Koduvägivald

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Juustup kirjutas: 29 Juun 2024 20:57
Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 19:10
Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 00:11

Miks pettunud? Kui on varem korrale kutsunud, teab vägivaldur kes tõenäoline helistaja oli. Inimene on joobes, vägivaldne jumal teab mida veel ja ma helistan. Seda tehes kahjuks riskiksin ju enda, lähedaste ja varaga. Elusees ei julgeks
Õudne, milline suhtumine!

Mul tuttav rääkis kord, et tuli läbi pargi õhtul hilja koju. Kuulis naisterahva karjeid ja appihüüdu. Teda vägistas keegi põõsast varitsenud pätt. Tuttav jooksis tulistvalu koju. Rääkis juhtunust perele. Arusaadav, värises hirmust ja oli šokis.

Ma küsisin, et miks te siis politseid ei kutsunud, kui teadsite, et keegi naine on seal pimedas pargis hädas. Minu küsimuse peale tuttav solvus hirmsasti. Ja ütles, et mis see tema asi peaks olema. Olgu, see, kes koges seda kõike ja šokis oli, ehk ei tulnud selle peale. Aga teised pereliikmed, kellele ta juhtunust rääkis. Mis neil viga oli?

Sina oled samasugune imelik!
Sa tõesti arvad, et perekonnaliikmed sel hetkel selle võõra naise peale mõtlesid? Pigem tänasid Jumalat, et nende oma lähedane koju jõudis ja üritasid teda rahustada.
Selle aja peale oli vägistamine ilmselt ammu lõppenud ja vägistaja ammu ära läinud.
Kohutav muidugi.

/Juustup
Ahsoo! Terve viieliikmeline pere (sh ema ja isa) kõik kooris värisesid šokist? Ja mitte kellelgi ei tulnud pähe politseisse helistada. Ka juhul, kui vägistaja on omadega lõpetanud, jõuaks veel piirkonna läbi sõita ja ehk kurjategija kätte saada.
Külaline

Sa tõesti arvad, et perekonnaliikmed sel hetkel selle võõra naise peale mõtlesid? Pigem tänasid Jumalat, et nende oma lähedane koju jõudis ja üritasid teda rahustada.
Selle aja peale oli vägistamine ilmselt ammu lõppenud ja vägistaja ammu ära läinud.
Kohutav muidugi.

/Juustup
Minu arvamus sinust langeb veelgi. Oled tõesti imelik inimene.
Külaline

Kohutav muidugi.

/Juustup
Sinu arust on normaalne, et ei kutsutud politseid ja ei mindud ka vaatama, kas see naine ehk on seal läbi pekstud ja vigastatud või vajab abi? Inimest vägistatakse, võidakse äragi tappa ja sina õigustad, et no keda huvitab sellises olukorras mingi võõras naine. Õigustad sellist käitumist? Kas mingit eetikat ei ole?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 19:01
Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 23:58
Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 23:41 Kõlad nagu üks mu tuttav, kes ütles, et tema küll kellegi perevägivalda ei sekku ega politseid kutsu. Tema arvates on nii, et omad koerad kaklevad, omad koerad lepivad. Noh, inimene on lihtsalt nii eluvõõras - pole ise kunagi vägivalda kogenud, mistõttu ei saa aru, et lihtsalt tülitsemisel ja vägivallal (viimane ju kordub igal juhul millalgi jälle) on väga suur vahe.

Jutt läks meil selle peale siis, kui oli ühe lühiajalise ministri perevägivalla juhtum.

Ma lihtsalt olen nii pettunud selles inimeses pärast sellist arvamust. Muidu igati normaalne inimene.
Sinu jutt on praegu puhas demagoogia. Üritad siin teistele sõnu suhu panna ja kujutleda neid ütlemas asju, mida nad pole öelnud ja mis pole tegelikult tõsi. Sinu maailm on must-valge, seal eksisteerib ainult vägivald ja ei midagi muud. Kui sa vaid teaksid, kui palju kutsutakse politseid välja ka siis, kui vägivalda polnudki. Üks lapsevihkajast naaber kutsus politsei oma koduaias vaikselt mängivale 1. klassi lapsele. Sellise suhtumisega, et kogu meie elu peab juhtima üksnes politsei, ei jõua tegelikult kaugele. Ka teemaalgataja ei tea ju tegelikult, kas vägivalda üldse on või ei ole.

