Korteri ümberplaneering 3 -> 4 tuba

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Korteri ümberplaneering 3 -> 4 tuba

Postitus Postitas Külaline »

Kas keegi teab, on antud ümberplaneering praktikas võimalik teostada? Tegu 60ndate lõpu paneelmajaga.
Olen lapanud kinnisvaraportaale ja google läbi otsinud, kuid vastust pole leidnud. Nii ei ole lihtsalt tehtud. On viidud köök mujale, kuid vannituba mitte. Antud pildil tuleks köök vannitoaga samasse seina. Ideaalis oleks suuremas vannitoas ka tualett. Lisan ka originaalplaneeringu pildi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 19:25 Kas keegi teab, on antud ümberplaneering praktikas võimalik teostada? Tegu 60ndate lõpu paneelmajaga.
Olen lapanud kinnisvaraportaale ja google läbi otsinud, kuid vastust pole leidnud. Nii ei ole lihtsalt tehtud. On viidud köök mujale, kuid vannituba mitte. Antud pildil tuleks köök vannitoaga samasse seina. Ideaalis oleks suuremas vannitoas ka tualett. Lisan ka originaalplaneeringu pildi.
Hehh, pilte lisada ei oska :P Kui keegi õpetab, olen tänulik.
Külaline

Proovin pilte lisada. Tegu paneelmaja kolmetoalise 60 rm tüüpkorteriga.
Algne:
Pilt

Tulemus:
Pilt
Külaline

Torud peaks ühistule kuuluma, ei luba keegi sul neid puutuda.
Külaline

Praktikas on see kindlasti võimalik, aga üsna kulukas, ning kõigi torude jaoks oleks vaja põrandaid tõsta, sest hetkel sul ju planeeritavas kohas pole ei vett ega kanalisatsiooni ning sa ju ei sooviks, et torud jookseks mööda seina ääri.
Lisaks veel see, et need 60ndate majad on ju üsna väikeste tubadega. Kui sa nüüd elutoa nurka planeerid veel köögi, siis on see ju väga väike. Ja kui planeerid ühe magamistoa arvelt vannitoa, siis kas magamistuppa peale voodi enam midagi mahuks? See on kulukas ettevõtmine ja lihtsam on korter maha müüa ja selle asemel 4toaline osta.
Külaline

Mina ei sooviks kellegi magamistoa kõrvale vetsu. V-o
tõesti on kuidagi võimalik täielik helikindlus saavutada. Vanas paneelikas torustiku ümberpaigutamine tundub ka ulmena. Vähemalt vägagi kulukana.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 20:42 Praktikas on see kindlasti võimalik, aga üsna kulukas, ning kõigi torude jaoks oleks vaja põrandaid tõsta, sest hetkel sul ju planeeritavas kohas pole ei vett ega kanalisatsiooni ning sa ju ei sooviks, et torud jookseks mööda seina ääri.
Lisaks veel see, et need 60ndate majad on ju üsna väikeste tubadega. Kui sa nüüd elutoa nurka planeerid veel köögi, siis on see ju väga väike. Ja kui planeerid ühe magamistoa arvelt vannitoa, siis kas magamistuppa peale voodi enam midagi mahuks? See on kulukas ettevõtmine ja lihtsam on korter maha müüa ja selle asemel 4toaline osta.
Tahtsin veel lisada, et lisaks vee vedamisele tuleb sul lahendada ventilatsiooniküsimus. Vannitoas peab kindlasti korralik ventilatsioon olema, et kõik hallitama ei läheks. Ja ka köögis peaks kubu olema, kui köök on elutoaga koos.
Külaline

60-ruutmeetrise 3-toalise korteri elutuba on ju niigi üsna pisike. Mul oli kunagi korter 67 rm, elutuba ca 16 rm. Kui seda veel vannitoa arvelt vähendada, siis äärmisel juhul saaks pisikese kööginurga üksiku kapikesega, nagu hotellides vahel on. Ei ole ühtki nii head kubu, mis väikeses ruumis kõik toidulõhnad ja rasvapritsmed eemal hoiaks. Kui suur su köök-elutuba planeeritud on? Kui suureks magamistoad jäävad?
Ilmselt soovid laste pärast kolmetoalise neljatoaliseks muuta?
Külaline

Kandvate seinadega pead ka arvestama, neid maha võtta pole vist mõttekas.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 21:15 60-ruutmeetrise 3-toalise korteri elutuba on ju niigi üsna pisike. Mul oli kunagi korter 67 rm, elutuba ca 16 rm. Kui seda veel vannitoa arvelt vähendada, siis äärmisel juhul saaks pisikese kööginurga üksiku kapikesega, nagu hotellides vahel on. Ei ole ühtki nii head kubu, mis väikeses ruumis kõik toidulõhnad ja rasvapritsmed eemal hoiaks. Kui suur su köök-elutuba planeeritud on? Kui suureks magamistoad jäävad?
Just, ühte magamistuba oleks juurde vaja. Elutuba/köök on ~17-18 ruutu. Vannitoakõrvane magamistuba jääks meie magamistoaks, seal pole muud vajagi, kui voodi ja kapp.
Magamistoad on umbes 9-11 rm. Siin plaanil ei ole kõik päris täpselt mõõtkavas.
Praegu kui astuda välisuksest korterisse, astud alla, seega ruumi põrandat tõsta on. Vannitoa ventilatsiooni peale ma ei mõelnud, aitäh tähelepanu juhtimast.

Ühtegi kandvat seina selle lahendusega maha ei võetaks.
Külaline

Kõigepealt peab ilmselt pöörduma KOVi ehitusspetsialisti poole, et üldse oleks võimalik seaduslikult midagi teha ja dokumentatsioon saaks ka korda. See on kindlasti vajalik kindlustuse jaoks (lisaks muule). Tema peaks oskama kõike soovitada - nt ka vastavate oskustega arhitekti vm spetsialisti kaasamist.
Külaline

Ma ilmselt saan nüüd riielda, aga teeks kõige suurema toa kaheks. Magamistoas ei pea valgust olema, põhim on vajalik voodi. Voodi tõstaks kõrgemale ja alla panipaiga. Seintena näiteks toonitud või kleebitud klaas, seespool kardinad.
Kaalusin ise pikalt sellist lahendust, hetkel on mul lihtsate vahenditega nö vahesein. (Ära ka ei tahaks kolida, heas kohas kodu on. Ja ega ei viitsiks...)
Kui ma saaks teha, mida soovin, siis (vaatan ülemist pilti), liigutaks seina kahe kõige suurema toa vahel. Sissepääsudega annab mängida. Elutoa nihutaks alla, köögist vasakule. Torusid ja kööki ei puutuks. Nii väikses korteris võiks köök olla eraldi uksega.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 22:01
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 21:15 60-ruutmeetrise 3-toalise korteri elutuba on ju niigi üsna pisike. Mul oli kunagi korter 67 rm, elutuba ca 16 rm. Kui seda veel vannitoa arvelt vähendada, siis äärmisel juhul saaks pisikese kööginurga üksiku kapikesega, nagu hotellides vahel on. Ei ole ühtki nii head kubu, mis väikeses ruumis kõik toidulõhnad ja rasvapritsmed eemal hoiaks. Kui suur su köök-elutuba planeeritud on? Kui suureks magamistoad jäävad?
Just, ühte magamistuba oleks juurde vaja. Elutuba/köök on ~17-18 ruutu. Vannitoakõrvane magamistuba jääks meie magamistoaks, seal pole muud vajagi, kui voodi ja kapp.
Magamistoad on umbes 9-11 rm. Siin plaanil ei ole kõik päris täpselt mõõtkavas.
Praegu kui astuda välisuksest korterisse, astud alla, seega ruumi põrandat tõsta on. Vannitoa ventilatsiooni peale ma ei mõelnud, aitäh tähelepanu juhtimast.

Ühtegi kandvat seina selle lahendusega maha ei võetaks.
Mis just selles korteris nii erilist on, et te seda maha ei müü ja 4toalist asemele ei osta? Olete nõus kulutama vähemalt paarkümmend tuhat eurot korteri planeeringu muutmisele, mis teeb korteri ilmselgelt kinnisvaraturu jaoks kehvemaks ja mida on hiljem raskem müüa. Kuhugi kolima peate remondi ajaks nagunii, miks siis mitte kohe 4toalisesse kolida?
Külaline

Kõike saab teha.

