Metsad on maasikaid täis

köök, kodu korrashoid ja aed
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Palju suhkrut panna.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Tõutäkk kirjutas: 10 Juul 2025 07:19 Metsad praegu ka maasikaid täis, tütar korjas 5 tunniga 8 liitrit. Korjab müügiks 25eur/liiter.
Kui palju panna metsamaasika toormoosile suhkrut? Ema kunagi ütles, et 1:1-le, AI väidab, et pikaajaliseks säilimiseks 1kg maasikaid: 0,8kg suhkurt.
Kas ta muulukaid ka korjab? Või neid igal pool ei ole?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tõutäkk kirjutas: 10 Juul 2025 07:19 Metsad praegu ka maasikaid täis, tütar korjas 5 tunniga 8 liitrit. Korjab müügiks 25eur/liiter.
Kui palju panna metsamaasika toormoosile suhkrut? Ema kunagi ütles, et 1:1-le, AI väidab, et pikaajaliseks säilimiseks 1kg maasikaid: 0,8kg suhkurt.
Nõmme turul oli täna metsmaasika kilohind 65 eurot.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 10 Juul 2025 16:16 Palju suhkrut panna.
Kui sa nagunii paned sügavkülma, siis pane kilo peale ca peotäis. No nagu kohe maitstes mõnus tundub.
Kui üles sulatad, siis saad ju juurde panna, kui ei tundu hea.
Sügavkülmas pole ju suhkur üldse oluline!
1:1 pandi toormoosile siis, kui seda lihtsalt purgis ja keldris oli vaja säilitada, sügavkülmkappe polnudki. Mu vanaema tegi nii - no polnud tegelikult mõnus moos.
Parema meelega oleksin need metsmaasikad kohe suvel ära söönud. Kas niisama või mõnes magustoidus. Ei saanud aru, miks neid pidi just talveks hoidma, kõiki teisi moose oli nagunii lõputult.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2025 23:22
Tõutäkk kirjutas: 10 Juul 2025 16:16 Palju suhkrut panna.
Kui sa nagunii paned sügavkülma, siis pane kilo peale ca peotäis. No nagu kohe maitstes mõnus tundub.
Kui üles sulatad, siis saad ju juurde panna, kui ei tundu hea.
Sügavkülmas pole ju suhkur üldse oluline!
1:1 pandi toormoosile siis, kui seda lihtsalt purgis ja keldris oli vaja säilitada, sügavkülmkappe polnudki. Mu vanaema tegi nii - no polnud tegelikult mõnus moos.
Parema meelega oleksin need metsmaasikad kohe suvel ära söönud. Kas niisama või mõnes magustoidus. Ei saanud aru, miks neid pidi just talveks hoidma, kõiki teisi moose oli nagunii lõputult.
Miks ma küsisin, et ämm andis mitu karpi korraliku suhkruga metsmaasika toormoosi. No hirmkibe/mõru oli. Isegi suhkruga.

Kusagilt ugesin, et just need seemned(kui maasikad blenderiga puruks lasta) tekitavad selle mõruda maitse.
Või tegi tema siis midagi muud valesti nendega?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juun 2024 13:10 Lihtne viis rikkaks saada. Inimesed on nõus metsmaasikaid ulmehindade eest ostma.
Pigem mitte. Ajakulu on suur (korjamise aeg, müügiga sehkendamise aeg), kütusekulu on suur, enamikul ei ole kohe kodu lähedal head korjamiskohta ja väikse sissetulekuga inimestel pole üldse transpordivahendit, millega kuhugi marju otsima minna.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juul 2025 04:36
Guest kirjutas: 22 Juun 2024 13:10 Lihtne viis rikkaks saada. Inimesed on nõus metsmaasikaid ulmehindade eest ostma.
Pigem mitte. Ajakulu on suur (korjamise aeg, müügiga sehkendamise aeg), kütusekulu on suur, enamikul ei ole kohe kodu lähedal head korjamiskohta ja väikse sissetulekuga inimestel pole üldse transpordivahendit, millega kuhugi marju otsima minna.
Ajakulu sisse tuleb arvestada ka korjekohta sõitmise aeg
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juul 2025 04:39
Oma töökohas lisatunde tehes, saaks tunni eest rohkem raha.
Külaline

Minu arust pole metsmaasika moos üldse hea, tavalisest maasikast on palju parem. Metsmaasikad on head värskena. Aga nii head nüüd küll mitte, et 65 eurot kg hakkaks neid ostma.
Külaline

Mul mees teeb metsmaasikatest ja muulukatest keedumoosi vähese suhkruga. See ei ole küll kunagi kibeda maitsega olnud. Mulle alguses tundus veider idee neid keeta, aga tulemus on suurepärane ja säilib kaua.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 11 Juul 2025 04:40
Guest kirjutas: 11 Juul 2025 04:39

Oma töökohas lisatunde tehes, saaks tunni eest rohkem raha.
Tütar korjas nt 7.07 4 tunniga 7 liitrit, Hommikul 5-st hakkas korjama ja 9-ni. Mina omal ajal sellist tempot ei saavutanud. Minu rekord oli siis 12 tunniga 12 liitrit korjata.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Juul 2025 11:00
Külaline kirjutas: 10 Juul 2025 07:28
Toormoosi ju paned sügavkülma? Siis pole üldse vahet, palju suhkrut panna, sest säilitajaks on külm. Ma toormoosile paneks pigem vähe.

Isegi keedumoosidele olen vähe suhkrut pannud, mis ongi mul üks suuremaid ise moosi tegemise eesmärke olnud - et poleks nii suhkrust üleküllastatud. Kui purgid korralikult puhastada ja veenduda, et kaaned on vaakumisse tõmmanud, pole ka siin suhkrukogus oluline. Pandagu oma maitse järgi.
Kuidas teha metsmaasika toormoosi nii, et see mõruks ei lähe?
Ei saagi sest isegi nuiaga vajutades saavad seemned viga. Metsmaasikas on kõige parem värskelt või siis tõesti sügavkülma ilma purustamata ja ilma suhkruta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 4 külalist