Kui peres on tõeline peks, siis tuleb loomulikult appi minna. Võimalusi selleks on mitmeid, sh politsei kutsumine. Samas aga - mis see politsei teha saab? Trellide taha viiakse peksjast mees ainult siis, kui ta käitub ka politseiga vägivaldselt. Ainus reaalne tegu, mis politsei soovitada oskab, on, et mingu naine turvakodusse. Kui keegi teab midagi muud, mida politsei teha saaks, oleks huvitav kuulda.
Ma söön oma mütsi ära, kui selle kommentaari autor pole Tondinahk sellest vanast foorumist.

Jälle hakkab pihta pahatahtlik naaber, vihkav kogukond, paha politseinik, jube lastekaitse ... Ausalt! Jää juba vait, Tondinahk! Isegi perevägivalda oled varmas õigustama!?
Ma mõtlesin sama.. Vaidlesin ühe täpselt sama jutuga inimesega kunagi seal teemas, kus mees mingit roostes ja räpast käru kasutas. Jajah, kutsuti muidugi vaikselt mängivale lapsele politsei. Kuule, pinguta rohkem oma lugudega.. ei ole usutavad.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 17:48
Kohutav muidugi.

/Juustup
Sinu arust on normaalne, et ei kutsutud politseid ja ei mindud ka vaatama, kas see naine ehk on seal läbi pekstud ja vigastatud või vajab abi? Inimest vägistatakse, võidakse äragi tappa ja sina õigustad, et no keda huvitab sellises olukorras mingi võõras naine. Õigustad sellist käitumist? Kas mingit eetikat ei ole?
Ja te tõesti tõsimeeli usute, et optimaalselt mingi 40-45 minutit hiljem(st kui see ära jooksnud naine koju jõudis) oleks politsei mingit potensiaalset vägistajat otsima läinud või? Ilma ühegi tundemärgita? Mismoodi nad ta tuvastanud oleksid? Keegi siin ütles, et tema arvamus minust langes. Ma võin vastu öelda, et minul anonüümidest arvamust polegi, teid pole minu elus olemas.

/Juustup
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 19:10
Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 00:11
Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 23:41 Kõlad nagu üks mu tuttav, kes ütles, et tema küll kellegi perevägivalda ei sekku ega politseid kutsu. Tema arvates on nii, et omad koerad kaklevad, omad koerad lepivad. Noh, inimene on lihtsalt nii eluvõõras - pole ise kunagi vägivalda kogenud, mistõttu ei saa aru, et lihtsalt tülitsemisel ja vägivallal (viimane ju kordub igal juhul millalgi jälle) on väga suur vahe.

Jutt läks meil selle peale siis, kui oli ühe lühiajalise ministri perevägivalla juhtum.

Ma lihtsalt olen nii pettunud selles inimeses pärast sellist arvamust. Muidu igati normaalne inimene.
Miks pettunud? Kui on varem korrale kutsunud, teab vägivaldur kes tõenäoline helistaja oli. Inimene on joobes, vägivaldne jumal teab mida veel ja ma helistan. Seda tehes kahjuks riskiksin ju enda, lähedaste ja varaga. Elusees ei julgeks
Õudne, milline suhtumine!

Mul tuttav rääkis kord, et tuli läbi pargi õhtul hilja koju. Kuulis naisterahva karjeid ja appihüüdu. Teda vägistas keegi põõsast varitsenud pätt. Tuttav jooksis tulistvalu koju. Rääkis juhtunust perele. Arusaadav, värises hirmust ja oli šokis.

