Anne&Stiil artikkel transseksuaalist
-
Külaline
Mina ei vihka neid LBTQ+ inimesi, aga mind on südamest ära tüüdanud nendest pidevalt rääkimine ja nende staariseisusse tõstmine.
Elan riigis, kus igal aasal tähistatakse Pride-week'i ja see tähendab, et kõik meediaväljaanded pasundavad sellel teemal söögi alla ja söögi peale. Intervjud ja usutlused gaydega, artiklid Prideparaadil osalejate riietusest ja soengutest, et millise juuksuri juures parima Pride-soengu saad jne. Artiklid erineva nahavärvi ja päritoluga gaydega, et kui erilised nad ikka on ja kõik see bla-bla. Ilmselgelt imbub see varsti ka Baltikumi ja hakkate teiegi seal seda lobi saama, nii nagu seda Lääne-Euroopas on juba aastaid tehtud.
Elan riigis, kus igal aasal tähistatakse Pride-week'i ja see tähendab, et kõik meediaväljaanded pasundavad sellel teemal söögi alla ja söögi peale. Intervjud ja usutlused gaydega, artiklid Prideparaadil osalejate riietusest ja soengutest, et millise juuksuri juures parima Pride-soengu saad jne. Artiklid erineva nahavärvi ja päritoluga gaydega, et kui erilised nad ikka on ja kõik see bla-bla. Ilmselgelt imbub see varsti ka Baltikumi ja hakkate teiegi seal seda lobi saama, nii nagu seda Lääne-Euroopas on juba aastaid tehtud.
-
Külaline
Keegi sunnib sind vaatama/lugema?Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 23:54 Mina ei vihka neid LBTQ+ inimesi, aga mind on südamest ära tüüdanud nendest pidevalt rääkimine ja nende staariseisusse tõstmine.
-
Külaline
Ei sunni muidugi, aga kuna kõik meediaväljaanded on sellest üle ujutatud ja olulised uudised seetõttu tagaplaanile jäetud, siis tüütab ikka ära küll.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2025 08:58 Keegi sunnib sind vaatama/lugema?
-
Külaline
Minu meelest on ka just see kvääride pjedestaalile tõstmine äärmiselt ebameeldiv. Nendest on justkui tehtud eliit: kui oled mingi teistsuguse seksuaalse orientatsiooni või identiteediga, siis oled kõrgem klass ja eriline.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 23:54 Mina ei vihka neid LBTQ+ inimesi, aga mind on südamest ära tüüdanud nendest pidevalt rääkimine ja nende staariseisusse tõstmine.
-
Külaline
Ei loegi, aga kuidas ma nendest mööda vaadata saaksin kui nad uudiste lehtedel laiutavad?Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2025 08:58Keegi sunnib sind vaatama/lugema?
-
Külaline
Sodi oled või?Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 19:22Huvitav-huvitav. Puuetega inimesi ei kiusa kunagi keegi, ainult rehabilitatsioon olevat neil ebapiisav ja kogu lugu. Küll aga pidavat kõik hirmsal kombel vaenama vaeseid homosid, nagu kirjeldad siin, et inimesed kohe lausa värisevad ja neid läbivad vihkamistõmblused, kui vähegi kusagil homodest miskit kuulevad. Tõmbaksid nüüd õige oma suurtele paranoiadele pisut pidurit; ma arvan, et töökoht, mida sa häbened, jäi nendest klientidest ilma siiski teistel põhjustel, nt ebakvaliteetse või liigkalli teenuse tõttu. Jätad midagi rääkimata.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 08:19Sul on lugemispuue? Sulle on ju vähemalt kaks korda ülesloetletud need asutused, kes toetavad homoliikumist. Peab kolmandat korda veel panema?Guest kirjutas: ↑31 Juul 2025 08:36
No ma ei tea... Miskipärast varjad sa hoolega seda salapärast asutust, kus sa töötad. Ega see ometigi eesti inimõiguste keskus ole? Selle keskusega on küll kahjuks nõnda, et ta on keskendunud põhiliselt vaid homode toetamisele ja nende osas igasuguse kriitilise suhtumise kõikjalt väljajuurimisele. Muidu poleks inimestel selle vastu ju midagi, kuid samas on teada päris palju näiteid, kus füüsiliste puuetega inimesed paluvad sellelt keskuselt abi tagakiusamise lõpetamiseks situatsioonides, kus nad ise kuidagi ei saa tagakiusamissituatsioonist eemalduda, ja see keskus lihtsalt suvakalt keeldub abist, täielik huvipuudus nende poolt. Seevastu pruugib vaid tulla mingi signaal mõnest sündmusest, kus konflikti osaliseks on homo, kui see keskus lendab innukalt barrikaadidele. Kui see ei ole diskrimineerimine, mis see siis veel on?
P.S. Okei, diskrimineerige siis puuetega inimesi, kes oma tervisliku seisundi tõttu ise enda eest seista ei suuda, ja kaitske neid, kel käed-jalad küljes ja töötavad, see on teie vaba valik. Ainult palun olge hea ja muutke siis ka oma nimetus ära - praegune nimetus jätab vale mulje, justnagu seisaksite te kõigi rõhutute ja nõrgemate eest, mis pole aga ju tõsi.
Mis tähtsust on sellel, millises neist konkreetselt mina töötan? Või, mis sa nüüd tahadki öelda? Et minu jutt on täielik väljamõeldis - et ei ole võimalik, et inimesed on selliseid kirju meile kirjutanud ja et osad inimesed väga raevukalt reageerivad ja lõpetasid meiega kliendisuhte?
Miks ma ometi peaks midagi sellist valetama?
Sinu ülejäänud jutust ei saa ma aru. Mina jälle ei ole mitte kunagi kuulnud, et Eestis toimub puuetega inimeste tagakiusamist. Ausalt, mul endal on ka pereliige raske puudega, ja ma kuulen tagakiusamisest esimest korda. See, et puuetega inimeste toetus ja rehabilitatsioon ei ole piisav, on muidugi tõsi, aga seda ma tagakiusamiseks küll ei pea.
-
Külaline
Sellistel puhkudel on mul tegelikult kõige enam vanematest kahju: nende elu pööratakse ka pea peale.
-
Külaline
Paha lugu jah, kui vanemad on sellised, kes eluaeg igasugu teistsuguseid on mõnitanud ja on nende vastu allkirju kogunud, aga siis oma laps osutub homoks või transvestiidiks. Tean sellist juhtumit. Minu laps on ka homo ja mind see küll kuidagi ei sega. On küll suurem mure, et tal on ühiskonnas raskem, aga et ma ise teda sellepärast vähem armastaks, seda küll ei ole.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:09 Sellistel puhkudel on mul tegelikult kõige enam vanematest kahju: nende elu pööratakse ka pea peale.
-
Külaline
Ma ei räägi homodest, vaid transidest.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:26Paha lugu jah, kui vanemad on sellised, kes eluaeg igasugu teistsuguseid on mõnitanud ja on nende vastu allkirju kogunud, aga siis oma laps osutub homoks või transvestiidiks. Tean sellist juhtumit. Minu laps on ka homo ja mind see küll kuidagi ei sega. On küll suurem mure, et tal on ühiskonnas raskem, aga et ma ise teda sellepärast vähem armastaks, seda küll ei ole.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:09 Sellistel puhkudel on mul tegelikult kõige enam vanematest kahju: nende elu pööratakse ka pea peale.
-
Külaline
Paljude vanemate jaoks on need sama pulga peal, ei meeldi üks ega teine.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 18:30Ma ei räägi homodest, vaid transidest.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:26Paha lugu jah, kui vanemad on sellised, kes eluaeg igasugu teistsuguseid on mõnitanud ja on nende vastu allkirju kogunud, aga siis oma laps osutub homoks või transvestiidiks. Tean sellist juhtumit. Minu laps on ka homo ja mind see küll kuidagi ei sega. On küll suurem mure, et tal on ühiskonnas raskem, aga et ma ise teda sellepärast vähem armastaks, seda küll ei ole.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:09 Sellistel puhkudel on mul tegelikult kõige enam vanematest kahju: nende elu pööratakse ka pea peale.
-
Külaline
Meil kõigil on asju, mis meeldib või ei meeldi, samuti on asju, mis jätavad ükskõikseks ehk neutraalseks. Kellele ei meeldi punased juuksed, kellele triibulised seelikud, mõni mees teeb maatasa Probuilderi trelli ja kiidab hoopis Makita oma. Teatrietendus ühele meeldib, teisele ei meeldi, sama ka inimeste, filmide, raamatute, poliitiliste parteide ja kõige muuga. Noh, ja siis? Miks kõige muu osas on lubatud meeldida või mitte meeldida, ainult LGBT rahvast peavad kõik palavalt armastama, ükski teine emotsioon (sh neutraalsus) ei ole lubatud? Kui kehitad õlgu, oled silmapilk muudetud koledaks homofoobiks, kes pidavat hirmsasti homosid vihkama - et mine ruttu ja häbene nurgas, või muidu...Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 18:33Paljude vanemate jaoks on need sama pulga peal, ei meeldi üks ega teine.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 18:30Ma ei räägi homodest, vaid transidest.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:26
Paha lugu jah, kui vanemad on sellised, kes eluaeg igasugu teistsuguseid on mõnitanud ja on nende vastu allkirju kogunud, aga siis oma laps osutub homoks või transvestiidiks. Tean sellist juhtumit. Minu laps on ka homo ja mind see küll kuidagi ei sega. On küll suurem mure, et tal on ühiskonnas raskem, aga et ma ise teda sellepärast vähem armastaks, seda küll ei ole.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 1 külaline