Kuidas saab midagi nii rumalat küsida?Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 23:10Ma üldse keegi muu, aga miöles seisneb väide "rikas" vald. Milles see väljendub? See, et teed puhtad talvel on?Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2025 23:05Mainin küll! Aga sina kipud oma jutu ja loogikaga kuidagi rappa kiskuma arvates, et rikas vald tähendab seda, et füüsiliselt valla piirkonnas töötavad inimesed saavad kõrget palka. Juba sulle kord seletati, et rikka valla elanikud töötavad Tallinnas, kus on kõrgemad palgad, kuid maksud lähevad valda, kus inimene tegelikult elab.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 16:40
Sest teemaalgataja pidas vajalikuks mainida, et tema elukoht asub Eesti ühes rikkaimas vallas.
Elukoha aadressi muutmine
-
Külaline
-
Külaline
Tallinnas ei tohiks üldse tasuta bussitransporti olla, sest Tallinn on Eesti peaaegu ainus tõmbekeskus ja kasvava rahvastikuga koht. Tõmbab inimesi ja raha kogu Eestist endale, mille arvelt siis tehakse "tasuta teenuseid", mis omakorda tõmbab rahvast veelgi rohkem.
-
Külaline
Ah, ära kuula neid moraalitsejaid siin. Registreeri muidugi, kui sugulane nõus on. Miks sa üldse uurid sellist asja.
Oma elukoha maksuvabalt mahamüümiseks ei pea olema sinna sisse registreeritud. Ainult üürile anda ei tohi. Kui see on sinu ainus kinnisvara, kus sa faktiliselt sees elad, kasvõi ainult näalavahetustel, siis sellest piisab täiesti.
Rikas vald on ilmselt see vald, mille elanike maksudest laekub rohkem (tulu)maksu inimese pealt, kui vaeses vallas.
Oma elukoha maksuvabalt mahamüümiseks ei pea olema sinna sisse registreeritud. Ainult üürile anda ei tohi. Kui see on sinu ainus kinnisvara, kus sa faktiliselt sees elad, kasvõi ainult näalavahetustel, siis sellest piisab täiesti.
Rikas vald on ilmselt see vald, mille elanike maksudest laekub rohkem (tulu)maksu inimese pealt, kui vaeses vallas.
-
Külaline
Kohaliku omavalitsuse sissetulekud (maksulaekumine) on otseses seoses selles omavalitsuses makstavate palkadega. Kui see nii ei oleks, siis ei oleks ka Tallinnas suuremad palgad kui mujal. Ega neid õhust ei maksta.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 11:48 Rikas vald on ilmselt see vald, mille elanike maksudest laekub rohkem (tulu)maksu inimese pealt, kui vaeses vallas.
-
Külaline
Nagu ühel varasemal vastajal, on ka mul küsimus, et miks mitte autoga otse tööle sõita?
Lisaks on Tallinnas Pargi ja reisi parklad, mille kasutamisel on ka ühistransport tasuta (välja arvatud rong). Vaja selleks vaid isikustatud ühiskaarti 3 euroga.
Lisaks on Tallinnas Pargi ja reisi parklad, mille kasutamisel on ka ühistransport tasuta (välja arvatud rong). Vaja selleks vaid isikustatud ühiskaarti 3 euroga.
-
Külaline
Kui elukoha Tallinnasse registreerimine annab sulle olulise rahalise võidu, siis muidugi tee seda. Arvestada tuleb sellega, et sel juhul ei saa sa taotleda oma praeguses elukohas kehtivaid soodustusi.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 11:16 Mul on vaja hakata Tallinnas tööl käima. Ma pean iga päev olema kontoris kohal. Elan Tallinnast palju väljas. Kas see on suur pahategu, kui ma kirjutan end sisse Tallinnas elava lähisugulase juurde. Siis ma saan linnasiseselt tasuta bussi- ja rongisõidu?