Ma küsisin, et miks te siis politseid ei kutsunud, kui teadsite, et keegi naine on seal pimedas pargis hädas. Minu küsimuse peale tuttav solvus hirmsasti. Ja ütles, et mis see tema asi peaks olema. Olgu, see, kes koges seda kõike ja šokis oli, ehk ei tulnud selle peale. Aga teised pereliikmed, kellele ta juhtunust rääkis. Mis neil viga oli?

Sina oled samasugune imelik!
Mu pereliige sattus ka kunagi sarnase asja tunnistajaks. Tollal polnud mobiile olemaski, pereliige siis midagi mõtlemata esimese reaktsioonina lihtsalt röögatas, ikka kõva ja koleda häälega. Vägistaja ehmatas, ehmatusega vajus tal ära kah ja tüüp pani plagama. Oligi naine päästetud. Lähedane aitas siis tolle üles ja andis abi. Kas see naine politseisse avalduse tegi, seda lähedane enam ei tea.

Palun ärge jätke olukorda päris niisama ripakile - mõelge, et teinekord võite ise või teie tütar seal olla. Ei pea minema sinna vägistajale õla peale koputama. Aga pisut mõistust või instinkte kasutades on lahendusi tegelikult mitmeid. Politseisse helistada võib loomulikult samuti, nüüd on mobiilid ju olemas. Samas pole kindel, kas patrull jõuab kohale õigeaegselt?
Külaline

Palun ärge jätke olukorda päris niisama ripakile - mõelge, et teinekord võite ise või teie tütar seal olla. Ei pea minema sinna vägistajale õla peale koputama. Aga pisut mõistust või instinkte kasutades on lahendusi tegelikult mitmeid. Politseisse helistada võib loomulikult samuti, nüüd on mobiilid ju olemas. Samas pole kindel, kas patrull jõuab kohale õigeaegselt?
Kui kaugelt vägistaja peale karjuda, siis tõesti vaevalt, et ta suudaks edasi vägistada. Aga täitsa uskumatu, kuidas mõni ei tee mitte midagi, ei tunne ka pärast huvi, kas see naine äkki ikka veel lebab seal läbipekstuna. Ja mõni ütleb nii iseenesestmõistetavalt, et no vaevalt tõesti, et kedagi see võõras naine sel hetkel huvitas, peaasi et enda oma koju sai. Kuigi seda enda oma ju mingi oht ei ähvardanudki, kas arvatakse, et vägistaja vägistab ühe ära ja siis lidub veel teisele järgi, et järgmine ette võtta. Arusaamatu käitumine minu jaoks. Kui endal mingi häda ja ka kõik niimoodi kõrvalt passivad, et no mis sellest võõrast, peaasi et ise koju saab, siis vist nii tore ei oleks.
Külaline

Juustup kirjutas: 30 Juun 2024 21:23
Kohutav muidugi.

/Juustup
Ja te tõesti tõsimeeli usute, et optimaalselt mingi 40-45 minutit hiljem(st kui see ära jooksnud naine koju jõudis) oleks politsei mingit potensiaalset vägistajat otsima läinud või? Ilma ühegi tundemärgita? Mismoodi nad ta tuvastanud oleksid? Keegi siin ütles, et tema arvamus minust langes. Ma võin vastu öelda, et minul anonüümidest arvamust polegi, teid pole minu elus olemas.

/Juustup
Pigem siiski 5-10 minutit hiljem, sest asi toimus otse nende kodumaja taga asuvas metsatukas. Olen tolle kommentaari autor, kes selle näite tõi.

Jah, usun, et politsei oleks teinud sealkandis kindlasti reidi. Samuti. Kui vägistajat ka kätte ei saadudki, siis oleks olnud normaalne abi kutsuda ohvrile. Ei!? Las ta kärvab seal, kui tahab? Võõras mure?
Juustup

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 20:26
Juustup kirjutas: 30 Juun 2024 21:23

/Juustup
Pigem siiski 5-10 minutit hiljem, sest asi toimus otse nende kodumaja taga asuvas metsatukas. Olen tolle kommentaari autor, kes selle näite tõi.

Jah, usun, et politsei oleks teinud sealkandis kindlasti reidi. Samuti. Kui vägistajat ka kätte ei saadudki, siis oleks olnud normaalne abi kutsuda ohvrile. Ei!? Las ta kärvab seal, kui tahab? Võõras mure?
Selline olukord on kõigile inimestele(sh ka neile kes toas olid) shokk ning shokiolukorras ilmselgelt esimesena nad tegelesid enda lähedasega. Te ei kujuta ise ka ette, kuidas te sellises olukorras käituks. Internetis ja teoreetikutena oleme me kõik targad.

/Juustup
Külaline

Selline olukord on kõigile inimestele(sh ka neile kes toas olid) shokk ning shokiolukorras ilmselgelt esimesena nad tegelesid enda lähedasega. Te ei kujuta ise ka ette, kuidas te sellises olukorras käituks. Internetis ja teoreetikutena oleme me kõik targad.

/Juustup

Terve pere oli nii šokis, kuigi lähedast ei ähvardanudki miski? Ja politseisse helistamine käib üle jõu? Aga asi polegi selles, vaid selles, et sina ütlesid, et loomulikult ei tule mingi võõras naine sellises olukorras meeldegi. Täpselt sama loomulikuks pidas mitteaitamist ka see perekond. Nad ei saanud ju ka hiljem üldse aru, et nende käitumine oleks kuidagi vale, et sellest nii muuseas tuttavale rääkisid. Mingi südametunnistus ei piinanud ja sinu suhtumine on samasugune. See on siin viltu. Aga kuna su eetilised tõekspidamised on mööda, siis sa ei saagi aru nagunii. Loodame siis, et sina kunagi teiste inimeste abi ei vaja, sest kui kõik inimesed sinu tõekspidamistega oleks, siis sa sinna kraavi surema jääks.
Juustup

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 10:13

/Juustup

Terve pere oli nii šokis, kuigi lähedast ei ähvardanudki miski? Ja politseisse helistamine käib üle jõu? Aga asi polegi selles, vaid selles, et sina ütlesid, et loomulikult ei tule mingi võõras naine sellises olukorras meeldegi. Täpselt sama loomulikuks pidas mitteaitamist ka see perekond. Nad ei saanud ju ka hiljem üldse aru, et nende käitumine oleks kuidagi vale, et sellest nii muuseas tuttavale rääkisid. Mingi südametunnistus ei piinanud ja sinu suhtumine on samasugune. See on siin viltu. Aga kuna su eetilised tõekspidamised on mööda, siis sa ei saagi aru nagunii. Loodame siis, et sina kunagi teiste inimeste abi ei vaja, sest kui kõik inimesed sinu tõekspidamistega oleks, siis sa sinna kraavi surema jääks.
Tundes Eesti politsei reageerimiskiirust, siis oleks see vägistaja jõudnud enne veel mitu inimest ära vägistada enne kui politsei kohale oleks jõudnud.
Kui te kõik nii empaatiavõimelised olete siis miks te sellises olukorras ise appi ei lähe?! Ummisjalu metsa ei torma vägistajat peatama? Vastus on lihtne- HIRM.
Mina näiteks ei võtaks riski, et mind ennast ka kuskil metsas maha lüüakse. Aitaks, aga nii et ise ellu ja terveks jääksin.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 10 Juul 2024 11:45

/Juustup

Tundes Eesti politsei reageerimiskiirust, siis oleks see vägistaja jõudnud enne veel mitu inimest ära vägistada enne kui politsei kohale oleks jõudnud.
Kui te kõik nii empaatiavõimelised olete siis miks te sellises olukorras ise appi ei lähe?! Ummisjalu metsa ei torma vägistajat peatama? Vastus on lihtne- HIRM.
Mina näiteks ei võtaks riski, et mind ennast ka kuskil metsas maha lüüakse. Aitaks, aga nii et ise ellu ja terveks jääksin.

/Juustup
Sa oled jeemenis ja muidu kah uhad mõõda ilma ringi, sina ei tea eesti politsei reageeriniskiirust.
Juustup

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 13:11

/Juustup
Sa oled jeemenis ja muidu kah uhad mõõda ilma ringi, sina ei tea eesti politsei reageeriniskiirust.
Olen jah, aga mu kodumaa on siiski Eesti ja ma julgen väita, et tean ikka küll. Lugeda oskan ka ning Eesti uudistega hoian end kursis.
Ma ei väida, et politseisse helistada ei tuleks- tuleks küll, aga seda tuleks teha distantsilt, et tagada ka iseenda ohutus.

/Juustup
Külaline

Avalikustamine (häbistamine) võib ka natuke abiks olla. Saada ühistu meililisti või paned koridori seinale teate, et lgp naaber, korruselt see ja see, kes sa harrastad keset ööd regulaarselt juua, lõuata ja oma naist peksta. Palun harrastada seda kuskil mujal või vaiksemalt, sest majas kehtib öörahu ning see läbu mõjub traumeerivalt sinu pereliikmetele ja järgmine kord kutsud politsei. Ühtlasi jagad vastutuse terve maja peale, sest siis on kõik sunnitud sellest mõtlema ja sellega vähemalt mõtetetes tegelema.
Külaline

/Juustup

/Juustup
Keegi pole rääkinud ummisjalu metsa jooksmisest. Jõle demagoog oled, äärmusest äärmusesse. Lisaks on sul kombeks oma sõnadest taganeda. Juba mitmes teema, kus väidad, et sa pole nii öelnud, ometi on tekst must-valgel kirjas.
Juustup

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 13:46

/Juustup
Keegi pole rääkinud ummisjalu metsa jooksmisest. Jõle demagoog oled, äärmusest äärmusesse. Lisaks on sul kombeks oma sõnadest taganeda. Juba mitmes teema, kus väidad, et sa pole nii öelnud, ometi on tekst must-valgel kirjas.
Olgu, aga milline see sinu hinnangul "õige käitumine" oleks?

Teoorias oleme me kõik targad, aga sellisel hetkel on inimene shokiseisundis ja ei mõtle kohe kõike läbi, ka see kõrvalseisja ju ehmatab ja saab shoki.
Oma arvuti- või telefoni ekraani taga oleme kõik targad, ilusad ja haritud, imeliste oskustega ja suurepärased inimestetundjad, kes täpselt teavad kuidas käituda.
Reaalselt aga sellises olukorras sa ei tea mida sa esimese hooga teeksid, see tuleb shokina.
Kindlasti pole tark ise kuhugi metsa tormata, sest sa ei tea kas vägistajaid on mitu, mis seal toimub ning oht, et sind ennast maha lüüakse on täiesti reaalne ja sinust pole siis ka ohvrile mingit abi.
Kõige õigem ongi ise turvalises kohas olla ning politsei kutsuda. Kui ummisjalu appi tormad, on oht, et sind ennast ära tapetakse või ära vägistatakse reaalne ning siis pole ka ohvril sinust mitte mingit abi.

/Juustup
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 13:33 Avalikustamine (häbistamine) võib ka natuke abiks olla. Saada ühistu meililisti või paned koridori seinale teate, et lgp naaber, korruselt see ja see, kes sa harrastad keset ööd regulaarselt juua, lõuata ja oma naist peksta. Palun harrastada seda kuskil mujal või vaiksemalt, sest majas kehtib öörahu ning see läbu mõjub traumeerivalt sinu pereliikmetele ja järgmine kord kutsud politsei. Ühtlasi jagad vastutuse terve maja peale, sest siis on kõik sunnitud sellest mõtlema ja sellega vähemalt mõtetetes tegelema.
Soovitad joodikust naabrile oma naist peksta kuskil mujal või vaiksemalt, peaasi et maja öörahu ei oleks rikutud? Tubli!
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Kõige õigem ongi ise turvalises kohas olla ning politsei kutsuda. Kui ummisjalu appi tormad, on oht, et sind ennast ära tapetakse või ära vägistatakse reaalne ning siis pole ka ohvril sinust mitte mingit abi.

