Kas tänapäeval toimubki see nii varakult?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 27 Juul 2025 19:37
Guest kirjutas: 26 Juul 2025 11:50 Minuaegu ei räägitud seksist ja suudlemisest.
Seks ja suudlemine olid pigem tabu. Korralikud naised ei seksi. Ega nad sellised pole.
Ja nüüd ongi nii, et seksist rääkimine ja tegemine on mingi häbiasi.

Vat tulekski juba lasteraamatutes sellest kirjutada.
Just selle sinu suure hirmu pärast, et kui ei räägi, siis on häbiasi, ongi nüüd kaldutud teise äärmusesse, kus raamatutes on lapsed pandud usinasti seksima, nagu muud tarka teha polekski. Keegi ei keela lasteraamatus seksist kirjutada, aga kas see peab ilmtingimata käima just nii, et väikesed Kalle ja Malle lõpetasid oma esimese tutvumispäeva koos voodis? Ja siis veel imestame, miks lapsed endale mingit targemat tegevust leida ei oska, pea tühi ja ainus idee on seksimine.
Mis lasteraamatud need sellised on, paluks nimetada mõni? Minu arust käib siin ikka kõva liialdamine. Missuguses raamatus need väikesed Kalle ja Malle voodis käivad siis?
Külaline

Mind ka täitsa huvitav, mis laste raamatud need siis on?

Ainukene lastekirjandus, kus sellest väheke juttu on, meenub mulle vaid Emanuel aga tema oli ikka juba 16 aastasena seal raamatus kujutatud. Ma oma mälu järgi oleks 14 pakkunud.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juul 2025 11:27 Mind ka täitsa huvitav, mis laste raamatud need siis on?

Ainukene lastekirjandus, kus sellest väheke juttu on, meenub mulle vaid Emanuel aga tema oli ikka juba 16 aastasena seal raamatus kujutatud. Ma oma mälu järgi oleks 14 pakkunud.
Mingites noorteromaanides tõesti võib olla, kus on 16-17 aastastest jutt, aga mulle ei meenu ka sealt midagi, et nüüd kohe esimene päev voodisse maanduti ja see oleks mingi põhipoint kogu raamatul. Kui vanalt ise siis süütuse ka kaotasite? Missugused väikesed Kalle ja Malle lasteraamatutes seksivad. Täiesti jabur jutt. Et on mingid romantika alged seal kümneaastastel, on samuti täiesti loomulik, meenutage oma lapsepõlve. Et suheldi ja kirjakesi äkki vahetati, ei tähenda, et väikesed lapsed seksiksid või üldse midagi taolist mõtleks. Teie enda fantaasialend on räpane. Nagu mäletan oma ema, kes mind ka halvustas selliste asjade pärast, kui mina ei mõelnudki mingist seksist. Käisin vannis ja mängisin mingi kummikindaga, puhusin vett täis ja plärtsutasin. Tema ütles mulle pärast, et kas sul häbi pole. Olin siis laps ja ei mõelnud millestki seksuaalsest, ma ei saanud isegi aru tol ajal, mida ta mõtles. Tema arvas, et rahuldasin ennast. Kui 12 aastaselt kõht valutas, ema küsis, et rase oled või. Kui mul mõni poiss külas käis, täiesti lihtsalt sõbrana, siis see seal ka pööritas silmi jne. Minu ema pookis mulle külge mingi lõpmatu seksuaalse rahuldamatuse juba lapsena, kui midagi sellist ei olnud. Minu arust oli ta ise haige või rahuldamata, mitte minul polnud midagi viga.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Tänapäeval? Paaride moodustumises pole midagi tänapäevast, oli see juba nõuka ajal. Iseasi kas SEE ka toimus. Minul oli tüdruksõber kui olin 12, ja midagi SELLIST meie vahel polnud (kui SELLE all mõelda vahekorda). Kõndisime käsikäes, aga sõpruseks see tegelikult jäi.

Aga võib-olla ma olen lihtsalt naiivne...
Külaline

Ei ole ka praegu, ärge laste "pruute ja peigmehi" nüüd nii vanainimeselike arusaamadega rikkuge. See tähendab, et keegi meeldib, käiakse koos kinos, tullakse koju koolist, suheldakse rohkem kui niisama klassikaaslatega jne, on mingi erilisem sõber. Seksist teavad, aga egas normaalsed 11-12-13a küll veel ei seksi, kui võib-olla musitanud on max (eks väärkoheldud varaseksuaalseid lapsi on ja oli varemgi). Mu 13a poiss on veel puha laps ja 14a tüdrukul oli juba 2a tagasi "tulevane abikaasa", kellest väga vaimustuses oldi, käidi külas, mängiti omi mänge koos, mingist seksist vast ei tulnud kummalegi mõtetki. Üle läks, nüüd on niisama sõbrad.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 21:20 Ei ole ka praegu, ärge laste "pruute ja peigmehi" nüüd nii vanainimeselike arusaamadega rikkuge. See tähendab, et keegi meeldib, käiakse koos kinos, tullakse koju koolist, suheldakse rohkem kui niisama klassikaaslatega jne, on mingi erilisem sõber. Seksist teavad, aga egas normaalsed 11-12-13a küll veel ei seksi, kui võib-olla musitanud on max (eks väärkoheldud varaseksuaalseid lapsi on ja oli varemgi). Mu 13a poiss on veel puha laps ja 14a tüdrukul oli juba 2a tagasi "tulevane abikaasa", kellest väga vaimustuses oldi, käidi külas, mängiti omi mänge koos, mingist seksist vast ei tulnud kummalegi mõtetki. Üle läks, nüüd on niisama sõbrad.
13-aastased seksisid juba 80-ndatel, praegusest ajast rääkimata.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 21:24
Kaagvere kooli kasvandikud? Normaalsete peredega olid lood küll teistsugused, ei teadnud mina oma klassist kedagi, kes sellega enne 15 pihta hakanuks. Mul endal oli ka 14a juba "poiss-sõber", kellega jalutamas käia, see ei tähenda, et seksinud oleks. Sellega läks veel 2a.

Ja ikkagi, millistest raamatutest ja asjadest teemaalgataja jahus, näiteid ikka ei tule? Isegi lasteseriaalides on poissõbrad ja tüdruksõbrad, aga seksist pole juttugi.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 21:58
Kaagvere kooli kasvandikud? Normaalsete peredega olid lood küll teistsugused, ei teadnud mina oma klassist kedagi, kes sellega enne 15 pihta hakanuks. Mul endal oli ka 14a juba "poiss-sõber", kellega jalutamas käia, see ei tähenda, et seksinud oleks. Sellega läks veel 2a.

Ja ikkagi, millistest raamatutest ja asjadest teemaalgataja jahus, näiteid ikka ei tule? Isegi lasteseriaalides on poissõbrad ja tüdruksõbrad, aga seksist pole juttugi.
Ja 16a on siis juba normaalne seksida 😆?
Külaline

Tallinna eliitkooli kasvandikud. Selliseid noori oli. Mitte palju, aga ikka igas klassis.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 17:14 Poeg on 11a. Läheb 5.ndasse klassi. Ja üks türduk tema klassist saadab talle eelmisest aastast pidevaid sõmumeid, et kas ta on "vaba" ja tahaks tema poisssõber olla.
Poeg mulle ütles, et tema olla valmis alles paari aasta pärast tüdrukuteks, "selles" mõttes 😂🙂.
Millises "selles" mõttes siis? Sa mõtled oma rikutuse tasemelt neid jutumärke?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juul 2025 19:35
Ma ka imestan, et lastefilmides ja -raamatutes ikka jube kiiresti kõik muudkui armuvad, suudlevad ja ka seksivad.
KUSKOHAS? Näita mulle raamatuid ja filme, kus 11-12 suudlevad ja seksivad! Mida sa luulutad ometi.
Muidugi on tänapäeva lastel kõik seksiga seonduv palju kättesaadavam ja nad teavad ammu, mis on mis, see on hoopis teine asi, et nt alla 14a lapsed ise seksiksid.
Külaline

esimeses klassis kaklesime klassiõega ühe klassivenna pärast nii et veri oli ninast väljas... Ja sellised meeldimised on ikka olnud kogu algkooliaja kuskil taustal. Tõsised "käimised" tulid siiski hiljem, nii 14-15.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 22:55

Millal sa ise esimest korda seksisid? 25?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2025 12:38Millal sa ise esimest korda seksisid? 25?
Ma pole see, aga kas see on vale aeg?
Mina polnud ka selles vanuses veel seksinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2025 12:38

20 olin
Külaline

Guest kirjutas: 05 Aug 2025 13:28
No siis olid ikka imelik.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Aug 2025 13:38

20 olin
Ja sina oledki see, kes kurdab, et jube varakult toimuvad tänapäeval asjad?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2025 14:01
Mis sul oli nii, et kuule tead igav on seksiks natuke?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Aug 2025 14:09
Külaline kirjutas: 05 Aug 2025 14:01

Mis sul oli nii, et kuule tead igav on seksiks natuke?
Kas kui seksisid enne 25. eluaastat, siis oli tingimata igavusega tegemist? Sinu suhtlemisoskus ja inimsuhetest arusaamine on 0, siis pole ime, et enne 25. eluaastat seksini ei jõudnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2025 13:38

20 olin
Ma elsin kallimaga 20-selt juba 2 aastat koos. Seksisin(temaga) esimest korda veidi enne 18. saamist.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Panda, Semrush [Bot] ja 8 külalist