Pärast kauaoodatud sündmust tuhjusetunne

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 12:43
Guest kirjutas: 08 Aug 2025 12:12
Külaline kirjutas: 08 Aug 2025 11:54
Mis ema see on, kes oma lapsi ei igatse? Miks su sõbranna lapsed sai? Mina olen laste sünnist saadik nendega iga võimaliku hetke veetnud. Aastaid olin kodune, tegelesin lastega hommikust õhtuni (sõna otseses mõttes), kui nad olid väikesed. Mänguväljakutel ka hetkekski ei istunud, vaid tegelesin-mängisin nendega ka seal. Hobisid alates laste sünnist pole olnud, sest lapsed on elu keskpunkt. Isegi laste magades olen istunud lihtsalt ja neid pikalt vaadanud, et mitte ühtki hetke kaotsi lasta. Laste graafik on see, mille järgi on elu seatud: nende viimine, toomine, nende soovid. See on see, mis on elus tähtis. Milleks muidu lapsi saada, kui nad ei ole kõige tähtsamad?
See peab küll nüüd nali olema või kui ei ole, oled haige inimene!
Miks haige?
Tegelikult on kaks varianti: sa oled kas haige või troll. Nõme, et sa iga teema ära rikud.
Külaline

Lapsed muidugi on tähtsad aga kui vaid neile elada, siis juhtubki nii, et kui nad suured on, ei jää elu mõtet alles.

Tühjusetunne tekib üldjuhul siis, kui on seatud mingile asjale liiga suured ootused/lootused.
Mina ise kunagi ei sea mingeid superootusi mingile üritusele/reisile/asjale. Siis pole ka pärast suurt pettumust, kui midagi oodatust teistmoodi läheb.
Külaline

Kes teemat rikub. Kui ta kirjutab oma kurbusest, on see ka vastus teemale. Kuidas vastaja tunneb. Teema rikub ära see, kes hakkab tuvastama ja näägutama. Kas sa ometi suudaks vait olla ka oma selgetnägemisega? Palun ära riku ise teemasid ära sellega.
Külaline

Ühesõnaga võimalusel ärge võtke tervet puhkust korraga välja, vaid jaotage aasta peale. Siis ei lõppe puhkus suure masendava tõdemusega - nüüd tuleb terve aasta oodata.
Saage lapsi suurte vahedega, et viimase kodust lahkumiseks ajaks oleks esimeselt juba lapselapsed.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 13:03 Tühjusetunne tekib üldjuhul siis, kui on seatud mingile asjale liiga suured ootused/lootused.
Mina ise kunagi ei sea mingeid superootusi mingile üritusele/reisile/asjale. Siis pole ka pärast suurt pettumust, kui midagi oodatust teistmoodi läheb.
Ma arvan, et see pole päris selline tühjusetunne, mida TA silmas pidas. Midagi ei läinud oodatust teistmoodi, vastupidi, kõik oligi just nii tore, nagu loodetud. Tühi tunne on lihtsalt seetõttu, et väga suur ja kauaoodatud sündmus on läbi ja läheb mitu aastat, enne kui on võimalus midagi sarnast uuesti kogeda. Mul on olnud samamoodi, eriti kui on teada, et samalaadne üritus (nt mingi suurem kokkutulek vmt) toimub jälle võibolla mitme aasta pärast, kui üldse. Mind on aidanud see, et püüan mitte jääda nö leinama, vaid võtan teadlikult ette mingeid väiksemaid toredaid asju, siis on jälle midagi oodata ja ūsna varsti see tühjusetunne ka kaob.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 13:00
Guest kirjutas: 08 Aug 2025 12:12
See peab küll nüüd nali olema või kui ei ole, oled haige inimene!
Miks haige?
Tegelikult on kaks varianti: sa oled kas haige või troll. Nõme, et sa iga teema ära rikud.
Ma ei saanud vastust küsimusele, miks selline pühendunud emaksolemine viitab sellele, et olen haige? St mis selles ebanormaalset on?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2025 11:38
Miks haige?
Ma ei saanud vastust küsimusele, miks selline pühendunud emaksolemine viitab sellele, et olen haige? St mis selles ebanormaalset on?
Kellegi külge klammerdumine on haige. Mis su elus küll halvasti läks? Vaevalt et sul meest on, keegi ei taha olla tähtsusetu. Hobisid pole, oma elu pole, kohutav! Täielik läbikukkumine. Sõpru pole, kellegagi millestki sa rääkida ei oska, ilmselt jahvatad lakkamatult oma tittedest.
Külaline

Olen tundnud ka peale eksameid ja kooli lõpetamist. Kui mitu kuud iga päev hambad ristis valmistud eksamiteks ja kirjutad kursusetööd ning kui siis tehtud ja kaitstud on, siis on kummaline tunne, et nagu tahaks jälle laua taha istuda, aga polegi enam vaja. Nagu kurb ja tühi tunne, natuke aega, hoolimata sellest, et see lõputöö kirjutamine ja õppimine tundus väga vastik, kuni seda tegema pidi.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Aug 2025 11:38
Miks haige?
Haige on juba see, et sa ei saa ise aru, et klammerdumine on haige. Teised inimesed ei pea sinu elule mõtet andma, sa ei saa neile sellist kohustust panna. Keskendu sellele, kes sa ise isiksuse ja inimesena oled.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 13:06 Kes teemat rikub. Kui ta kirjutab oma kurbusest, on see ka vastus teemale. Kuidas vastaja tunneb. Teema rikub ära see, kes hakkab tuvastama ja näägutama. Kas sa ometi suudaks vait olla ka oma selgetnägemisega? Palun ära riku ise teemasid ära sellega.
Rikub ju täiega teemat, kui sõidab sisse halaga, mis teemaga ei haaku. Teemaalgatus ei ole sellest, et peaks elu mõttetuse pärast igapäevaselt nutma.
Külaline

Miks haige?
Minu arvates ei ole haige. Mõnel naisel lihtsalt ongi tugevam emageen ja loodus naise laste kasvatamuseks ju loonud. Paraku tänapäeval on ema karjäär vähestele kättesaadav, sest selle eest palka ei maksta ja ühiskondlik suhtumine paljulapselisusesse pigem halvustav. Tegelikult on omajagu naisi, kes tahaks kogu aeg rasedad olla ja sünnitada lapsi nii palju kui tuleb.
Kellele meediv marke koguda, kellele matkata, kellele lapsi kasvatada. Ma ei mõista miks ei võiks kellegi kirg olla laste kasvatamine. Kes tegeleb suusatamisega on kuidagi vingem?
Külaline

Kui lapsed kodust lahkunud, siis saab hakata asendusemaks ja oma kõige meeldivaima tegevusega jätkata. Neid asendusperesid ülearupalju ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Aug 2025 16:11
Minu arvates ei ole haige. Mõnel naisel lihtsalt ongi tugevam emageen ja loodus naise laste kasvatamuseks ju loonud. Paraku tänapäeval on ema karjäär vähestele kättesaadav, sest selle eest palka ei maksta ja ühiskondlik suhtumine paljulapselisusesse pigem halvustav. Tegelikult on omajagu naisi, kes tahaks kogu aeg rasedad olla ja sünnitada lapsi nii palju kui tuleb.
Kellele meediv marke koguda, kellele matkata, kellele lapsi kasvatada. Ma ei mõista miks ei võiks kellegi kirg olla laste kasvatamine. Kes tegeleb suusatamisega on kuidagi vingem?
Pühendunud emaksolemine ei olegi haige. Aga antud isiku probleem on selles, et tema juba mitmendas teemas räägib, kuidas ta igapäevaselt kodus nutab, sest kunagi tulevikus saavad lapsed suureks ja kolivad välja. See pole enam pühendumine ega kirg, vaid klammerdumine ja kinnisidee.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2025 11:38
Miks haige?
Mida su lapsed sellest pühendunud emaksolemisest arvavad?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 1 külaline