Oma autoga Tallinnasse kulu tuleb nagunii, aga seal pean ostma tasulise parkla üle 100 euro üks kuu ja sealt edasi pean veel mingi ühiskondliku transpordiga edasi liikuma. Ehk siis ostma lisaks ühiskondliku transpordi kuupileti.
Palk on mul väga väike.
Samas, ma olen kõhkleval seisukohal oma Tallinnast väljas oleva kodu koha pealt. Kui kirjutan end Tallinnasse sisse, siis kahe aasta jooksul oma kodu müües, pean müügilt tulumaksu maksma. On vist nii?
Mu moraalne kompass on seni olnud veatu, aga kui arvestada, kuidas riigiisad ja riik ise nöörib, siis hakkan ka mina lõpuks šlikerdama ja otsima variante, kuidas ellu jääda.
-
Külaline
Ei ole. Vaid on otseses seoses selles omavalitsuses oma elukoha rehistreerimud inimeste palgaga ja sellelt makstava tulumaksuga, makstagu seda palka neile ükskõik, kus Eesti otsas.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 11:58Kohaliku omavalitsuse sissetulekud (maksulaekumine) on otseses seoses selles omavalitsuses makstavate palkadega. Kui see nii ei oleks, siis ei oleks ka Tallinnas suuremad palgad kui mujal. Ega neid õhust ei maksta.
-
Külaline
See oligi ju omal ajal Keskerakonna "suurepärane" poliitiline plaan ja põhipõhjus, miks see niinimetatud tasuta transport tehti.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 03:26 Tallinnas ei tohiks üldse tasuta bussitransporti olla, sest Tallinn on Eesti peaaegu ainus tõmbekeskus ja kasvava rahvastikuga koht. Tõmbab inimesi ja raha kogu Eestist endale, mille arvelt siis tehakse "tasuta teenuseid", mis omakorda tõmbab rahvast veelgi rohkem.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 12:17Sissekirjutusest ei ole ma sõnagi kirjutanud.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 11:25Kui talvel autoga oma kodust välja ei pääse, kuna hanged on kahemeetrised ja sahk su kodukohateedele sõitnud ei ole, vaata peeglisse. Su maksuraha läheb Tallinnasse ja suuremalt osalt venelaste taskusse. Sina sinna tasuta bussi iga päev ei jõua (sest oled nt lumevangis ja moraalne kompass on ka rikkis).Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 11:16 Mul on vaja hakata Tallinnas tööl käima. Ma pean iga päev olema kontoris kohal. Elan Tallinnast palju väljas. Kas see on suur pahategu, kui ma kirjutan end sisse Tallinnas elava lähisugulase juurde. Siis ma saan linnasiseselt tasuta bussi- ja rongisõidu?
Oma autoga Tallinnasse kulu tuleb nagunii, aga seal pean ostma tasulise parkla üle 100 euro üks kuu ja sealt edasi pean veel mingi ühiskondliku transpordiga edasi liikuma. Ehk siis ostma lisaks ühiskondliku transpordi kuupileti.
Palk on mul väga väike.
Samas, ma olen kõhkleval seisukohal oma Tallinnast väljas oleva kodu koha pealt. Kui kirjutan end Tallinnasse sisse, siis kahe aasta jooksul oma kodu müües, pean müügilt tulumaksu maksma. On vist nii?
Mu moraalne kompass on seni olnud veatu, aga kui arvestada, kuidas riigiisad ja riik ise nöörib, siis hakkan ka mina lõpuks šlikerdama ja otsima variante, kuidas ellu jääda.
Sissekirjutus jäi okupatsiooniaega, nüüd on elukoha registreerimine. Kusjuures see on kodanikukohus - registreerida end oma tegelikku elukohta.
Ma elan siiski alevis, korteris ja mingite hangede pärast ei pea muretsema. Vald on üks Eesti rikkamaid. Nii et minu kui madalapalgalise pealt, ei kaota nad mitte midagi.