Arvestada lihtsalt:
1.vannitoa äravool on min De75, kas oled valmis sellisel juhul vähemalt 10 cm põrandat tõstma? Kui oledki, siis tuleb ehitusinseneril teha konstruktsiooniarvutused kas alumised korrused ( olenevalt sellest mitmendal korrusel elad) kõik selle lisanduva koormuse vastu võtavad? Või kui põrandat kogu ulatuses ei vala, siis arvestanud lisanduva müraga?
2. Kas vannitoa/ köögi asukoht hakkab paiknema nüũd maja välisseinas, et lahendada ventilatsioon otse välja või pead tooma ka lage madalamaks, et 110ne vent toru ära mahuks?
3. Kandvate seinade kohta oled vastanud, sellega ilmselt okei.
4. Kohaliku omavalitsusega kindlasti ka läbi rääkima enne alustamist, mis dokumente täpselt vaja on, et pärast pahuksisse ei satuks.
Külaline

Wc ja vannitoa teeks kokku ja jätaks sinna kus on. Köök nende kõrvale (jääb aken sinna). Elutoa ja köögi vahelt sein ära.
Poolitaks ülal vasakul asuva magamistoa - üks tuba jääks ilma aknata, kahjuks.
Tekitaks väikses vaheruumi 3 magamistoa ühenduskohta, kuhu jääks kõigi magamistubade uksed. Siis on esik funktsionaalne ruum, kuhu saaks panna kapi, nagid ja isegi pingi - muidu on see lihtsalt uksi töis mõtetu ruum, kuhu ei mahu midagi muud.
Külaline

Vannitoa ümbertõstmist arvatavasti ühistu ei lubaks, tuleb ümber teha ju vesi, kanalisatsioon, vent, seinad! Mõttetus. Otsi omale sobiva planeeringuga neljatoaline või teed ühest neist elu/magamistubadest kaks väiksemat. Torude risti üle korteri vedamine on lollus, oma majas võiks kõike teha, aga korteriühistus mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 11:24 Vannitoa ümbertõstmist arvatavasti ühistu ei lubaks, tuleb ümber teha ju vesi, kanalisatsioon, vent, seinad! Mõttetus. Otsi omale sobiva planeeringuga neljatoaline või teed ühest neist elu/magamistubadest kaks väiksemat. Torude risti üle korteri vedamine on lollus, oma majas võiks kõike teha, aga korteriühistus mitte.
Hästi tore oleks, kui mõni naaber mulle magamistoa kohale wc või vannitoa ehitaks :lol:
Külaline

Selle plaani järgi oled oma pisikese kodu veelgi väiksemaks planeerinud. Lisakoridor, kus ainult uksed on suurem, kui planeeritav ja ilmselgelt ebamugavalt kitsas wc. Olemasolevat koridori on justkui suurendatud, ent kasutust juurde ei saa, kuna sinna on planeeritud lisanduvad uksed.
Minu naaber rikkus ümberehitustega üle mõistuse palju, muuhulgas langes sellega ka minu korteri väärtus sest enne väga vaikse korteri asemel on nüüd niisugune, nagu elaks koos naabriga - kõik kostab läbi!
Külaline

Need plaanid ei ole täpsed. Põhiseinu ei muudeta, vaid lammutatakse wc-vannitoa boks, ehitatakse uus wc (ülivähe muudaks asukohta, nii 10 cm välisukse poole). Lisaks ehitada uus vannituba.
Ega see on selline mõte vaid, lahendaks puuduva toa mure. Maja ja asukoht mulle väga meeldivad, siit kolida ei tahaks. Põhimõtteliselt saavad lapsed samas toas hakkama, kuid eks me kõik taha lastele paremat eluolu, kui endal oli...
Veel parem oleks osta kõrvalolev ühetoaline, aga see ei ole müügis :D Sel juhul oleks korter 90 rm, normaalse suuruse köögi ja magamistubadega kõigi jaoks.

Pilt
Külaline

see uus vannituba on ebamõistlikult suur, lisaks on sul kolm täiesti kasutut koridori, uksi täis. Pole ruumi isegi pilti seina panna, rääkimata kapist või riiulist. Eriti halb on see kitsas jupp uue vannitoa ees. Tõsta suure magamistoa uks ka sinna koridori, saad esikusse terve pika seina. Ja lammuta keskele jääv seinajupp - elutuba ei vaja ust.
Torude viimine korteri teise ossa on ilmselt kaheldav idee.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist