Mis teie oleks sellises olukorras teinud?
-
Külaline
Mis teie oleks sellises olukorras teinud?
Täna nägin Lidlis sellist olukorda, et vanemad valisid saiakesi ja väike laps oli omapead. Haaras seal alumiselt saiasahtlist saia, näperdas seda mitmest küljest ja tahtis suhu pista. Ema siis märkas, haaras tal saia käest ja pani riiulisse tagasi. Et siis kaks inimest käperdasid seda saia, mlle järgmine ostja endale pahaaimamatult ostab. Mis teie oleksite teinud, kas samamoodi sinna riiulisse tagasi pistnud või ise ära ostnud või pannud prügikasti. Kui teil kogemata sai maha kukub, ega seda ju ka riiulisse tagasi ei pane, pigem prügisse. Või mis teie teete sellises olukorras?
-
Külaline
See ei sõltu vanusest. Nägin paar nädalat tagasi pensionärist naist, paistis täiesti normaalse välimuse ja tervisega. Katsus palja käega üht saia, siis teist ja teise siis võttis, teise katsutud saia jättis sinnasamasse. Ma siis valju häälega imestavalt ütlesin: Sa katsud palja käega saiakesi või!Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 15:08 Täna nägin Lidlis sellist olukorda, et vanemad valisid saiakesi ja väike laps oli omapead. Haaras seal alumiselt saiasahtlist saia, näperdas seda mitmest küljest ja tahtis suhu pista. Ema siis märkas, haaras tal saia käest ja pani riiulisse tagasi. Et siis kaks inimest käperdasid seda saia, mlle järgmine ostja endale pahaaimamatult ostab. Mis teie oleksite teinud, kas samamoodi sinna riiulisse tagasi pistnud või ise ära ostnud või pannud prügikasti. Kui teil kogemata sai maha kukub, ega seda ju ka riiulisse tagasi ei pane, pigem prügisse. Või mis teie teete sellises olukorras?
-
Külaline
Ema kohustus on see saiake ära osta. Ise vaatab, kumb tal odavam on, kas käia väga väikse lapsega poes või palgata lapsehoidja.
-
Külaline
Mina lapsevanemana oleks selle saiakese ära ostnud. Ka maha kukkunud saia.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 15:08 Täna nägin Lidlis sellist olukorda, et vanemad valisid saiakesi ja väike laps oli omapead. Haaras seal alumiselt saiasahtlist saia, näperdas seda mitmest küljest ja tahtis suhu pista. Ema siis märkas, haaras tal saia käest ja pani riiulisse tagasi. Et siis kaks inimest käperdasid seda saia, mlle järgmine ostja endale pahaaimamatult ostab. Mis teie oleksite teinud, kas samamoodi sinna riiulisse tagasi pistnud või ise ära ostnud või pannud prügikasti. Kui teil kogemata sai maha kukub, ega seda ju ka riiulisse tagasi ei pane, pigem prügisse. Või mis teie teete sellises olukorras?
Alles hiljuti nägin(ma ei mäleta mis kanali kaudu, aga Maxima pood oli) kus teismelised lonksu võtnud jookidest, selle riiulisse tagasi panid.
Maailm on rõve ja hulluks läinud.
-
Külaline
Ema ja isa olid kahekesi, oleks saanud vaadata küll oma last. Vaatasin imestunult ema, kui ta saiakese lapse käest ära haaras ja tagasi pani, tema arust polnud midagi imelikku.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 15:26 Ema kohustus on see saiake ära osta. Ise vaatab, kumb tal odavam on, kas käia väga väikse lapsega poes või palgata lapsehoidja.
-
Külaline
Oleks vist tulnud märkus teha. Tõesti, väga ebameeldiv, kui keegi niimoodi saiu käperdamas käib.
-
Külaline
Aga tegelikult ka, mida see sai reaalselt võõra teise inimese seedekulglas siis halba teeks? Mina ei ole mingi väikelapse ema ja kui mu lapsed olid väikesed, siis midagi sellist ei juhtunud. Sellegipoolest ootaks sellesteemas mikrobioloogi või infektsionisti arvamust selle kohta, et mida see saiake teise inimese seedekulglas siis halba teeks.
Tegelikult vastus on, et mitte midagi. Kõik on lihtsalt kahe kõrva vahel kinni.
-
Külaline
Kohustus vast mitte, aga viisakas oleks tõesti see saiake ära osta. See on elementaarne viisakus.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 15:26 Ema kohustus on see saiake ära osta. Ise vaatab, kumb tal odavam on, kas käia väga väikse lapsega poes või palgata lapsehoidja.
-
Külaline
Isegi teise inimese toidu sisse sülitamine ei tee mitte midagi. Ka kärbsevastetega liha söömine ei tapa sind ära. Asi pole selles.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 16:23 Aga tegelikult ka, mida see sai reaalselt võõra teise inimese seedekulglas siis halba teeks? Mina ei ole mingi väikelapse ema ja kui mu lapsed olid väikesed, siis midagi sellist ei juhtunud. Sellegipoolest ootaks sellesteemas mikrobioloogi või infektsionisti arvamust selle kohta, et mida see saiake teise inimese seedekulglas siis halba teeks.