-
Külaline
See on sinu arvamus. Just oli uudis, et inimesed lähevad Tallinnast välja lähivaldadesse elama. Et uusarendused õitsevad Tallinna lähivaldades, samal ajal kui Tallinnas kiratseb.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 03:26 Tallinnas ei tohiks üldse tasuta bussitransporti olla, sest Tallinn on Eesti peaaegu ainus tõmbekeskus ja kasvava rahvastikuga koht. Tõmbab inimesi ja raha kogu Eestist endale, mille arvelt siis tehakse "tasuta teenuseid", mis omakorda tõmbab rahvast veelgi rohkem.
-
Külaline
Miks sa nii rumalat juttu ajad? Kuidas on otseses seoses selles omavalitsuses makstavate palkadega?Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 11:58Kohaliku omavalitsuse sissetulekud (maksulaekumine) on otseses seoses selles omavalitsuses makstavate palkadega. Kui see nii ei oleks, siis ei oleks ka Tallinnas suuremad palgad kui mujal. Ega neid õhust ei maksta.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 11:48 Rikas vald on ilmselt see vald, mille elanike maksudest laekub rohkem (tulu)maksu inimese pealt, kui vaeses vallas.
Kui inimene töötab Tallinnas, aga elukoht on registreeritud Viimsi valda, siis maksutulu (palk, mille inimene teenis Tallinnas) läheb Viimsi vallale. See, milline on Viimsi vallas koha peal, konkreetse valla piirides töötavate inimeste palk, mõjutab valla tulu pigem vähe, kuna Tallinna lähivaldade inimesed käivad enamuses Tallinnas tööl. Nii et konkreetse valla tulu teenitakse reaalselt tegelikult Tallinnas, mitte ainult valla piirkonnas töötavate inimeste palgast.
-
Külaline
Ma mõtlen, et keda selline nn skeemitamine peaks kahjustama? Tallinna lähivald vaevalt, et sellest vaesemaks jääb, kui ühe madalapalgalise pealt jääb edaspidi tulu saamata.
Kas või mida selline käik kelleltki ära võtaks või kahjustaks? Maksud on ju korrektselt tasutud. Lihtsalt raha läheb edaspidi teisele omavalitsusele.
Kas või mida selline käik kelleltki ära võtaks või kahjustaks? Maksud on ju korrektselt tasutud. Lihtsalt raha läheb edaspidi teisele omavalitsusele.
-
Külaline
Järjest rohkem hakkab kiratsema kui linnapoliitika samas vaimus edasi laseb. Asemele tuleb venekeelne elanikkond ja varsti on Narva II.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:24See on sinu arvamus. Just oli uudis, et inimesed lähevad Tallinnast välja lähivaldadesse elama. Et uusarendused õitsevad Tallinna lähivaldades, samal ajal kui Tallinnas kiratseb.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 03:26 Tallinnas ei tohiks üldse tasuta bussitransporti olla, sest Tallinn on Eesti peaaegu ainus tõmbekeskus ja kasvava rahvastikuga koht. Tõmbab inimesi ja raha kogu Eestist endale, mille arvelt siis tehakse "tasuta teenuseid", mis omakorda tõmbab rahvast veelgi rohkem.
-
Külaline
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12039 ... ahvatlevamGuest kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:51Järjest rohkem hakkab kiratsema kui linnapoliitika samas vaimus edasi laseb. Asemele tuleb venekeelne elanikkond ja varsti on Narva II.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:24See on sinu arvamus. Just oli uudis, et inimesed lähevad Tallinnast välja lähivaldadesse elama. Et uusarendused õitsevad Tallinna lähivaldades, samal ajal kui Tallinnas kiratseb.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 03:26 Tallinnas ei tohiks üldse tasuta bussitransporti olla, sest Tallinn on Eesti peaaegu ainus tõmbekeskus ja kasvava rahvastikuga koht. Tõmbab inimesi ja raha kogu Eestist endale, mille arvelt siis tehakse "tasuta teenuseid", mis omakorda tõmbab rahvast veelgi rohkem.
-
Külaline
Pargi ja reisi parklat kasutan sageli, kui Tallinnas käin. Seal konkreetses parklas on ainult üks aga... See on väike ja ei mahuta kõiki soovijaid. Tööpäeval, tööpäeva alguses on parkla juba kell 7-8 täis. Minu tööpäev algab aga 10-12. Selleks ajaks seal enam kohti ei ole. Olen korduvalt kogenud ja tõkkepuu taha jäänud.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 12:14 Nagu ühel varasemal vastajal, on ka mul küsimus, et miks mitte autoga otse tööle sõita?
Enamasti olen seda parklat saanud kasutada alates kella 17-st. Siis hakkavad inimesed lahkuma ja tekib vabu kohti.
-
Külaline
Täpselt seda see tähendabki ju, artikkel on muidugi demagoogiline - Tallinnasse ehitatava maja ja lähivalda ehitatava (era)maja suurus (elanike arv selles pärast valmimist) on enamasti väga erinev.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 21:04https://arileht.delfi.ee/artikkel/12039 ... ahvatlevamGuest kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:51Järjest rohkem hakkab kiratsema kui linnapoliitika samas vaimus edasi laseb. Asemele tuleb venekeelne elanikkond ja varsti on Narva II.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:24
See on sinu arvamus. Just oli uudis, et inimesed lähevad Tallinnast välja lähivaldadesse elama. Et uusarendused õitsevad Tallinna lähivaldades, samal ajal kui Tallinnas kiratseb.
-
Külaline
Jah, kui me kõik nii mõtleme, ah las teised olla seadusekuulekad, siis tulemuseks on kaootiline kolmas maailm.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:36 Ma mõtlen, et keda selline nn skeemitamine peaks kahjustama? Tallinna lähivald vaevalt, et sellest vaesemaks jääb, kui ühe madalapalgalise pealt jääb edaspidi tulu saamata.
-
Külaline
Aga oskad sa siis konkreetselt öelda, kes ja millist kahju saab, kui teemaalgataja end Tallinnasse registreerib? Mind kohe täitsa huvitab!Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 11:54Jah, kui me kõik nii mõtleme, ah las teised olla seadusekuulekad, siis tulemuseks on kaootiline kolmas maailm.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:36 Ma mõtlen, et keda selline nn skeemitamine peaks kahjustama? Tallinna lähivald vaevalt, et sellest vaesemaks jääb, kui ühe madalapalgalise pealt jääb edaspidi tulu saamata.
-
Külaline
Ära ripu selle töökoha küljes. Mida kauem seal töötad, seda raskem on juuri lahti rebida. Järgmisena kaob too filiaal ja sul väga igav cv. Sada aastat ühes ja samas asutuses. Sa kardad teha seda sammu, sest oled sinna ära mandunud. Kindlasti leiaksid parema palga ja asukohaga töö.
-
Külaline
Mitte ainult teemaalgataja, vaid ka sajad teised. Vallas aga tahaks küll puhtaks lükatud teid, arstiabi, lasteaeda, koole jne. Panusta sinna, kus elad.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 11:59Aga oskad sa siis konkreetselt öelda, kes ja millist kahju saab, kui teemaalgataja end Tallinnasse registreerib? Mind kohe täitsa huvitab!Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 11:54Jah, kui me kõik nii mõtleme, ah las teised olla seadusekuulekad, siis tulemuseks on kaootiline kolmas maailm.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:36 Ma mõtlen, et keda selline nn skeemitamine peaks kahjustama? Tallinna lähivald vaevalt, et sellest vaesemaks jääb, kui ühe madalapalgalise pealt jääb edaspidi tulu saamata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist