisi vaadata ja neid vanematele näidata. Ja, kui laps on kuriteo ohvriks langenud, siis ei võta ka midagi ette.Guest kirjutas: ↑28 Aug 2025 10:39Sul on endal korralikud paranoiad peal. Ja sa räägid nagu tüüpiline troll: liialdamine, üldistamine, ähvardused, vaimses tervises kahtlemine. Oled vist liiga palju välismaiseid politseiseriaale vaadanudGuest kirjutas: ↑27 Aug 2025 22:05Minu arust on see seesama proua, kes perekoolis kirjutas, kuidas kõik kiusavad - õpetajad, arstid, sotsiaaltöötajad, politseinikud, naabrid, külaelanikud, poemüüjad, klassikaaslased, parkimiskontrolörid...Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 17:38 Mina küll loll ei ole. Minu kogemused ja teadmised ei kinnita sinu ettekujutust politseitööst.
Kui see ei ole liialdamine, siis mis veel?
-
Külaline
Kuule, mispärast sa pead korraga mitu postitust alati tegema, kas ühest ei piisa või?Guest kirjutas: ↑28 Aug 2025 20:31Oot! Liialdaja oled ju sina, kui väidad, et politsei ei reageeri lapse kadumisele, politsei ei viitsi kaamerasalvestisi vaadata ja neid vanematele näidata. Ja, kui laps on kuriteo ohvriks langenud, siis ei võta ka midagi ette.Guest kirjutas: ↑28 Aug 2025 10:39Sul on endal korralikud paranoiad peal. Ja sa räägid nagu tüüpiline troll: liialdamine, üldistamine, ähvardused, vaimses tervises kahtlemine. Oled vist liiga palju välismaiseid politseiseriaale vaadanudGuest kirjutas: ↑27 Aug 2025 22:05
Minu arust on see seesama proua, kes perekoolis kirjutas, kuidas kõik kiusavad - õpetajad, arstid, sotsiaaltöötajad, politseinikud, naabrid, külaelanikud, poemüüjad, klassikaaslased, parkimiskontrolörid...
Kas sul endal on kogemusi politsei tööga (st mitte seest, vaid väljaspoolt), et nii enesekindlalt siin väidad, et politsei tegevat tublit tööd ja leiab üles kadunud lapsed jne? Kogemust on või lihtsalt oletad, et mingeid probleeme nende töös mitte kunagi olla ei saa?
-
Külaline
Hehh, kui lugeda google mapsis erinevate söögikohtade, hotellide arvustusi, mida inimesed jätavad, siis alati leiab kellegi, kelle jaoks absoluutselt kõik oli valesti. Ja kui sa vaatad sama inimesi muid arvustusi kohtade kohta, kus ta käinud, siis mitte üheski kohas pole ta rahul olnud. Kõikjal teda kiusati ja alandati.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 22:05Minu arust on see seesama proua, kes perekoolis kirjutas, kuidas kõik kiusavad - õpetajad, arstid, sotsiaaltöötajad, politseinikud, naabrid, külaelanikud, poemüüjad, klassikaaslased, parkimiskontrolörid...Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 17:38Mina küll loll ei ole. Minu kogemused ja teadmised ei kinnita sinu ettekujutust politseitööst.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 14:49
Oled loll või mängid lolli? Politseile võid saata niipalju pilte jm materjale kui tahad, tööd sellele ei järgne. Töö all mõeldakse siis nende piltidega midagi tegemist, v.a panni alla panek. Panevad sahtlisse või siis äkki tõesti panni alla?
-
Külaline
Ma pole see, kellega vaidled, aga keda pidada kadunud lapseks? Kui palju meil on lapsi, kes ongi teadmata kadunuks jäänud? Ja politsei pole menetlust alustanud siiani? Kui lapse taust on selline, et tõenäoliselt ta hulgub ringi ja on alust arvata, et tema elu ohus ei ole ja ta oskab koju tulla, miks siis suurte jõududega taga ajama peaks?Guest kirjutas: ↑29 Aug 2025 16:06Kuule, mispärast sa pead korraga mitu postitust alati tegema, kas ühest ei piisa või?Guest kirjutas: ↑28 Aug 2025 20:31Oot! Liialdaja oled ju sina, kui väidad, et politsei ei reageeri lapse kadumisele, politsei ei viitsi kaamerasalvestisi vaadata ja neid vanematele näidata. Ja, kui laps on kuriteo ohvriks langenud, siis ei võta ka midagi ette.Guest kirjutas: ↑28 Aug 2025 10:39
Sul on endal korralikud paranoiad peal. Ja sa räägid nagu tüüpiline troll: liialdamine, üldistamine, ähvardused, vaimses tervises kahtlemine. Oled vist liiga palju välismaiseid politseiseriaale vaadanud![]()
Kas sul endal on kogemusi politsei tööga (st mitte seest, vaid väljaspoolt), et nii enesekindlalt siin väidad, et politsei tegevat tublit tööd ja leiab üles kadunud lapsed jne? Kogemust on või lihtsalt oletad, et mingeid probleeme nende töös mitte kunagi olla ei saa?
-
Külaline
Mida te siis kodus persetasite, et ei läinud sinna maja juurde, kus laps oli? Oleksite ta seal kinni püüdnud. Vägisi tundub, et laps jooksis hoopis sinu eest ära, mitte ei sattunud juhuslikult ohvriks.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 09:32Loomulikult teavitasime politseid. Saatsime neile isegi lapse mobiili positsioneeringu, mis näitas, et lapse asukoht on hetkel täpselt politseimaja juures üle tee. Palusime, et politsei läheks oma kabinetist välja, astuks välisuksest välja. Nad kuulasid telefonis seda juttu ja kehitasid vaid õlgu, välja ei läinud. Hiljem ütlesid, et noh, nad võivad autoga pisut linna peal ringi sõita ja aknast välja vaadata, ehk näevad last. Aga selleks ajaks oli laps loomulikult politseimaja eest ammugi kadunud ja mobiil väljas.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 01:29Te omaette muidugi otsisite, politseid targu ei teavitanud? Politsei saab igale salvestusele ligi. Suvainimene tänavalt loomulikult ei saa, olgu tal ükskõik kui kriminaalne lugu rääkida. Su jutt on imelik ja ma arvan, et sa mõtlesid selle välja või moonutad oluliselt fakte.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 00:11
Reaalsus on see, et kui eraisikul häda käes, siis ei näita talle kaamerasalvestusi mitte keegi. Endal läks kord alaealine laps kaduma, me vanemad muretsesime end kodus segaseks. Küll palusime kaameratega aidata, ei aidatud, sest - konfidentsiaalsus! Ütlesime, et lapse elu võib olla ohus, ei midagi - ikka nähvati tuimalt, et konfidentsiaalsus! Lõpuks paari päeva pärast saime lapse kätte, aga ta oli juba kuriteo ohvriks langenud. Oleks seda neetud "kon-fi-dentsi-aalsust" natukenegi vähem rakendatud, oleksime ehk saanud oma lapse enne ära päästa. Oma emal ja isal võiks siiski olla mingisugunegi õigus saada infot oma alaealise lapse nägemiseks kasvõi kaameratestki, kuna vanemad ju vastutavad lapse eest.
Üleüldse näikse too moesõna "konfidentsiaalsus" teenivat reaalsuses vaid nende huve, kes sellega miskit mõistlikku ehk head peale hakata ei oska. Aga kellel on seda päriselt ka vaja, näiteks oma lapse elu päästmiseks, neile see info keelatakse ära. Kogu see konfidentsiaalsuse seadus on omadega täiega pekkis!
-
Külaline
Õnnek mul tõesti ei ole kodust ärapõgenenud lastega seoses politseiga seoses kokku puutumisi. Mu meelest on "kodust ärajooksnud lapsed" tavaliselt probleemsete kodudega seotud.Guest kirjutas: ↑29 Aug 2025 16:06Kuule, mispärast sa pead korraga mitu postitust alati tegema, kas ühest ei piisa või?Guest kirjutas: ↑28 Aug 2025 20:31Oot! Liialdaja oled ju sina, kui väidad, et politsei ei reageeri lapse kadumisele, politsei ei viitsi kaamerasalvestisi vaadata ja neid vanematele näidata. Ja, kui laps on kuriteo ohvriks langenud, siis ei võta ka midagi ette.Guest kirjutas: ↑28 Aug 2025 10:39
Sul on endal korralikud paranoiad peal. Ja sa räägid nagu tüüpiline troll: liialdamine, üldistamine, ähvardused, vaimses tervises kahtlemine. Oled vist liiga palju välismaiseid politseiseriaale vaadanud![]()
Miks on kodust põgenenud lapsed sinu arvates politsei tööga seotud probleem? Sa ei ole mitte kunagi mõelnud, et äkki on see KODU probleem?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 4 külalist