-
Külaline
Aga milles see asi siis on? See asi just nimelt ongi kahe kõrva vahel, mitte kusagil mujal.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 16:57Isegi teise inimese toidu sisse sülitamine ei tee mitte midagi. Ka kärbsevastetega liha söömine ei tapa sind ära. Asi pole selles.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 16:23 Aga tegelikult ka, mida see sai reaalselt võõra teise inimese seedekulglas siis halba teeks? Mina ei ole mingi väikelapse ema ja kui mu lapsed olid väikesed, siis midagi sellist ei juhtunud. Sellegipoolest ootaks sellesteemas mikrobioloogi või infektsionisti arvamust selle kohta, et mida see saiake teise inimese seedekulglas siis halba teeks.
-
Külaline
Asi on elementaarses viisakuses. Teised ei taha osta sinu lapse käperdatud saiu, kes on ehk just ärja põrandal püherdanud. Ei taha osta ka näiteks hapukapsast, mida keegi on seal suurest tünnist söönud ja sama lusika tagasi pannud. Ei taha süüa ka ussitanud herneid. Lihtsalt vastikus tekib. Ega sa igasugust solki ikka ei söö, kuigi see sind ära ei tapa.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 17:02Aga milles see asi siis on? See asi just nimelt ongi kahe kõrva vahel, mitte kusagil mujal.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 16:57Isegi teise inimese toidu sisse sülitamine ei tee mitte midagi. Ka kärbsevastetega liha söömine ei tapa sind ära. Asi pole selles.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 16:23 Aga tegelikult ka, mida see sai reaalselt võõra teise inimese seedekulglas siis halba teeks? Mina ei ole mingi väikelapse ema ja kui mu lapsed olid väikesed, siis midagi sellist ei juhtunud. Sellegipoolest ootaks sellesteemas mikrobioloogi või infektsionisti arvamust selle kohta, et mida see saiake teise inimese seedekulglas siis halba teeks.
-
Külaline
Selle nimi on paranoia. See ei kahjusta sind. Seega pole tegelikult midagi kobiseda. Ela oma elu kenasti edasi ja ära hüsteeritse. Mingi käperdav laps, põrandal püherdamine, sama lusika kasutamine, ussitanud herned - mitte miski ei kahjusta sinu tervist ja elu - kõik on sinu peas kinni ja sinuga tegelikult ei juhtu mitte midagi.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 17:05Asi on elementaarses viisakuses. Teised ei taha osta sinu lapse käperdatud saiu, kes on ehk just ärja põrandal püherdanud. Ei taha osta ka näiteks hapukapsast, mida keegi on seal suurest tünnist söönud ja sama lusika tagasi pannud. Ei taha süüa ka ussitanud herneid. Lihtsalt vastikus tekib. Ega sa igasugust solki ikka ei söö, kuigi see sind ära ei tapa.
-
Külaline
Päris head matsid siin koos. Teiste käperdatud saiad on okei. Teeb midagi või mitte, aga ebameeldiv igatahes oleks küll.
-
Külaline
Ei ole ok, aga eks ma poest lahtiste saiakeste puhul olen teadlik, et nad ei pruugi kõige hügieenilisemad olla, sest keegi on katsunud, maha visanud, peale aevastanud jne. Vahel näeb nende peal kärbseid lendamas ja mõnes poes on end mõnusalt sisse seadunud varblased ja nokivad mida iganes.
-
Külaline
Viimati turul käies olid paar varblast murelite kallal. Ostsin mureleid ja sõin kodus ära, enne pesin. Siiani elusKülaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 18:16Vahel näeb nende peal kärbseid lendamas ja mõnes poes on end mõnusalt sisse seadunud varblased ja nokivad mida iganes.
-
Külaline
Saia pesed ka ära?Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 18:51Viimati turul käies olid paar varblast murelite kallal. Ostsin mureleid ja sõin kodus ära, enne pesin. Siiani elusKülaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 18:16Vahel näeb nende peal kärbseid lendamas ja mõnes poes on end mõnusalt sisse seadunud varblased ja nokivad mida iganes.![]()
-
Külaline
Saia ära ei pese. Ilmselt statistiliselt müüakse iga päev Eestis kümneid selliseid saiu, mida keegi on oma käega katsunud. Saia ostja seda pole näinud ja ei tea.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 18:55Saia pesed ka ära?
-
Külaline
Statistiliselt on sul vene ruletiga ka ellujäämisvõimalus 80+ protsenti. See ei tähenda, et oleks soovitatav või normaalne sellise asjaga tegeleda.
-
Külaline
Olen päri, lapsevanem oleks pidanud selle saia ära ostma, aga enamasti vist nii ei tehta, sokutavad riiulisse tagasi.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 19:09 See ei tähenda, et oleks soovitatav või normaalne sellise asjaga tegeleda.
-
Külaline
Olen näinud, kuidas turul üks naine tomateid nuusutas. Ikka nii, et nina läks vastu, arvatavasti suu ka. Muidugi kõik pesevad kodus tomatid üle, aga mul läks ikka süda pahaks.
Ühes toidupoes nägin, kuidas turvamees jalutas salatibaarist mööda ja näppudega feta juustu omale suhu pistis. Suht rõve.
Ühes toidupoes nägin, kuidas turvamees jalutas salatibaarist mööda ja näppudega feta juustu omale suhu pistis. Suht rõve.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 4 külalist