/Juustup
Keegi pole öelnud, et ei võiks turvalises kohas abi kutsuda, jälle pisendad enda enne öeldut. Enne ütlesid, et kes hoolib sellest võõrast naisest ja ütlesid, et mis mõtet on politseisse helistada, selleks ajaks on vägistaja ammu läinud. Õigustasid perekonda, kes ei teinud mitte midagi, ei helistanud politseisse ega tundnud huvi ohvri vastu. Nüüd räägid, nagu keegi oleks nõudnud vägistajale füüsiliselt kallale kargamist ja ta naise seljast ära rebimist. Pidevalt teed nii. Alguses ütled üht ja siis keerad selle teistpidi.
Juustup

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 16:10

/Juustup
Keegi pole öelnud, et ei võiks turvalises kohas abi kutsuda, jälle pisendad enda enne öeldut. Enne ütlesid, et kes hoolib sellest võõrast naisest ja ütlesid, et mis mõtet on politseisse helistada, selleks ajaks on vägistaja ammu läinud. Õigustasid perekonda, kes ei teinud mitte midagi, ei helistanud politseisse ega tundnud huvi ohvri vastu. Nüüd räägid, nagu keegi oleks nõudnud vägistajale füüsiliselt kallale kargamist ja ta naise seljast ära rebimist. Pidevalt teed nii. Alguses ütled üht ja siis keerad selle teistpidi.
Helistada võib ikka, aga kui see ohver ise abi vastu ei võta ei saa keegi midagi teha.

Politseisse on mõtet helistada ja ma pole öelnud, et keegi sellest võõrast naisest ei hooliks- sa vist ei oska lugeda. Ma ütlesin, et ENNE kui kuhugi helistada tuleb veenduda ISEENDA ohutuses. See peaks elementaarne olema- mis kasu sellel naisel on sinust kui sa märtrit mängima tormad? Kisud selle vägistaja jõuga tal seest välja või?
Lõpuks istute mõlemad hambutuna seal metsas, reeglina sellistel ambaalidel on jõudu palju.

Kommentaari moraal oli see, et veendu kõigepealt iseenda ohutuses. Ohvril pole sinust kasu kui sa seal omaloomingut teed või vägistaja sul out-i lööb.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 11 Juul 2024 13:03
Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 16:10

/Juustup
Helistada võib ikka, aga kui see ohver ise abi vastu ei võta ei saa keegi midagi teha.

Politseisse on mõtet helistada ja ma pole öelnud, et keegi sellest võõrast naisest ei hooliks- sa vist ei oska lugeda. Ma ütlesin, et ENNE kui kuhugi helistada tuleb veenduda ISEENDA ohutuses. See peaks elementaarne olema- mis kasu sellel naisel on sinust kui sa märtrit mängima tormad? Kisud selle vägistaja jõuga tal seest välja või?
Lõpuks istute mõlemad hambutuna seal metsas, reeglina sellistel ambaalidel on jõudu palju.

Kommentaari moraal oli see, et veendu kõigepealt iseenda ohutuses. Ohvril pole sinust kasu kui sa seal omaloomingut teed või vägistaja sul out-i lööb.

/Juustup
Aina jaburamaks läheb! Mis mõttes "Helistada võib ikka, aga kui see ohver ise abi vastu ei võta ei saa keegi midagi teha.". Said ise ka lõpuks aru, et panid oma väljaütlemistega täiesti pange ja nüüd püüad fookuse viia sellele, et ohver ju nagunii ei taha abi vastu võtta?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline